Rulada de carne de porc umpluta cu ciuperci Champignon
Reteta:
Rulada de carne de porc umpluta cu ciuperci Champignon
Numar portii:
4
Ingrediente:
500 gr cotlet porc dezosat 500 gr ciuperci proaspete Champignon 2 cepe mari 50 gr castraveciori murati 1 ardei gras rosu ¼ lingurita boia de ardei 1 lingura de mustar dulce sare piper ulei de floarea soarelui ulei de masline folie aluminiu
Mod de preparare:
Carnea se deface prin taiere longitudinala casa formeze o patura. Se bate usor ca pentru snitele pentru
alungire. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se unge cu mustar dulce. Ciupercile se spala se curata si se taie marunt. Ceapa se taie marunt si se caleste la foc mic pana devine translucida apoi se adauga cipercile taiate si se
lasa la foc mediu spre moderat pana scade din apa ce o lasa ciupercile. Se adauga ¼ lingurita de boia de
ardei dulce, sare si piper si se amesteca. Nu trebuie sa scada apa de tot. Continutul se adauga peste carnea unsa cu mustar in strat uniform. Se taie castraveciorii si ardeiul in fasii
subtiri longitudinale si se aranjeaza peste stratul de ciuperci. Se ruleaza usor carnea si se unge cu ulei de
masline se pipereza usor si totul se inchide in folie de aluminiu. Aceast rulou se aseaza intr-o forma de chec si se da la cuptorul preincalzit timp de 20 de minute la foc
moderat. Apoi se desface folia de aluminiu si se lasa inca 10-12 minute ca sa se rumeneasca.
Se poate servi cald langa garnitura de cartofi natur sau piure sau orez.
Mod de servire:
Se poate servi de asemenea rece taind ruloul in fasii late de 0.5 cm care se asezoneaza pe platouri.