*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (113)*
Raspunsuri - Pagina 18
manumanu spune:
Fetelor, multumesc pentru raspunsuri! Cred ca asa voi proceda si eu, sa nu le-o mai dau deloc.
carmendu
!
Eli, multa sanatate, sa iesi repede de-acolo cu bine
!
Oti, si la noi are mare succes catelul de la FP! Acum stiu sa il manevreze, cel mai mjlt le place "meniul" de muzica, tot apasa pe manuta respectiva si danseaza amandoi pe melodii!
Daca il gasesti pe net, poti sa-i dai soacrei nr de telefon al magazinului online si codul produsului, comanda se poate face si asa (in ultima vreme eu am preferat sa comand telefonic, ca sa cer si unele detalii privind livrarea etc etc). Sau mai poti face tu comanda online si sa dai adresa dumneaei pentru livrare (am facut si asta o data, cand stiam ca am drum la Bucuresti si livrarea era gratuita, am rugat o buna cunostinta sa ma ajute, i-am transferat banii si dupa 2 zile am luat si produsele).
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
http://family.webshots.com/album/570097332OcrkWq
monicabo spune:
Hera, ti-am raspuns la PM. Doar ca eu nu am avut probleme cu toxo, ci cu cmv-ul.
Tine-ma la curent
Eli, multa sanatate, asteptam vestiu
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
eliza_cri spune:
ziua buna fetele
in sfarsit acasa liniste si somnic de voie..
va multumesc tuturor de urarile de sanatate suntem bine zic eu in mare fara suparare, activitati ce necesita multa energie, mers vioi, sare....etc, etc.
cu tensiunea voi merge pe toata perioada sarcini intrucat e data de sarcina.
sa va zic ca iau niste haine de pe sarma de la uscat scot altele din masina si incept sa le intind gata deja am inceput sa gafai si sa imi creasca tensiunea....sper sa fie bine
aseara am mai pierdut si telefonul dupa ce am vb cu florentina...tata ion s-a suparat o sa ii treaca
ce sa va mai spun de scumpa de Mirtha care mia- trimsi papa ca daca nu grevam
scuzati lipsa de sens in exprimare parca sunt defecta de la caldura asta
va pupam pe toate 
14+
mami de Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite
si de gugulanul
Dimitrie Gabriel
12.11.2008
Mirtha spune:
Salutare mamici ! 
Otilia da cunosc limitarile impuse in sistemul lor. Si sotul pateste cam la fel. Eu sunt abonata la Infolegal si nu de putine ori au aparut informatii despre sistemul bancar si sunt nevoita sa le copiez integral cu copy - paste pentru a putea citi articolul.Daca ii trimit link-ul fie nu-l poate accesa , fie are retineri sa foloseasca link-urile trimise.
Sunt convinsa ca fetele se vor bucura de jucaria cumparat de bunica , oricare ar fi ea.
Miki , Amalia ma bucur ca v-ati delectat cu pozicile. Da au fost cuminti dar extrem de energici.De fiecare data cand se intalnesc se antreneaza in diverse jocuri. Cand vom mai face o reuniune incerc sa ma mobilizez din timp sa le postez.
Hera multa bafta la investigatii ! In cazul toxoplasmei stiu ca era fff.indicata amniocenteza. Acum utilitatea ei depinde de decizia voastra .
Carmendu ma bucur sa aud vesti bune. Sa iti spun, sa nu iti spun....Iti spun pentru ca oricum Victor a avut un alt "traseu" decat Eva. In primele 2 luni dupa ce am trecut la patutul scund si Eva proceda la fel. Dimineata fie o gaseaam bolborosind in camera ei la jucarii , fie in sufragerie la jucarii din lotul II.
De prin luna mai a realizat, nu stiu cum , ca totusi cele mai bune jucarii suntem noi . Asa ca dimineata la ore uneori imposibil de matinale ne trezim cu ea in camera. Si nu vine singura ci insotita fie de Rila , fie de Urs fie de amandoi. Pe care se straduieste vijelios sa ii urce in pat . Nu de putine ori eu ori sotul ne-am trezit pocniti de una dintre jucarii in incercarile ei repetate de a-i urca linga noi. 

![]()
Eli sanatate !! Cum sexul cum a ramas ???Au reconfirmat : fetita ?? Totusi cum ai reusit sa pierzi telefonul ??Adica esti sigura ca l-ai pierdut ??? Parca imi este mie ciuda dar Ionului.![]()
carmendu spune:
manumanu, daca vrei sa renuntati la zuzu, ar trebui sa le oferi ceva in schimb. victor isi bea biberonul de seara in pat. uneori adoarme cu el in gura , iar de cele mai multe ori adoarme cu el in brate, ca un betiv. pana sa ii iau zuzu nu adormea asa.
poti sa le oferi o jucaie de care sunt atasati. ceva care sa umple golul
. mult succes.
mirtha, victor n-are cum sa vina la noi in camera. are "poarta" la camera si e drum lung pana la noi in dormitor.
in schimb mai avem de "lucrat" la adormit. nu adoarme decat cu cienva langa. adoarme repede, in 10-15 min, dar niciodata singur.
doamne, ce caldura!
carmen
lui Victor 15 noiembrie 2008
pozele noastre
Povestea nasterii lui Victor
Mirtha spune:
Mda. Sa sti m-am gandit intr-o perioada , si in special in momentele in care trezirile ei sunt extrem de matinale, sa pun o "poarta". Se gasesc si in Selgros si in Praticker genul acela de baricade. Problema este ca nu sunt impacata cu ideea. Pe de o parte vizualizez iara patul cu gratii cu care nu am fost impacata pe de alta parte sunt convinsa ca "alergarea" ei in plina dimineata spre dormitorul nostru are legatura cu procesul de independenta afectiva care poate cunoaste un traseu sinuos. Deocamdata nu voi achizitiona "poarta".Mai am inca rabdare.![]()
Cu adormitul la noi e ceva similar , dar la fel de sinuos. Adica proportie de 99% din situatii lucrurile decurg cam asa : dupa baie o imbracam intr-o pijama subtire de vara , tati ii spune noapte buna apoi mami ii spune noapte buna si o pupa , si : imi prinde capul cu mainile , spune "Mami capul" - adica sa imi pun capul pe burtica ei , ea isi trece mainile prin parul meu de citeva ori , apoi se frichineste de 2 ori stinga-dreapta si plec din camera. Alteori nu cere capul ci Mami Piticul - adica sa ii cant Piticii Voinici , alteori Mamii mecu - adica Vine melcul suparat iar alteori nu cere nimic ci se foieste printre Rila si Urs in timp ce noi plecam din camera. Sunt si momente in care plinge cand plec din camera si trebuie sa o reasigur cu formule de gen : " maine dimineata ne intalnim din nou , acum Eva trebuie sa doarma pentru ca ii este somn , corpului ei ii este somn si crestem mari si sanatosi cand dormim." Sunt si situatii , rarisime dar sunt , cand nu este pe deplin convinsa ca "ne vom intalni" dimineata motiv pentru care vine dupa noi si ne cauta prin casa. Nu se intampla nimic ci doar o ducem inapoi in camera ei.
EDIT -Traseul sinuos a inceput sa se manifeste undeva in jurul varstei 1,5 luni. Pina in jurul acestei varste vreau sa iti spun ca era super simplu : o inveleam , o pupam si plecam fara sa fie nevoie de capul , de melcul sau piticul.
Cu bibele la nani cred ca pe masura ce creste ar fi benefic sa renuntati . Laptele supt la momentul somnului plus tetina molfaita , ambele dupa ce se spala pe dinti predispun la carii si la alte obiceiuri alimentare in special acela de a minca exact inainte de de a te culca. Iar masa luata fix inainte de nani .....banuiesc ca intuiesti consecintele. 
La noi merge aerul conditionat de dimineata si tot am impresia ca ma sufoc si ma topesc !
| Citat: |
| citat din mesajul lui carmendu mirtha, victor n-are cum sa vina la noi in camera. are "poarta" la camera si e drum lung pana la noi in dormitor. in schimb mai avem de "lucrat" la adormit. nu adoarme decat cu cienva langa. adoarme repede, in 10-15 min, dar niciodata singur. doamne, ce caldura! carmen lui Victor 15 noiembrie 2008pozele noastre Povestea nasterii lui Victor |
carmendu spune:
cu biberonul inainte de culcare, stiu. da' acum ii ofer ceva in schimbul suzetei. am renuntat la ea de vreao 2 luni. sa renuntam la bibe simt ca o sa-mi fie usor. deocamdata nu ma grabesc.
intr-o seara, o sa i-l dau pur si simplu mai devreme, pe canapea.
m-am mobilizat si am pus poze![]()
carmen
lui Victor 15 noiembrie 2008
pozele noastre
Povestea nasterii lui Victor
Mirtha spune:
Uoauuuuu...ce ochi superbi si expresivi are Victor !!!
| Citat: |
| citat din mesajul lui carmendu cu biberonul inainte de culcare, stiu. da' acum ii ofer ceva in schimbul suzetei. am renuntat la ea de vreao 2 luni. sa renuntam la bibe simt ca o sa-mi fie usor. deocamdata nu ma grabesc. intr-o seara, o sa i-l dau pur si simplu mai devreme, pe canapea. m-am mobilizat si am pus poze carmen lui Victor 15 noiembrie 2008pozele noastre Povestea nasterii lui Victor |
cameliam spune:
Buna, mamici
Am citit cu mare interes cum decurge procesul de adormire seara la cozonaceii ce nu mai dorm in patut. Si noi am trecut in patul mare si am renuntat la patut, insa exista o problema: nu adoarme singura. De fapt, nu o pot convinge sa stea in pat dupa ce ramane singura in camera. De multe ori si cu mine acolo si incearca sa se dea jos din pat, insa 90% din cazuri se tot foieste de pe stanga pe dreapta, cu capul in sus, cu capul in jos si pana la urma adoarme. Insa exclus sa ies din camera in timpul asta. Cand dormea in patut, o lasam singura si in 10 min dormea dusa. Acum se foieste si 1 ora pana adoarme cu mine langa ea.
Referitor la bariera aceea si eu am de gand sa achizitionez una, nu ca sa nu poata veni la noi, ci pentru protectia ei, dormim la etaj si nu vreau sa o ia pe scari de-a berbeleacul in vreo dimineata. Momentan dorm cu ea in camera, deci riscul nu exista insa in doua saptamani, dupa ce ii cad firele de la operatie si nu mai trebuie sa stea cu manutele imobilizate am zburat inapoi in dormitorul conjugal.
Mirtha spune:
Camelia multa , multa sanatate ! Refacere cat mai putin dureroasa si rapida va doresc !
In rest nu prea am idei. Ai incercat sa ii povesteti inainte de a merge la baie ca dupa baitza veti face nani ?? Pina la urma isi va gasi ritmul sau vei gasi o cale de comunicare cu ea pe acest aspect. Lucrurile difera de la un copil la altul , mai variaza si in functie de anumite evenimente care se pettrec in viata copilului dar si de obiciurile cu care il deprinzi.
In ceea ce ma priveste am invatat ca atunci cand ii pretind Evei un anumit comportament in primul rand ii explic (lucru pe care spre exemplu mama mea l-a receptat cu mult entuziam si satisfactie), apoi sa fiu ferma si cat mai constanta.(exista anumite situatii in care se impune exceptia dar regula trebuie mentinuta pe cat posibil)
Dar nu pot enunta aceste reguli ca fiind generale. Nu am vreo specializare sau vreo pregatire anume in acest domeniu ca sa imi permit o opinie generala. Poti eventual sa te inspiri din anumite carti si sa procedezi intr-o maniera care ti se pare adecvata pentru Alexandra daca intuitia ta nu iti sopteste nimic - mai sunt si momente din acestea.