Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Salate: Salate de legume ( 44 retete )

SALATA GRECEASCA (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2362)
Se spala rosiile si se taie in felii. Castravetele si branza se taie in cubulete. Ceapa se taie marunt. Toate aceste ingrediente se amesteca si se condimenteaza. Se adauga apoi maslinele, uleiul, zeama de lamaie si se amesteca bine.
SALATA DE PRIMAVARA (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1922)
Se curata ciupercile, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se taie in felii subtiri. Separat se face o maioneza din ou, mustar, zeama de lamaie si ulei. Morcovul si castravetele se taie in rondele subtiri si se amesteca impreuna cu ciupercile, boabele de porumb, maslinele si maioneza. Se condimenteaza dupa gust.
SALATA DE CONOPIDA (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2047)
Buchetelele de conopida spalate cu apa se tin o jumatate de ora in apa cu otet. Apoi se scot si se pun la fiert in apa clocotita, in care s-a adaugat laptele pentru a mentine culoarea alba a legumei. Se strecoara se adauga unt si marar verde tocat.
SALATA DE CASTRAVETI CU SMANTANA (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2600)
Castravetii se taie rondele dupa care se adauga ceapa rondele, verdeata tocata marunt, maslinele, smantana si sarea. Se amesteca bine.
SALATA DE TELINA CU ANANAS (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 7218)
Telina si merele se dau prin razatoarea mare, apoi se adauga ananasul taiat cubulete mici si nucile taiate. Din ou ulei si zeama de lamaie se face maioneza. Se sareaza dupa gust, se adauga maioneza si se amesteca. Se mai poate adauga suc de lamaie pentru a deveni mai acrisoara.
SALATA MIXTA DE CRUDITATI (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3371)
Se curata morcovii si telina si se dau pe razatoarea mare. Salata si ardeii grasi se taie fideluta. Rosiile si castravetii se taie felii subtiri sau rondele. Varza se da pe razatoarea mare. Aceste cruditati se asaza pe un platou. Pentru sos se amesteca maioneza cu otet si apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca totul pana se omogenizeaza.
SALATA DE FASOLE (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1862)
Fasolea din conserva se scurge de apa sau daca se foloseste fasole uscata se fierbe bine si apoi se lasa la scurs. Ceapa se toaca marunt, marunt, usturoiul se rade fin, ardeiul si salata se toaca fideluta iar cabanosul rondele foarte subtiri dupa care se amesteca cu fasolea.
Separat se prepara sosul - din ulei, otet, sare, piper si marar verde - care se adauga peste legume. Se lasa 30 min sa se patrunda
SALATA DE CONOPIDA CU MAIONEZA (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1969)
Conopida se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare. Apoi de pune la scurs si se mai stoarce un pic. Usturoiul se da pe razatoarea mica . Se prepara o maioneza din galbenusuri(fiert si crud) 1 lingura de mustar, sare, ulei care se adauga peste conopida amestecata cu usturoi. Compozitia se omogenizeaza bine.
SALATA DE FASOLE CU MAIONEZA (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 5017)
Se fierbe fasolea, avand grija sa nu se striveasca boabele. Se face maioneza din ou, mustar, zeama de lamaie, piper, sare si ulei. Morcovul, telina si ceapa se dau pe razatoarea mica. Sunca si castravetii se taie cubulete si se amesteca cu morcovul, telina, usturoiul pisat, ceapa si maioneza. Se pune apoi totul peste fasolea fiarta si racita si se condimenteaza.

Salata de morcovi (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1842)
In 200ml de apa se face un ceai verde. Se adauga apoi stafidele, care se lasa sa se umfle timp de 2 ore. Se curata morcovii, se spala si se taie cubulete. Se acopera morcovii cu apa, se adauga cubul de zahar si se pune la fiert, pentru 15 min. Se adauga si stafidele si se mai lasa 5 min. Separat se taie usturoiul si se caleste in ulei, se condimenteaza, se adauga otetul, morcovii si stafidele (dupa ce s-au scurs) si se amesteca bine.
Pagina urmatoare  
Pagina 1 din 5

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput