Pepenasi de iulie-august 2008 (207)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Bai, fetele cu butoiul, hai AFARA!!!!

Marina, daca nu asculta, nu are sens sa-i citesti povesti. Adica e egal cu zero daca ii citesti cand face alte activitati.
Nici la Maya nu i-au placut mult timp.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

Bujo, poate nu s-a inteles din primul meu mesaj, dar eu sunt perfect de acord cu tine si sfaturile pe care le-ai dat, spuneam doar ca si cu dreptatea in mana pt cei care se bazeaza pe superstitii si babisme ceea ce spuneam noi poate suna a bazaconii, "modernisme" si aiureli de nestiutoare care si-au crescut copiii "dupa carte". Si in cazul asta conteaza mult cum pui problema pt ca mesajul sa aiba efectul scontat si sa nu fie anulat din start. Sper ca am fost mai clara de data asta.

Legat de somn si la noi e destul de problematic. Desi Victor doarme inca in patut, in aceeasi camera cu Ana, se da jos si vine la noi in camera de n ori. De cele mai multe ori ajunge tati sa se intinda pe jos, langa patutul lui, pana adoarme.... macar unul din ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

vicky, da-mi voie sa te contrazic la chestia asta! am citit in mai multe carti de psihologie...
Stii faza cand invatatorii sunt nemultumiti ca vorbesc parca cu peretii pt ca elevii casca gura pe geam, altul se joaca cu o hartiuta, altu mazgaleste...etc dar nu se uita fix in ochii lor ca sa retina lectia?
Pai e exact pe dos! Copii se pot uita in ochii invatatorilor dar informatia va trece pe langa urechi pt ca nu se pot concentra in acest fel. mai repede o sa retina daca in acelasi timp bibileste la o hartiuta. Si ti se pare ca nu te aude copilul ca ar fi ocupat cu altceva dar sa stii ca inregistreaza tot!
Te mai miri uneori cand vorbesti intre adulti diverse subiecte si copilul pare sa fie in alta lume caci se joaca si te bucuri ca nu asculta iar mai apoi iti tranteste o fraza....
la fel este si cu povestile... Ceva tot retine ea acolo, macar niste personaje....

--------------------------------------------
Marina24+ & ANA SOFIA (05.08.08)
--------------------------------------------
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog

Mergi la inceput

Marina, sunt de aocrd cu tine, dar nu are nici un sens sa fim pe post de radio. Copilul trebuie sa participe la poveste, altfel ii punem o caseta. Nu e chiar asa de important sa retina personajele. Impotant e sa urmareasca firul actiunii, sa puna intrebari. Sa imi povesteasca ea apoi.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Culmea, ieri si eu tot la butoi ma gandeam.
Ca la job nu a mai aparut nici un proiect nou, m-am cam plictisit citind documentatie ... visez la vacanta dar nu stiu cand va fi si daca va fi (tot din cauza de servicii). Ba ma apucase visatul la alta masina , am tot aplicat la alte joburi, dar nu a aparut niciunul sa am dea pe spate. Ba nu mi se potriveau, ba ofereau f putin bani... ma gandesc ca e si vina pauzei mai lungi de stat acasa.
Deci, si eu in butoi ...
Si tot eu ma gandeam ca ar trebui sa fiu vesela, optimista, mereu cu zambetul pe buze, pt ca am o familie frumoasa, pe care mi-am dorit-o mult, niste copii senzationali. Dar uite ca apare butoiul asta! Si ma gandeam daca sa ma duc sau nu la un psiholog, ca daca la 34 de ani m-a apucat asa depresia ce ma fac la 60?!
Eu cred ca este de la astenia de primavara, iarna mai lunga cu ger Bine, anka o sa zica ca asta nu-i iarna si ca iarna e cea mai frumoasa ...
Deci, s-a umplut butoiul?

Mergi la inceput

Si eu cred ca butoiul e corelat cu vremea. Si eu eram ieri pe marginea lui, dar mi-am dat un sut in fund si am iesit.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salu

fetelor imi pare rau de butoi, da sa stiti ca arata mai bine pe afara, e mai rotund:)

legat de povesti am intrat, noi citim ca televizorul, 3 bucati lungi (acum suntem la Andersen) - la inceput citeam o poveste, apoi doua, acu' 3. Facem cu rindul. Nu are rabdare insa ii spun ca daca nu sta cuminte in pat nu'i mai citesc si inceteaza sa se mai joace. Dar...fetelor citesc si cite 10 pagini scrise cu 12, pagini mari de jumatate de A4. Io sper sa se opreasca aici. Adica noi nu luam carti de copilasi mici ca as citi o carte intr'o seara, noi luam carti serioase, adica urmatoarea in lista e 'o mie si una de nopti' varianta normala nu pentru copii. Nu stiu daca retine ca sincera sa fiu n'o intreb, insa ii place ca in fiecare seara vrea sa'i citim.

mami de Sofi

Mergi la inceput

Aaa, vezi la noi nu se pune problema de pagini A4. Noi avem carti de pici, cu 2 fraze pe pagina. eu citesc, apoi ea "citeste" si tot asa.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

la noi ea citeste in acelasi timp cu mine, o carte de povesti. Nu prea am cum sa schimb pentru ca ea alege ce citim.

acu' respectind teoria expusa de Marina, cine stie ce'mi recita peste citeva luni

oricum, nu putem schimba, daca e sa se lase cu ceteala apai ceteala nu spoiala

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

O fi ceva in aer???
Nici eu nu sunt deloc bine.... Am o stare groaznica.
Si nu pot sa ies din ea. Nimic nu ma prea ajuta.

Mergi la inceput