cine mai inoata impotriva curentului?
Raspunsuri - Pagina 14
dodo spune:
quote:
Originally posted by carminabulina
Doina am sa-ti raspund la intrebare dar plecand de la premisa ca fiecare mama isi iubeste copilul si ca orice decizie ia o ia in favoarea lui dar nu in acceptiunea "ca stie ea mai bine ce-i trebuie copilului si ce nu".
Ceea ce crezi ca e bine si ceea ce e bine la un moment dat pot insemna acelasi lucru dar doar prin coincidenta. Pana la urma este vorba de semantica fiindca toate stim ce vrem sa spunem cand afirmam "cred ca eu stiu ce-i mai bine pt. copilul meu" important este ca atunci cand spunem "credem" de fapt sa fim sigure de decizia luata.
De exemplul cazul tau la mare. Ai spus ca ai decis sa nu-i dai antibiotic pentru ca "frate, pai daca la mare luam antibiotic, la iarna ce ne facem?", decizie care pe mine m-a deconcertat total. Sper ca nu asta a fost unica ratiune pentru care nu i-ai administrat acel antibiotic? Din cate stiu eu nu exista nici anotimpuri si nici locatii speciale de dat antibiotice. Ele se dau atunci cand este cazul, punct. Poate ca inghetata a fost de vina provocandu-i o toxinfectie alimentara sau a luat vreo bacterie nastrusnica si atunci musai trebuia antibiotic.
Si eu am refuzat sa dau copilului meu antibiotic. Avea rosu in gat si ii curgeau mucii. I-am facut un exudat nazal + antibiograma iar rezultatul il aveam peste 3 zile. Doctorita mi-a prescis acel cexyl pana avem rezultatele. Am intrebat-o de ce sa-i dau antibiotic, poate nu are nevoie iar raspunsul a fost "Daca i-l administrezi 7 zile nu-i face nici un rau si ca la viroza din anul acesta asta-i antibioticul care functioneaza..." deci sa inteleg ca anul acela era la moda, se purta Cexyl. Si nu i l-am dat, am asteptat rezultatul exudatului avea Haemophilus Influenza si era sensibil la eritromicina si rezistent la cexyl. Cu alte cuvinte i-as fi dat 3 zile pe primul pe urma ar fi trebuit sa intrerup ca sa-i dau antibioticul bun. Sau si mai rau sa fi continuat 7 zile cu cexylul ca sa nu intrerup tratamentul dat dupa ureche de un medic si pe urma sa-l fi inceput pe cel bun.
Acum probabil te intrebi de ce decizia mea a fost mai buna decat a ta? Nu tot din intamplare? Si iti raspund ca NU. Stiu ca virozele nu se trateaza cu antibiotica, rosu in gat trece cu nurofen asa ca daca ar fi avut un microb nu murea nimeni sa mai astepte 3 zile pana am fi stiut sigur. Ce te faci ca doctora m-a felicitat pentru decizie insa mi-a spus ca vin atatea mame disperate pentru niste muci in nas si care cer antibiotic si le da ca nu are cu cine sa discute. Evident nu-i o scuza pentru ea ba din contra.
De aceea cred ca "ar trebui sa existe programe de informare, sa li se explice parintilor (multi nu au de unde sa invete!) care e diferenta intre o bacterie si un virus, la ce folosesc antibioticele, ca nu le intra apa in cap daca se uda la urechi si altele, si altele..
sunt indignata ca nu se face nimic in sensul acesta. medicii de familie, o campanie a ministerului sanatatii, educatie, unul, oricare." (Luana, pag.2)
Nu stiu daca ar trebui sa te felicit sau sa ma oripilez ca oricine se pricepe la medicina, insa pot sa-ti spun ca pina acum, de vreo luna incoace, au murit aici 10 persoane de Influenza(tipA), dintre care 5 copii sub 6 ani...De ce? Deoarece din infectia virala s-a trecut la complicatii pe fond de imunitate scazuta sau/si oarece microbi iar administrarea antibioticului dupa arhi-cunoscuta metoda de asteapta ca daca dupa 3 zile nu scade febra cu antitermice hai sa-i dam si antibiotic, nu a functionat, era prea tirziu...So, nu ar trebui sa ne luam o asemenea raspundere pe umeri (aceea de a pune diagnostice/a da tratamente) in locul unor oameni care totusi au studiat si practica medicina (evident, nu toti cei cu diploma de medicina sint si medici, in intelesul deplin al cuvintului)si ar trebui sa dam fuguta la dr cu copilul de mina si sa luam totusi tratamentul prescris sau sa mergem la un al 2-lea dr. daca ni se pare suspect diagnosticul/tratamentul primului dr. Evident, asta e parerea mea, nu pun pumnul in gura nimanui, la urma-urmei fiecare face dupa cum crede de cuviinta...
carminabulina spune:
quote:
Originally posted by dodo
Nu stiu daca ar trebui sa te felicit sau sa ma oripilez ca oricine se pricepe la medicina, insa pot sa-ti spun ca pina acum, de vreo luna incoace, au murit aici 10 persoane de Influenza(tipA), dintre care 5 copii sub 6 ani...De ce? Deoarece din infectia virala s-a trecut la complicatii pe fond de imunitate scazuta sau/si oarece microbi iar administrarea antibioticului dupa arhi-cunoscuta metoda de asteapta ca daca dupa 3 zile nu scade febra cu antitermice hai sa-i dam si antibiotic, nu a functionat, era prea tirziu...So, nu ar trebui sa ne luam o asemenea raspundere pe umeri (aceea de a pune diagnostice/a da tratamente) in locul unor oameni care totusi au studiat si practica medicina (evident, nu toti cei cu diploma de medicina sint si medici, in intelesul deplin al cuvintului)si ar trebui sa dam fuguta la dr cu copilul de mina si sa luam totusi tratamentul prescris sau sa mergem la un al 2-lea dr. daca ni se pare suspect diagnosticul/tratamentul primului dr. Evident, asta e parerea mea, nu pun pumnul in gura nimanui, la urma-urmei fiecare face dupa cum crede de cuviinta...
Este clar ca de felicitari nici nu poate fi vorba avand in vedere ca totusi te oripilez, lucru pe care il regret de altfel, nu era intentia mea. Numai ca eu nu am pus diagnostice si nici nu mi-am dat tratamente din contra nu iau nici o medicatie fara prescriptie medicala. Dar am dreptul sa refuz un medicament care se da in necunostinta de cauza. Asa ca daca te oripilez am sa-ti dau niste motivatii poate-ti trece:
1. H.Influenza era de tip B pt. ca este vaccinat impotriva celei de tipA;
2. Nu avea nici un fel de febra si daca totusi avea as fi asteptat rezultatul analizelor....
3. ...analize pe care eu le-am cerut nu mile-a recomandat medicul cum ar fi fost normal inainte de a prescrie un medicament;
4. oricum antibioticul prescris, dupa cum am zis dupa ureche, nu i-ar fi fost de nici un folos ca H. Influenza era rezistent la el.
Si daca ar fi avut febra peste 39 de grade sa fi sigura ca nu alergam la medicul de familie ci mergeam direct la spital. O febra mare implica o infectie in corp si asta o stiu fara sa fiu medic, o stie toata lumea.
P.S - nu se poate sa nu stii ca aici chiar se prescriu antibiotice haotic, fara nici o analiza in prealabil. Nu vad ce asa rau ca eu vreau intai sa fac niste investigatii sa stiu daca si ce tip de antibiotic sa-i dau copilului si sa nu-i dau asa...preventiv?
carminabulina spune:
Doina este evident ca nu exista perfectiune intr-o chestie atat de subiectiva. Cred ca si eu si tu am inteles despre ce e vorba de fapt: fara abuzuri de nici un fel.
Nu am inteles faza cu avortul, am citit ceva dar si aici cred ca este o optiune personala desi acum cu atatea metode contraceptive si atata informatie e pacat sa ajungi sa faci avort. dar daca se intampla totusi e decizia fiecareia, eu nu as interveni, decat poate sa pledez pentru bebe dar pana la urma daca hotararea este de avort nu blamez.
fdoina spune:
dodo, ma simt si eu datoare cu un raspuns
in general, un parinte cu copil bolnav n-ar trebui sa studieze diferenta dintre un medic "in intelesul deplin" si cel care doar are o diploma
eu am fost de multe ori la "al doilea medic"
, uneori si la al treilea, in disperare de cauza...cum zicea akella, mame ipohondre-s o multime...acum am un medic in care am incredere
platim consultatia, reteta, analizele, dar macar am incredere...mare lucru!
dar eram la mare...de la Constanta la Mangalia nu e decat un spital care rezolva urgentele pediatrice, si acolo un singur cabinet...medicul ala e, daca vrei, o autoritate, nu e un medic oarecare de circa, ci preia toata urgentele din zona...copilul era vioi, nu facea febra, nu diaree, singura problema era gatul ... si diagnosticul a fost faringo-amigdalita...si mie nu mi-au fost recomandate analize, doar antibiotic, punct.
recunosc ca eu n-as fi asteptat 3 zile, daca situatia nu se ameliora cred ca i-l dadeam din seara aceea, dar m-a durut sufletul. am incercat si asa. nu ca m-as pricepe. dar am trei copii, si am invatat din greseli
aidaciolac spune:
quote:
Originally posted by fdoina
aidaciolac, tu esti cumva ruda Sabinei?
mie povestea ta mi-a amintit de vorbele unui bunic: "ba, tata, sa stii de la mine ca unde-i minte multa-i si prostie, lumea asta cu cat se desteapta, cu atat ii mai proasta"
Pai eu nu stiu cine e Sabina si ce fluturasi zboara pe la ea.
Stii cum , eu am mai multi fluturi ca nimeni (cred).Poti sa zici prostie , nu ma intereseaza.
Referitor la ce au zis doctorii din Ungaria. Ex: nu are voie gem facut in casa ... doar cel cu eticheta din magazin. Si pot continua.
Acum , avand in vedere ca multe din principiile mele au fost daramate , eu habar nu am cum e mai bine.
Din cate am inteles nu numai in Ungaria se recomanda asa ... prin Germania , Scotia.
Trebuie sa precizez ca inainte de boala si in timpul chimioterapiei Emma a mancat sanatos (snacksuri daca primea de la un musafir Emma nu le manca). Adevarat ca nu 100% , dar Emma nu a baut sucuri (Tedi ... etc) si multe alte prostii.
A da recunosc mai primea cate un Mc'D dar asta foarte rar si doar ca semn de recompensa.
Din ce va spun eu , nu sunt decat traite nu auzite , sunt discutii cu un profesor care a facut sectie de transplant prin Europa... nu cred ca a fost chemat de prost , ci doar prin faptul ca are multe reusite in domeniu.
Acum sigur ca o sa spuneti ca nu este posibil ... ba este.
O zi minunata!
Aida - mama de pisica mica

Siminaf spune:
Nu vreau sa pun paie pe foc, dar totusi ce legatura avea albastrul de metil cu toxiinfectia alimentara data de inghetata si autolimitata prin eliminarea toxicului (inghetata)????
Eu sint si mai Gica-contra cind e vorba de copii. Eu nici macar nu le-am sterilizat copiilor mei biberoanele/tetinele. Doar le-am spalat cu apa fierbinte si detergent de vase. Si sint niste copii foarte sanatosi. Mai am si altele contra curentului, dar nu mai pot scrie acum, am si munca de facut. Revin.
aidaciolac spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Nu vreau sa pun paie pe foc, dar totusi ce legatura avea albastrul de metil cu toxiinfectia alimentara data de inghetata si autolimitata prin eliminarea toxicului (inghetata)????
Eu sint si mai Gica-contra cind e vorba de copii. Eu nici macar nu le-am sterilizat copiilor mei biberoanele/tetinele. Doar le-am spalat cu apa fierbinte si detergent de vase. Si sint niste copii foarte sanatosi. Mai am si altele contra curentului, dar nu mai pot scrie acum, am si munca de facut. Revin.
Pai vezi , probabil din cauza asta copii tai sunt sanatosi. Si nu o spun ironic.
Ce folos ca kupila mea a mancat cat de cat mancare sanatoasa? Si cand spun asta ma refer si la carne , ca a primit carne de iepure , pui , gasca si porc , crescute la saocra-mea in ograda. De oua si legume ce sa mai vorbesc.
Si atunci unde am gresit?
Aida - mama de pisica mica.

conchita spune:
quote:
Originally posted by aidaciolac
A da recunosc mai primea cate un Mc'D dar asta foarte rar si doar ca semn de recompensa.
Aida, ca idee iti zic, poate ca nu e chiar indicat sa le dam lucruri rele drept recompensa. ca daca ei prind ideea ca McD e recompensa, o sa creasca crezand ca aia a mancarea buna, nu cea de-acasa, bibilita de mami. si nu vei mai avea control asupra dietei lor cand vor fi mari si vor incepe sa se infrupte din fructul interzis...zic si io, sper sa nu se interpreteze gresit ca iti zic eu tie ce sa faci, e doar un gand.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as întoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
Ramona2006 spune:
quote:
Originally posted by fdoina
[br
si imi permit sa postez un mesaj care a circulat candva pe net, din categoria "bancuri, glumite, pilde"care-i of topic, dar are cumva legatura cu subiectul, pentru ca stabileste cumva limitele "perfectiunii" asa de mult cautate de unii
Dou#259; întreb#259;ri de etic#259;
December 25th, 2006
1. Prima intrebare:
Sa presupunem ca stii o femeie insarcinata care deja are 8 copii. Trei dintre ei sunt surzi,
doi sunt orbi si unul este dezechilibrat mintal. Femeia are sifilis. Ai sfatui-o sa faca un avort?
2. A doua intrebare :
Este momentul alegerii presedintelui lumii si votul tau va determina cine este
alesul. Iata-i pe cei trei candidati: Candidatul A are legaturi cu politicieni corupti si crede in astrologie.
A avut doua amante. Fumeaza ca o locomotiva si bea 8 pana la 10 pahare pe zi. Candidatul B a fost
concediat de doua ori, doarme pana dupa pranz, in facultate se droga si bea un sfert de litru de whisky
in fiecare noapte. Candidatul C este un medaliat si un erou de razboi. Este un vegetarian convins,
consuma doar bere si asta ocazional si nu a avut nici o data legaturi extraconjugale. Dintre acesti trei candidati,
pe care l-ai alege (sincer)? Alege, nu trisa si citeste raspunsul de mai jos.
Candidatul A este Franklin D. Roosevelt. Candidatul B este Winston Churchill.
Candidatul C este Adolf Hitler … Trebuie sa fii intotdeauna atent cu cei care traiesc prea … sanatos!
Apropo, daca la intrebarea despre avort ai raspuns afirmativ, tocmai l-ai omorat pe Beethoven…
Chestia cu avortul n-am inteles-o, unde-i schepsisul? si din cite stiu eu Beethoven a fost si el surd saracu' ... i s-o fi tragind de la sifilisul mumasii?si iar din cite stiu eu beethoven mai avea 6 frati, nu 8,si numai el si inca doi au trecut de perioada copilariei asa ca pilda asta e toata o fantezie de la inceput la sfirsit... iar la "glumitza" nr 2 tin sa precizez in perfecta cunostinta de cauza ca Hitler nu era vegetarian...era o minciuna de-a lui...si candidatul A bea 8-10 pahare pe zi de...ce? ca daca era apa plata, era ok.
si eu stiu ca a avut mai mult de 2 amante... in fine, toate-s exagerari ale unor defecte pe care roosevelt si churchill le-au avut... da' care-i morala?
a...si inca ceva...glumitzele nu au fost traduse bine din engleza...pe net circula variantele in engleza si "corectiile" lor.Make love, not processed foods
aidaciolac spune:
conchita , adevarat ce spui tu. Din cauza asta am si spus ca primea doar rar. Adevarat ca are si alte recompense la care tinteste si nu este vorba de mancare.
In America , care este situatia ?
Care este gandirea?
Eu cred totusi ca este o interpretare gresita din partea noastra.
La cate studii se fac in zilele noastre , eu nu cred ca nu s-au studiat efectele margarinei ...
Cum scrie la tigari , la alcool ... dauneaza grav sanatatii , eu cred totusi ca daca ar fi gasit ceva concludent , ori ar fi fost interzis , ori ar fi scris un avertisment.
Asa ca ... cum e mai bine?
Aida - mama de pisica mica.