Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *270*

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta

fetele care au copilasii deja la gradi, le-ati facut coprocultura? pe fisa este o sectiune .. cum ati procedat? eu vreau sa-i fac fisa poate poate o primeste de saptamana viitoare.

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun
bio bebe

Duci fisa la medicul de familie, el iti noteaza pe ea vaccinurile, iti da trimitere la analizele ce trebuiesc facute.
Noi am facut copro, idr si exudat.
Apoi el noteaza rezultatele pe fisa, o parafeaza si iti da fisa si un aviz.
Avizul e valabil doar 24 de ore.

O zi excelenta !
Lala.

Mr B si Mr A

My hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

lala sar-mana. luni abia vine dr din concediu ..

am si eu niste pozute mai noute cu zuzele ..

papa bun
bio bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

Citat:

lala sar-mana. luni abia vine dr din concediu ..

am si eu niste pozute mai noute cu zuzele ..

papa bun
bio bebe

am vazut pozele, ce fete frumoase ai! Anna seamana bine cu Eva, doar ca e mai rotunda :-) dar au acelasi ris si aceleasi mutrite. Imi place mult cum are Eva parul, am vazut pe facebook ca si Shose i-a lasat Iuliei parul lung de tot. E foarte frumos, doar ca Sofia nu tolereaza elasticele mai mult de 2 minute, le arunca cat colo...deci mai avem de asteptat pt codite :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza spune:

Gatta imi cer scuze, abia ieri am descarcat pozele de pe memorii, promit sa pun poze cu fetele diseara.
Emma e la gradinita deja, a trecut la grupa mai mare, e un pic bulversata ca acum turuie in romana si ceilalti copii se uita ciudat la ea, dar isi revine ea.
In schimb toti trei tusim, am venit cu o tuse din Romania de nu mai scapam de ea. Iar perechea Emma-tuse imi da fiori pe sira spinarii pentru ca anul trecut am tras-o urat de tot.
Ai de ce te lauda, chiar am remarcat ca Sara il spune pe "r" foarte corect si ca vorbeste foarte bine. Si chiar nu cred ca e mai incapatanata decat alti copii de varsta ei.
Stancutza nu i-am dat deloc sa bea lapte in Romania pentru ca nu am gasit de migdale si deja incepuse sa aibe probleme cu constipatia(cred ca sufera si de constipatia calatorului ca primele 4 zile nu a facut nimic de ma si vedeam iar incercand toate metodele sa o fac sa iasa afara). I-am zis ca la buni nu gasim laptic pentru ea si nu a cerut niciodata. Cum am ajuns insa acasa s-a dus la frigider si a zis "vreau lapte". A mancat in schimb iaurt cu tarate in fiecare zi.
Superbe pozele ca de obicei . Ma bucur de progrese si sigur o sa recuperati repede.
Elle ai doua floricele si intr-adevar seamana mult intre ele.
Cat despre program strict...cam greu la 2.5 ani si cam multe oprelisti deodata(parerea mea). Ciocolata poate fi o cauza a comportamentului ei sau oboseala. La Emma oboseala o transforma intr-un tiran, am vazut asta pe avion cand parca nu mai judeca de nici un fel si pana nu s-a facut ca ea nu a tacut desi i-am dat si ce-i place ei si jucarie noua am incercat si cu amenintari, nimic nu a mers. Dupa o ora de somn era alt copil.

Eliza
2-3 ani
1-2 ANI
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ereena spune:

multumesc pentru ajutor cu aparatul de aerosoli. tot nu sunt eu foarte lamurita cu cantitate, pierderi , ce fel de solutii etc etc , dar l-as lua pe cel recomandat de madalina. mai mai sa ma iau cu mainile de par cand vad ca in romanica noastra se vinde cu peste 10 milioane si acolo e 80 de lire. Mada, sunt si un pic obosita acum , dar nu vad decat anglia la tara de livrare si nu ma dumirec cum si in ce fel . mai tii mint cam cat a fost transportul?ah ,si inca ceva , sper sa nu spun o prostie, se poate folosi in timp ce doarme copilul? la orizontala? caci la alte modele ,cele cu furtun solutiile se pun intr-un recipient mic care se varsa daca il inclini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Citat:
citat din mesajul lui stancutza

mamicilor de fetite, am si eu nevoie de un sfat. Sofia inca mai poarta pampers cand iesim afara din casa. Nu stiu cum sa abordez problema cu mersul la toaleta in afara casei. Hai sa zic, in parc mai e cum mai e, dar la magazin, in masina, la logoped??? Nu imi permit sa avem prea multe accidente, si nici nu vreau. In plus, ea inca nu spune pipi si nici nu are vreun semn pt acest lucru, pt ca acasa se serveste de olita cand are ea treaba. Am vazut multe mamici pe-afara alertate de fetite ca fac pipi, le dezbraca unde se nimereste, le tin sa faca (astfel incat toata lumea vede ce si cum )si, nimic. Eu nu ma simt pregatita sa fac fata acestor provocari, oare e ceva daca aman pana la primavara? Sau, poate imi dati niste sfaturi cum ati facut voi.

Stancutza, mama de Sofia Elena - 21.01.2008

Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei

Cand suntem in masina, opreste sotul masina si face pipi (kk nu s-a intamplat)..in parc s-a intamplat sa faca si am dus-o intr-un loc m retras, si cum a facut si Ellenuta l-am luat si l-am dus la un cos de gunoi.
Diferenta e ca Ioana zice cand face pipi.
Noi i-am tot repetat ca la olita/wc face pipi/kk si sa zica cand face, pana cand s-a invatat sa ceara. Mai avem unele incidente, dar abia avem 1 luna. Iar cand plecam undeva imi i-au de schimb.
Se dezbraca singura si se aseaza pe olita?

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)

MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza spune:

Gatta am pus poze cu zuzicile incepand de aici: http://family.webshots.com/photo/2534869390102710211EjGTlY
Stancutza noi avem un colacel portabil care se transforma si in olita si folosesti o punga obisnuita. Pana acum nu l-am folosit decat ca si colocel la wc-uri publice. In Romania o puneam sa faca cand plecam de acasa si 3 ore stiam ca nu o sa mai faca. Caca nu face decat la WC-ul de acasa. Asta e ce avem noi : http://www.amazon.com/Kalencom-2-in-1-Potette-Plus-Blue/dp/B0016L0MMS/ref=sr_1_12?ie=UTF8&s=baby-products&qid=1284095334&sr=8-12

Eliza
2-3 ani
1-2 ANI
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doniro spune:

Citat:
citat din mesajul lui miri_mik

fetelor, sunt in oala... intotdeauna m-au apucat emotiile d einceput de scoala, an scolar, gradi stiti voi... dar acu mis e rupe sufletul si inima ca si jeremy pleaca. e un prag psihologic greu de digerat. stau in pielea mea si ma uit afara si ma ia cu plans. nu are legatura cu momentul in sine si cu faptul ca e "mare". si sacha incepe "scoala" la program intreg. am vb cu pediatra... si as ane-a recomandat pen'ca e la aceeasi scoala cu bruno si va fi foarte greu sa-i explic lui bruno de ce sacha vine la 12 si el trebuie sa ramana...

sunt varza... daca nu dau semne e ca fin'ca incerc sa ma imbarbatez singura:)

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de sacha (08.01.2008) si de bebe jeremy (12.04.2010)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

Uau!!! Esti trista cand vezi ca pleaca la gradi/scoala si realizezi ca au crescut??? Inseamna ca eu sunt o mama denaturata... pt mine orele petrecute la serviciu sunt relaxare, ce sa mai vorbesc de orele petrecute acasa, cand ei sunt la cresa/gradi... m-au consumat atat de mult pana acum, cat i-am avut acasa, incat e o usurare pt mine ca au crescut si ca "scap" de ei ducandu-i la gradi, iar eu pot face altceva decat sa ma ocup de ei in timpul asta. Poate va oripileaza ce spun, dar asta e adevarul, nu pot fi ipocrita sa mint...
Faptul ca tu, cu 3 copii mici, simti exact invers, ma face sa te admir, pt ca imi imaginez ca a fost mai greu la tine decat la mine...
Eu zic sa nu fii trista ca nu ai motive. Fiecare etapa isi are farmecul ei. Ia gandeste-te la perioada aia din viata lor in care vin cu pitzipoance acasa........moaaaaa... abia astept sa le "toc" marunt
Hai, capul sus pt ca, asa cum mai spunea cineva, ei percep lucrurile mult mai simplist decat noi, nu le dau atata importanta, cred...

Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doniro spune:

Citat:

din pacate, eva este tot mai rea si posesiva
papa bun
bio bebe

Elena, e drept ca nu toti copiii sunt la fel si nu e bine sa generalizez, dar la noi, cand Victor are faze din astea de se da cu capul de pamant si urla, il calmam numai cu calm... adica cu cat ii vorbesc mai calm, cu atat se linisteste mai repede. Daca il ating sau tip, face de 3 ori mai rau. La Daria e tocmai invers. E de ajuns sa ridic un pic tonul si se potoleste. Deci depinde de copil si de puterea ta/voastra de a controla nervii... trebuie sa ne "mulam" pe copil...

Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaatudor spune:

Fetelor...de kluni am inceput iar lucrul la birou...dupa 5 luni de lucrat de acasa..incep sa ma reobisnuiesc..cam greu..dar biroul e in Otopeni, deci fac cam 50 de min cu tot cu lasat Fyfy la mama...

Nu am mai apucat sa citesc mare lucru, in schimb vreau sa spun ca am vazut pozele Stancutzei care sunt minunate..de fapt Sofia e minunata...
hai sa iti spun cum facem noi, da, o pun sa faca pipi cand o apuca, dar nu asa pe oriunde, cautam un loc ferit, dupa un tufis sau asa...din aceasta cauza, mai are accidente, foarte rare, cand scapa un pic pana gasim noi locul ideal. De aceea, am intotdeauna in rucsac schimburi..chilotei, ciorapi, pantaloni..nu plec niciodata fara ghizdanelul minune...
eu zic sa nu te grabesti, fa in asa fel incat sa fie confortabil pemntru amandoua, adik daac e ok cu pampers pe strada, las-o asa pana cand e ea p[regatita...lasa prejudecatile, Sofia cere la oli, adik o ia si face, deic control si constientizare a sfincterului are, las-o in ritmul ei propriu...parerea mea:)

In rest, imi pare rau ca nu apuc sa mai citesc, acum trebuie sa ies si cu Mura in parc..si chiar sunt ...fara timp liber..caci nu pot iesi si cu Mura si cu Fyfy si ies pe rand..abia am timp...

Va pup..si spun si eu "La multi ani Mariilor,", chiar adca cu o intarziere considerabila, dar gandurile bune trebuie trimise mereu, asa ca va pupam si va dorim..o toamana fumoasa..
A..m-am hotarat sa nu o mai dau pe fyfy la gradi...de ce..pur si simplu, ...va fi "institutionalizata" apoi toata viata..o mai las.,..caci nu mapreseaza nimic, si ...sa se bucure de libertatea pe care nu o va mai avea nicioadata:)

Ma rog..barzauni de ai mei..nu ma bagati in seama...

puup

Mergi la inceput