cine mai inoata impotriva curentului?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nepotzica spune:

vin si eu
ca-s din clubul celor care n-au avut niciodata caciulita de se inoada sub barbie cu sireturi si nici n-a stiut /nu stie copilul pana la 4 ani jumate cum e mancarea de la mcdonalds! habar nu are ce au aia acolo inafara de tobogan!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

quote:
Originally posted by 26octombrie

beyy! haideti sa facem o intalneala, macar fetele din Bucuresti!!
sa speram ca nu vin sa ne ridice aia de la protectia copilului, ca nu urmam trendu'..
serios, ce ziceti?! tot ceea ce va rog e sa sarim o saptamana, caci noi plecam la mare, de sambata pana sambata. so, dupa 1 septembrie, pliiz!

tare mi-ar placea...

gasim un parc cu aspersoare, leoaico!

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)

Buna idee! In sept. venim si noi in tara, dar nu ramanem pana la intalnirea DC din 23. Mie imi pare f. rau ca nu ma pot duce, so, e binevenita o alta "intalneala"!
Deci cand si unde? De parcul Plumbuita ce spuneti? La Dna Ghica -Colentina, e departe de voi?
Daca nu spuneti voi alt loc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

mie mi-e bine, ca stam in zona iancului/pantelimon. nu stiu celelalte fete. as fi propus IOR in ideea ca e mai central si mai usor de ajuns. sau oricare altul. in functie de ce cartier are reprezentanti mai multi.

ce bine, ce bine!

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Doina am sa-ti raspund la intrebare dar plecand de la premisa ca fiecare mama isi iubeste copilul si ca orice decizie ia o ia in favoarea lui dar nu in acceptiunea "ca stie ea mai bine ce-i trebuie copilului si ce nu".
Ceea ce crezi ca e bine si ceea ce e bine la un moment dat pot insemna acelasi lucru dar doar prin coincidenta. Pana la urma este vorba de semantica fiindca toate stim ce vrem sa spunem cand afirmam "cred ca eu stiu ce-i mai bine pt. copilul meu" important este ca atunci cand spunem "credem" de fapt sa fim sigure de decizia luata.

De exemplul cazul tau la mare. Ai spus ca ai decis sa nu-i dai antibiotic pentru ca "frate, pai daca la mare luam antibiotic, la iarna ce ne facem?", decizie care pe mine m-a deconcertat total. Sper ca nu asta a fost unica ratiune pentru care nu i-ai administrat acel antibiotic? Din cate stiu eu nu exista nici anotimpuri si nici locatii speciale de dat antibiotice. Ele se dau atunci cand este cazul, punct. Poate ca inghetata a fost de vina provocandu-i o toxinfectie alimentara sau a luat vreo bacterie nastrusnica si atunci musai trebuia antibiotic.
Si eu am refuzat sa dau copilului meu antibiotic. Avea rosu in gat si ii curgeau mucii. I-am facut un exudat nazal + antibiograma iar rezultatul il aveam peste 3 zile. Doctorita mi-a prescis acel cexyl pana avem rezultatele. Am intrebat-o de ce sa-i dau antibiotic, poate nu are nevoie iar raspunsul a fost "Daca i-l administrezi 7 zile nu-i face nici un rau si ca la viroza din anul acesta asta-i antibioticul care functioneaza..." deci sa inteleg ca anul acela era la moda , se purta Cexyl. Si nu i l-am dat, am asteptat rezultatul exudatului avea Haemophilus Influenza si era sensibil la eritromicina si rezistent la cexyl. Cu alte cuvinte i-as fi dat 3 zile pe primul pe urma ar fi trebuit sa intrerup ca sa-i dau antibioticul bun. Sau si mai rau sa fi continuat 7 zile cu cexylul ca sa nu intrerup tratamentul dat dupa ureche de un medic si pe urma sa-l fi inceput pe cel bun.
Acum probabil te intrebi de ce decizia mea a fost mai buna decat a ta? Nu tot din intamplare? Si iti raspund ca NU. Stiu ca virozele nu se trateaza cu antibiotica, rosu in gat trece cu nurofen asa ca daca ar fi avut un microb nu murea nimeni sa mai astepte 3 zile pana am fi stiut sigur. Ce te faci ca doctora m-a felicitat pentru decizie insa mi-a spus ca vin atatea mame disperate pentru niste muci in nas si care cer antibiotic si le da ca nu are cu cine sa discute. Evident nu-i o scuza pentru ea ba din contra.
De aceea cred ca "ar trebui sa existe programe de informare, sa li se explice parintilor (multi nu au de unde sa invete!) care e diferenta intre o bacterie si un virus, la ce folosesc antibioticele, ca nu le intra apa in cap daca se uda la urechi si altele, si altele..
sunt indignata ca nu se face nimic in sensul acesta. medicii de familie, o campanie a ministerului sanatatii, educatie, unul, oricare." (Luana, pag.2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Luana, most refreshing topicu' asta. Chiar ma gandeam sa ma caut la capu', crezand ca-s dusa cu sorcova, fiind singura impotriva curentului de la mine din cartier...
Biberoanele se pot steriliza la microvele, pufuletii nu. It's a fact. Poate doar daca incerci sa indepartezi de pe ei vreo amprenta de-a personalului din fabrica... Vitamine oricum n-au in ei. Da' nici cancer nu cred ca faci dintr-o mana de mamaliga pe batz... Si, apropos, parca microvelele erau cancerigene... Nu?
Cat despre o intalneala in parc, subscriu, cu conditia sa o stabilim in secret, ca navalesc basmalele si DPC-ul sa ne decada din drepturi...

Mergi la inceput

Carminabulina, ai dreptate in legatura cu campaniile de informare. Insa au existat/exista campanii referitoare la planificarea familiala si/sau metode contraceptive si totusi saloanele spitalelor sunt pline de paciente care solicita intrerupere de sarcina, sunt mii de bebelusi abandonati in maternitati, ca sa nu mai spun despre cei nascuti in fundul curtii si ucisi chiar de mame...
Metode de informare pot fi multe; au aparut o multime de carti, reviste, site-uri unde poti citi totul, incepand din momentul in care doresti sa ai un copil, pana cand implineste 18 ani... Pacat ca nu toata lumea are acces la ele sau nu le cauta... Si aici intervin medicii... Din nefericire, foarte multi dintre ei nu sunt interesati decat de faima si/sau bani si nu prea se sinchisesc sa educe/indrume corect o tanara mama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Din pacate, Akella, ai MARE DREPTATE si nu am folosit majusculele ca sa tip ci ca sa iasa in evidenta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

eu va chem la mine-n herastrau. cine mai doreste, cine mai pofteste...

diana si david 03.12.06
Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

M-am certat cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat. In schimb Marian Iancu e obraznic si umbla cu tot felul de jargoane care nu e bine sa le dai la presa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

carminabulina, si eu sunt de acord ca "meseria de parinte" se invata

evident ca nu locul si nici anotimpul au fost singurele ratiuni pentru care am hotarat sa incerc si altceva decat antibioticul...la fel de evident mi se pare ca fetita mea nu avea nevoie de antibiotic, din moment ce problemele au disparut cu desavarsire dupa un simplu badijonaj cu albastru de metilen

si la fel de evident mi se pare ca eu puteam sa gresesc...eu de altfel gresesc mereu, dar macar invat din greseli

ceea ce voiam sa spun de fapt e ca oricine poate gresi, din ignoranta, din incapatanare, din nepasare si inca o suta de motive...suntem oameni, deci suntem imperfecti...binele e o categorie destul de relativa, si oricum o mama se straduieste, in general, sa-i fie bine copilului ei...si de multe ori, deciziile ei sunt mai bune chiar decat ale unora mai competenti, pentru ca ea pune si suflet atunci cand hotaraste

dar eu am postat la subiectul asta nu pentru ca aveam mare lucru de zis, ci pentru ca m-a stupefiat comparatia cuiva, care zicea ceva de genul "cand vorbim despre avort, agitam lozinci cu drepturile copilului, dar cand e vorba de calitatea vietii, copilul nu mai are drepturi, fiecare mama il creste cum stie ea"

viata e diversa, oamenii sunt diferiti, unii sunt mai educati, altii sunt analfabeti, unii traiesc pana la o suta de ani, altii se duc din pruncie, unii sunt sanatosi pana la batranete, altii traiesc zeci de ani imobilizati pe un pat de spital...unii au parinti minunati, altii au parinti jalnici...dar asta nu inseamna ca viata unora e mai valoroasa decat a altora, ca unii merita si altii nu sa vina pe lume

eu cam asta am vrut sa zic

si imi permit sa postez un mesaj care a circulat candva pe net, din categoria "bancuri, glumite, pilde" care-i of topic, dar are cumva legatura cu subiectul, pentru ca stabileste cumva limitele "perfectiunii" asa de mult cautate de unii

Dou#259; întreb#259;ri de etic#259;
December 25th, 2006

1. Prima intrebare:

Sa presupunem ca stii o femeie insarcinata care deja are 8 copii. Trei dintre ei sunt surzi,
doi sunt orbi si unul este dezechilibrat mintal. Femeia are sifilis. Ai sfatui-o sa faca un avort?
2. A doua intrebare :

Este momentul alegerii presedintelui lumii si votul tau va determina cine este
alesul. Iata-i pe cei trei candidati: Candidatul A are legaturi cu politicieni corupti si crede in astrologie.
A avut doua amante. Fumeaza ca o locomotiva si bea 8 pana la 10 pahare pe zi. Candidatul B a fost
concediat de doua ori, doarme pana dupa pranz, in facultate se droga si bea un sfert de litru de whisky
in fiecare noapte. Candidatul C este un medaliat si un erou de razboi. Este un vegetarian convins,
consuma doar bere si asta ocazional si nu a avut nici o data legaturi extraconjugale. Dintre acesti trei candidati,
pe care l-ai alege (sincer)? Alege, nu trisa si citeste raspunsul de mai jos.

Candidatul A este Franklin D. Roosevelt. Candidatul B este Winston Churchill.
Candidatul C este Adolf Hitler … Trebuie sa fii intotdeauna atent cu cei care traiesc prea … sanatos!
Apropo, daca la intrebarea despre avort ai raspuns afirmativ, tocmai l-ai omorat pe Beethoven…

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dianocica

eu va chem la mine-n herastrau. cine mai doreste, cine mai pofteste...

diana si david 03.12.06
Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
M-am certat cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat. In schimb Marian Iancu e obraznic si umbla cu tot felul de jargoane care nu e bine sa le dai la presa.

Se liciteaza/voteaza? Pai propun parcul Moghioros. Cine da mai mult?

Mergi la inceput