•170g zmeura proaspata •1 ceasca plus 3 linguri de zahar •1 lingura de suc de lamâie proaspat stors •1 lingura lichior de zmeura •1 1/2 ceasca smantana pentru frisca rece •1 lingurita extract pur de vanilie •cateva bezele rupte in bucati
Mod de preparare:
Toarna jumatate din cantitatea de zmeura, 1 ceasca de zahar si sucul de lamaie intr-o tigaie, striveste fructele usor cu o furculita si adu amestecul la fierbere; se fierbe timp de 10 minute, amestecand ocazional, pana cand amestecul este siropos. Amesteca usor restul de zmeura si lichiorul in amestecul fierbinte si pune compozitia la frigider pana se raceste bine de tot.
Intr-un bol se bate smantana cu 3 linguri de zahar si vanilia pana devine frisca.
Folosind pahare lungi decorative, aseaza un strat de frisca, o lingura de amestec de zmeura si apoi cateva bucatele de bezea. Se repeta o data sau de doua ori, in functie de marimea paharului, si se incheie cu fructe de padure si putina frisca.
Mod de servire:
Se serveste imediat sau se pune la rece timp de o ora.