Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Mancaruri cu carne: Retete cu carne de vanat ( 5 retete )

Iepure cu masline (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1340)
In cratita cu uleiul fierbinte se prajesc bucatile de iepure, se adauga ceapa taiata pestisori, vinul, 2-3 linguri de apa, bulionul, sarea, zaharul, ienibaharul, foaia de dafin, maslinele spalate si intepate cu acul. Se amesteca totul usor cu lingura, se acopera si se lasa sa fiarba foarte incet pina este gata (sosul bine scazut). Se amesteca din cind in cind mincarea pentru ca sa nu se prinda de fundul cratitei.
Ostropel de iepure (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1840)
Se rumeneste slanina taiata in bucati. Se scoate din cratita si se prajesc pe rind cepele taiate felii si bucatile de iepure, marinate mai inainte 2-3 ore in ulei cu sare, ceapa, patrunjel si mirodenii. Cind carnea s-a rumenit usor, se presara faina si se subtiaza cu vin si bulion. Se adauga bucatile de slanina, ceapa si usturoiul, verdeata si zeama de la marinata. Se acopera si se fierbe incet 2 ore. Dupa o ora se strecoara sosul, se adauga in sos arpagicul. Cind arpagicul a fiert se degreseaza sosul si se amesteca cu singe de iepure, apoi se mai fierbe inca 2 minute. Se toarna sosul peste bucatile de carne Se serveste inconjurat cu crutoane.
Friptura de iepure sote vinatoresc (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1467)
Se spala bine carnea si se sterge cu o cirpa curata, se taie bucati si se rumeneste in ulei amestecat cu unt. Se adauga ceapa taiata rondele, ciupercile taiate feliute si patrunjel tocat. Se lasa pe foc pina ce se ingalbeneste ceapa. Se presara faina. Se pune sare si piper si se subtiaza cu vin si putina apa. Se acopera si se fierbe pina ce carnea s-a fragezit. Inainte de a servi friptura, se adauga la sos zaharul caramelizat si o bucatica de unt.
Medalion de caprioara (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2259)
Se taie carnea in doua transe si se bate un pic dupa care se da prin faina pe ambele parti apoi se trage in 100 ml ulei neincins. Dupa ce a prins o crusta maronie se flambeaza cu coniac dupa care se adauga ciupercile si sarea, sosul brun si smintina se adauga dupa ce in prealabil ciupercile au fost prajite timp de 2 min. Totul se lasa la foc mic 15 min.
Iepure (marinata) (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 5759)
Pt marinata: Tai legumele cubulete, speli bine iepurele il portionezi, il pui intr-o ala, preferabil de pamant si-l acoperi cu un litru de vin.

Dupa 24 ore il pregatesti: intr-o tigaie incinzi ulei in strat subtire si prajesti 5 min pe fiecare parte bucatele de iepure. Dupa ce le-ai prajit, le pui la cald si in uleiul ramas pui toata compozitia de la marinata Dai un clocot si mai adaugi o lingura 2 bune de pasta de rosi. Dupa inca 5 min pui putina faina, o lingua , 2 faina si o cescuta de apa.

In oala de pamant , nu trebuie sa o mai speli, pui iepurele peste care adaugi compozitia de marinata din tigaie. Dai o ora la cuptor la 300 Farenheit, sau 150 Celsius.

Dupa o ora, scoti vasul din cuptor, scoti cu grija bucatile de iepure sa nu se rupa si sosul il treci prin sita, amesteci cu mixerul, cu blebderul, cum vrei tu sa iasa ca o crema. daca e foarte moale, mai pui un pic pe foc si mai pui faina, daca e tare poti sa mai pui o lingura 2 de vin
 
Pagina 1 din 1

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput