Rugaciune colectiva pentru a avea copii (49)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ALRAK spune:

Livsy multumim pentru Psalm. Odihna buna.
Silvia La ora 21 citim Acatistul Sfantului Nectarie si orice alt Acatist sau Rugaciune, fiecare dupa dorinta si putinta.
Daca nu reusesti sa te rogi la acea ora, poti sa o faci oricand doresti tu. Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului si toti Sfintii, sa va ajute sa deveniti parinti cat mai curand .
Am auzit si eu ca este bine sa scrii Acatiste sau rugaciuni.
Poate , alte fete care au mai multe detalii, referitoare la aceasta intrebare, vor scrie aici.
sandaa
pentru toti cei aflati in suferinta trupeasca sau sufleteasca

tuturor si o noapte luminata

Doamne Ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Livsy spune:

Buna dimineata!

Silvi, eu nu stiam despre scrisul Acatistelor... dar asa intuitiv vorbind cred ca este foarte bine. Eu am sa incerc! Cred ca este ca o nevointa, sa spun asa, care nu are cum sa nu aduca un rezultat frumos. Ceeace eu apreciez enorm, de pilda dupa un Post tinut sau un alt canon sunt darurile spirituale, in primul rand, pe care le observ in viata mea. Vad de exemplu ca iubesc mai mult oamenii ca ii inteleg mai bine. Sunt doar niste exemple. Eu as incerca, ca sa vad ce astfel de dar primesc... Dar cred ca e OK si daca faci o promisiune sa spunem Maicutei Domnului, ca vei scrie, cu rugamintea sa mijloceasca implinirea dorintei tale. De ce nu vorbesti cu un preot despre asta? Eu am sa incerc sa ma interesez. Te-am trecut in listuta. Ai un nume foarte frumos! Te asteptam sa ne mai scrii cand poti. O zi frumoasa!

A! Rugaciunea... initial s-a citit Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului (cunoscut pentru ajutorul pe care il aduce femeilor care isi doresc copii), insa in timp, fiind noi si foarte multe, unele dintre noi au primit recomandare de la duhovnic sa citeasca poate altceva sau s-au simtit atrase sa citeasca si alte acatiste sau rugaciuni. Asa se face ca acum nu mai avem ceva anume ce stim ca citeste toata lumea. (Daca vrei si ai timp, poti citi pe prima pagina - aceea cu listutele, istoria noastra scrisa de Anadomnica, ca sa afli mai multe despre acest grup). Eu personal iti recomand sa discuti cu un preot (cu duhovnicul tau, daca ai unul) despre problema ta si sa vezi ce iti recomanda. Ideal este sa citesti in fiecare zi rugaciunea (sau rugaciunile) pe care ti le-ai stabilit, asta ne intareste Credinta si nadejdea.
Cu privire la ora rugaciunii, aici iara e cumva la alegerea fiecareia. Eu vin tarziu acasa pentru ca lucrez dupa-amiaza. Rugaciunea eu o fac dimineata, desi cand m-am alaturat acestui grup o facem impreuna cu fetele, la ora 9 seara.

Sper ca te-am lamurit cat de cat... Ma bucur mult ca ni te-ai alturat!

Alrak, iti multumesc! Te imbratisez cu drag! Si tie iti doresc o zi frumoasa si foarte vesela!

Va imbratisez cu multa dragoste pe TOATE si astept cu sufletul la gura sa ne scrieti cand puteti

Cu drag,
Ana

Doamne Ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

SLAVIT SA FIE DOMNUL!

dragutelor si cipicah.....sinaxarul de azi....

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie06.htm

Mergi la inceput

Sfantul Nectarie de Eghina despre ravna cea inselata si ravna cea adevarata

Despre cel cu ravna fara cunostinta
“Cel ce are ravna, dar fara cunostinta, rataceste in gandurile si lucrarile sale; inchipuindu-si ca lucreaza pentru slava lui Dumnezeu, calca legea iubirii pentru aproapele. Fierband in zelul sau, faptuieste cele potrivnice poruncilor legii si voii dumnezeiesti. Faptuieste raul ca sa se intample ceea ce crede el a fi binele. Ravna lui e ca focul ce distruge si nimiceste. Prapadul merge inaintea lui, iar pustiirea ii vine pe urma. Se roaga la Dumnezeu sa arunce foc din cer, ca sa-i inghita pe toti cei ce nu-i impartasesc principiile si convingerile.
Cel ce are ravna, dar fara cunostinta, ii uraste pe toti ce au alta religie sau alta credinta, nutrind fata de ei pizma si manie nestinsa. Se impotriveste patimas la duhul adevarat al legii dumnezeiesti, staruie fara judecata sa-si apere propriile-i pareri si credinte, se lasa purtat de zelul orbesc de a birui in toate, de ambitie, de dorinta de a invinge cu orice pret, de vrajba si de placerea de a aduce pretutindeni si oricand tulburare. In sfarsit, este un om aducator de pieire”.

Despre cel cu ravna întru cunostinta
“Chipul celui ce are ravna întru cunostinta. Este slujitor al adevaratei credinte în Dumnezeu; este cu adevarat cu to¬tul daruit lui Dumnezeu si pazeste cu strasnicie legea Lui. Pastreaza traditiile parintilor sai si lucreaza cu mult în¬demn pentru slava numelui lui Dumnezeu. Este iubitor al lucrarilor vrednice de lauda si cu dorinta aprinsa se sileste a urma cele bune. Merge cu multa ravna pe calea virtutii si sarguieste la îndeletnicirile cele mai bune.
Cel ce are ravna întru cunostinta este prietenul celor bune si iubitor al tutu¬ror virtutilor. Arde de dorinta de a raspandi cuvantul Dom¬nului, de a întari credinta si de a duce la bun sfarsit lucrarea Bisericii, de a face sa rodeasca mai mult învatatura data de Dumnezeu si de a statornici împaratia Lui pe pamant ["precum in cer, asa si pe pamant" inseamna nu a construi un rai social pe pamant, ci a aduce Duhul Sfant in sufletele oamenilor]. Lu¬creaza, se misca si slujeate neostenit. Ravna lui mai tare se aprinde cu cat mai mult slujeste si faptuieste binele si cu cat mai mult Îl iubeste pe Dumnezeu.
Ostenindu-se nu se lasa biruit, lucrand nu se descurajeaza, trudind nu simte is¬tovire, cheltuindu-se nu se ispraveste, nu deznadajduieste nicicand. Pururea înfloreste si este plin de viata, binevoitor si curajos, avantandu-se mereu spre o noua munca. Arzand de ravna sa dumnezeiasca el cauta a-si spori lucrarile si a le raspandi în toata omenirea. Îmboldit de iubirea sa pentru Dumnezeu si pentru aproapele, pe toate le face cu iubire si cu jertfire de sine. Nimic din ce ar putea aduce întristare aproapelui nu faptuieste; ravna lui este luminata si este în¬tru cunostinta si nimic nu l-ar împinge vreodata la ratacire.
Însusirile celui ce este plin de ravna întru cunostinta sunt acestea: iubirea fierbinte pentru Dumnezeu si pentru aproapele sau, blandetea, îngaduinta fata de slujitorii si închinatorii altui dumnezeu, binefacerea si buna-purtarea. El poarta semnul adevaratului crestin”.
(in: Monahul Teoclit Dionisiatul, “Sfantul Nectarie din Eghina, Facatorul de minuni”, Editura Sophia, Bucuresti, 2007)

Mergi la inceput

va postez mai jos un link unde veti gasi cateva cuvinte despre Sf. ioanichie cel mare

Sfântul Ioanichie cel Mare - dreptm#259;ritor al Sfintei Treimi

http://www.ziarullumina.ro/articole;1071;1;30196;0;Sfantul-Ioanichie-cel-Mare---dreptmaritor-al-Sfintei-Treimi.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

buna feteleeeeeee

VIN CU O MARE RUGAMINTE LA VOI
AM INTELES CA ALINEI II ESTE RAU
VA ROG
UN APEL DE URGENTARE
SA NU RAMANA ADI CU BANII STRANSI
II ESTE FRICA SA NU O PIARDA
VA ROG
MAI DA-TI LA PRIETENI BLOGUL
AU ZIS AIA CA II PRIMESC CU 30 DE MII
SA MAI DEA APOI DIFERENTA

VA ROG
S-A MICSORAT SUMA
SA FACEM UN EFORT
SA POATA PLECA
FRATEMIU E DISPERAT
SI A ZIS CA EL SE DESCURCA CU DOAR 1000 EURO
SPER SA II AJUTE DUMNEZEU
sunt deja 21 de mii

VA ROG
DA-TI LA CAT MAI MULTI PRIETENI BLOGUL ALINEI
www.alinadonescuumanitar.blogspot.com

SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe puetere sa o ingrijeasca
Camelia Costea: DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna fetelor,

Nu am mai scris de un car de ani.Cred ca nici nu ma mai stie nimeni.Eu am nascut pe 21 octombrie. Un baietel frumos foc MATTIA GABRIEL. Am avut ceva probleme cu sanii...cu luarea in greutate...am fost si internati ptr asta.....acum suntem binisor. Vroiam sa va intreb.....avand abia 17 zile de can dam nascut...deci inca mai sangerez......molifta mi-am facut-o la 9 zile..............eu pot sa intru in biserica??? Ca azi niste prieteni boteaza fata si vroiam sa stiu daca am voie sa intru in biserica.................voi ce stiti???

DANA lui ALESSIO si MATTIA

S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)

Mergi la inceput

dana- timp de 40 zile nu poti intra in biserica....cel putin eu asa stiu.....poate iti vor raspunde preotesele nooastre dragi si iti vor da mai multe detalii.....sa iti traiasca baietelul si sa te bucuri de el....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandaa spune:

Dragele mele,

Dana eu cred ca nu ai voie sa intri in biserica 40 de zile dar fetele care au nascut sau peotesele noastre o sa-ti spuna mai bine. Felicitari pentru baietas, eu "te cunosc" de cand erai inca aspiranta cu primul baietas. Sa-ti traiasca micutii si sa va bucurati de ei.
Caciantoni multumim pt postari. am reusit sa le citesc. Ce mai faci iubita?
Karla multumesc, esti o draguta.
Livsy multumesc pt cuvintele tale frumoase. Tu faci multe pentru noi esti intotdeauna prompta si ne scrii asa de frumos.
Ce frumos ca poti sa mergi luni la sf Nectarie. Te rog sa ne porti in gand si pe noi care nu putem ajunge. Poate te intalnesti acolo cu mai multe fete.
Cami sunt alaturi de tine si de familia ta.Doamne ajuta!

Va doresc tuturor un sfarsit de saptamana cat mai placut. Bunul Dumnezeu sa ne ajute tuturor. Sfintii arhangheli Mihail si Gavril sa ne duca rugaciunile la scaunul lui Dumnezeu. Celor care purtati numele sfintilor arhangheli va doresc LA MULTI ANI de acuma, eu n-o sa intru pana luni pe internet. Va imbratisez pe toate iubitele mele.
Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

CACIANTONI, SANDAA va multumesc de mesaje. Nu-i nimic...voi sta afara eu.
Duminica e ziua la amandoi baietii mei:Michele(Mihai) si Gabriel!

DANA lui ALESSIO si MATTIA

S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)

Mergi la inceput