Margarina versus unt
Raspunsuri - Pagina 3
an-k spune:
Din ce am intales din linkul postat de capcaunul nu in toate margarinele se aplica procesul de hidrogenare. Pe cutia de becel scrie ca nu este obtinuta prin hidrogenare dar cu toate astea tot pe cutie scrie ca nu este recomandata copiilor sub 5 ani fara acordul medicului. Pentru copii iau unt iar pentru mine Becel, sotul nu consuma de niciuna. Biancai ii mai pun senvisuri cu Becel cand raman fara unt (dar se intampla foarte rar).
off topic
Alessia, ce mai faci? Ce fac baieti? daca vrei scrie-mi un pm sa mai vorbim
giani spune:
Margarina e considerata nesanatoasa din cauza hidrogenarii, de altfel, fara hidrogenarea asta, nu e decit uleiul pe care il folosim la gatit. Hidrogenarea transforma chimic uleiurile, in periculosii transfati.
Trasfatii astia ii gasim si in mod natural in alimente neprocesate, intr-un fel ori altul ajung in alimentatie, important e sa avem grija sa limitam cantitate introdusa in organism. Nici grasimile saturate din unt nu sint sanatoase, trebuie masura, grasimile saturate maresc sansa de atac de cord.
Aia cu molecula e la o diferenta de plastic deja e legenda urbana.
Rufus spune:
Unt.E mai gustos, in primul rand. Trebuie insa sa recunoastem ca un unt bun e scump. Daca am in casa si margarina, copiii o prefera, pentru ca se intinde usor pe paine.
Mie imi place margarina, dar evit sa o cumpar, din cauza copiilor.
Cred, pe de alta parte, ca se exagereaza usor cu dezastrul produs ba de margarina (plastic), ba de unt (colesterol). Consumul este relativ mic...nu vad pericole asa mari. Parerea mea...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
ionica spune:
Si uita asa pe 3 pagini scrise doar Rufus mananca margarina
Acum inteleg de ce avem multa materie cenusie in romania ,din cauza ca romanii sant mancaciosi de unt si le-a crescut IQ-ul in ultimele decenii
danat spune:
Dar in loc de unt sau margarina, pe sandvich se poate pune brinza din aceea gen Philadelphia. Nu zic ca si astea nu ar avea ceva adaosuri, insa sunt pe undeva mai naturale.
Eu folosesc unt doar la prajit, la ceva innabusit (ciuperci, morcovi) si la piure.
Hobby
www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"
Michael Jackson
ionica spune:
Sa ne spuna si noua cineva care stie cum se face untul de casa, asa stim si noi o treaba -ce bagam in gura si ce nu
Allure spune:
daca mai fac o prajiturica (la pasti si la craciun, literalmente )pun unt. in rest nu maninc nici una nici alta.
nu prajesc si nici sandwich nu fac. de ce-as minca??
am gasit chiar prajituri care se fac cu ulei de masline, fara unt, delicioase.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss, travel...
malla spune:
eu mananc margarina si nu mi-e rusine si nici frica sa recunosc. Care ar fi problema ca recunosc, ma da cineva afara din casa?
Imi place de aceea o manac cu dulceata pe paine si cu lapte...
Untul - nu imi place. Dar am unt in frigi pentru copil...
Andrei si Adriana
monica-elizabet spune:
Si noi tot unt consumam nu prea mancam unt pe paine dar il folosesc la prajituri
cat despre ideea "copilul meu nu mananca unt ci doar margarina" mai bine lipsa decat margarina ce cumparam aia mancam...
daca nu cumpar in casa de unde sa manance?
eu nu cumpar sucuri cu acid, vegeta, coloranti(bomboane colorate),gelatina... fff rar iau o shunca din piept de curcan/pui (dar si pe asta cel mai adesea o fac in casa)deci fara mezeluri pe cat posibil,
daca mananca o data la o petrecere sau la restaurant sau mai stiu eu unde(tot ce am scris mai sus) ...nu-i chiar asa grav(ba nici macar nu le interzic, nu le spun nimik)...dar ideea este sa nu devina alimentatie zilnica
cineva intreba cum se face untul in casa
www.nikohomeblog.com/2009/09/unt-de-casa.html" target="_blank">Aici o varianta cred ca se poate si fara putinei
chiar am sa incerc
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post
Oana_B spune:
Monica, ti-am editat mesajul ca nu pusesesi niste ghilimele si nu se mai vedea link-ul cu untul.