Compot asortat de fructe(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2026) Se pune la fiert apa cu zaharul. Cand zaharul s-a topit complet se adauga zeama de lamaie. Imediat ce incepe sa se lege putin zaharul se adauga ciresele spalate, scurse bine, fara codite si samburi. Se fierbe pana cand ciresele s-au inmuiat. Separat se spala repede capsunile si fragii, se scurg de apa si se asaza intr-o compotiera sau castron. Cand ciresele sunt fierte se trage vasul deoparte, se lasa sa se racoreasca dupa care se toarna peste fructele din compotiera. Se lasa sa stea compotul la rece (fara sa fie acoperit) 2-3 ore pentru ca fructele sa se patrunda bine cu sirop. Ciresele pot fi inlocuite cu visine iar capsunile cu coacaze sau cu zmeura.
Compot de prune(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1639) Prunele proaspete, carnoase, nu prea tare coapte, se pun intr-o sita si se scufunda intr-un vas cu apa clocotita. Se lasa astfel 1-2 minute, dupa cum au coaja mai groasa sau mai subtire. Imediat ce se scot din aceasta apa clocotita, se scufunda in apa rece. Pielita crapa si prunele se pot curata foarte usor. Prunele curatate de pielita si fara samburi se asaza in borcan, bine indesate. Se toarna siropul fierbinte si se sterilizeaza in baia de apa sau se inabusa intre paturi dupa ce a dat cateva clocote si a fost imediat legat cu celofan. Durata sterilizarii este de 20 minute la 75 grade.
Compot de mere(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2218) Se curata merele de coaja, se scot samburii si se taie in patru. Se lasa sa stea in apa rece. Se pune la fiert apa cu zaharul, scortisoara si cuisoarele. Cand incepe sa fiarba, se adauga merele lasand sa mai fiarba acoperit la foc mic, pana se inmoaie fructele.
Compot de pepene galben(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3115) Se pune la fiert apa cu zaharul, lasand sa dea cateva clocote. Feliile de pepene curatate de coaja galbena se taie cuburi mici, se asaza in vasul de servit(compotiera) si se stropesc cu zeama de lamaie. Deasupra se toarna siropul rece, se acopera vasul si se lasa asa la rece pana cand se serveste.
Compot de pere(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1959) Se pune apa cu zaharul si vanilia sa fiarba. Cand da in clocot, se adauga perele curatate si taiate sferturi. Se lasa sa fiarba la foc potrivit pana se inmoaie.
Compot de gutui aromat(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3293) Se curata gutuile de coaja si samburi si se taie felii de grosimea unui deget. Se pun in apa rece. In acest timp se fierbe zaharul cu apa si scortisoara. Cand siropul este pe jumatate gata, se adauga gutuile si se lasa sa fiarba acoperit, la foc mic pana se inmoaie.
Compot de struguri(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4505) Se pune la fiert apa cu zaharul si vanilia. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga boabele de struguri spalate. Se lasa sa fiarba incet 5-10 minute.
Compot dietetic de capsuni(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1962) Se taie fructele in bucati si se calesc intr-un vas timp de 10-15 minute, dupa care se adauga indulcitorul peste compotul caldut.
Compot din fructe(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2073) Se spala fructele bine si se asezoneaza in borcane(eu folosesc borcane cu capac de 800g),apoi la 1 litru de apa se adauga 250g de zahar.Apa cu zaharul se amesteca la rece pana se topeste zaharul dupa care se toarna peste fructele din borcane.Se adauga adauga 1 aspirina la 4 borcane(1/4 la borcan) se pune capacul si se fierb in duns timp de 20 min dupa momentul in care incepe sa clocotesca apa. Se lasa in apa aceea pana se raceste dupa care se baga sub patura pana a doua zi. Si vi se pastreaza foarte bine si 2 ani.Are gustul compotului din magazin.
Compot de rubarba(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2992) Se fierbe la foc mic intr-o tigaie berea de ghimbir, zaharul si 3 linguri de apa, timp de 2 minute. Apoi se adauga rubarba si se mai lasa 10 minute la foc mic. Se serveste putin racit cu cateva linguri de iaurt.
Sfaturi pentru gatit:
rubarba este fiarta in bere de ghimbir pentru a scapa de gustul acrisor Stiati ca ?
Rubarba este o sursa excelenta de magneziu, care impreuna cu calciul favoreaza cresterea sanatoasa a oaselor, elibereaza energie si absorb alti nutrienti.