Pepenasi de iulie-august 2008 (206)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salu

Anka eu cred ca generalizezi si totusi nu'si are rostul aici. Pana la urma fiecare merge la dentist de cite ori considera ca e cazul, caria apare intotdeauna de la exterior spre interior, o depistezi in functie de fondurile alocate si igiena personala si tot asa.

Eu una nu ma duc la dentist cind imi spune sa ma duc, sunt constienta ca la dent estet, in vila de pe aivatorilor aparatura probabil ca e o treapta mai sus ca generatie decit la o policlinica cu cabinete la comun accesibile insa majoritatii.

ca sa vezi exista la bucale un water laser chiar din anul Domnului 2010. Numa' ca sa vezi, costa. Aprox 50-80 eur per tratament.

le. si cu asta inchei, ce spui tu despre "ro" pare asa, ca in povestea aceea in care Doamna Victoria auzind de suferintele norodului flamand intreaba "da' de ce nu mananca cozonac?"

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

mai eu din cate observ, la acest subiect, fiecare generalizeaza dar vorbeste doar din experiente personale....
hai sa schimbam tema

--------------------------------------------
Marina22+ & ANA SOFIA 05.08.08
--------------------------------------------
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sursula spune:

Buna dimineata fete dragi!In primul rand vreau sa felicit mamicile cu bebelusi nou-nouti si burticile!E foarte emotionant!Si cand mi-o amintesc pe Marina de la cursurile first bebe,frumusica ,finuta si cu o burtica simpatica foc retraiesc sentimentul ala nemaipomenit pe care ti-l da sarcina...

Marina,Mona-suntem bine!Am citit,am fost aici,dar,cu scrisul ...mai greu pentru ca ...da,scuza nr.1:am fost f ocupata!Tati lucreaza de luni bune departe de noi,asa ca,mami ,care vrea sa fie un parinte perfect,implicat 100% si o actrita buna si serioasa,ramane cu foarte putin timp pentru alte activitati...
Update Tudor:sa incepem cu laudele-face pipi la wc ca baietii.Intr-o zi s-a spart olita si a trebuit sa folosim wc-ul,lucru care l-a amuzat teribil si de atunci suntem adicted!,e un baietel intelegator si iubaret,nemaipomenit de sociabil(in conditiile in care eu nu sunt adepta casei pline de musafiri si nici mare petrecareata -asa ca nu prea are multi oameni in jurul lui),pasionat de "Cars" si de "Cartea Junglei",mare dansator si proaspat posesor al intrebarii "Ce-i asta?"De vorbit -inca nu face propozitii f lungi si e un pic sasait,dar sper ca e doar o etapa de vorbire!Suzeta-o mai avem si noi mai ales pt adormit,si din cand in cand in timpul zilei.Lapte-bea in continuare destul de mult si,la fel ca Biri,incurajez lichidele oricat ar fi de multe!avem in continuare problema cu "astmul viral" care se declanseaza doar atunci cand raceste-si care imi taie din elanul "gradinita",desi,as fi vrut sa incerc sa-l dau la program scurt...of...asteptam vara sa facem muuuulti si luungi aerosoli marini!mmmm...abia astept!
Marina-ce tare faza cu filmul!!!
Va imbratisam si incercam sa stam mai aproape!

SURSULA,mama lui TUDOR MILAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dr_anca spune:

Neata!

Da recunosc ca am fost acida sorry Anka . Dar am cam scos fum pe nari cand a vazut ce ai scris si nu m-am putut abtine. Oricum si in viata reala ii cam ironizez pe toti care imi ies in cale daca am o zi proasta. Nu sunt in toane f bune poate de aia.

Da la debut caria poate fi o pata alba white spot care apoi devine maronie, neagra si atunci deja a ajuns in dentina. Sunt si dinti care erup cu pete albe si au fluoroza dar in Ro e mai rara incidenta pentru ca la noi nu exista fluor in alimente, apa. De fapt intr-un dinte pe sectiune caria are forma de triunghi de la smalt spre dentina apoi alt triunghi de data aceasta cu baza in dentina si varful spre camera pulpara unde sta si nervul.
Eu personal nu ma arunc cu capul inainte cand vad niste marmoratii, niste coloratii fine cum fac unii colegi. O cavitate trebuie sa aiba o anumita forma deci dupa sau in timp ce cureti trebuie sa ii faci o forma in smaltul sanatos si uite cum sacrificam tesuturi dentare sanatoase. Si durata unei "plombe"(compozit nu amalgam) e cam de 10 ani, apoi la margini se infiltreaza cu bacterii si trebuie schimbata, iar se indeparteaza materialul dar se mai curata si din dinte care e infiltrat.
Da se fac radiografii si la noi bite-wing, exista indicatori de carie,chiar si lampa UV iti poate indica carie daca luminezi dintele dintr-un anumit unghi dar cati folosesc?
Important ar fi sa vina pacientul o data la 6 luni pentru control deoarece o carie de obicei evolueaza in timp (exista in jurul varstei de 12 ani o explozie de carie activa la unii copii dar e exceptie) La noi la cabinet consultatia este gratis dar rar iti este dat sa vezi o consultatie de genul asta doar de control. Daca e una pe luna e bine. La noi se vine cand e gata distrusa toata gura si vrea lucrari daca se poate din ceramica crezand ca nu mai necesita igiena, ca doar sunt pusi. Sau cu durere, umflat eventual.
La noi nu prea se fac fluorizari, avem doar unidoze pentru ca nu merita sa cumperi un flacon sa expire cand nu ai la cine sa-l folosesti.
Daca ii propui Rx zice ca il iradiezi, daca ii explici cum sa se spele pe dinti zice ca se spala asa desi nu se vede. Asta e majoritatea si culmea oamenii cu studii de obicei.
Copii adusi au ori probleme de ortodontie, ori carii complicate deja cu abces sau minuni din astea. Nu sunt adusi din timp asta e problema noastra.
Poate la Bucuresti e mai bine. Iar Anka e o fericita ca ajuns in "lumea civilizata" nu este o ironie.

S-a folosit hidroxid de Ca ca pansament la tine Anka,care ajuta la remineralizare si merge de obicei la tineri dar poate la fel de bine sa nu functioneze si nervul sa se inflameze asa ca se scoate.

Nu imi face placere sa vorbesc de stomatologie pe forum si stau si ma gandesc de ce mi-am pus nick-ul asta stupid. Prefer sa vorbim de lapte, raceli,gradinite,activitati.

Gradinita Sarei nu o duce prea bine si sper sa nu o desfiiniteze pentru ca s-a obisnuit acolo copilul si le iubeste pe doamne si pe ceilalti copii. Asta e ingrijorarea mea cea mai mare, Ai mei tot suna sa intrebe daca am gasit alta gradinita si eu impreuna cu vreo 5 parinti ne luptam sa resuscitam gradinita. Of

Marina tinem pumnii!

Kimmy bine ca ai mai scris despre voi.

O zi buna!

Nasterea unui zambet
Mamica de cuminte
iulie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

BIRI, iti dai seama ca nu ii spun nu daca cere lichide seara, nu il las sa moara de sete doar ca sa nu ma scol eu noaptea, insa daca bea apa nu bea 300 ml deodata, ca in cazul laptelui. El accepta pampersul noaptea, adica accepta sa i-l pun, dar nu vrea sa faca in el Ceea ce pe mine pe de o parte ma bucura f. mult, ca inseamna ca si-a format deja f. bine reflexul, pe de alta parte mi-e lene sa merg la wc cu el, dar ma duc de fiecare daca cand cere, daca zice ca nu vrea sa faca in pampers. O sa incerc azi sa-i dau al 2-lea lapte dupa ce se trezeste la amiaza (primul i l-am dat la trezirea de dimineata), iar seara nu ii propun nimic, daca cere el singur lapte ii voi da, daca nu nu, dar voi avea noaptea apa la indemana in caz ca i se face sete. N-as refuza niciodata sa-i dau lichid copilului daca spune ca ii e sete.

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of to-day. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its own soul. (Francis Thompson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

marina asteptam vesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Tecky,mi-ai luat-o inainte...si eu tot dau refresh sa vad cand intra Marina cu vesti

_

Iza mamica mandra de Timea (28.06.2008)

Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

si eu stept vesti de la Marina

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Marina, in mod sigur depinde si de dentist. Si eu am fost la altcineva dupa povestea respectiva. Dar situatiile de genul celei traite de mine ar trebui sa fie rare exceptii. Ori ele nu sunt deloc rare... Nu cred ca mi-a facut vreodata placere sa merg la dentist!

Ooka, cu ce generalizez?
Daca este corect ca fiecare sa faca ce considera si cand considera - in orice domeniu de interes ma refer - atunci de ce mai exista educatie (pentru igiena, in cazul nostru). Daca mie dentistul imi spune sa duc copilul la 6 luni, eu il duc, nu fac altfel, pentru ca altfel consider eu. Bineinteles ca in functie de "fondurile alocate" fac o serie de acrobatii, dar fac asa cum trebuie sa fac.
Daca ceea ce consider eu coincide cu ce sunt sfatuita, cu atat mai bine.

De costat, sigur ca totul costa, dar eu ca parinte as prefera sa platesc 50-80 de euro pe un tratament neinvaziv pentru copil, decat sa platesc 20 de euro pe un tratament traumatizant, sau decat sa il las asa. Si nu pentru ca as avea neaparat suma aceea dubla, ci pentru ca daca as vrea, i-as gasi, chit ca as lua restul de 30 din alta parte. Daca imi spuneai ca e 200 de euro un tratament, probabil ca ma gandeam altfel.
Intrebarea insa - cata lume cunoaste variantele astea de tratament? Si cata lume este avertizata de unele probleme INAINTE ca ele sa devina grava?

Intr-un caz mai putin ardent sa spunem, sigilarea ultimelor maselute, aici nu am considerat ca trebuie neaparat sa o facem acum (la Eliza ma refer), dar daca ar fi fost un copil cu cateva carii la activ, am fi facut si sigilarea.

Dr_Anca - ma bucur ca ai reaparut si m-ai lamurit. Din pacate este prea complexa problema asta, fie ca e lipsa de educatie, fie de indiferenta, fie lipsa de bani, dar asa este, majoritatea merg la stomatolog atunci cand sunt umflati samd. E trist, ce sa zic.
Dar daca zice unul, altul, eu, tu, ca e bine sa se meaarga la 6 luni la dentist, poate ca unii chiar vor merge!

Noi am avut noroc cu Eliza, gradinita la care mergea avea o colaborare cu German Dentist si venea medicul periodic in gradinita. Chestie de marketing, ne dadea cartea de vizita, deci ei recrutau clienti in felul asta, ceea ce e foarte corect dupa parerea mea.
Poate ca daca nu erau ei, nici noi nu grabeam vizita la dentist.

Lumea civilizata, nu e decat o lume care se branseaza mai bine la realitati, care se mai uita si in jur, nu doar in ograda proprie, care functioneaza cu niste proceduri pe care oricine, oriunde, pe orice meridian le-ar putea aplica.

Bafta cu gradinita!

Am fugit, diseara am curs, si iar sunt in urma cu cititul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Tot nici o veste de la Marina?

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput