Pepenasi de iulie-august 2008 (207)
Raspunsuri - Pagina 7
iriss27 spune:
Ce sfat imi dati, cum sa scapam de supt degetele? La Yvonne ma refer, deja i-au laut-o dintii inainte, dar nu vrea sa renunte la obiceiul acesta si am incercat cu vorba buna. Sa testez ardei iute/usutroi?? Nu am alte idei si recunosc nici n-am cautat pe net.
Felicitari tecky pt rezultate, ce regim tii?
Daca vreti sa vedeti poze de la www.dropshots.com/iri2011#date/2011" target="_blank">petrecerea Yvonnei, de 4 ani.
David este inca la mama, dar as cam vrea sa-l dau la gradi. La fii-mea in grupa este si o fetita de-o seama cu el. Va dati seama cat sunt de suparata pt discrepanta aceasta. Pt ca Yvo nu a invatat multe lucruri de cand e acolo, are copii care nu vorbesc clar, care nu vorbesc deloc. Pai cum sa faca engleza si alte activitati daca ei nu stiu sa vorbeasca. cum sa picteze/coloreze cand ei nu stiu sa tina creionul in mana. Ea sustine ca nu vrea sa o mut la alta grupa/educatoare mai buna. Inca mai studiez ce sa fac. Am zis ca primul an este de acomodare si o las acolo unde s-a obisnuit.
David este in perioada de negare a gradinitei, el se duce direct la "viciu abatzu" (serviciul albastru), asta i se trage ce la sala de clasa a Yvonnei care este roz, deci concluzia ca pt el trebuie sa fie abatzu. Si as mai avea o retinere in a=l duce la gradi, inca nu face caca la wc. Pipi face fara nici o problema, ba chiar nu mai face in somn deloc, dar la kk se ascunde intr-un colt, dupa perdea sau te miri pe unde si tipa la mine sa plec, sa-l las in pace. Daca il intrerup din "proces" nu mai face si mi-e teama sa nu ii creez vreo reactie adversa fata de wc/olita.
Vorbeste incontinuu, stie o gramada de lucruri. Mama isi propune tot felul de teme cu el, acum invata corpul uman si animale marine. Are 2 carti pe care le studiaza. Si ii spune si in franceza diverse parti ale corpului.
Yvo a fost f haioasa si a zis la gradi: "mamaia mea nu poate sa vina sa ma ia la pranz pt ca invata franceza cu David" ![]()
Cam asta despre noi :) Eu va mai citesc printre picaturi, dar nu am mai scris de f mult timp.
bobitamica spune:
Tecky....Felicitari pentru cura de slabire!!si mai ales ca a functionat
.Eu sincer,ce sa imbrac cu rochite la 3 luni?! Era deja octombrie si Irina abia avea si ea 3,5 kg. Era destul de incomod. Asa mi se parea mie. Noi am avut cele mai mici hainute posibile. Cand ma uit la body-urile alea,nu-mi vine sa cred cat de mici sunt si ii erau lungi la maneci. I-am pus si eu o rochita pentru ca am primit-o cadou de la o verisoara. Era superba,alba din batist si era pt.50 cm. I-a venit si ei bine pe la 2 luni
. A purtat-o de 2-3 ori maxim.Si am avut un sarafan de raiat rosu,superb. I l-am pus la botez. Dar noi am prins iarna cat a fost ea micuta. Apoi de la 1 an i-am pus si eu rochite,numai ca e nu e asa fan
. Si acum abia reusesc sa ii schimb hainutele. E foarte conservatoare si vrea sa se imbrace numai cu acelesi lucruri
. Are preferinte si e foarte greu cand ii creste piciorul si tb. sa schimbam incaltarile. Sau cand se schimba anotimpul. A fost jale cand a venit iarna si a trebuit sa poar teghetutele de iarna
.
bobitamica spune:
IRISS...e tare greu cu degetul,pentru ca e la purtator,dar cred ca exista metode.Am o cunostinta care i-a pus leocoplast pe degetul cu pricina. Apoi copilu's-a prins si a inceput sa il suga pe celalalt. I le-a bandajat pe amandoua,mai ales ca incepuse sa faca rani destul de urate. Si am inteles ca in jur de 4,5 ani a scapat. Cu pelin si alte chestii nasoale la gust nu a reusit pentru ca se facuse mare copilu si mergea sa se spele singur pe maini
.
Foarte frumos la petrecere!!!
Si Irina e fascinata de corpul uman.
.
Legat de gradi,am auzit si eu ca pentru cei mici in grupe cu copii mari e un avantaj deoarece invata de la ei multe lucruri,dar cei mari sunt dezavantajati.
Eu a ceva timp liber la birou pentru ca depind cu treaba de altii care nu prea au chef de munca
si atunci stau si eu . Dar aici e liniste deplina
.
mcoca spune:
bobita stiu cum e :).
Marina acomodare usoare si gradi placuta!
De duminica Maya merge pe bicicleta :). Inainte avea tricicleta, dar acum am trecut la 2 roti (nu va speriati, are roti ajutatoare
). E foarte mandra de ea. I-am zis ca daca invatza cifrele si literele mai primeste surprize. Si ea : da, da (dar sunt sigura ca habar nu ava ce inseamna exact). A mea e boema rau. Stie un pic sa numere, recunoaste 3 cifre, si cam atat mai
.
Vicky si Printzesone
Marina_1609 spune:
merci fetelor. speram sa fie ok de data asta.
wow vicky, oricum e un progres. Sofia inca nu pedaleaza nici la tricicleta....A primit super tricicleta de ziua ei dar nu a prins inca ideea. la primavara vom insista mai mult
iriss, tare Yvonne cu mamaie si franceza. zici ca David i-ar preda :))
de dat degetele cu ardei etc te..nu recomand...si le paote baga si in ochi din greseala...Alte idei nu am.
dar voi ce ma sfatuiti pe mine sa fac ca Sofia sa nu isi mai muste buza de jos???? o iau razna deja...cred ca are aproape un an de cand face asta....si in somn sta asa.
--------------------------------------------
Marina
24+
&
ANA SOFIA (05.08.08)
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog
Tecky spune:
iriss superbe pozele!
Am tinut regimul disociat vreo 2 saptamani si in rest am eliminat paine,fainoasele,dulciurile.
sursula spune:
Salutari!Papati cu noi o clatita?
SYB-merci pt link!Intr-adevar arata nemaipomenit campingul!Ma intreb doar daca pot ajunge acolo fara masina,vad ca directiile nu sunt trecute.Eu n-am carnet deocamdata,desi sper sa-l obtin pana la vara!Asta vara am ajuns din Beziers pana la Valras Plage super ok.Si vad ca asta e in aceeasi zona,zona in care vreau neaparat sa revin...
MARINA-succes la gradi!unde mergeti?la ce gradinita?
IRIS-ce tare 'serviciul albastru"
!are imaginatie musiu' David!
MONA-parerea mea e ca dragostea si timpul pe care il oferi copiilor nu au cum sa fie decat in avantajul lor!
SURSULA,mama lui TUDOR MILAN
Marina_1609 spune:
sursu, am ales "Arc en ciel"![]()
Marina
24+
&
ANA SOFIA (05.08.08)
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog
iriss27 spune:
Am avut un vis foarte obositor azi noapte, cautam prin farmacii teste de sarcina ... eram sigura ca-s gravida si vroiam o certificare. Gasisem unul de 28 de lei si am zis ca e prea scump si nu l-am luat. Ptiuu ... deja numai visul si m-a obosit asa de tare 
Si deschid azi facebook si vad numai poze cu mamici cu 3 copii ![]()
Sper sa nu fie vreun semn.
dr_anca spune:
Neata!
Foarte frumoasa petrecerea lui Yvonne, felicitari Iriss pentru fetita mare ! Seamana cu tine bine, cel putin din poze asa pare.
O zi buna !
Nasterea unui zambet
Mamica de
cuminte
iulie 2008