Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *270*
Raspunsuri - Pagina 19
gattasalvaje spune:
Ola zuzici !
In primul rand , vreau sa urez si eu cu intarziere "La multi ani !" tuturor celor ce si-au serbat onomastica ieri de Sfanta Maria !
Ceska , multumim de cafea. Cum stati cu amenajarea gradinii si cabanutei ? Ceva poze de-acolo ? Ce mai face Benji ?
Miri , sper ca operatiile sa decurga excelent si tu sa te refaci atat fizic cat si psihic. Cand ai programat sa te operezi ?
Cati , imi pare rau sa aud ca lui Matei nu prea i-a priit calatoria cu avionul...sper ca pana acum sa-si fi revenit si sa se bucure de toata atentia si rasfatzul rudelor din Romania.
Eliza , ma bucur ca ati ajuns cu bine acasa ! Emma a inceput gradinita , cum s-a reacomodat ? Poate pui si tu pozele din parc...ale mele sunt putzine si cam nereusite.
Codrutaa , ce mai face Alexia , tot asa de vorbareata este ? A inceput gradinita sau tot cu bunicii ?
Sa va mai spun de Sara , de fapt sa o laud , ca de criticat , am criticat-o prea mult ca nu e cuminte , ca e rasfatata si indaratnica. Sunt foarte mandra de ea cum a evoluat la capitolul vorbire ( stiu...modestia nu ma caracterizeaza ). De vreo 2 luni il spune perfect pe "r" , foloseste tot felul de expresii , de cuvinte grele , ma lasa masca cateodata cu ce da din ea.Sunt foarte putine cuvinte pe care le mai poceste , unul din ele fiind "bucatarie"...nu stiu de ce mmereu iese "bucatacarie". Ne capiaza , vorbeste in continuu ...cateodata chiar tzip la ea sa mai taca din gura. A invatat insa si multe prostioare , o aud din cand in cand cu "fii-rar a masii de treaba !" sau "da-l(o) naibii " sau "vaai , ce proasta sunt !"-cand greseste ceva .Intotdeauna cand o aud spunand ceva nepotrivit ii explic ( fara sa tzip sau s-o apostrofez ) ca nu este bine/frumos sa vorbeasca asa , incerc sa aflu de unde a invatat cuvantul respectiv si-i zic ca ma supar daca o mai aud. Se pare ca intelege pentru ca , daca cumva ii mai scapa , imediat incearca sa dreaga busuiocul .
Gattasalvaje - mamica
de Sara Eliza
( 22 Decembrie 2007 )
Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
POZE RECENTE
Povestea nasterii
Ellenuta spune:
buna fetele
nu am mult timp la dispozitie, din pacate, sper sa pot intra diseara.
am serbat-o ieri pe eva cu cativa copii si prieteni apropiati. s-au distrat de numa kinderii. din pacate, eva este tot mai rea si posesiva, azi-noapte mi-a facut o criza de plans/urlat de m-a stiut tot blocul .. urla sa stau langa ea, a trezit-o si pe anna, ta-su s-a enervat si a altoit-o .
asa ca de azi e pedepsita .. fara dvd, fara bicicleta si trotineta primite cadou ieri, i s-au taiat dulciurile (cred ca si de la cioco a facut asa urat), mananca la ora de masa singura cu mana ei, daca nu, sta nemancata pana la masa urmatoare, seara bea laptele, spala dintii si la somn singura fara sa-i mai cante cineva in struna .. nu se mai poate asa ..
sunt suparata ca anna are iara galci si e pe antibiotic ..
.. o suspectez de un stafilococ cu amigdalitele astea dese pe care le face. ii voi face exudat dupa ce terrminam cu antibioticul .. azi-noapte mi-a facut febra 39, aseara a vomat laptele .. are muci gramda.
si eva e cu mucii taras .. sper sa nu faca si ea galci. oricum, toti suferim cu asta. acum e si ta-su, iar pe mine si socrela ne racaie in gat ..
sunt tare tare suparata si nu stiu cum sa ma comport cu eva ca sa-i fie bine ..
nu am citit din urma .. vreau doar sa=i spun lui miri ca are 3 baieti superbi!!!! bruno s-a inaltat si e un dulce, sacha imi vine sa-l rontai, iar pe jeremy l-as papa cu fulgi cu tot de simpatic si dodolots. mi-au placut tare pozutele de la baby club, cum statea sacha cu fata lipiota de popoul unei domnisoare .. cele cu baietii impreuna .. super! tu mami esti o frumoasa, dar imi pare rau ca esti tristuta .. hai iubita, nu asa te stiu eu pe tine. sunt sigura ca la anul pe vremea asta vom fi niste
. te pup cu drag!!!
Elena, mami de
Eva Maria (14.01.2008) si
Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun
bio bebe
stancutza spune:
Buna zuzici!
Nu am mai scris de mult timp, dar am citit constant tot ce ati scris.
In primul rand, vreau sa urez si eu La Multi Ani! Mariilor sarbatorite ieri, si Lalei_20 pentru ziua de nastere de saptamana trecuta. Multa fericire si sanatate tuturor!
Noi suntem bine, acum iar avem pauza de la logopedie, Sofia progreseaza, uneori mai rapid alteori mai lent, important e ca incepe sa vorbeasca si acum are in jur de 20 de cuvinte . Nu le pronunta ea perfect sau in intregime pe toate - inca - si de cele mai multe ori le foloseste cand facem lectia, atunci cand vede cartonasele cu obiectele / actiunea respectiva, sau cand ne uitam pe vreo carte / revista si vede ceva cunoscut. De exemplu, nu imi spune "nani" cand merge la culcare, desi il spune cand vede in imagini ca cineva doarme. Ce e foarte important e ca intelege din ce in ce mai multe din ce ii vorbesc, ce minunat si ce usurare pentru mine! De ex cand plecam de la locul de joaca, cobor la nivelul ei si ii spun incet langa ureche ca noi mergem acasa, sa spuna pa-pa copiilor, si se conformeaza imediat, mititica, mai da si bezele!
Deci, suntem bine. Daca n-ar fi crizele de personalitate de pe strada, ca vrea in brate, sau intr-un anumit magazin, sau la o banca unde nu avem treaba, sau intr-o anumita directie, diferita de cea in care mergem...e asa de hotarata si tenace, OMG, cateodata am nevoie de toata stapanirea de sine pt a-i face fata. In general, o iau in brate si plecam. Altfel ar fi in stare sa stea pe jos in mijlocul strazii, plangand tragic, muuuult timp. Trebuie precizat ca, atunci cand se intinde pe jos in timpul unei crize, are grija sa nu se loveasca la cap
. E o mare smecheruta.
Am vazut si eu pozele postate in ultimele zile, Eliza cu Emma si cele doua printesici Daria si Sara (Eliza, si mie imi pare rau ca nu am reusit sa ne coordonam, si sa stii ca Emma nu pare deloc bebelus!). A, vroiam sa te intreb, ai gasit lapte de migdale in Ro? Eu gasisem o reteta cum se poate prepara usor in casa, dar am uitat sa intru pe forum sa ti-o dau :-(
M-au induiosat pozele lui Miri din vacanta, sunteti o familie tare frumoasa, iar baietii cresc ca din apa. Imi place ca mezinii seamana mult intre ei, in timp ce Bruno s-a facut un mic barbatel.
Lala_20, ce inaltuta e Bianca, si ce vesela, iti seamana tie presupun :-) felicitari pentru job si pentru ca faci ceea ce e mai bine pentru fetita ta si pentru tine!
Lala_D, am savurat si postarile de pe blog referitoare la sejurul vostru la mare, se pare ca a fost unul tare frumos, ce bine ca baietii tai se simt ca pestii in apa! A, si am vrut sa-ti zic ca, desi Andrei nu e pufosel, are niste picioruse solidute care spun multe despre activitaile lui zilnice - adica e de inteles de ce nu se ingrasa :-)
Elle, multa sanatate tie si bubulinelor! Nu mai fi suparata, cand esti nervoasa sau deprimata e mult mai greu sa faci fata provocarilor vietii cu un todler + un bebe, si in plus te simt si fetitele. Incearca sa iti faci curaj, sa iti spui ca asta e o etapa...si sa le rezolvi pe rand. Nu stiu daca o sa reusesti sa schimbi asa multe deodata in coportamentul Evei, mie mi se par prea multe disciplinari deodata...nici eu nu as face fata daca ar incerca cineva s aimi impuna atatea reguli brusc, daramite un copil mic. Pe rand poate ar fi mai usor pt toata lumea. Nu stiu, zic si eu.
mamicilor de fetite, am si eu nevoie de un sfat. Sofia inca mai poarta pampers cand iesim afara din casa. Nu stiu cum sa abordez problema cu mersul la toaleta in afara casei. Hai sa zic, in parc mai e cum mai e, dar la magazin, in masina, la logoped??? Nu imi permit sa avem prea multe accidente, si nici nu vreau. In plus, ea inca nu spune pipi si nici nu are vreun semn pt acest lucru, pt ca acasa se serveste de olita cand are ea treaba. Am vazut multe mamici pe-afara alertate de fetite ca fac pipi, le dezbraca unde se nimereste, le tin sa faca (astfel incat toata lumea vede ce si cum
)si, nimic. Eu nu ma simt pregatita sa fac fata acestor provocari, oare e ceva daca aman pana la primavara? Sau, poate imi dati niste sfaturi cum ati facut voi.
Acum 2 saptamani ne-am intanit cu Ema si Milan in parc. Am pus poze in albumul "friends", incepand de aici: http://good-times.webshots.com/photo/2201180810102502083SVUdUg . Ema, daca vrei sa le scot ulterior pe cele cu Milan, pt ca eu am albumul public, sa-mi spui!
Iar mai multe poze cu Sofi, puteti vedea incepand de aici:
http://family.webshots.com/photo/2925662700102502083UINtHM
Va pup, se trezeste pitix. In ultima vreme a redus nr de ore de somn pe zi (cu tot cu cel de dupa-amiaza) la 10, maxim 11. Aproape toata saptamana trecut s-a trezit in jur de 5 dimineata...din misterele piticilor :-))
miri_mik spune:
fetelor, sunt in oala... intotdeauna m-au apucat emotiile d einceput de scoala, an scolar, gradi stiti voi... dar acu mis e rupe sufletul si inima ca si jeremy pleaca. e un prag psihologic greu de digerat. stau in pielea mea si ma uit afara si ma ia cu plans. nu are legatura cu momentul in sine si cu faptul ca e "mare". si sacha incepe "scoala" la program intreg. am vb cu pediatra... si as ane-a recomandat pen'ca e la aceeasi scoala cu bruno si va fi foarte greu sa-i explic lui bruno de ce sacha vine la 12 si el trebuie sa ramana...
sunt varza... daca nu dau semne e ca fin'ca incerc sa ma imbarbatez singura:)
miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de sacha (08.01.2008) si de bebe jeremy (12.04.2010)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
LaLa_20 spune:
La multi ani cu intarziere Mariilor.
Elle,imi pare rau.Pup Anna mica sa treaca repede...si cu Eva nu stiu ce sa zic...la fel trag si eu cu Bibi...acum 2 seri a plan neconsolat o ora fara incetare...si la fel de incapatanata si posesiva...culmea numai cu mine face asa...cat e doar cu maicamea sau sormea e de o cumitenie rara...si credema ca eu chiar nu o razgai....lasa ca se fac el mari...si de luni o iau de coada.Eva cum e la program lung sau scurt?
Laura,mamica de minune Bianca...sau doua suflete roz
Adevaratul camin nu este cladit cu mainile, ci cu inima.
Speranta este ea insasi un soi de fericire si ,poate, principala fericire pe care aceasta lume o ofera.
stancutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miri_mik fetelor, sunt in oala... intotdeauna m-au apucat emotiile d einceput de scoala, an scolar, gradi stiti voi... dar acu mis e rupe sufletul si inima ca si jeremy pleaca. e un prag psihologic greu de digerat. stau in pielea mea si ma uit afara si ma ia cu plans. nu are legatura cu momentul in sine si cu faptul ca e "mare". si sacha incepe "scoala" la program intreg. am vb cu pediatra... si as ane-a recomandat pen'ca e la aceeasi scoala cu bruno si va fi foarte greu sa-i explic lui bruno de ce sacha vine la 12 si el trebuie sa ramana... sunt varza... daca nu dau semne e ca fin'ca incerc sa ma imbarbatez singura:) miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de sacha (08.01.2008) si de bebe jeremy (12.04.2010) Povestea pseudo-nasterii Povestea nasterii |
Curaj Miri, uite ce pui mari ai! Zboara deja din cuib!Oare ti-ar fi mai usor daca ai pastra bebelinul pe langa casa inca o vreme?
Si - legat de emotiile de toamna, eu sapt trecuta eram in fata raftului cu legume si am vazut gogosari prima oara. M-a trecut un fior cand mi-am dat seama ca a venit toamna!!! Parca ma duceam la scoala din nou!
Lala_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miri_mik fetelor, sunt in oala... intotdeauna m-au apucat emotiile d einceput de scoala, an scolar, gradi stiti voi... dar acu mis e rupe sufletul si inima ca si jeremy pleaca. e un prag psihologic greu de digerat. stau in pielea mea si ma uit afara si ma ia cu plans. nu are legatura cu momentul in sine si cu faptul ca e "mare". si sacha incepe "scoala" la program intreg. am vb cu pediatra... si as ane-a recomandat pen'ca e la aceeasi scoala cu bruno si va fi foarte greu sa-i explic lui bruno de ce sacha vine la 12 si el trebuie sa ramana... sunt varza... daca nu dau semne e ca fin'ca incerc sa ma imbarbatez singura:) miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de sacha (08.01.2008) si de bebe jeremy (12.04.2010) Povestea pseudo-nasterii Povestea nasterii |
O sa fie bine!!
Gandeste-te ca noi, mamele, avem de doua ori mai multe emotii si temeri ca ei.
Ai mai trecut prin asta si sunt convinsa ca stii ca o sa fie bine

Mie imi tremura inima ca luni incepe clasa a cincea si piticul nu are nicio apasare, eu ma gandesc cu groaza :scoala noua, colegi noi, profesori noi el imi spune "lasa mami ca doar e si Pavel ( colegul de banca inca de la gradi) cu mine ! ".
Cam asa si la ai tai : tu tremuri si ei o vor lua ca pe ceva natural

O zi excelenta !
Lala.
Mr B si
Mr A My hobby
Lala_D spune:
Gatta felicitari si pupici vorbaretei
, al meu mai are mult de "mancat" pana sa ajunga la astfel de performante.
Elle, sincer, nici Bogdan, la 10 ani nu ar reactiona bine la atat de multe restrictionari odata ![]()
Stiu ca sunteti obositi, exasperati dar Eva desi poate o vezi mare...e inca micuta 
Diana ma bucur enorm cand povestesti de Sofia si progresele ei 
Fotografiile sunt superbe, nici nu ma asteptam la altceva iar de pampers iti pot spune ca Andrei merge cu el bine merci la gradi si pe strada, abia cand s-o hotari el il voi scoate.Pana atunci nu ma duc "pingelele" sa car schimburi la plimbari sau sa faca in public pe el sau in alte locuri neamenajate.
O zi excelenta !
Lala.
Mr B si
Mr A
My hobby
Ellenuta spune:
lala trebuie sa pun piciorul in prag ca nu se mai poate cu ea .. ok, va urla 1 zi, 2, 3 .. dupa care se va acomoda cu noile reguli ca altfel nu are incotro. vad ca la disparitia dvdului si la disparitia dulciurilor din dulap nu a comentat prea tare .. a plans un pic si i-a trecut ..
lalamica eva nu incepe luni .. abia in ianuarie cand face 3 ani. desi mama o stie pe directoare, nu se poate .. nu accepta educatoarele sub 3 ani ..
Elena, mami de
Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun
bio bebe
Ellenuta spune:
stancutza minunate fotografiile!! sunteti doua frumoase!! ma bucur tare de progresele sofiucai! este un copil minunat si merita tot ce e mai bun si mai frumos pe lumea asta. legat de problema pampers .. eu o scot pe eva fara de cateva luni, iar problema nr 1 o rezolva la copac, iar nr 2 .. ii pun o foie de ziar sub fundulet, apoi o impqachetez, pun in punguta si arunc la gunoi .. daca o apuca in magazin, fug cu ea in brate la wc .. nu vreau s-o intorc din drum odata ce am scapat de pampi si ziua si noaptea. nu stiu ce vom face la iarna .. vom vedea..
miriku
ei se adapteaza, fii fara grija .. problemele sunt la noi, noi trebuie sa lucram la moral .. 
fetele care au copilasii deja la gradi, le-ati facut coprocultura? pe fisa este o sectiune .. cum ati procedat? eu vreau sa-i fac fisa poate poate o primeste de saptamana viitoare.
Elena, mami de
Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun
bio bebe