Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (184)
Raspunsuri - Pagina 19
Simonix spune:
Fecian - teoretic nu e voie sa discrimineze femeile gravide, mai ales ca aici stai asa de putin acasa - ce inseamna 3 luni ? Mai nimic. Doi ani insa schimba treaba, nu? te gandesti si din punctul de vedere al angajatorului. Desi nu as vrea sa discriminez, daca as fi angajator cred ca as prefera o femeie negravida :d (in conditiile in care acasa s-ar sta 2 ani). Aici la Comise am auzit de la o preietna ca pe ea nu ar fi ales-o la un job pe motiv ca este femeie tanara =:D si poate face copil - ma rog, nu a fost asa pe fatza, tipa oricum nu voia jobul si cum aia nu ii dadusera un raspuns i-a somat sa ii raspunda, caci ea are de ales. Si aia i-au zis: Ah, pai uite, daca ai avea de ales mai bine mergi in partea ailalta ca stii... oricum tu esti femeie tanara, si e ok, dar na, cum sigur o sa faci un copil, parca pe noi ne aranjeaza mai mult daca ai renunta - o disutie mai mult neoficiala. E prima oara cand aud de asa ceva aici, nu mi se pare tocmai ok, dar na, fiind mai off the record ...
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Adriana_78 spune:
Fecian, daca esti insarcinata nu inseamna ca esti bolnava sau ai ceva ciudat -- nu la asta se refera intrebarea mea si nu am vrut sa sune asa.
Nu stiam ca se sta doar 3 luni acasa cu copilul, insa si asa 3 luni+ 1 inainte -- nu stiu ce angajator este bucuros sa renunte in mijlocul anului la un anjagat doar pt. cateva luni; cine ii face munca? pe cine sa gaseasca pt. o per. asa de scurta?
Oricum nu e treaba mea, tu stii cel mai bine ce ti se potriveste si ce vrei
Cum a zis si Simonix -- eu daca as fi angajator as prefera pers. neinsarcinate si as prefera si sinceritate -- desi de multe ori, discretia e de preferat -- inca odata, nu e vreun repros, era doar o intrebare de curiozitate, fiecare e liber sa-si aleaga drumul
Ex: la gradinita Larei au cautat mult timp o educataoare, au gasit in sfarsit una tinerica, copiii o placeau etc. - dupa 3 luni anunta ca e insarcinata si are prob. cu sarcina si trebuie sa plece -- toata lumea distrusa (copii, manager) contractul de munca era incheiat, gradinita suporta toate cheltuilile, plus incepe o noua cautare a unei alte educatoare - alti bani, alta distractie.
Aceasi sit. si in Desperate Housewives
- Linette e insarcinata cu gemeni si ii ascunde lui Carlos (seful ei la mom. resp ) si iese un scandal monstru -- da asta e o alta poveste -- s-a incheiat pana la urma cu Happy Ende (mai mult sau mai putin)
Cleo, Doloress, fac un curs de contabilitate -- imi place pana acum.
Lorich spune:
Adriana 

cat de scumpa esti tu cu exemplul din desperate housewives...filmul meu pref.
Va pup, mi-e dor de voi!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011
DanaH spune:
fecian, si eu am mers la interviuri insarcinata fiind. ba chiar cu burta mare. unii m-au chemat la runda a doua, unde eram doar doi candidati. dar altele au fost motivele pt care nu m-au ales pe mine, in nici un caz burta. ba chair si atunci cand am fost la itnerviu pt doctorat eram insarcinata, dar nu stiam inca. si in septembrie am inceput doctoratul iar in noiembrie i-am spus sefului ca sunt insarcinata. asta este, suntem oemani, noi femei tinere, asa cum zic fetele si e clar ca la un moment dat o sa facem copii. cum in departament suntem aproape numa fete tinere, a fost o serie de sarcini de zicea sefu ca ne-a lovit un virus, ceva.
adriana, aici tot concediu este 3 luni , mai exact 16 septamani din care 4 este obigat sa le iei inainte de nastere. nu stiu de unde vine acel +1 de care zici tu. oricum, aici nu se dau concedii medicale, iar de sarcini cu probleme... nu prea am auzit. daca ai probleme, maxim mai iei o luna, cum a luat pritena mea care era insarcinata cu gemeni. nu stiu cum este la sarcinile cu probleme mai mari.
pup copilashii boilnaviori. de unde ma dadeam rotunda ca ai mei au trecut cu bine de iarna, fara raceli, numa ce face odo duminica seara 39.9. abia de a reactionat la paracetamol. dar dupa fix 4 ore iar 39.9. luni dimienata tot asa. si peste zi. dar luni seara a trecut, ca si cand nu ar fi fost. in rest, nici un semn, nu tuse, nu muci, nimic. ce o mai fi si asta.
oricum, ne-a dat putin peste cap. sotul a trebuit sa ramana luni acasa, ca eu aveam de predat. iar ieri am ramas eu, desi nu mai avea nimic, dar am zis sa nu se intoarca. stand si azi acasa, sper sa fi trecut si sa nu mai vina.
gabitza, vroiam sa spun mai demult: te pup si sper sa treceti repede peste asta. ganditi-va ca acolo unde este, lui ii este mai bine, e mai linistit, a scapat de durere.
magnetism, sper sa esti bine si fericita cu bebe in bratze.
si eu sunt fericita. de azi am a treia nepoata (din doua parti). a nascut sora-mea, o fetita de 3.200kg si sunt bine amandoua. asa as vrea sa le vad si eu, dar nu cred ca apuc sa ma duc pana in vara.
in rest, tot pe baricade. ieri am stat acasa cu mandrutza. ne-am plictisit amandoua, deshi nu am dus lipsa de activitati. azi din nou, dar am mai colindat putin pe afara, desi este cam frigut, si ceatza, si umed. dar au inceput sa cante pasarelele, deci se apropie primavara.
simonix, ma uit si eu acum la filmuletul cu robert. nu am raspuns la convocarea ta, inca mai ne gandim ce facem cu weekendul ala.
pupici la toata lumea si sanatate maxima.
Poze
Poze noi
belleane spune:
Adriana: unde faci cursul, da-ne detalii, tre sa mai fac si eu niste cursuri, ca vreau sa mai dau niste examene.
Simonix spune:
Gata, am venit de la interviu, nu m-a intrebat nimeni daca am copii sau daca planuiesc
E interesant jobul, desi pe secretariat, este insa pe relatii cu ROM si cica se fac si multe misiuni :D ar fi tare sa ma duc aasa pe banii Comisiei, nu ? ![]()
A decurs OK interviul, demulticel nu mai facusem asta, am fost super relaxata, parca eram pe forum
Aveam limbaritza
Si m-am descurcat si la intrebarile despre institutii - imi place de mine ca reusesc sa conturnez situatiile mai nashpa. De ex m-au intrebat ce institutii au sediul in Bxl - zic io vreo trei de care stiam sigur si dupa aia am inceput sa gandesc cu voce tare asa, ca sa le arat ca stiu altele (gen: Curtea de Justitie nu este la Bxl, este la Lux, deci na, asta nu e la Bxl, apoi ce mai avem, Ombudsman - asta parca nu e la Bxl, nu-i la Strassbourg? Aia dadeau veseli din cap DAAAAAA
si uite asa - pana la urma tot nu stiu care sunt alea la Bxl in afara de primele trei ![]()
) Sau intreaba: cate limbi oficiale sunt in UE. Si io prost :D cica 27, cati membri :D si una zice Ei, nu sunt chiar 27 ca unii vorbesc aceeasi limba - si io: Aaaa da, vai de mine, asta era o intrebare capcana (smecherilor) - ei: Nunununu, se poate? Este normal sa le mai incurcam haha Auzi si tu :D (macar le-am zis cati membri are UE :p)
Au parut multumiti si de unde ziceau ca in 15 zile dau rezultatul una de acolo a zis ca contacteaza HR chiar azi si spera sa avem contractul pana la sfarsitul saptamanii 
Maica... dar io nu vreau job nou hmmm... In fine
Merci fetele de aprecieri la nenea doctor, daca aveti vreodata probleme aveti unde apela, nu luam mult
si desi dam siropele magice, va asigur ca nu dam antibiotic fara sa fie cazul ![]()
![]()
Fecian - al meu zice NAIMAL la animal ![]()
![]()
Lori - uf hai ca trece perioada asta mai solicitanta si ramai cu povestile gen "credeam ca plange x dar era y" :D Are is mamica noastra de gemeni din Belgia o povestioara haioasa tot de genul asta cu gemenii prin maternitate ![]()
Radem noi acum dar atunci nu cred ca era prea fun 
Simona cu Robert
Poze cu noi toti
Reallaura spune:
SImonix ce frumos se joaca RObi, m-am uitat cu amandoi copiii in brate la filmulet. SI Mirci era ff interesat de ce facea Robert haha! Felicitari si pt ITW! Sper sa iasa cum va fi mai bine pentru tine!
DanaH sanatate lui ODo!
Reallaura spune:
Scuze, tipa Mirci dupa mine si am dat send.
Fecian Adriana are dreptate, femeile insarcinate sunt discriminate, ei nu se gandesc, vai biata femeie are greutati ci tocmai, are greutati, copil mic, nu va putea fi suta la suta concentrata pe ce face etc. in plus in Ro se sta si mult in CIC. Succes si tie cu itwurile
Gabitzule 

MAgne 
asteptam vestea cea mare si primele pozuici!
Ali felicitari, draga mea pentru raspunsul pozitiv la itw...hai sa se faca frumos, poate ne vedem sapt viitoare, ce zici...Sper sa-l duc si eu de luni pe Mirci. pupici
fecian spune:
Wow...ce de reactii![]()
Adriana, imi dau seama ca nu ai vrut sa ma faci sa ma simt prost...dar chiar m-am simtit.
Cand am venit aici prima data si am ramas insarcinata prin anul 2 de doctorat, ma gandeam ca ma da afara, in fine mentalitatea de acasa.
In schimb ei nu au reactionat in nici un fel, chiar si-au facut griji pentru mine...ceea ce e o alta perspectiva.
Legat de sinceritate, iti dai seama ca in momentul in care ma vor intreba daca am ceva de adaugat le voi spune, nu vreau sa ma eschivez...Dar vreau in primul rand sa FIU JUDECATA PENTRU PERFORMANTELE MELE. Daca in compania in care vreau sa lucrez exista o predilectie in a rejecta femeile insarcinate inseamna ca nu e o companie unde as vrea sa lucrez. Mi-am schimbat total optica de a privi un job doar ca un mod de existenta. cum zicea si DanaH, aici esti evaluat pentru personalitatea, competentele tale. Si eu pe asta mizez.
Orice ar fi nu imi e rusine ca sunt insarcinata si nu vreau sa ascund asta. Dar pentru moment ce as castiga daca as zice ca sunt insarcinata??
Sunt in perioada de tatonari, interviuri..ce-o iesi o iesi.
noi cand am proiectat pe bb ne-am gandit tocmai la aspectul asta. Pana o sa curga interviurile o sa treaca cateva luni, pana se termina cu vre-un raspuns pozitiv mai trec altele..si uite asa bb va fi inainte ca eu sa fiu angajata. Acum ca voi putea fi angajata mai devreme, e o posibilitate insa nu e unica.
Plus noi alt bb nu mai facem, deci o astfel de situatie pentru noi nu va mai fi.
Cum am zis mai sus ce o fi o fi.
Aaa si am vazut si eu Desperate Housewives (imi place la nebunie) insa eu nu am de gand sa ajung pana acolo.No way. Eu vreau o sansa reala la interviu. Atat.
Laura stiu cum e in Romania, am stat destul acolo sa inteleg cum stau lucrurile. Oamenii sunt exploatati la maxim, iar discriminarea e la ea acasa.
Simonix [:)))] e tare Robert cu naimalul lui. Si cand l-am vazut ce falcos e imi vine sa mor de ciuda cand vad slabatura mea. In ultimul timp mi-a slabit iarasi, am impresia ca efectiv uraste mancare, sau cel putin i se pare scarboasa.
Cam atat deocamdata. Acum merg si eu la treburile mele.
Pupici 
Felicia,
mami de scufundac atomic, Gabriel
(23 Mai 2008) si
12+ cu
Nasterea lui
Gabriel 
_
Simply happy!
Simonix spune:
Aha, am inteles, deci nu le-ai zis ca esti insarcinata. Oricum nici nu esti obligata :) Si ai dreptate ca dureaza. Nu mi se pare mega problema aici, unde este asa de scurt concediul de maternitate. La doi ani- da, s-ar schimba treaba (dar NEOFICIAL, of course, ca nu e voie sa dicriminezi). Si oricum, sa luam de pilda situatia ca nu esti gravida, te angajezi si la o luna ramai - pai e cam tot aia, nu? Doar nu faci prostii doar pt ca ai job nou - asa ca iti faci treaba frumushel, te rogi sa nu ai probleme cu sarcina si sa lucrezi cat mai mult (aici nu prea ti se dau scutiri ca esti gravi, se munceste pana tarziu), nasti, stai nitel si revii si gata. Mai putin productiva decat o gravida mi se pare o mamica noua :D in primul an al piticului - eu am fost varza la servis, cu concentrarea, nopti nedormite, boli etc. Si totusi NIMENI nu mi-a zis nimic, ba chiar mi-au prelungit contractul (sperua probabil sa devin mai productiva :D ceea ce s-a intamplat din anul nr 2).
Prietena mea poloneza s-a angajat, la o luna dupa a ramas gravida, toate bune, a nascut, a revenit, la cateva luni a mai ramas gravida :D Acum a nascut din nou si o sa reia activitatile profesionale prin toamna. De anuntat a anuntat in luna a treia (la a doua sarcina s-a stiut mai repede, din cauza de burtica :D) Eu nu as putea probabil ascunde prea mult, pt ca la ce gretzuri am avut nu stiu daca as face fatza discret. De-aia nici nu imi caut job nou unde sa deomstrez cate de smechera sunt (insa na, ma cauta joburile pe mine
)
Simona cu Robert
Poze cu noi toti