Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *270*
Raspunsuri - Pagina 21
doniro spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alinaatudor A..m-am hotarat sa nu o mai dau pe fyfy la gradi...de ce..pur si simplu, ...va fi "institutionalizata" apoi toata viata..o mai las.,..caci nu mapreseaza nimic, si ...sa se bucure de libertatea pe care nu o va mai avea nicioadata:) Ma rog..barzauni de ai mei..nu ma bagati in seama... puup Alina si Stefania ![]() |
Chiar ieri am avut o discutie cu fina mea care avea de gand sa il dea pe finutul nostru la gradi (are 3 ani si 4 luni) iar de curand s-a razgandit. Tot pur si simplu...
Am incurajat-o 100% sa il mai tina acasa daca are cu cine sa il lase. E pacat sa inceapa gradi atat de mici, atata timp cat exista varianta de a sta cu cineva. Daca aveam de ales, clar ii lasam acasa pana la 4 ani... dar din pacate la noi a fost cresa/gradi singura varianta.
Deci eu zic ca nu sunt barzauni, e doar o alegere inteleapta
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)
alinaatudor spune:
Mirriii....SUPERB...sunteti EXTRAORDINARI....iar sotul tau...are un aer "bon homme" (spune-mi dc am scris bine
)
Doniro..mersi..cel putin pentru noi, e cel mai bine asa...iar eu mai am niste chetsiute..ganganii..de ex: eu o spal mereu dupa ce face caca, o sterg la fundulet/pasa..numai cu servetele umede, nu o lasa sa puna mana pe veceuri sau chiuvete straine..si cand am fost in vizita la gradi, nu mi s-a parut super curat...asa ca, pana va invata sa se autoprotejeze, ...nu o duc...eu am asa o chesti, fetitele trebuie sa aiba mare grija cu astea, de aceea..si ..in plus..educatoarea nu mi=a inspirat in nici un fel "educatie"..pai mama o invata si ii citeste..vorbeste frumos cu ea, gramatical corect..daca ati fi vazut-o pe educatoare....hmmm..trebuie sa caut o gradi unde educatoarea sa fie "doamna" care are intodeauna dreptate (oricum asa o percep copii si daca nu e un exemplu, ei oricum vor copia si asculta tot)..
puuup
alinaatudor spune:
a ma credeti lupu moralist cu "gramatical corect", caci pe aici pe forum nu se pune, ca scriem in graba si, eu una, nu recitesc ce am scris ca sa corectez...:)

doniro spune:
Din nou 100% de acord cu tine ref igiena... nu mai zic de exemplu dat de educatoare. Eu stau linistita pt ca e super ok gradinita si educatoarea. Chiar sa va zic o faza. O las pe Daria la ai mei la Snagov pt o saptamana, prima data in viata ei. Aveam mari emotii ca nu rezista fara mine. Dupa 2 zile ii zice tatalui meu "bunicu, mie mi-e tare dor de dna Nutzi" (=educatoarea). A ramas tata masca... se astepta sa zica "de mami"... O iubeste pe educatoare mult de tot.
In plus, va incepe cu raceli si alte boli din colectivitate, asa ca e mai bine sa le faca la 4/5 ani cand isi mai intareste sistemul imunitar, decat la 3 ani...
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)
Ioanact spune:
Buna, zuzici!
Vreau sa urez si eu:
LA MULTI ANI, tuturor celor care poarta numele Sfintei Fecioarei MARIA cat si Sfintilor Dreptilor Parinti IOACHIM SI ANA!
( Cu scuze de intarziere. Ieri intrasem dar nu am m putut sta, Justinei ii ies dintisorii si e maraita.)
Deasemeni urez:
LA MULTI ANI, sarbatoritelor din luna aceasta: Lala_20, Adryana_4u, cristacoma, mamacapra si rodicamarza!
Multa sanatate clopoteilor!
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
JUSTINA (14 Aprilie 2010)
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
codrutaa spune:
Ziua buna, zuzici!
Iaca sosi si sfarsitul de saptamana mult asteptat. Tare m-am binedispus cu pozele vazute azi: Sofia cu Stancuta, Ema cu Milan, Emma si Sara, printesele Eva si Anna. Oi fi eu mai sentimentala acum de cand o am pe Alexia, insa am asa o stare de bine cand vad copii... si cum cei pe care i-am vazut si si superbi....
Gatta, Alexia e cam racita acum. Am fost toti pe rand si acum e ea si tata-so. Da, e la fel de vorbareata, doar ca acum isi tot imbogateste vocabularul , nu prea si-a perfectionat pronuntia. Spune destul de clar cuvintele, dar foloseste i in loc de l si r. Insa cum asta ar fi o problema doar daca ar avea 5 ani, e bine. Acum e la bunici, am decis sa inceapa gradi doar din 20 sept, iar saptamana viitoare miercuri sau joi o aducem acasa. ce m-am mai intins....
Sara e tare vorbareata, felicitari! Si are o alura de domnisoara... Iar tu arati tare bine, ai slabit.
Alinatudor, gradi are avntajele si dezavantajele ei. Daca voi ati decis ca e mai bine acasa deocamdata, atunci asa e!
Miri, si eu am niste emotii... dar ale tale, ca sunt de trei ori mai multe... Musai sa speram ca va fi bie!
Stancuta, ma bucur ca Sofiuca are rezultate bune. Nici nu putea fi altfel. Abia astept sa ne povestesti despre adaptarea Sofiei la gradi. Sunt convinsa ca nici momentul asta nu e departe.
Elle, nu stiu ce sa spun despre Eva. Cred ca ti-e tare greu, dar cum au spus si fetele, nu sunt prea multe reguli de respectat?
grati.ela spune:
salutare! am citit pe fuga...pupici sarbatoritilor!
la noi e mare tambalau si va fi si mai mare...Dudu a terminat cu augumentinul - 10 zile pt otita...e tot slab bat 11.3kg/91cm dar mananca ok. Pe Ozi am transferat-o la o clasa paralela si sper sa-i fie bine...si ea a slabit dar are de unde![]()
Miri eu sunt in curs de degresare...din 15 august am dat jos 5kg care se vad bine...sfanta foame asta-i solutia cel putin la mine...nu tin dieta dar efectiv uit sa mananc cu atata nebunie.
madalina28 spune:
Errena, eu de acolo l-am comandat ce-i drept l-am trimis la cineva in UK si apoi mi l-a pus la posta, darrrr eu am comandat alte chestii de pe siteul lor ce-i drept anul trecut si le-am primit acasa, ma rog la posta, deci livreaza si in Ro.Uite www.amazon.co.uk/Omron-MicroAir-U22-Pocket-Nebuliser/dp/B000UGYD48/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=drugstore&qid=1284121794&sr=8-1" target="_blank">aici un alt site care sigur livreaza in Ro, am cumparat eu acum 3 luni un babyphone pt nasa.Da il poti tine si la verticala in timp ce doarme dar eu zic ca sigur o sa-i placa sa se "joace" cu el e mic si nu face zgomot deloc deci nu ae de ce sa se sperie, noi la inceput faceam fara masca, apoi incet incet am pus si masca.
AlinaT, nici eu nu o voi da anul acesta pe Sofi la gradi, la anul in toamna, la fel si eu tin foarte tare la igiena, limbaj,etc si vb ta va fi institutionalizata o mare parte din viata sa mai profite cat se poate de "libertate".
Elle nu vreau sa te superi pe mine si nici nu vreau sa intram in polemici, spui ca o restrictionezi pe Eva de la anumite chestii,ca e nervoasa de la dulciuri, dar cine a invatat-o cu ele?Stii aud unii parinti in parc copilul nu-mi mananca toata ziua mananca numai dulciuri, ha dar cine este de vina? parintele/bunicii ca-i dau, parerea mea un copil daca nu mananca des nu cere, eu am exemplu pe Sofia, imi mai zice si pediatra ca merita cate o bucatica de cioco pe care o primeste destul de rar cateodata trec si doua sapt pana sa o primeasca despre acadele si alte minuni nu a gustat in viata ei si prea curand nu o sa o faca!Te rooog mult nu mai spune de ea ca este rea!Nici un copil nu este rau, este doar un pic mai energica, mai jucausa, se vede din poze ca este mai ghidusa!Ana este tare dulcica si ea!

madalina28 spune:
Errena la orizontala am vrut sa spun!![]()
Ven chiar nu stiu daca vom ajunge in acel weekend, al meu va pleca pe 20 din tara si nu stiu cat va sta, hotelul pare foarte interesant.
Eliza, Gata am vazut pozele cu matzele voastre sunt dragalase foc!
Alina023 cum stati cu actele?Ce-ti fac puii?
Ca sa o laud si eu pe Sofi si ea il zice pe r de ceva vreme, are cuvinte mai grele pe care nu le zice corect, mie imi atragea atentia cei din jur uite il zice pe r ceea ce mie mi se parea absolut normal, ca tot vb Stancutza de "pisu" afara, noi udam iarba a creasca mare dar intr-un loc mai ferit,niciodata nu plec de acasa fara pantaloni, chilotei dar nu le-am folosit decat la inceputuri acum cateva luni, azi de abia ne urcasem in masina,ca face pipi chiar nu aveam unde sa opresc am mers cu ea asa vreo 20 min am ajuns la mama am mai stat si la poarta de vb cu o vecina putin si nu s-a scapat pe ea deloc.

si Stefania