Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (192)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Raducu, LA MULTI ANI, pui frumos si scump!!!!!! Sanatate multa si numai numai bucurii!!!!!

Lili merci ptr raspuns si multa sanatate va doresc, fetelor multumim ptr urarile de insanatosire.
Am fost la medic, are traheobronsita si .... da-da, ati ghicit: otitaaaaaa!!!!!!! So: antibiotic si aerosoli, panadol si nurofen la 4 ore, protectis ptr stomacel. Vad ca e ok, doar foarte foarte incapatzanata... Initial mi-a zis sa ii dau doar nurofen la 8 ore dar dupa 6 ore de la panadol mi-a acut iar temperatura asa ca a zis macar inca o zi sa dam la 4 ore.
Lorich sanatate si voua!

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa si 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

Salutare fete dragi!
Vin si eu repede repede sa urez ,evident cu intarziere, cum altfel, La Multi Ani printesei Iasmina si flacaului frumosRaducu. Sa cresteti mari si santosi, pui dragi, si sa fiti toata viata mandria parintilor vostri!

Noi venim dupa o minivacanta. Am avut liber de Inaltare si am unit-o cu vinrea de dupa, ne-am laut cortul si am plecat in Belgia (unde altundeva), in sud-west, langa un orasel tare dragutz si cochet, Ieper. Am fost la un pas de Alina, dar evident ca mi-am dat seama dupa ce plecasem, asa ca ciuciu telefon sau mesaj.
Am stat la cort si am avut noroc de o vreme super. Copiii au stat afara si s-au jucat de a au picat seara franti de oboseala. Noi am baut bere buna buna, am lenevit si ne-am bucurat de soare, ca tare dor mai imi era de el. Sotzu a plecat cu bicicleta de aici, acolo a dat ture cu Alex, amandoi cu bicicletele, iar la intoarcere am legat bicicletele de mashina.
A fsot tare frumos, si deshi scurta vacanta, m-am simtit foarte bine si am reushit sa me relaxez. nu pot spune odihnit, ca nu am stat prea bine cu somnul, dar, totushi, macar nu m-am mai gandit la munca, deshi imi luasem nsite teme ale studentilor sa el corectez.
O sa pun si poze cat de curand sper.

Va pup si mai viu eu :)

Poze
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Citat:
citat din mesajul lui BELLEANE

CrinaAndreea: E o varsta minunata, plina de provocari doar ca noi parintii de copii de 2-3-4 ani trebuie sa avem multa rabdare, disponibilitate, ingaduinta.
Numai asa vom avea niste copii cu o gandire sanatoasa si in plus niste invingatori. Gradinita de stat s-ar putea sa-l ajute sa se cuminteasca dar sa pierzi spontaneitate, creativitate, sa devina emotiv, timorat, frustrat. Apoi,nu stii peste ce monstru cu chip de educator dai. Material in schimb e ok. Si eu am inscris-o pe Elena la o gradi de stat, dar daca mi se va parea ceva in neregula voi merge tot la o particulara. Cat sunt asa mici in general copiii parintii afla tarziu daca sunt abuzati, netratati corespunzator.

Te iubim, printesa Victoria!!!

Nu sunt de acord...fara suparare. Eu mi-am dat copilul la CRESA (mai grav decat gradinita, ati putea spune) de STAT, dupa ce am studiat internetul in lung si in lat. Si ma felicit ca am procedat asa.
"Gradinita de stat s-ar putea sa-l ajute sa se cuminteasca"......vaaaaaaaai, la noi a fost tocmai invers. L-am dus pe Vlad un ingeras acolo, habar nu avea ce e aia violenta, statea ca un pui daca ii dadea careva o palma sau ii smulgea o jucarie. Eu il consideram tare molatic. Acum, dupa un an de cresa de stat, stie foarte bine regulile "junglei" si desi la scurt timp dupa ce a inceput cresa dadea in stanga si in dreapta, incat nu-l recunoasteam, acum nu se mai arunca asupra copiilor ca un salbatic, nu mai e agresiv decat daca se simte nedreptatit ceea ce pana la urma mi se pare normal la varsta lui. Dar bineinteles, la ameliorarea comportamentului lui am contribuit si noi, i-am mai pus frane plin explicatii de tot felul si a inteles copilul cam cum trebuie sa stea lucrurile.
La relatia cu fratiorul mai avem de lucru, dar asta e deja alta discutie.

Nu e pe departe nici frustrat, nici complexat, nici ne-sociabil. E exagerat de sociabil chiar, azi mai ales, s-a oprit la toti copilasii din parc si a purtat o scurta convesatie cu fiecare, chiar il admiram pt comportamentul lui agreabil, pt cum stie sa spuna "buna ziua, ce mai faceti? si apoi sa lege o conversatie in toata regula"....si cu riscul de a parea lipsita de orice urma de modestie, multa lumea il lauda in parc pt felul lui de a fi.

Din septembrie l-am inscris la o gradi de stat, va avea o educatoare foarte tanara, despre care am auzit numai de bine pt cat e de inventiva, rabdatoare si isteata, nu ma tem nici o clipa. Vom avea optionale de engleza, muzica instruemtala, sport...si nu mai stiu ce. Nu mi se pare rau deloc.

Revenind la cresa, am mai spus-o sunt foarte incantata de meniuri, echilibrate, eram nemultumita de faptul ca nu ieseau afara, dar iata ca si teama asta s-a spulberat caci anul asta i-au scos de cum s-a incalzit. Nu sunt doamnele foarte titrate........dar, hmm, mi se pare mult mai periculoasa o bona complet agramata ( cum am intalnit in parc si care sunt platite zdravan) sau extrem de precauta si care l-ar cicali non stop, cu faze gen : "vai te-ai murdarit", sau "nu pune mana acolo, nici dincolo", "nu te baga in nisip" sau "nu te murdari la masa" si muuuuulte alte aberatii pe care le-am intalnit, decat un loc unde se joaca non stop si mananca corect, chiar daca sunt impuse si limite - care exista si la gradinite particulare...soara mea a fost profa de engleza la una f bine vazuta si mi-a povestit niste chestii....dar nu intru in detalii pt ca deja pare subiectivism si nu asta incerc sa fac, vreau doar sa aduc niste argumente pertinente

Am tinut ditamai discursul si nu-mi sta in fire. Doar ca am simtit nevoia sa o incurajez pe Crina Andreea si sa o asigur , ca s-au schimbat mult lucrurile in bine la stat si cu putina atentie (adica sa te interesezi putin inainte despre cum e doamna educatoare, gradinita, etc) nu va deveni nici lipsit de spontaneitate sau creativitate si nici emotiv, timorat, frustrat.
Si la privat poti da de monstri, am vazut cu ochisorii mei. V-am si povestit de altfel o faza vazuta in parculetul de langa noi. Brrrr

Va pup, sper ca nu e cu suparare Belleane, dar suntem si mamici care ne-am dat copilasii la stat si am simti nevoia sa arat ca nu e deloc rau. Dimpotriva, noi am trait experienta extrem de pozitive

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Alysh: Departe de mine gandul sa fac vreo aluzie la tine, imi pare rau ca nu ai inteles nimic din ceea ce am vrut sa-i spun Crinei.
Daca as avea ceva de obiectat fata de modul cum cineva isi creste si educa copiii as avea curajul si maturitatea sa spun ceeea ce gandesc direct in fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

La noi e inca 6 iunie, asa ca am timp sa-i urez lui Raducu La multi ani, sa fie fericit, sa creasca mare si voios. Am vazut pozele pe FB, un scump si jumate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magnetism79 spune:

La Multi Ani !!!!!!!!!!!!!!! pentru puiul cel scump Raducu, sa creasca mare , sa fie sanatos si sa aiba mult noroc!!!!!!
Scuze Gabi ca nu am intrat ieri ma luai cu altele!!!!!!
Frumoasa petrecere ati avut!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

Apropo de subiectul cresa/gradinita/bona vin si eu sa zic ceva(nu dati cu rosii e parerea mea)
Si eu am fost totdeauna de parere ca decat sa stea copilul cu o bona plictisita sau cu prea multe reguli mai bine intre copii cu activitati interesante care sa-i dezvolte inteligenta si sa-i sature curizitatea.
Cand am ales noi gradinita particulara am ales-o pt limba straina.Dupa un an de gradi nu pot sa zic ca Julia stie f multa germana, stie doar expresii, cuvinte, dar pana la nivelul conversatiei va mai trece o vreme destul de lunga.Sunt convinsa totusi ca a inmagazinat destul in capsorul ei si la un moment dat isi va da drumul.

crinaandreea Julia a fost f cuminte la gradinita pana acum vreo luna, in schimb acasa facea ditamai crizele (nu stiam sa le gestionam noi sau isi varsa frustrarile pe noi).De ceva vreme si la gradi si-a schimbat personalitatea, nu mai asculta tot, vrea sa faca doar anumite chestii, arunca cu obiecte cand e nervoasa.Acasa noi ne-am adaptat si daca suntem calmi trec si crizele f usor sau le evitam la mustata.Eu zic ca e varsta nu neaparat gradinita particulara sau de stat.Daca copilul are personalitate puternica nu va deveni peste noapte ascultator si de fapt de ce sa fie ca un robotel? Copiii asa trebuie sa fie energici, sa se opuna la anumite reguli care lor li se par nedrepte sa se joace.Da, de multe ori dupa ce repet de 10 ori Juliei ceva ma enervez ca nu ma asculta, dar ea se opreste din joc si ma intreaba "ce-ai spus mami?" si imi dau seama ca ea era concentrata pe altceva si nu putea sa fie atenta si la mine.

ylari of, of, ati ajuns la anitibiotic? Multa sanatate Evei.Julia a tusit f urat azi noapte si ma gandesc daca sa o duc astazi la pediatra sau nu, dar febra nu mai face, nasul ii curge din ce in ce mai putin si se pare ca nu mai are nici conjunctivita.Eu zic ca e doar o viroza respiratorie care ii va trece.

Lilly 39+ , mami de Julia (30.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Am stiut foarte bine ca nu a fost o aluzie la mine ca parinte. Am inteles foarte bine mesajul adresat Crinei caci nu era atat de subtil incat sa nu-l inteleg.

Am folosit exemplele cu Vlad doar ca argumente pro gradi de stat si pentru a o incuraja pe Crina , nu pentru ca m-as fi simtit eu vizata.

O zi frumoasa tuturor!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Gabi abia astept sa vad pozici!!

Noi....rupti. Nu am putere nici sa ma mai vait. Ana pe aeros cu dexa, robert cu otita (gabi ca tot ziceai ieri de Andrei)...
Singurul lucru bun - ieri la pediatra Robert a stat super cuminte, a scos limba si facut "aaa", a zis ca-l doare irechea dreapata si asa a fost, e rosu cica. deci am baiat mare! Si despempersat!

Merg sa-i fac de mancare.

va pup....petreceti in continuare!!

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011

Cum mi s-au intamplat doua minuni, Robertsi Ana Isabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

cu gradi si noi l-am inscris din toamna la stat, din motive financiare, va fi cam 300 cu toate optionalele. Am vizitat-o si mi se pare superba, sala in care stau copii e cat toata gradinita la care merge Robert, multe materiale, jucarii, curte, foarte frumos. Desi cred ca Alysh, in acelasi timp are dreptate si Belleane in sensul ca ttoul depinde de educatoare, ca am citit pe net (din pacate era un post vechi, dar se ref chiar la gradi unde va merge Robert) ca aveau o educatoare zbir, care nu-i consola pe plangaciosi, nu le dadea jucarii, facea mai mult militarie, lucru cu care nu sunt la acord la 3 ani; mai ales la 3 ani, adica.
Deci tonul face muzica sau cum se spune, dar totul depinde - la stat - de ce fel de OM e educatoarea. La privat e putin altfel, altfel iti ceri drepturile cand platesti de-ti vine rau.

Alysh pana nu uit de tot....superba postarea cu scrisorica despre bebe 2. [oalala] sunteti norocosi, sunteti o manilie minunata! Si da, eu zic ca te poti gandi si la o fifi, nici nu vreau sa ma gandfesc ce frumusete de fata ai putea sa faci.

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011

Cum mi s-au intamplat doua minuni, Robertsi Ana Isabela

Mergi la inceput