Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Mancaruri bebe si copii 0: ( 26 retete )

ciocanelele calde cu garnitura de orez (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1293)
se spala ciocanelele f bine,se aseaza in tava,se ung cu ulei,se presara sare,piper si se toaa 3 cati de usturoi si se da la cuptor pana cand se rumenesc;
separat se taie o ceapa marunt,se caleste in putin ulei,se pun ciupercile la fiert cu delicat,se pune orezul peste ciuperci dupa ce au fiert,si ceapa calita putin,ardeil tocat marunt si se lasa la fiert circa 35-40min,se presara un pic de patrunjel verde dupa preferinte si se serveste cu ciocanlul cald.
POFTA BUNA!
piure legume cu ficatel de pui (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1455)
se pun la fiert in steamer legumele, sau in cratita, depinde de dotarile fiecaruia :)
ficatelul se fierbe separat: se pune apa la fiert cu 1 frunza foaie de dafin si cand a dat in fiert se pune ficatelul si se fierbe 15 min.

cand sunt fierte si legumele si ficatelul se dau la blender sau, pentru bebe peste 8 luni, eu le dau prin masina de tocat de 2 ori si ies niste bucatele fine.

pofta mare!
spanac cu orez (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2090)
se pune la fiert orezul impreuna cu spanacul in apa cat cuprinde, eu pun din ochi, pana se umfla orezul si la sfarsit se adauga untul; daca bebe e mic se poate blendui, daca are peste 8 luni il poate manca asa fara probleme.
chiftelute de pui cu su (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1395)
Se toaca in blender ceapa, apoi carnea de pui. Se adauga oul painea si daca e de consistenta mai moale se mai adauga un pic de faina, sare.
Se fac bilute din compozitia rezultata si se dau prin faina.
Sosul. Se caleste a doua ceapa care e tocata marunt cu apa, se adauga suc de rosii o frunza de dafin, sare si un pic de piper, si se lasa la fiert pana ceapa s-a inmuiat. Apoi adaugam chiftelutele si le lasam la foc mic pana se fierb(la nevoie daca scade sosul se mai adauga un pic de apa.La sfarsit se poate face un rantas cu putina faina dar eu il evit. Cand e gata se adauga verdeata
chiftelute de pui cu suc de rosii (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1374)
Se toaca in blender ceapa, apoi carnea de pui. Se adauga oul painea si daca e de consistenta mai moale se mai adauga un pic de faina, sare.
Se fac bilute din compozitia rezultata si se dau prin faina.
Sosul. Se caleste a doua ceapa care e tocata marunt cu apa, se adauga suc de rosii o frunza de dafin, sare si un pic de piper, si se lasa la fiert pana ceapa s-a inmuiat. Apoi adaugam chiftelutele si le lasam la foc mic pana se fierb(la nevoie daca scade sosul se mai adauga un pic de apa.La sfarsit se poate face un rantas cu putina faina dar eu il evit. Cand e gata se adauga verdeata
budinca de dovlecei cu morcov (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4904)
dovlecelul si morcovul se spala si se curata. Dovlecelul se da pe razatoare (pe partea mai mare), la fel si telemeaua, iar morcovul se da pe razatoarea fina. Se amesteca toate componentele. Compozitie se toarna intr-un vas yena tapetat cu unt (sau foaie de copt) si se dau la cuptor pentru proximativ 25 de minute (la foc mediu). Cand sa inchegat compozitia inseamna ca budinca e gata!
piftelute din piept de pui sau curcan (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1453)
legumele se spala si se curata (rosia nu trebuie curatata). Se pune carnea la robot impreuna cu legumele, oul, mararul si sarea. Se obtine o compozitie moale. In tava de la cuptor se aseaza hartie cerata (de copt). Se ia compozitie cu lingura si se aseaza din loc in loc pe tava. se dau la cutor la foc mediu. Dupa 10 minute piftelutele vor fi albe pe partea de sus - atunci trebuiesc intoarse. Se mai lasa inca 5 minute apoi se scot din cuptor.
"burger" din carne de pui (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2006)
Se calesc timp de 5 minute intr-o tigaie cu ulei incins ceapa, telina si usturoiul. Se transfera apoi intr-un castron si se amesteca bine impreuna cu carnea de pui, morcovul, coaja de lamaie, patrunjelul, stafidele sau afinele, sarea, piperul si oul.

Cu mainile umede formati 4 burgeri, acoperiti-i cu putina faina pe ambele parti si apoi lasati-i in frigider acoperiti cu folie de plastic cel putin 30 minute.

Dupa ce s-au racit se prajesc la foc mediu cate 5-6 minute pe fiecare parte.

Se serveste burger-ul in mijlocul unei chifle cu frunze de laptuca, felii de rosii si ketchup.

Budinca de ricotta cu ovaz (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2102)
1.Ovazul se pune la inmuiat in laptele incalzit 10 min (pana incorporeaza tot laptele).
2.Merele se decojesc si se taie in 8 feliute subtiri, scotand cotorul. Se tapeteaza o tava de iena cu feliile de mere pe care se poate presara putin zahar si se baga in cuptor la copt.
3.Intre timp ouale se bat spuma cu mixerul si se amesteca cu: coaja de lamaie, esenta de vanilie, scortisoara, branza proaspata de vaci si indulcitorul. Indulcitorul se adauga dupa gust.
Dupa ce laptele a fost complet absorbit de ovaz (surplusul de lapte se poate strecura si se arunca), ovazul se amesteca cu branza si ouale. Toata combinatia se toarna in tava de iena, se amesteca cu merele coapte si se baga la cuptor foc mediu spre mic, aprox. 30 min. E gata cand se intareste si se poate taia cu cutitul. Daca ai impresia ca se coloreaza prea repede, sau se face o crusta maronie poti acoperi cu staniol pana e gata. Eu am noroc de un cuptor electric foarte bun care coace uniform si nu arde deloc.
Covrigi cu susan si somon afumat (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1262)
Taiati pe orizontala covrigii si tartitati-i cu branza. Asezati deasupra bucatile de somon afumat si adaugati peste ele harpacicul. Daca doriti, adaugati piper proaspat macinat si niste sare de mare. Ideal pentru copii - datorita calciului din branza si cantitatii de Omega 3 din somon.



Pagina Precedenta Pagina urmatoare  
Pagina 2 din 3

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput