Pepenasi de iulie-august 2008 (207)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

Citat:
citat din mesajul lui iriss27

Sper sa nu fie vreun semn.

--------------------------------------------
Marina24+ & ANA SOFIA (05.08.08)
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Iriss faci vreo surpriza?
Ooka si eu ca tine, unde e o gravida sau lauza, hop si eu cu sfaturi si ajutor. Daca mi se cere bineinteles. Am o verisoara cu bebe mic careia i-am spus sa ma sune de cate ori are nevoie. Si nu m-a sunat pt ca are o matusa atotstiutoare cu sfaturi garla. E asa de priceputa ca era s-o bage in spital cu superstitiile si babismele. Im primul rand, ea a venit pana la 6 sapt sa-i faca baie la bebe ca trebuie sa-l traga klumea sa-i iasa nodurile What the fff???? E facut din sfoara si nu stiu eu?
Dar m-a sunat sapt trecuta disperata ca nu-i mai da lapte ca nu mai e bun si o dor sanii? Cum adik nu mai e bun? Pai s-a uitat matusa si a vazut ca e cam transparent si a zis ca nu mai e bun pt copil. Bine ca de mancat nu mai e bun dar de pus in toate orificiile e minunat. Ca sa desfunde nasul, sa vindece infectia la ochi etc. Si sa vedeti ce-a invata-o. Cik daca nu mai e laptele bun tre s aopreasca lactatia. Si cum? a pus-o sa puna comprese reci pe sani si sa se lege strans cu un brau peste sani. Cand m-a sunat nici nu putea respira de strans ce era legata, plus ca o dureau sanii de numa si incepuse sa se simta rau. Mai avea putin si facea mastita ca se gasesc destepte din astea care sa hotarasca ele cat de bun e laptele si cand tre sa opreasca ele lactatia.
I-am zis sa desfaca legatura, sa maseze sanii si sa scoata laptele adunat ca face mastita. Si sa dea la copil in continuare, oricat de transparent ar fi. A ajuns si la medic intr-un final care i-a spus exact acelasi lucru, la laptele de mama nu trebuie renuntat, indiferent cat de putin si neconcentrat e.
Pe mine ma calca rau pe bataturi pareristii astia, daca ar fi sfaturi inofensive ar fi o chestie, dar baga omul in spital cu experienta lor in crescut copii.

bujo mami de Filip si 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

Bun gasit in noul an.
La multi ani surioarelor de pepenasi,Yvo si Anna!
Felicitari pt sarcini,Bujo si Gally!

Legat de mersul in colectivitate:spirit de turma sau nu ,m-am topit zilele trecute cand a venit acasa si mi-a spus o poezioara de ziua mamei cap-coada (e aceeasi de anul trecut,doar ca at nu vb bine) si mi-a cantat "E ziua ta,mamico".Indiferent ca invata poezii si cantece la comanda,eu sunt pentru.Imi aduc aminte si acum,cu nostalgie, cand a venit Theo cu poezia de la gradi,prima ei poezie de Craciun(cand l-a spus si prima oara pe "r"),prima poezie de primavara.Sunt momente nepretuite si oricate chestii ar invata cu mine,imi plac surprizele de genul asta.
Si eu sunt pentru "fiecare lucru la timpul lui",adica mers pe etape,pe grupe de varsta.Iris,si aici e la fel,dar la grupele de germana,adica copii intre 3 si 7 ani,cu 2 educatoare,ceea ce nu mi se pare ok.Din postura de parinte cu copil mai mic,e super,probabil.Dar din partea cealalta,parca nu e prea ok.Ar fi ca si cand pe cel mic il fortam sa creasca mai repede si pe cel mare il plafonam la un moment dat.Spun asta,pt ca ma gnadeam ca daca mai ramanem aici,sa mearga si Casi tot la germana,ca si Theo.Dar sincer am retineri.Si sper sa nu mai fie cazul.
Am inceput si noi sa mergem la bazin.Prima oara am mers numai noi 2'cand a vazut apa,a inceput sa planga ca el nu face baie .Pana a intrat,apoi nu a mai vrut sa iasa.Vreau sa va spun ca deja incepe sa faca "figuri",inoata si cu fata si cu spatele (cu colac),sare de pe scari,e asa de dulce,mergem la baie de vreo 5 ori in ora resp(pp ca inghite multa apa ).Dar e foarte relaxant si pt ei si pt mine.Pe Aris nu l-am luat inca,ca nu stiu daca pot sa am grija de toti 3,dar mai ales de cei mici.Poate vom merge cand vor fi Theo si Casi la scoala/cresa,dimineata.Dar dupa ce reparam masina,care s-a gandit iar ca e "obosita" si are nevoie de pauza.

In alta ordine de idei,cateva intrebari am si eu:

1.Voi cum procedati seara la culcare? Adica ce ritual aveti?Eu ma urc pe pereti,seara e musai sa stau cu el sa adoarma,pt ca altfel nu sta in patul lui.Si nu ar fi bai daca ar adormi repede.Dar stau cel putin o ora dupa ce stingem lumina.Intre timp,mai fac si turite in camera la Aris,sa-i dau suzeta,lapte,etc.Daca plec,Casi se urca pe Theo,incepe harjoneala,care se termina inevitabil cu plans,aprinde lumina (intrerupatoarele sunt jos) si se joaca cu masinutele.
2.Cum merg prin casa? Adica, ai mei la varsta asta, nu au decat 2 viteze:ori stau ori alearga.Nici Theo nu a stiut, nici Casi nu stie sa mearga normal.Mie nu mi se pare deplasat dar vecinilor da si asta in afara orelor de liniste,undeva intre 6 si 7 seara.
3.Pp ca e o chestie psihologica alimenata din spate de mine,dar involuntar,Casi e extrem de atasat de tati.Si e la modul,ca daca e tati prin preajma,eu sunt zero;nu accepta sa vb cu el,sa-l imbrac,sa-i raspund,toate tb sa le faca tati.Pb e ca de mai bine de o luna sunt singura cu ei (btw,e cea mai buna cura de slabire,pe cuvant ).A fost Luci in vizita cateva zile sapt trecuta si cand a plecat mi-a facut Casi o criza de nervi de m-am speriat,nu stiam cum sa-l linistesc.Bine,nu va mai spun ca ma doare chestia asta,dar o pun pe seama oboselii,a stresului si a singuratatii.Mai sunt pepenasi asa legati de unul din parinti?Theo nu a fost asa,ea nu e foarte lipicioasa de felul ei,de aceea nu prea stiu cum sa-l iau.Cu Luci nu l-as lasa,m-as simti de parca m-ar pune cineva sa aleg intre copiii mei.Noi nu putem merge cu el deocamdata.Situatia e cam aiurea.
Aris s-a facut baietel mare,ieri a invatat sa se ridice in fundulet,azi l-am gasit in genunchi la marginea patutului,parca e cam devreme.Din pacate,ma bucur singura de astfel de reusite(si asta daca mai am putere) ,ca sunt mai tot timpul obosita si ciufulita,dar speram sa treaca toate cat mai repede.

Mno,cam astea sunt vestile de la noi.
O zi minunata va doresc tuturor

Andreea mami de Theona (27.08.2002) ,Casian (18.06.2008) si Aris (14.07.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

Bujo sper ca se simte bine verisoara ta acum si ca atat ea cat si bebe sunt ok. De pareristi nu stiu ce sa zic, e cu doua taisuri. Adica in opinia matusii poate si tu esti o parerista care n-ai de unde sa stii mai multe ca ea care are experienta Sarcina cea mai dificila mi se pare cea a mamicii cu bebelus care e asaltata de sfatuitori si trebuie sa discearna si sa aleaga ce e mai bine pt ea si copilas. In cel mai bun caz decizia asta se bazeaza pe cautari si documentari, pe argumente solide si nu pe superstitii. Dar deh, nu toata lumea face asa. Legat de sfaturi si eu procedez asa ca tine, le dau atunci cand mi se cer sau daca simt nevoia sa spun ceva incerc sa pun problema cat mai finut pt ca stiu ca e o perioada dificila si orice urma de critica privitoare la modul de crestere a copilului este perceputa accentuat.

Iriss sa va traiasca domnisoara, fratiorul si tot familionul. Sunteti superbi!
Legat de vis.... sa fie cum vrei tu Mie mi-ai rascolit ganduriel. Eu aveam de gand inca un bebe pana la 35 de ani dar dupa problemele cu Victor nu ma mai incumet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Hop si eu din butoi sa-i raspund Andreei la ce stiu.

1. Seara la culcare la noi e si mai rau. Eu nu numai ca trebuie sa stau cu Luca pana adoarme dar trebuie sa ma si culc deodata cu ei, adica gata, cand ii pun la culcare s-a dat stingerea si la mine. Bine, partea a doua e ca asta se intampla pe la un 22.30-23, asa ca oricum n-as mai avea putere de nimic. Eu dorm cu amandoi, Alex adoarme in patutul lui pe la 21.30-22, dupa aia urmeaza ritualul de culcare al lui Luca, cu nervii de rigoare pentru ca pe Luca seara in pat cand sa ne culcam il apuca sa repete toate cuvintele posibile, sa topaie in pat, sa rada, sa se distreze si eu fac spume ca mi-l trezeste pe Alex. Si de cele mai multe ori adorm eu inaintea lui Luca, si la Luca dureaza uneori si mai bine de o ora pana adoarme. Mie sincer imi vine sa ma urc pe pereti cand e ora de somn si la amiaza si seara, e incredibil de agitat, parca are patul urzici.

2. Cu mersul prin casa noi n-avem pb. ca stam la casa, oricum merge si alergand si normal si in 4 labe, ca-l vede pe frate-sau, si topaim, putem oricum ca nu deranjam pe nimeni.

3. Luca e extrem de atasat de mine. Eu presupun ca e vb. de gelozie de cand a venit fratiorul, ca pana atunci nu era deloc asa mamos, dar acum doar mami e buna la orice, la dat sa manance, la pus la culcare,la trezit primul lucru striga mami, la mers la wc, la jucat, la orice, are faze cand ii e foame dar daca vrea ta-su sa ii bage mancarea in gura (nu, nu mananca inca singur decat rar) urla si nu accepta decat de la mine asa ca si daca sunt bagata pana in cot la vase tre' sa ma spal si sa-i dau. Pe mine pe de o parte ma bucura insa pe de alta parte uneori imi vine sa-mi iau campii.

Gata, cam atat. Am o stare super proasta, nu ma impac deloc cu mine insami, nu imi place deloc omul care am devenit, relatiile pe care le am cu ceilalti, cam nimic, si nu stiu cum sa fac sa ma schimb. Am ajuns blazata si dezamagita de toate, vesnic nemultumita, stiu ca as avea 1000 de motive pentru care sa fiu recunoscatoare, stiu ca schimbarea trebuie sa vina din interior, ca totul consta in cum privesc eu lucrurile, dar nu gasesc imboldul nicicum

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of to-day. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its own soul. (Francis Thompson)

Mergi la inceput

Truli in acceptiunea ei eu sunt aia care vorbeste ca sa se afle in treaba. Diferenta intre noi este ca eu m-am documentat, am citit, am intrebat mai multi medici (ca sa ma conving ca si parerile lor coincid) iar ea vorbeste din "experienta" a a fi crescut 2 copii acu 30 de ani. Si ce stie ea, stie tot din batrani. Nu zic ca toate sfaturile batranesti sunt gresite, dar de cele mai multe ori, din pacate, se amesteca cu superstitii, Si de fapt astea fac rau. De ex: copilu tre sa stea in casa pana la botez, la baita copilul tre sa planga tare, altfel nu l-ai "tras" cum trebuie, copilu tre sa stea cu caciula ca "trage" de la usa si altele.
Fereasca sfantu sa vezi vreuna din babe cu o carte in mana sa se puna la punct, daca tot vrea sa dea sfaturi. Ele le stiu bine si nu cumva sa le contrazici. Iar sfaturile trebe aplicate cu forta, ca de aia sunt sfaturi, nu sa ti le dea si tu sa nu faci nimic cu ele.

Mergi la inceput

Si mai e o chestie. I-am spus mamicii ca daca primeste prea multe sfaturi si nu stie ce sa faca, sa consulte un medic avizat. Asta daca nu e ca mine, sa se bazeze pe documentatie si articole de specialitate. Ca eu le-am spus franc pareristilor sa ma scuteasca de idei crete. Ma refer la astia care iti baga sfaturile pe gat.

Mergi la inceput

Si noi avem probleme la culcare, adoarme tarziu si greu. De vreo sapt vrea sa doarma numai la buni in pat, si sincer l-am lasat, si asa trebuie sa-l scot din camera inainte sa vina bebe ca sa nu se simta dat laoparte. Adoarme in jur de 10-10.30 cu unul din noi. Si ba vrea apa, ba pipi (lucruri pe care nu i le refuz chiar daca s-ar putea sa fie minciunele), ba ca ce se aude la vecinu, ba ca de ce vecinu nu inchide televizoru. Nu adoarme singur nici mort, i-am zis de vreo cateva ori ca-l las singur in camera daca ne se linisteste, am si iesit pe hol, dar s-a pus pe plans si i-a fost frik si n-am mai repetat. Adoarme intr-un final, strans in brate si cu mana mea pe urechea lui.

Si Filip tropaie prin casa dar asta e. Ce-i drept nu mereu.

I se mai pune si lui pata pe cate unul din noi, nu mereu acelasi parinte. Dar daca noi stabilim ca in seara asta doarme cu tati si el vrea cu mami ii spunem ca nu se poate. Ca mami are treaba si tre sa se multumeasca cu tati. Si cedeaza pana la urma. Nu vreau nici sa ajungem sa ne lasam manipulati.

Moni te inteleg perfect cu ce simti. Si eu sunt intr-o pasa nu tocmai buna. Mi se pare ca stagnez si ca nu mai evoluez deloc. In afara de Filip si tati, mi se pare ca n-am realizat nimic pana la varsta asta. Ma coplesesc si problemele financiare, cred ca au de altfel un mare impact, ma dispera societatea asta care nu face decat sa creasca taxele dar sa nu-ti ofere nimic etc. Am inceput sa caut joburi in afara insa nu e deloc simplu. Mai ales daca vrei sa te muti cu catel si purcel.
Nu facem nimic altceva decat job si acasa, imi pare rau ca nu plimb copilul asta pt ca nu ne permitem sa mergem nicaieri si nici afara nu poate sa stea prea mult ca e vremea asta cacacioasa.
Asa ca si la mie e cam cenusie situatia. Sper totusi sa vina vremuri mai bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Si eu in butoi, faceti loc, va rog! Din motive care privesc persoana mea, ceea ce sunt, lipsa de perspective etc etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

bujo, ce povestesti tu acolo! ma inspaimanta astfel de oameni cu metode babesti!

andreea, cu somnul e cam la fel. nu dureaza chiar o ora dar macar 30 min tot ma scoate din sarite. Daca pana de curand Sofia adormea numai daca o lasam singura la ea i ncamera cu lumina stinsa si usa inchisa....acum s-a schimbat procedura. este calare peste noi in patul nostru....si dupa ce adoarme o mutam la ea. Povesti nu asculta. imi zice sa tac si daca insist vorbeste mai tare peste mine. Cu greu a reusit ta'su in ultimile zile sa ii citeasca cate o poveste dar asta in timp ce ea facea baie sau facea un puzzle...
Ce este mai interesant la culcare : nu adoarme paan cand nu isi ia ramas bun de la toate obiectele din casa ca ma zapaceste!!!!
Incepe cu: noapte buna masa, noapte buna scaunul...patul, perna, tv-ul, calculatorul, sosetuta, bluzita, dulapu, becu, perdeaua, usa, masina, baia, papa, apa etc etc etc etc
Tin unele seri epuizeaza toate cuvintele si ma pune pe mine sa zic noapte buna la diverse chestii si ajung sa zic si la maner, surub, piulita etc
O singura data am reusit sa o las muta cand am zis "noapte buna toata casa cu tot ce e in ea!" :))
dar nu merge mereu...

Si Sofia e atasata f mult de tati. Mi se pare si normal pe de o parte. Avand i nvedere ca sta toata ziua cu mine , seara vrea sa stea mai mult cu el si eu parca nici nu as exista... lucrurile se schimba insa cand merge la gradinita. Atunci ne terorizeaza pe amandoi atat seara cat si in we.

moni, sa stii ca ne putem lua de mana...suntem cam in acelasi butoi...

Marina24+ & ANA SOFIA (05.08.08)
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog

Mergi la inceput