350 g zahăr, 250 g lapte praf, 250 g unt, 100 g apă, 1 lingură de cafea, facultativ 25-30 nuci (sau alune) tăiate (măruntite), 3 linguri de cacao (cam 50 g), esentă de rom.
Mod de preparare:
Apa se pune la fiert cu cafeaua, să dea 2-3 clocote (se face o cafea obisnuită) si se asteaptă putin (să se lase zatul la fund) sau se pune 100 g cafea făcută la filtru. În alt vas se pune zahărul si cacaoa, se toarnă cafeaua (se decantează) si se pune la fiert, amestecând mereu. Când începe să fiarbă, se mai lasă fix 4 minute (după ceas!), amestecând permanent. După 4 minute se opreste focul si se adaugă untul. Când untul s-a topit, se pune laptele praf (se cerne prin strecurătoare, să nu facă cocoloase), apoi nucile sau alunele si esenta de rom. Se amestecă bine să se omogenizeze si se toarnă compozitia într-o tavă unsă cu unt. Se dă la rece.
Mod de servire:
Se serveste rece, taiata cuburi, romburi, dreptunghiuri.