Pepenasi de iulie-august 2008 (207)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

Buna dimineata,

Ce liniste!!

Se pare ca Irina e pregatita sa reunute la suzeta. In weekend i-am spus ca pe cea rupta am aruncat-o la gunoi si ca mai avem doar la maia. Si sambata si duminica a adormit linistita fara zusi. Ce e drept nu prea a dormit la pranz. Dar ieri a fost la mama mea si mama i-a spus ca n-o gaeste. Au cauta-o impreuna si "nu au gasit-o". Dar nu a fost asa suparata...a adormit si la pranz si seara fara zuzi.
A acceptat destul de usor acum. Nu a fost suparata ca in datile trecute. De acum tine doar de mine sa nu mai cedez.Am fetita mare!

Legat de gradinita...recunosc ca nu-s fan,dar cum spuneam cred ca e mai mult o problema a noastra decat a lor. Eu am zis ca vom incerca din toamna,desi pentru ea e posibil sa fie un pic obositor, pentru ca va merge la gradinita undeva in centru. Asta din motivul ca la noi in cartier nu exista gradinite. Si o voi lua dimineata cu mine si am sa o aduc undeva langa serviciul meu.Asa ca vom pleca impreuna la birou dimineata. Norocul este ca Irina se trezeste dimineata. Ora ei de trezire este 8-8:20 maxim.

In curand va naste fina mea. O sa avem o finutza micuta!!. Abia astept. Dati-mi si mie niste sfaturi legate de cu ce sa o scot din maternitate. Am o dilema:sa ii cumpar o paturica,desi mi se pare aiurea, sau mai bine sa ii cumpar combinezon din ala de de iarna. E inca frig la sfarsitul lui februarie. Trebuie sa ma duc prin magazine sa caut ceva dragut. Aa si uitat parca ce cumparam cand era Irina mica. Ea nascandu-se vara,nu am avut atatea probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Bobita, sfatul meu e sa vorbesti cu mama. POate ea deja a cumparat un combinezon, si atunci te orientezi spre un port bebe, sau un sac pentru scoica .
La noi mosica scoate copilul din spital. Prin urmare mosica Mayei m-a inrebat ce vreau, de fapt ne-am sfatuit impreuna.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

VICHI...stiu ca e cel mai bine asa. Dar mama nu vrea sa ii cumpar nimic. Eu am fost asa entuziasmata,ai am intrebat ce sa cumparam. Sa mergem impreuna sa ne uitam,dar nu a vrut.Am zis ca na...sa nu-i rapesc dorinta asta de a cumpara primele hainute pentru primul bebelus. Si nu stiu cum sa fac. Nu vreau sa o supar,e prietena foarte buna a mea si chiar nu vreau sa ne suparam de la asta. Ea e o draguta si nu ar vrea sa "imi cheltuiesc banii" ca sa zic asa....

Am si o problema oarecum....ca eu i-am tot spus inainte sa aiba ea copil,ca eu pentru Irina nu am auncat banii pe o gramada de haine care pana la urma mi se pareau inutile. In sensul ca nu i-am cumparat rochite pentru o luna sau pentru 3 luni. Ea pana la 6 luni a avut costumase. Iar de iesit afara aveam pantalonasi de cele mai multe ori si plovarase...
O sa vad eu....dar e buna ideea cu portbebe.

Ies un pic..revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salu

Bobita, si eu am o finuta de fix 3 saptamani, o prematurica mica. Eu i'am dat de la sofia, pat, carut comoda si niste hainute si nu mi'am pus problema ca ar trebui sa'i cumpar ceva. Mama ei ii cumparase diverse lucrusoare insa in febra iesirii din spital, nu o sa aiba (cred eu) timp sa se gandeasca ce si cum si va vrea sa aiba hainute spalate, calcate pregatite de ea. Sfatul meu e sa pregatesti niste banuti si ulterior venirii cu fetita acasa sa fii pe faza ce are nevoie. La noi de ex, am luat costumase, fetita avea doar 47cm si am umblat de am capiat cautind niste haine sa'i vina, mama ei luand doar hainute de nou nascut (50cm), i'am dat un umidificator, i'am luat protectii de san, biberoane si sosetele minuscule. Adica sa fii pregatita ca sigur se ivesc lucruri la care mama ei nu s'a gindit dar de care are nevoie. Ah..si i'am facut (mama a cusut) vreo 15 scutece de finet molute, pe care i le'am dus calcat ei spalate. Daca nu are pompa poti cumpara una buna (medela de ex) sau sterilizator sau un robotel cu aburi si tocator pentru diversificare. Sunt lucrui scumpute de care e bine sa te ajuti cind ai un bebe mic. E doar un sfat. Dar din experienta noastra iti spun ca asa vartej a fost incit numa' de cadouri nu avea timp. Ah plus ca la noi a fost nevoie mare de timp, adica am fost multe zile la ea sa o ajut cu alaptatul, cu spalatul, cu diverse sfaturi si exemple, dar cel mai mult cu alaptatul. Ce mi'a parut rau e ca nu am avut banuti sa fac un cadou mamei, sa se simta frumoasa si mandra in noua postura, dar ne revansam.

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Ooka, eu sunt olteanca, si in obiceiul locului, mosica "scoate bebele din spital". Mosica Mayei (olteanca si ea) s-ar fi suparat de numa daca nu o lasam sa faca asta. Nasii, mosii, la noi au diverse roluri bine stabilite .
Acum, cum ziceai si tu, zic si eu ca niste ajutor prinde bine (mai ales daca nu au niste bunice in preajma).
Un prieten de-al nostru si-a rupt mana si a fost operat de urgenta. Nevasta-sa saraca nu-si mai vedea capul cu copii, job, barbat in spital, plus stresul aferent. Ei, noi fetele ne-am organizat si i-am facut mancare. Ea nu, si nu, dar cine a ascultat-o. Sotul a fost primul care s-a dus cu o oala mare de ciorba de perisoare, la ceas de seara, pe la 9, dupa ce ajunsesera ea si copiii acasa de la spital. M-a sunat sa-mi zica cat s-a bucurat cand l-a vazut cu olocul.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Vicky, da stiu ca asa e la olteni dar sa stii ca pe mine m'a rugat sa nu viu cind iese din spital si am suferit ca o pisica plouata toata seara ca nu ma cheama. Dar a doua zi dimineata cind baboaiele (bunicile) nu stiau ce sa'i faca cu alaptatul si cu spalatul copilului cine imi dadea sms sa sun cind ma trezesc la 8 dimineata?. M'am bucurat ca Vlad a inteles ca are nevoie de mine, ca nu ma duceam degeaba ca plecam la 9 dimineata, faceam o pauza la prinz si ma duceam inapoi si veneam in jur de 12 noaptea, dar m'ma bucurat, repet, ca o pot ajuta cu ce are nevoie.

Acum fiecare se orienteaza la fata locului, insa desi la mine si la tusi (sora'mea) care suntem tzacnite cu organizare si planificare, totul a mers ca pe roate si fiecare minutel, persoana era planificata si nu concepeam altfel, tot nu am vrut sa vaz nici pe nasa nici pe mama nici pe nimeni. Ulterior dupa a doua spitalizare am primit lume si in spital si chiar as fi vrut sa primesc si flori. Insa cred cu tarie ca in situatii cu copii de citeva zile e bine sa fii de ajutor si nevazut in rest.

mami de Sofi

Mergi la inceput

OOKA,VICHI..merci de sfaturi!. Fina mea e super organizata. Are de toate vreau sa iti spun...si-a cumparat efectiv tot ce trebuie. Eu cand am nascut,la fel,aveam tot ce trebuie. Pe mine nu m-a ajutat nimeni pentru ca nu am vrut. Am spalat-o singura din prima zi de cand am ajuns acasa.Bine,nasei Irinei ii era teama sa puna mana pe ea cred. Si Irina a fost prematura si mi s-a spus o luna sa nu avem musafiri,fiind nevaccinata. E adevarat ca nu am avut sterilizator si biberoane suficiente,dar mi-au cumparat colegii sotului cadou.Eu nu am alaptat nici o secunda. Nu am avut pic de lapte.
Si eu vreau sa ii cumpar mamicii ceva,dar sincer, nu stiu ce.
Ea a cumparat pana si cercelusi pentru fetita,desi eu ii spusesem ca as vrea sa ii cumpar eu. Eu ii luasem deja. Am facut comanda de cercelusi din aur alb foarte mici,finuti cu pietricele micute. Sunt superbi,dar si ea a cumparat. Asta e...
Eu i-am spus daca vrea ceva de la Irina,oricand e bine venita sa isi aleaga. Intre timp eu am mai dat cumnatei care a nascut in iulie anul trecut,dar mai avem cate ceva...
Pentru fetita am luat cateva body-uri de la Z,i-am luat o caciulita,ciorapei. As vrea sa ii mai iau niste costumase din alea cu totul si ceva port-bebe. Apoi oricum ii voi mai lua pe parcurs cat ceva...si mai multe la botez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

gata, de luni mergem la gradinita

--------------------------------------------
Marina24+ & ANA SOFIA (05.08.08)
--------------------------------------------
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog

Mergi la inceput

Marina..Mult succes!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

marina felicitari!!!!
bobitamica ce bine ca scapati de suzeta!Nu stiu ce sfat sa-ti dau legat de ce sa-i cumperi finutei.Eu m-am bucurat cand nasele Ralucai i-au cumparat rochite pt 0-3 luni pt ca eu nici nu stiam ca exista...
Eu sunt happy azi pt ca de pe 1 ianuarie sunt la regim si azi cand m-am cantarit am avut placerea sa vad ca am slabit 6 kg.

Mergi la inceput