Dulceturi si papanasi sept-oct 2007 (424)
Raspunsuri - Pagina 17
mandarinutza spune:
Alinkav si Luy, sanatate fetelor, sa se refaca cat mai repede!
Andries, si noi avem un alergic in familie, Filip, e alergic la iaurt si de vaca si de capra,si la smnatana, dupa jumatate de lingurita se umple de bubite rosii in jurul guritei, care ii trec pana a 2 a zi. Dr ne-a zis sa evitam si branzica de vaci, ne-a zis ca poate manca smantana, dar se pare ca si la asta e alergic.Chiar vroiam sa mai intreb daca s-a mai confruntat cineva cu acesta alergie.
carpatina spune:
La multi ani Alexia! 
Sa ai o viata lunga si plina de impliniri! 
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
carpatina spune:
Dragele mele, multumesc pentru urarile pe care mi le-ati facut de ziua mea! Sunteti cu toate speciale! 
Eu mai rarut cu timp pentru mine... dar azi a venit buni... se vede, nu-i asa? ![]()
=====================
carpatina spune:
La multi ani ceamica!
Sa-ti fie toate bune si la locul lor! N-am apucat sa te felicit chiar de ziua ta, dar m-am gandit la tine.. se pune, nu-i asa? 
=====================
Marunzika spune:
Yaia sa va traiasca pisicuta dulce si draga, sa se inteleaga mereu cu delfinasul si sa fiti mereu sanatosi si fericiti impreuna. La multi ani pisicuta frumoasa!
Yaia spune:
Hop si eu la ora asta sa va multumesc din suflet pentru urarile care mai de care mai frumoase! Sunteti minunate si m-ati lasat masca! Cum va amintiti voi toate si ma faceti sa dau apa la soricei aici!

Azi la bioru am stat zi scurta si nu am avut timp nici sa respir, daramite sa mai si forumez. M-am grabit apoi acasa sa fac putina curatenie si sa pregatesc sarbatorirea in familie. Apoi cumparaturi, luat copii de la gradinita, sarbatorit pisica in 4 si fuguta la patinoarul mare unde Tudor a avut serbare la cursul de patinaj care s-a incheiat duminica. A fost adorabil! Apoi seara cu hranit copii, ceva joaca si adormit si asa m-a prins dimineata zilei de azi! A trecut ziua de azi asa cum a trecut tot anul, repede, fara sa ne dam seama. doar cand ma uit la ei cum se joaca si se chitaie imi dau seama ca am copii mari deja, ca timpul a zburat si nu mai vine inapoi! Dar suntem bucurosi ca a trecut cu folos, ca ne-am simtit bine si ne-am distrat impreuna si ne uitam cu optimism spre anii care stau sa vina, sanatosi sa fim cu totii, sa ne bucuram de ei!
Va multumesc inca o data din suflet, nici nu stiu ce sa va mai scriu!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
Yaia spune:
Offf, Luy...Sanatate multa, Maria, Gene-Lungi! Sa-ti revii repede.
Sper sa nu o ia pe urmele Alexiei, cu febra tot a doua saptamana. Acum noi suntem pe tratament cu antibiotic de lunga durata (1 luna) pentru prevenirea revenii otitei. si au am ajuns sa urasc termometrul, febra si iarna.
Mariei, sa se faac repede bine!
Moldoveanca, sper sa te ocoleasca greturile si sa te bucuri de sarcina. Oricum, bebe sa fie sanatos, ca tu oi indura si greturi...
si alergicilor Mirciulix si Filip...tare greu cu alergii!
Mara, voi cum mai sunteti? Sper ca bine si ca nu ati mai avut probleme cu urgente si alte chestii neplacute...
Puppi cea isteata!
Erina, greu cand copii mai amricei stau acasa si nu au parteneri de joaca de varsta lor...se plictisesc! Poate ii gasesti ceva activitati gen curs de balet, de inot...
Mada, rabdare si tutun!...Fara tutun!
Pai ciocniri intre frati vor fi mereu, pana se vor face mari. Dar face parte din scenariu. Trebuie rabdare multa, 2 parinti care se impart in functie de ce copil il accepta pe tati. Uneori niciunul nu vrea cu tati, amandoi cu mami, noroc ca am 2 maini si il tin in brate pe cate unul pe fiecare mana. Mai rau ca Alexia a inceput sa-l impinga pe Tudor cand ma vrea doar pentru ea, dar ii spunem ca nu e voie sa impinga si incerca sa-i impacam pe amandoi. E normal sa se simta exclusi sau neglijati din cand in cand, ar face-o si daca ar fi singuri la parinti. Asta ei, facem tot ce putem mai bine sa-i impacam, cand cel mare pare ca plange fara motiv, sigur are unul si incercam sa-l afalm, desi e mai greu cand nu suntem pe faza sa ne amintim noi cam ce l-ar fi putut nemultumi. Si e greu ca avem tendinta sa credem ca cel mare intelege mai mutl, dar si el tot copil e si are aceeasi nevoie de antetie si dragaleala. Cu rabdare si putin somn
, ii impama pe amandoi.
Iaca nu ma tin minte ce si cui voiam sa mai scriu...Pe maine, poate cu creierul mai treaz scriu mai bine!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
adimercedes spune:
Yaia, sa va traiasca printesa si sa va aduca multe bucurii si fericire!!! Ce repede a trecut timpul! Multa sanatate si sa isi revina rapid Alexia, sa scape definitiv de otite! Incearca sa ii dai extract de frunze de maslin, dar sa fie direct din frunze, nu din prafuri, sigur gasesti la magazin naturist. O sa o ajute la imunitate si cu febra. Felicitari si lui Tudor pt absolvirea cursului, abia astept sa vad pozele. Eu nu am apucat inca sa iau protectii pt Lisa sa isi incerce si ea rolele si acum vine ploaie, frig etc :( Spor la pitrocit excursia in Ro si sa va iasa toate cum vreti voi!
Danielle, ce scumpi copii ai!!! Super bb Beny si ce dulci sunt zambilitele! Felicitari si multa sanatate sa ii cresteti bine si frumos!
Luy, sanatate lui Me, ce ma intristez cand aud de chestii din astea, dupa nici 2 zile de gradi :( Clar ca imunitatea inca nu e refacuta 100%, poate o mai tii acasa o vreme sau ii dai niste naturiste pt imunizare... Pup si pe Irina, abia astept pozele modelelor :D
Moldoveanca, felicitari pt sarcina, sa ai parte de sarcina usoara si totul sa evolueze super bine! Bafta si cu soacra :D
Ceamica, sanatate, poate si tu esti cu imunitatea cam jos. Ia fa tu o serie de analize, verifica musai si nivelul de vit D!!! Pun pariu ca e minuscul :(
Rox, bafta cu noua sefa. Sa ne tii la curent :D Multa sanatate copiilor. Vezi ca durerile de burtica pot proveni si de la o viroza mai veche unde s-au inflamat ganglionii limfatici. Cica cei din burtica sunt mai mari si uneori raman mariti si deranjeaza si cateva luni dupa, pana se retrag. Noi am "tratat" cu probiotice si ulei de seminte de dovleac. Lisa nu s-a mai plans de destul de mult timp, nici macar acum cu viroza asta...
Mandarinutza, nu stiu ce sa iti zic de Filip, doar ca poate e alergic la lactoza din lapte. Lasa-l o vreme, cateva luni, asa, si eventual incerci cand se apropie de un an jumate. Uneori organismul e mai sensibil si nu are proteinele necesare sa proceseze lactoza etc. Nu e nici o problema, se intampla. Si la iaurtul facut in casa are alergie? Ca daca nu, poate fi sensibil la ceva prezervativi si E-uri adaugate la procesare. Daca e si la ala de casa, sigur e lactoza si uneori ia mai mult pana organismul invata ce sa faca cu ea. Dar, uneori nu invata deloc (cel mai ades la lapte, ca iaurtul si branzeturile au statut diferit din cauza de fermentatie) si atunci poti incerca alte surse de calciu!
Erina, bafta cu punerea in aplicatie a planurilor de renovare. Si nu numai. Pup copilasii-dragalasii!
Gabriela, ce tare e Sara! Super bine orientata ;)
Oare am uitat ceva, pe cineva?...
adimercedes spune:
Pana una, alta, sa va zic rapid de noi: copiii sunt mult mai bine, nu mai tusesc, decat ocazional, nu mai mucesc, nu mai febra, ce mai, a trecut greul :D Sotul e inca in dureri cu toracele, cred ca totusi a fost muschiul, cred ca sta cuminte vreo 2 sapt :D
La mine a trecut saptamana de "miere" la sala si m-am intalnit marti cu unul dintre antrenori sa discutam programul meu. Si am ramas masca! Mi-a facut un program de imi dau sufletul!!!! :P
Am 5 cardio si 3 pump (greutati/haltere/aparate) pe sapt!!! Pot sa le fac in grup organizat sau sa ma duc de capul meu. Am facut exercitiile la aparate impreuna cu antrenorul si mi-a aratat cum sa le fac corect, care aparate, etc. E jaleeee, trag la galere, literalmente! :D Dar e fain!!!! Imi place la nebunie si deja vad rezultatele. Am ajuns sa intru in cele 5 kg mult visate spre eliminare :D Azi ma duc sa fac sesiune dubla, clasa de greutati plus cardio pe masini. Am asa o ambitie, desi dorm pe mine, am febra musculara de abia ma imbrac si imi vine sa ma arunc pe sofa pana maine dimineata! Mda, vize... Cu alte cuvinte, am dosar, trebuie sa fac insemnari ce si cum si revizia la sf lui aprilie cand masuram din nou si ajustam! Dar, imi mod ideal, e nevoie sa intind limitele si sa fac mai mult decat mi s-a indicat! Asta e minimul!!! :P Cine vrea detalii exacte despre exercitii, combinatii, etc, dati PM, sa nu plictisesc lumea. Multe din ele se pot face acasa, desi eu nu mai imi fac iluzii, am vazut cum lucrez acasa :(
Acum ma duc sa imi fac geanta, ca trebuie sa o luam la pas cand se trezesc pustii - ei au avut gimnastica de dimi si acum dorm...
Va pup cu drag
.
Aaaa, cine vrea energizare, va recomand minim 1 luna de extract de frunze de maslin si Acetil L-Carnitina. Google faceti singure ;)