Margarina versus unt
Raspunsuri - Pagina 4
monica-elizabet spune:
Multumesc Oana
chiar acum intram sa-l modific eu fiindca-mi ramasese pagina deschisa cu mesajul trimis si am vazut si eu ca apareau si cuvintele subliniate si ma gandeam ce-am facut de a aparut asa
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post
popescudora spune:
In primul rand untul e mai gras si spre deosebire de margarina, fiind de origine animala, are mult colesterol. Margarina, din cate am invatat eu la scoala cel putin, ar trebui sa fie ulei vegetal hidrogenat (hidrogenul transforma legaturile duble nesaturate in legaturi saturate, si astfel consistenta se schimba). Adaosuri de tip E banuiesc ca au ambele. Recunosc ca untul e mult mai gustos (la fel cum un cotlet cu un pic de grasime de porc e mai gustos ca un copan de pui), dar ma enerveaza ca tb de fiecare data sa il scot din frigider cu o ora inainte daca vreau sa fac un sandwish. Plus ca nici sa-l tot scot-bag in frigider nu e ok ca se rancezeste. Concluzia e ca noi consumam ambele. Dar nu sunt ed acord nici cu exagerarile in ce priveste margarina, gen 'vai ce toxica e", "are gust de plastic" etc. Plasticul e obtinut prin polimerizare si nu are nici o legatura cu grasimile. A, ba da, scuze, are C si H in compozitie!
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui RAMONELLA Da,clar e mai sanatos untul de cat margarina.Dar fiti sigure ca si in unt baga o gramada de prostii...Eu cumparam de la Napolact,dar nu mai e ce a fost odata.Acum iau President,e mult mai scump,dar are total alt gust si miros. Si eu pun in prajituri unt,e mult mai gustoasa asa. Cred ca multi cumpara margarina pentru ca e mai ieftina si pentru ca se intinde mai usor.Si ii si prostesc reclamele de la televizor ca au vitamine si e buna pentru copii. Ramonel,mami de Bea(08.11.2007) Ingeras mic,mami,tati si Bea nu te vor uita niciodata |
Ei cred ca Président are mai multe chimicale in el, de aia are culoare si gust bun :) ... potentatori de gust, coloranti...
nu va faceti iluzii ca in unt nu se pun chimicale.
Dar cum te poti feri de chimicale la infinit, daca manânci "de pe piata". Norocul e ca nu-i dracu' asa de negru cum ne sperie tot soiul de articole prin presa... nu te imbolnavesti si nu mori chiar asa usor din aditivii alimentari. Acestia se studiaza continuu, se mai si elimina cei care se dovedesc daunatori. Se gasesc altii, mai putin rai... etc.
Apropo de margarina: in anii 40-50 culoarea galbuie se obtinea cu coloranti anilinici, care apoi s-au interzis (toxicitate dovedita si serioasa). Acum se foloseste practic exclusiv beta-caroten, care e mult mai "friendly".
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui an-k Din ce am intales din linkul postat de capcaunul nu in toate margarinele se aplica procesul de hidrogenare. Pe cutia de becel scrie ca nu este obtinuta prin hidrogenare dar cu toate astea tot pe cutie scrie ca nu este recomandata copiilor sub 5 ani fara acordul medicului. Pentru copii iau unt iar pentru mine Becel, sotul nu consuma de niciuna. Biancai ii mai pun senvisuri cu Becel cand raman fara unt (dar se intampla foarte rar). off topic Alessia, ce mai faci? Ce fac baieti? daca vrei scrie-mi un pm sa mai vorbim anca, Bianca(14/03/2005) si Anthony (08/01/2008) |
Giani a zis exact despre ce e vorba .
Margarina e ulei vegetal hidrogenat. Iar uleiurile "transfat" solide rezultate in urma hidrogenarii sunt mai rai decât uleiurile saturate natural din unt.
Fara emuslificatori, coloranti, arome etc., margarina ar fi cam ca un seu de oaie sau ca o parafina, oarecum casant (clar nu s-ar întinde pe nici o pâine!), n-ar avea nici un gust nici miros. Adaosurile sunt deci obligatorii la margarina.
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danat Dar in loc de unt sau margarina, pe sandvich se poate pune brinza din aceea gen Philadelphia. Nu zic ca si astea nu ar avea ceva adaosuri, insa sunt pe undeva mai naturale. Eu folosesc unt doar la prajit, la ceva innabusit (ciuperci, morcovi) si la piure. |
ha-ha-ha
vezi sa nu!
Brânzele topite si tartinabile - Philadelphia nu face exceptie - contin anumite cantitati de fluoruri ca sa devina onctuoase (sa le putem tartina). Altfel ar fi mai sfarâmicioase ca telemeaua uscata.
Puse în exces, flururile dauneaza, sunt chiar toxice. Desigur, cantitatile din alimente ca brânzele procesate industrial sunt în general atent dramuite ca sa fie tolerabile.
danat spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabi3604
ha-ha-ha vezi sa nu! Brânzele topite si tartinabile - Philadelphia nu face exceptie - contin anumite cantitati de fluoruri ca sa devina onctuoase (sa le putem tartina). Altfel ar fi mai sfarâmicioase ca telemeaua uscata. Puse în exces, flururile dauneaza, sunt chiar toxice. Desigur, cantitatile din alimente ca brânzele procesate industrial sunt în general atent dramuite ca sa fie tolerabile. |
Norocul nostru ca nu prea mincam sandvichuri in fiecare zi
Hobby
******************************************
www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"
Michael Jackson
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii Un studiu recent spune ca acei copii care consuma margarina in mod degulat au un IQ mai mic decat cei care consuma unt in mod regulat. Eu una, personal, nu cumpar in casa decat unt. Nici nu ma uit la chimicalele cu nume de margarina. voi ce cumparati? |
Inainte de a naste, mancam margarina. Dupa ce a inceput sa manance copilul unt si doctora mi-a explicat care este diferenta dintre unt si margarina, am renuntat la margarina pt totdeauna.
Asta inseamna ca sunt mai inteligenta decat inainte de a avea copilul ?
allinta
iileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld se stie de foarte multa vreme ca margarina, in general, este artificiala. a fost descoperita din gresala si este cu o molecula mai sus decat plasticul. |
Cum adica?
On-topic: nu cumpar margarina pentru ca nu-mi place gustul.
Probabil ca din cauza moleculei aleia in plus....
Triunghiul portocaliu *
Ramonika spune:
mi se pare trist ca pentru un moft (ca vrem sa se intinda mai usor pe paine), producatorii "pun botul" si baga tot felul de prostii in produse, numai ca sa satisfaca aceasta cerinta pentru consumatori. si se pare ca prinde. ce se intinde mai usor pe paine (desi e cu chimicale) se prefera, decat celelalte produse, mai tari.
tot comoditatea invinge pana la urma.
gaba-rema spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iileana
Cum adica? On-topic: nu cumpar margarina pentru ca nu-mi place gustul. Probabil ca din cauza moleculei aleia in plus.... Triunghiul portocaliu * www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details |
Aoleu, nu stiu de undee a rasarit zvonul asta pueril cu "margarina are structura asemanatoare plasticului"... maaaare trasnaie !
S-a mai explicat aici: plasticul se obtine prin polimerizarea etenei de ex., pe când margarina rezulta din hidrogenarea unor acizi grasi nesaturati. Nici o legatura .
Dar cine a lansat-o, a reusit sa loveasca bine de tot in industria asta a margarinei, o sti el de ce.
Tot ma întreb care o fi lansat desteptaciunea asta: Formula As sau Razboi întru Cuvânt?