Margarina versus unt

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Gabi de nimic nu poti fi sigura ca ce contine.Mie imi place.Si acuma daca stai sa te gandesti ca ce contine fiecare aliment,n-am mai manca nimic.
Mie imi place si margarina,recunosc,si mai mananc din cand in cand,dar incerc sa consum mai mult unt.

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
Ingeras mic,mami,tati si Bea nu te vor uita niciodata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Nu manânc margarina ca nu pot sa sufar gustul. Nu ca as fi chiar asa înspaimântata de toxicitatea ei. De altfel, nici untnu manânc decât în câteva preparate pt.ca, vorba cuiva, mi-e lene sa-l tot scot din timp din frigider ca sa-l pot pune pe pâine.

BTW, cei care se sperie ca margarina ar fi foarte periculoasa ar trebui sa stie ca zaharul rafinat e un "ucigas" mult mai sigur si mai raspândit ca biata margarina... dar majoritatea oamenilor stiu despre zahar doar ca îngrasa si ca strica dintii .

Si oricum, marea majoritate a oamenilor se uita la tine ca la nebun daca le spui sa nu mai manânce dulciuri cu zahar rafinat... nu concep lumea "fara zahar".

PS: Bine observa cineva mai sus, se pare ca doar Rufus si înca vreo 2 pers. manânca margarina pe DC . Interesant fenomen .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Margarina nu imi place la gust.
Mananc unt. Pentru copil am unt tartinabil si unt BIO.

Nu cred ca este o problema daca cineva mananca unt sau margarina atat timp cat nu face excese.

Oh, da zaharul! De la un timp nu mananc decat zahar brun nerafinat din trestie pentru ca imi place mai mult la gust. (sic!)

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

De ce margarina daca exista unt?
Numai unt, atat pe paine cat si in preparate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Dar cine a lansat-o, a reusit sa loveasca bine de tot in industria asta a margarinei, o sti el de ce.

Tot ma întreb care o fi lansat desteptaciunea asta: Formula As sau Razboi întru Cuvânt?

Nici eu nu stiu cine a lansat-o dar e pentru mine cel putzin din aceasi categorie cu pestele Pangasius!

Eu nu maninc nici unt ,nici margarina,sau mai bine spus la cit maninc eu...sigur nu mi se intimpla nimic!Insa margarina este cea pe care o cumpar des,sotzul isi face sandewiciurile cu margarina!Asa l-am cunoscut...nu i s-a recomandat niciodata de catre medic de exemplu sa schimbe margarina cu unt!

Becel de exemplu este chiar recomandata!

Dar...eu nu maninc si nici copilul nu se omoara!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby76 spune:

Categoric UNT! Poate mai sunt si in unt ceva chimicale dar...

http://tt.lilypie.com/y5pNp2.png

Pozici din tinereti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Nu consumam margarina nici cand nu stiam care-i treaba (adica cu peste 20 de ani in urma) pt ca nu mi-a placut gustul...insa untul e savuros.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu maninc rar unt si deloc margarina (decit rar cind cumpar prajituri si alea presupun ca nu contin unt). Pe mine ma amuza discutiile de pe forum in care diverse mame model spun ca nu cumpara cascaval ci il fac in casa. Cu ce? Cu extrem de multa margarina, dar isi imagineaza ca e sanatos :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Eu maninc rar unt si deloc margarina (decit rar cind cumpar prajituri si alea presupun ca nu contin unt). Pe mine ma amuza discutiile de pe forum in care diverse mame model spun ca nu cumpara cascaval ci il fac in casa. Cu ce? Cu extrem de multa margarina, dar isi imagineaza ca e sanatos :)

daa, asa e, am observat ca 95% din intervenientii pe un forum pt. copii sunt parinti model. sunt foarte putine exceptii de la regula...

pe forumuri dedicate copiilor, aproape ca exista numai parinti care, niciodata-niciodata-nici-macar-o-data:
- nu au tipat la ala micu'
- nu i-au scapat vreo palmutza peste funduletz
- nu au sarit vreo baitza în cei 7 ani de-acasa ai kupilului
- nu le-au dat vreun cremvursht sau o felie de mezel, si în general nu le-au dat kupiilor vreo mâncare procesata, cu chimicale... (btw, tot mai multe mamici fac în casa (la bloc), pe lânga compoturi, legume conservate, zacusti, dulceturi: iaurt, brânza, cascaval, mezeluri, conserve de carne ... si ma mir ca nu fac si oua )

etc. etc. etc.
lista e fara sfârsit.

PS: apropo, cum adica sa faci cascaval din margarina? nu cred ca e posibil. sau se poate?
iese un soi de ...cascaval vegetal, sau cum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Nu se face cascaval numai din margarina, margarina intra la ingrediente, daca dai o cautare gasesti o gramada de mame constiente de pericolul cascavalului din magazine :) In alta ordine de idei si eu am observat ca pe aici nu intra decit mame care nu gresesc niciodata, pacat ca nu le vezi si pe strada :)

Mergi la inceput