Pepenasi de iulie-august 2008 (207)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Marina eu am fost oarecum in situatia ta. Am inceput sa lucrez tarziu aici, ca asta e soarta emigrantului : face scoala etc, exp din ro nu conteaza .... Nu te stresa ca nu ai de ce. Esti foarte talentata, deci e clar ca iti vei gasi ceva bun dupa concediile cu bebeii. Apoi cu banii : sunt banii vostri, chiar daca sotul ii face . Si iarasi te inteleg ca nu iti vine sa-ti cumperi, dar asta din cauza piticilor de pe creier. Sunt sigura ca sotul tau habar nu are la ce iti zboara tie mintea.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

Marina...te inteleg. Si eu am avut o prioada in care nu am lucrat si mi se parea ca sunt o intretinuta. Apoi mi-a trecut. Mi-am dat seama ca tot ce fac eu,ar face o avere. Dar stii ce mai nasol...ca eu am inceput munca din iulie,abia asteptam intr-un fel pentru ca ma plictisisesm si simteam ca m-am tampit. Acum insa mi se pare odios la munca. Seful meu mi-a spus in fata ca trebuie sa muncim si nu sa gandimsi sunt foarte nemotivata.Nu mai vorbesc ca nu prea am unde sa ma duc din cauza ca banii sunt mai putini pste tot di cauza crizei. La mine se desfiinteaza din ce in ce mai multe posturi,nici nu poate fi vorba de cursuri sau altceva. Eu nu am bani suficienti sa ma duc sa fac ceva in particular.
Si eu sunt intr-o stare foarte proasta,mai ales ca nici cu sotul meu nu ma inteleg tocmai bine de la o vreme din cauza de sters si alte tampenii...si imi dau seama ca iau personal tot ce imi spune.Ne certam destul de des si parca nici unul nu mai cedeaza...e aiurea situatia. E,m-am descarcat si eu...desi sunt destul de "in butoi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

ANDREEA:
1. La noi culcarea difera de la locul si persoana care are grija de el in momentul respectiv. De exemplu cu mine si cu taica-su in general este pus in pat la ora 22:00 si ramine acolo pina dimineata. Are voie daca isi termina baia mai devreme de 22:00 sa stea la noi in pat putin. Daca e cu bunicii este regula nescrisa ca se culca cu unul dintre ei dupa preferinta momentului si in locul unde e respectivul. Daca e cu nepoata-mia se culca la ea in pat de unul singur fara asistenta, iar la sora-mea se milogeste de prezenta ei pina il ia in brate si adoarme cu capul pe mina ei. Concluzia pe care am tras-o eu in urma experimentului cu SeB este ca fiecare copil se adapeaza regulilor si sensibilitatii fiecarui adult in parte
2.SeB alearga prin casa destul de rar pentru ca nu prea i-am dat voie, i-am explicat ca poate sa alerge pe afara cit doreste numai sa nu imi faca creierii varza in casa (asta chiar daca stam la casa si nu deranjam decit pisica care doarme in chiuveta).
3. In privinta parintelui preferat...Bineinteles ca il prefera pe taica-su ca il vede putin, dar in mare are o rutina bine stabilita si incercam sa ne tinem de ea, de genul ca dimineata se ocupa tata de el de la sculat, spalat, imbracat si dus la gradinita si seara cind vine tata de la serviciu se joaca cu el si il spala, dar in general eu sunt preferata sa il pun in pat.

IRISS unde i-ai facut ziua Yvonnei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ba o sa radeti, eu ii citesc Erikai in franceza, in engleza, in romana, ii citesc numai carti de-ale Elizei, ba chiar si unele care sunt grele si pentru Eliza (Jules Verne de ex), si asculta vrajita, lipita de mine, imi trage si ea de carte (care n-are poze), si ma cearta daca o inchid. Iar daca nu vreau sa ii citesc deloc, am incurcat-o. Nu se mai culca.
Sigur ca habar n-are ce vorbesc eu acolo - din Jules Verne, nici eu n-am habar ce citesc eu acolo, in multe pasaje! - dar tot asculta vrajita si cere sa ii citesc in fiecare seara.
De povestit, nici gand, ca vorbeste prea putin, dar o sa vorbeasca ea... Deocadmata imi povesteste numai ce face la gradinita (in 2 cuvinte), si repeta tot ce zic eu cand vorbesc cu Eliza.

Eu n-am nici o astenie, ba din contra, sunt in priza, am inceput jobul (cred ca v-am zis), continui scoala (cred ca v-am zis si asta), si am inceput si un benevolat lunea (asta nu v-am zis inca). Am o gramada de treaba, nu imi vad capul, afara inca nige, eu ma urnesc greu (vorba Irinei, pauza asta se simte...)
Acuma, nu stiu cand o fi cand o da si la noi caldura, sper sa nu ma loveasca atunci amocu'!

Ce-aveti domne cu intretinutul? Ce n-as da sa fi fost si eu asa, si sa mai fiu si pe viitor! Pe cuvant ca nu mi-ar trebui nici cel mai mic serviciu! Never!
La noi s-a nimerit mereu sa fie invers, eu am avut salariul mai mare intotdeauna (ma rog, la sotul meu a fost o situatie mai speciala, firma la care lucra ne-a facut un serviciu de mare importanta, si drept urmare s-au gandit ca e nimerit ca el sa ramana pe trei lei vreo 7 ani de zile, ca oricum nu putea sa plece, legat fiind din cauza serviciului respectiv...). Asa ca eu eram aia cu calcularea bugetului si el cu frustrarea....
Acuma, iar am ajuns in oala asta... Eu pentru ca (deh, ca emigrantu') stiu limba, si el nu. Dar daca vrea sa isi ia nu stiu ce saboti la masina, ma anunta, nu imi cere voie, iar eu nu as spune nu niciodata...
E normal sa fie asa, zic eu.
Dar repet, daca n-as fi nevoita, eu n-am munci!

Andreea - si la noi e un circ teribil la culcare. Eliza, cat e ea de mare, nu sta singura. Se roaga de aia mica sa stea cu ea. Pe aia mica o doare in cot. Vine dupa mine. Refuza sa urce in pat. Vrea cu mine. Eliza se milogeste si ea. Pana la urma, ne impartim fiecare cate un copil (ca deh, noi suntem amandoi acasa), Ovidiu doarme in pat la Erika, Eliza la etaj, Erika pe locul meu si eu pe locul lui Ovidiu. Circ.
Dar nu e de ajuns. Trebuie stinse toate luminile, facut liniste, si daca avem noroc, Erika nu pleaca nicaieri. Uneori pleaca. Asa ca avem o lampita mica, macar sa o vad pe unde se duce.
azi am reusit sa le pun in pat la 8 jumate, erau frante de oboseala amandoua. Eliza a adormit la 9, Erika nu si nu, abia la 10 jumate a adormit. Din fericire, maine le trezeste Ovidiu la 8, dar azi am zis ca innebunesc, la 7 fara 15 minute, cand am inceput sa trag de ele....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Neata fetele!

Haideti ca e tare frumos afara, e asa un soare de-ti vine sa nu mai intri in casa, iesiti din butoi si iesiti la plimbare!

Am o intrebare - din ce cauza ii transpira mainile Ioanei? Da tare tare. Aproape in fiecare zi are cate un episod, si nu prea am reusit sa gasesc un numitor comun, sa vad care ar fi explicatia. Da i se umezesc rau de tot, ca vine sa ii suflu in palme ca sa se usuce

Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii

Mergi la inceput

Buna dimineata,

Andreea...legat de somn,Irina doarme de regula cu tati. Eu ii fac baie si eu ii dau sa manance de seara,dar de dormmit vrea cu el. e intampla rar sa doarma si cu mine. De citit, citim in fiecare seara o poveste.Iar dupa ce stingem lumina mai spunem 2 povestioare. De regula unele simple pe care le stie si ea si ma corecteaza daca gresescEa este foarte cuminte in pat seara. Adica dupa ce spunem astea 2 povesti se intoarce cu spatele la Winni,prietenul cu care doarme si face nani imediat.Si de sambata trecuta nu mai avem nici zuzi.La pranz mi-a spus mama ca adoarme un pic mai greu ca ana acum,dar doarme pana la urma.Si la noi ca si la PICA,daca e la mama,doarme cu mama,daca e la noi acasa,doarme in camera ei. Nu vrea deloc la noi in pat.

Mergi la inceput

Moni, iubirea trebuie sa o reinventam in fiecare zi. E clar ca nu putem simti ca in prima zi, sentimentele au evoluat (ca altfel nu am mai fi fost impreuna), plus copiii, oboseala etc. Asa ca noi (eu mai ales ) incercam sa "sarbatorim" la fiecare ocazie. Sf Valentin mi se pare de o kiciosenie fara margini. Cu toate astea, luni seara o sa fac o cina "romantica" pentru noi 3 :). O sa pregatesc o masa frumoasa o mancare fina, si o sa iesim din cotidian. Hihihi, abia astept.

Bai cu somnul nici la noi nu e roz. Deja vrea numai cu mine. Ea la ea in patutz, eu pe canapea, si astept sa adoarma. Traiasca netul pe tel!
Eu nu ii citesc povesti inainte de culcare. Nu am vrut sa-i fac acest obicei. Citim in orice alt moment al zilei, dar nu inainte de culcare.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Mai fetelor, cred ca e densitate mare in butoiul ala. Ia mai scoateti capul!

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

ViCHI...chestia cu rinventarea dragostei e foare frumoasa,numai ca nu de cele mai multe ori si pentru toata lumea si functioneaza. E foarte important sa gasesti un echilibru cu tine insati si apoi cu sotul. Asta e de cele mai multe ori destul de greu. De ex. sotul meu e ok din anumite puncte de vedere,in sensul ca este foarte implicat in viata de familie atat cat "isi permite", ca sa zic asa. E destul de ocupat. Vine in fiecare seara acasa la ora 21.30. Iar eu trebuie sa ma ocup de tot,adica copil,casa,cumparturi si serviciu. Si am ajuns sa fiu extenuata efectiv. Deci am pierdut echilibrul meu,simt ca am ajuns un robot. Faptul ca merg la serviciu,pana acum imi facea placere...acum demotivarea persevereaza si simt ca ma tot afund. Dar cum spuneam, nici nu prea am cum sa schimb in momentul de fata. Cam asta e cazul meu...si e prezentat super pe scurt.De asta spun ca ce spui tu cu reinventarea e foarte frumos,numai ca trebuie sa fie 2 pentru a reinventa...De revenit,imi voi reveni pentru ca nu sunt genul sa ma las asa dusa de vant,dar am o perioada nu tocmai buna.

Mergi la inceput

Bobita asa e, e al naibii de greu.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput