cine mai inoata impotriva curentului?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Dana, exact asta era ideea. Desi la subiectul "zahar" eu sunt cam sensibila ca beau ceaiul si cafeaua atat de dulci incat mai bine ca am renuntat la ele . Dar principiul asta e: fara abuzuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

quote:
Originally posted by carminabulina

De-asemenea expresia "fiecare mama face cum crede ca e mai bine pentru copilul ei" imi seamna cu aia "eu l-am facut eu il omor" . Pentru ca nu trebuie sa faci ceea ce crezi ca e bine ci trebuie sa faci ceea ce e bine.[/font=Georgia]

carminabulina, cine stabileste ce e bine?

sa-ti dau un mic exemplu, ca tot ai amintit de antibiotice, si vreau sa intelegi de ce nici vecinii, nici forumul si nici macar medicul nu stie uneori ce e mai bine pentru copilul meu
si ca asta nu inseamna ca "eu l-am facut, eu il omor"

am fost la mare cu copiii in vara asta, cea mare (5 ani) a mancat intr-o zi mai multa inghetata, si a doua zi fix la 7 dimineata s-a sculat sa vomite ce mancase in ziua precedenta...in ziua aia n-a reusit sa mai manance nimic, tot ce manca vomita, da-n rest n-avea nimic, era activa, n-avea alte probleme digestive, asa ca i-am pus diagnosticul : inghetata si am cumparat albastru de metil

totusi, am zis ca eu nu sunt in masura sa pun diagnostice si sa stabilesc tratamente, sticluta aia de albastru nu indraznisem nici s-o arat copilului (ca e mai nasol decat inghetata) si am dus copilul la medic...am stat doua ore intre copii cu diverse viroze, pe urma m-am dus si am dat patru sute de mii pe antibioticul recomandat, si in cele din urma am tras linie si mi-am zis: "frate, pai daca la mare luam antibiotic, la iarna ce ne facem?" si am pus mana pe sticluta albastra...am si acum antibioticul in stoc si fireste, copilul n-a mai avut nimicuta in ziua urmatoare

deci, cum ramane cu "sa nu faci ce crezi ca e bine" , ar fi trebuit sa-i dau antibioticul? ca oricum, medicul stia mai bine ce e bine, eu am facut doar ce am crezut ca e mai bine pentru copilul meu

si asta a fost doar un exemplu, dar am si eu zeci

am uitat sa precizez, pe sticla de albastru scrie "numai pt uz extern", iar eu tratamentul asta il stiu de la babe cum ar veni, cred ca am fost chiar criminala, daca ma gandesc mai bine, poftiti cu rosiile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Eu sunt de parere ca o mama, prin definitie, penduleaza intre ratiune si ipohondrie/teama patologica... Si la extremele astea mai pot apare scapari... Nu-i dau acadele, dar ii dau suc acidulat... Ii pun o caciulita cand e frig, dar il tin in curent sau il las sa alerge cu gura deschisa... sau mai stiu eu ce...
Concluzia? Pai au spus-o cateva fete mai sus: trebuie masura in toate. Daca am sta sa analizam compozitia si procesul de fabricatie al alimentelor ingurgitate zilnic... Ne-am intoarce la origini... Stim cu toatele cum sunt indopate animalele si pasarile cu tot felul de chimicale, cum sunt tratate/stropite legumele, fructele... Pana si hainele sunt mai nou un pericol...
Asa ca sa lasam pufuletii (cand eram copil am mancat tone de pufuleti)... Vorbeam aici de "sfaturile competente", nesolicitate, pe care le primim in parc din partea unor persoane care se cred autoritati in materie... Daca tot am ajuns aici, nu stiu cate dintre noi chiar sunt autoritati in materie... Ceea ce conteaza este faptul ca ne iubim copiii foarte mult, ne dorim ce e mai bun pentru ei... Si da, drumul spre iad e pavat cu intentii bune, asta am observat cu toatele, pe strada, prin parcuri etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

eh! ma mai bag si eu sa agit putin spiritele si sa pun cateva intrebari.

Desi eu sunt contra snaks,sucuri si cateva cereale pline de b-uri , o sa va povestesc ce s-a intamplat.

Cum multa lume stie deja , Emma (fetita mea de 5 ani) a facut in luna iulie autotransplant de celule stem.
Ok , povestea e poveste si nu va incarc cu asta , dar vreau sa subliniez ca acesti copii mancau (cat au stat in boxa) mancare sterilizata , iar dupa ar fi indicat o perioada dar din motivele oricui nu avem unde sa sterilizam = deci nu are voie nimic care nu este fiert si apoi bagat la microunde (inclusiv apa care o bea).

Cat a stat in boxa - nu exista acolo nici un copil care sa nu primeasca zilnic punga de snaks.
Pentru ca acesti copii intra in statistici si sunt "operele lor de arta" si sunt monitorizati pe o perioada de minim 5 ani , inainte sa plecam ne invata si primim lista cu ce are voie si ce nu.

Are voie margarina - interzis cu desavarsire unt.
Are voie legumele de la conserve ...

Eu ... pai cum ...?

Explicatia a venit foarte repede . Un produs in momentul in care este sterilizat , acele e-uri se distrug ... are voie orice produs pe care este scris sterilizat.
Inainte sa plec am dus o sacosa de snacks sa sterilizeze in caz ca copilul pofteste dupa atatea fierturi.
Raspunsul : baga la microunde asa cum trebuie sa bagi si restul si are voie.

Soc sau nu asta s-a intamplat.
Daca ii dau snacksuri (?) , are o punga pe care o miroase de 3 zile (copilul obisnuit ca nu sunt bune). Probabil punga o sa o desfac cand o sa ceara , o sa manance cateva bucati , iar creierul ei o sa spuna ca nu sunt bune si o sa se opreasca.(asa face)

Toate cele bune si aveti grija ce manacati!

Aida - mama de pisica mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

quote:
Originally posted by gtexro

Sincera sa fiu, nu prea pot sa compar pufuletii aia cu uleiul ultra-folosit la prajit cartofi intins pe paine.

eu nu am comparat pufuletii cu uleiul ars, ci margarina

akella, asta am vut si eu sa spun, ca nu se poate stabili de catre nimeni ce e bine, important e sa avem intentia cea buna, sa cautam informatia, sa invatam din greseli samd. toate gresim, niciuna nu le stie chiar pe toate, dar e mai simplu sa te enerveze greselile celorlalti

cat despre drumul acela pavat cu intentii bune, ma uluieste si pe mine de pilda inconstienta cu care cineva ofera unui copil strain ceva de mancare fara sa intrebe parintii...unii copii sunt alergici, altii au probleme de sanatate care contraindica anumite alimente...dar cum sa te enervezi, cand intentia omului a fost din cele mai frumoase, doar ca nu s-a gandit la asta inainte sa faca gestul

aidaciolac, tu esti cumva ruda Sabinei?

mie povestea ta mi-a amintit de vorbele unui bunic: "ba, tata, sa stii de la mine ca unde-i minte multa-i si prostie, lumea asta cu cat se desteapta, cu atat ii mai proasta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

quote:
Originally posted by aidaciolac

Explicatia a venit foarte repede . Un produs in momentul in care este sterilizat , acele e-uri se distrug ... are voie orice produs pe care este scris sterilizat.

bey, mi-a stat mintea in loc! cum adica daca e sterilizat se distrug eurile?? pai ce,'s microbi?!!!
stiu ca la microunde se distrug vitaminele si toate celelalte lucruri bune din mancare... (bine, si eu folosesc microundele pentru incalzit, nu gatesc, nu bag mancarea de shpe ori, da 15 secunde nu-i bai)

chiar ca ne-ai lasat masca...

am tot citit, am tot vrut sa arat cat ma bucur ca sunt multi oameni care gandesc sanatos!
ideea e ce mod de gandire ai. sa ai bunavointa, sa fii dispus sa inveti din jur, sa fii dispus sa recunosti cand faci o greseala si sa incerci sa o remediezi. cred ca noi toate facem acest lucru.

si eu chiflesc adesea. sunt mai stricta cu mancarea, caci imi da mana. hora mananca bine, nu cere intre mese si-atunci mi-e usor sa vorbesc. asta nu inseamna ca dau cu parul daca cineva e mai putin strict ca mine. fiecare stie ce-are acasa.

problemele pe care le am eu (sunt piticii care ma locuiesc pe mine) sunt:
- cele legate de imixtiunea celor cu basma. daca primesc sfaturi pertinente de la oameni mai in tema decat mine sunt mai mult decat binevenite! in fond, asa invat;
- vederea copiilor infofoliti. stiu, nu e treaba mea, da ma doare rau;
- hranirea copiilor cu porcarii "on a daily basis". am dat aseara, accidental, cautand pufuleti pe google, peste un forum de pe culinar, parca, unde se sfatuiau reciproc cu ce sa-si hraneasca beblusii de 10-12 luni: branza topita, pate de ficat, cremvursti de pui, omleta, budinci. va dau cuvantul ca nu am pus nimic de la mine! la modul asta sunt indignata de alimentatia unora, nu vorbim de un pufulete sau un sticks! aa, si lapte de vaca la 10 luni...

tocmai am primit vestea minunata ca plecam sambata la mare!! yupiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by akella

Eu sunt de parere ca o mama, prin definitie, penduleaza intre ratiune si ipohondrie/teama patologica... Si la extremele astea mai pot apare scapari... Nu-i dau acadele, dar ii dau suc acidulat... Ii pun o caciulita cand e frig, dar il tin in curent sau il las sa alerge cu gura deschisa... sau mai stiu eu ce...
Concluzia? Pai au spus-o cateva fete mai sus: trebuie masura in toate. Daca am sta sa analizam compozitia si procesul de fabricatie al alimentelor ingurgitate zilnic... Ne-am intoarce la origini... Stim cu toatele cum sunt indopate animalele si pasarile cu tot felul de chimicale, cum sunt tratate/stropite legumele, fructele... Pana si hainele sunt mai nou un pericol...
Asa ca sa lasam pufuletii (cand eram copil am mancat tone de pufuleti)... Vorbeam aici de "sfaturile competente", nesolicitate, pe care le primim in parc din partea unor persoane care se cred autoritati in materie... Daca tot am ajuns aici, nu stiu cate dintre noi chiar sunt autoritati in materie... Ceea ce conteaza este faptul ca ne iubim copiii foarte mult, ne dorim ce e mai bun pentru ei... Si da, drumul spre iad e pavat cu intentii bune, asta am observat cu toatele, pe strada, prin parcuri etc.

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

akella,

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Ce ma bucur ca v-am gasit. Mai sunt si alte "nebune" nu sunt singura pe lume . "Nebuna" ma mai face mama (dar ea are voie sa-mi zica asa ca e mama) cand i se pare ca am reguli prea stricte in ceea ce priveste mancarea puiului. Dar niciuna din persoanele care intra in contact prelungit cu puiul meu (mama, bona si soacra-mea mai nou) nu are curajul sa nu respecte regulile mele, asa ca la nivel familial ma declar satisfacuta.
Dar recunosc ca pe mine ma crizeaza diverse persoane de prin parc pe care le vad dand de mancare unor pui de 1 an fornetarai din care musca intai adultul si pe urma ii da copilului .... sau cu sticla de coca cola in mana la 3 ani, sau cu tot felul de chipsi inlcusiv din cei picanti. Si cand le refuz atunci cand presupun ele ca vrea si fiu-meu ... tot ele pun bot si ma fac pe mine ciudata cand de fapt ele sunt de-a dreptul inconstiente. Eu cu ele nu stiu foarte bine cum sa ma port astfel incat sa le fie clar ca puiul meu nu mananca asa ceva si in acelasi timp sa nu ma cert cu ele ca bezmetica, ca nu vreau sa dau spectacol.
By the way, Luana suntem bune sa ne intalnim prin parc, io sunt mama singurului copil care fugareste apa de la aspersoare si cu apa siroind pe el in oprobiul intregului parc

Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Cred ca nu trebuie totusi exagerat in nici un sens, adica nu sa-i dai copilului cola la 2 ani, dar nici sa te indignezi daca mananca cand si cand forneti sau saratele. Altfel chiar devenim ciudate.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

beyy! haideti sa facem o intalneala, macar fetele din Bucuresti!!
sa speram ca nu vin sa ne ridice aia de la protectia copilului, ca nu urmam trendu'..
serios, ce ziceti?! tot ceea ce va rog e sa sarim o saptamana, caci noi plecam la mare, de sambata pana sambata. so, dupa 1 septembrie, pliiz!

tare mi-ar placea...

gasim un parc cu aspersoare, leoaico!

io tot cresc

(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput