110g zahar 113g unt sarat 1/3 ceasca sirop de porumb 85g faina 1/2 lingurita ghimbir 1 lingura crema de lichior irlandez (optional) Ingrediente umplutura:
335g unt 113g unt sarat 165g zahar 1 albus de ou batut spuma 2 lingurite extract de vanilie 120ml lapte incalzit
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 175C si pregateste o tava de copt cu foaie de pergament unsa bine cu grasime.
Preparare conuri: Intr-o cratita la foc mic combinati zaharul, untul, siropul de porumb, si amestecati pana se topeste totul.
Intr-un alt castron se amesteca faina si ghimbirul, apoi le adaugi treptat in compozitia de unt amestecand bine. Se toarna si lichiorul, daca vrei sa folosesti.
Din amestecul rezultat se ia cate o lingurita si se intinde putin pe tava pregatita (distanta dintre ele trebuie sa fie de aproximativ 7 cm deoarece se vor intinde in timpul coacerii). Se lasa la cuptor 9-10 minute pana prind o culoare aurie iar apoi trebuie sa lucrezi repede si sa formezi conurile inainte sa se raceasca.
Ridica usor cu o spatula fiecare foaie de con de pe hartia de pergament si infasoar-o in jurul unui maner sau lingura de lemn unsa cu ulei. In cazul in care foile sunt prea fragile se mai lasa 1 minut la cuptor. Odata stabilita forma conului se pun la racit pe un gratar de sarma.
Preparare umplutura: Folosind un mixer amesteca bine untul, zaharul, apoi treptat toarna laptele, albusul spuma si vanilia. Dupa ce compozitia a devenit cremoasa si pufoasa, se pune intr-un saculet de patiserie dotat cu un varf in forma de stea si se umplu conurile. Se lasa la rece cca 1 ora si se pot servi.