Salata de morcovi cu maioneza(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4782) Morcovii se spala si apoi se dau pe razatoare. Din galbenusuri (unul fiert si unul crud), ulei, sare, zeama de lamaie si mustar se prepara maioneza. Maioneza se adauga peste morcovii rasi si se amesteca bine. Daca e cazul se mai condimenteaza.
Salata de morcovi cu portocale(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1492) Spala bine morcovii, se curata si apoi se rad. Citricele se curata, se despart in felii si fiecare feliuta se taie in 3-4 segmente, in functie de marime. E bine sa le tai intr-un castronel, pentru a pastra si sucul care se scurge. 1-2 linguri de suc(de portocale) se amesteca cu maioneza. Compozitia obtinuta se adauga peste morcovi si fructe si se amesteca usor.
Nota: Se pot adauga si alte fructe sau legume, ca de exemplu: varza, ardei grasi, mere, ananas, papaya, mango, banane, pere, alune si nuci, stafide sau afine uscate. Pentru sarbatori, aceasta salata creeaza o imagine foarte festiva.
Salata de morcovi cu legume si fructe(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1416) Morcovii, merele, telina si sfecla se rad. Grapefruitul se curata de pieliti si se taie cubulete. Se adauga condimentele si se amesteca bine.
Salata orientala(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1683) Cartofii, morcovul si ouale se fierb apoi se taie rondele. Ceapa se taie solzisori. Se adauga maslinele, uleiul si otetul si se condimenteaza dupa gust. Optional se pot adauga castraveti murati taiati rondele foarte subtiri.
Salata gazon(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1552) Rosiile, castravetii si banza se taie in cubulete mici, ceapa, de asemenea, in bucatele cat mai mici. Se pune intr-un vas transparent, ca sa se vada frumos, un strat de castraveti, unul de branza, ceapa, maioneza, apoi un strat de rosii, iarasi branza si la final, un strat de smantana, peste care se pune mararul tocat foarte fin. Bineinteles, straturile se pot alterna dupa bunul plac al fiecareia
Salata greceasca cu ardei iute(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1644) Castravetii se taie in patru pe lungime, apoi in felii ceva mai groase. Rosiile se taie in felii, ardeiul in fasii, ceapa in rondele. Salata va fi taiata in fasii potrivite. Branza Feta se taie cubulete. Amestecati toate ingredientele cu maslinele si asezati totul pe farfurii. Maruntiti fin patrunjelul si amestecati-l cu ingredientele pentru sos.
Salata greceasca cu ridichi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1513) Se desfac frunzele de salata, se spala bine, se lasa sa se scurga si se rup bucati, apoi se aseaza pe un platou. Se taie rosia cubulete, castravetii in bucati mai groase, iar ridichile si ceapa in felii subtiri. Toate, impreuna cu maslinele intregi, se imprastie peste bucatile de salata. Se taie branza cubulete de circa 1 cm si se adauga la celelalte ingrediente. Se pun intr-un borcan (care se inchide bine) uleiul, otetul, maghiranul, sarea si piperul si se scutura bine de tot. Sosul astfel preparat se toarna peste salata doar inainte de-a o servi. La ingredientele indicate mai sus, se mai pot adauga fasii de ardei gras si sardele.
Salata de cruditati cu suc de tomate(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1507) Morcovul si telina se dau pe razatoare. Varza, rosia, castravetele si ardeiul se feliaza si se adauga sare si piper. Din maioneza, iaurt si suc de tomate se prepara un sos care se adauga peste legume.
Salata de cartofi cu sunca(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2012) Cartofii se fierb in apa cu sare apoi se taie cubulete, sunca se taie cubulete si se prajeste un pic in ulei, ceapa se taie solzisori. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga otetul. Se amesteca usor si se da la rece pentru 30 min.
Salata Dobrogeana(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3340) Intr-un castron se taie rondele subtiri rosiile, ceapa si ardeii. Se adauga castravetii ,curatati de coaja si taiati in felii subtiri, apoi mararul tocat marunt. Se asezoneaza cu ulei, sare si se amesteca.