Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (74)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bitza2008 spune:

Piolica bine ai revenit!!!
Eu una n-am prea mare incredere in produsele bio, mai ales din Romania....

FERICITA MAMICA A LUI LUCAS (1 SEP 2008)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codruta27 spune:

Pupam si noi boboceii, mamicile, burticile...

La Multi si Fericiti Ani pentru ieri, mamici dragi!

Eu citesc, citesc si citesc in fiecare zi, dar de postat nu mai apuc, pentru ca avti un ritm...

Am inceput diversificarea si deversificam la greu. Supite si de ieri carnita! Vladut e superincantat!

Fetelor, stiu ca la un moment dat a circulat o reteta de branzica facuta in casa, calcica. Va rog, imi spuneti si mie cum o faceti? Pleaseeee! Si cu ce o combinati, cum au primit-o bebelusii....

In ceea ce priveste vacanta, si eu sunt fericita. Am optat pentru plaiurile mioritice, anul asta din motive de copil mic-mic. Mergem la Olimp ( am profitat de oferta early booking)! De abia astept!!!!

Va pup si va multumesc frumos!

Mamica lui Vlad (23.09.2008)
Ghighi cel viteaz

Asa cresc eu!

Povestea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Citat:
citat din mesajul lui bitza2008

Piolica bine ai revenit!!!
Eu una n-am prea mare incredere in produsele bio, mai ales din Romania....

FERICITA MAMICA A LUI LUCAS (1 SEP 2008)
poze

Bitza,
sint atit de multe 'labels' pentru produsele astea bio, aici ma refer la cosmeticale si nu la legume si fructe, ca te iei de cap. Francezii trec % de componente bio pt toate produsele, ceea ce le confera cit de cit o anumita transparenta, in schimb, nemtii nu trec nimic, e suficient sa aiba 1% componente bio si-l declara bio! asta este label BDIH. Oricum, ai grija la parabeni, EDTA, BHA, BHT si phenoxyethanol!!! Sint super toxice. Mare atentie si la servetelele umede, sint fff. periculoase, eu o spal pe Elsa cu apa si sapun (de fapt un sapun lichid bio).
Nu vreau sa devin paranoica si nu iau totul 'for granted', am citit foarte mult despre asta si incerc cit de cit sa-mi protejez copilul, asa cit pot. Am vrut sa va spun si voua, pt ca eu de fapt am crezut ca daca scrie BIO pe el, apai Bio, dar se pare ca nu. In anumite componente ale produsului finit exista paraben, asa ca nemernicii astia trec pe produsul finit, fara paraben adaugat... e super subtil, iar consumatorul zice ca nu are deloc paraben. gata, scum ma opresc... sper sa nu fi divagat prea mult sau sa fi deranjat pe cineva.
pupici

Mamica fericita de bebelina Elsa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Tzitziri in weekand am amestecat morcovul cu o lingurita de cereale si a fost f incantat....azi i l-am dat asa simplu fiert la steamer cu patrunjel......nu pot sa va descriu ce suparat a fost,s-a lasat cu scandal si din cauza asta nu am mai apucat sa pun cereale in el asa ca am renuntat si i-am dat repede o tzitzi ca sa remediem situatia...dar maine incerc din nou fara si daca nu vrea asa o sa-i pun iar o lingurita de cereale.ca sa-l fac mai apos eu am folosit apa care s-a strans in tavita de la steamer dar chiar acum am citit pe un site sa nu folosim apa in care au fiert morcovii si spanacul pt ca poate contine nitrati asa ca maine il voi subtia cu apa plata Dorna direct din sticla....eu una nu ii dau apa de la robinet nici moarta,poate sa fie ea fiarta de 10 ori.In legatura cu luatul in greutate al lui David eu zic ca nu ai motive de stres,Luca in luna a 5 a aluat 400 de grame iar acum cred ca tot asa daca nu chiar mai putin,miercuri il cantaresc si iti zic.

eva deci nu-i place morcovul,acu fie vorba intre noi e chiar bleah asa gol,eu acum incerc diferite combinatii sa vedem care este cea castigatoare.succes si voua!

Codruta felicitari pt mancacios!

de Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LUCUTTA spune:

Felicic atunci de maine pot incepe cu mar ras dar cat ii dau cat vrea el sa zic un mar si cum amestecat cu suc sau dupa ce mananca marul ii dau suculetul de morcov cu mar?

Puteti sa-mi raspundeti si celelalte fete daca va rog ca eu sunt in ceata rau.Dr lui nu mi-a dat nici un sfat decat sa-i dau suc dar cum ,cat si mai departe nu mi-a zis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Musette, am uitat sa zic ca azi pana in 12 David deja facuse 4 kaki 'de morcov'.Adica super consistenti si mai portocalii,asa...in 4 ore 4 cam mult....asa ca am vorbit cu pediatra si am analizat 'cauzele'.Ieri a fost prima zi cand am facut legumele la steamer, i-am dat aproape deloc diluat- doar o lingurita de ulei de masline la 160ml(deci aproape deloc).
A zis ca e mai indicat sa fierb legumele cel putin la inceput.Am dat-o eu cu steamerul, ca vitamine, ca una ca alta....nu, ca e mai indicat sa le fierb.Asa ca o sa le mai fierb o perioada si asa o sa am si zeama sa diluez si gusturile date de fiertura cu de toate.....adevarul e ca atunci cand am fiert nu s-a intamplat nimic ciudat cu kaki..acum coincidenta sau nu, dar deja ma vedeam cu un kaki pe ora drept la doctor.

Eu fierb legumele in apa de la robinet.

Ce bun e tzitzi la nevoie..cum e baiatul suparat cum tzop cu tzitzi...asa e si la noi!

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui LUCUTTA

Felicic atunci de maine pot incepe cu mar ras dar cat ii dau cat vrea el sa zic un mar si cum amestecat cu suc sau dupa ce mananca marul ii dau suculetul de morcov cu mar?

Puteti sa-mi raspundeti si celelalte fete daca va rog ca eu sunt in ceata rau.Dr lui nu mi-a dat nici un sfat decat sa-i dau suc dar cum ,cat si mai departe nu mi-a zis.

marul ras(blenduit, are destula zeama)cu o masura de cereale, masura din lapte, i-am dat cam 60 ml si apoi am completat cu lapte(el bea cam 100-120 ml), apoi am crescut cantitatea pana cand am ajuns la 120 ml cu 2 masuri de cereale (faina de orez, simpla, fara adaos de lapte) si i-am dat un pic de apa, cam 20 ml, dar dupa mar in cantitatea asta nu mai vrea nimic, linciureste apa si plescaie laptele.
dintr-un mar se obtine 60 ml(mar mic, de Voinesti, de la tarani), acum ii fac din doua mere(cu ce mai pierd pe blender si pe vas) obtin 120 ml +/-

Mamica de VLAD 19.10.2008

minune
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Tzitziri si noi facem kaki consistenti si plini da plini de morcovi, mi se pare ca iese mai mult morcov decat am bagat dar a facut maxim 2 pe zi,la voi intradevar cam mult.Spune-mi te rog dupa ce le fierbi si pasezi le mai dai inca o data intr-un clocot?asa scrie in schema data de pediatra mea dar eu ma gandesc daca fac asa oare mai raman ceva vitamine sau distrug tot?zici ca faci cu apa de la robinet,eu am asa o retinere cand vine vorba de apa de la robinet pt Luca,da eu sunt un pic dusa, nu sunt de luat exemplu

de Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

O sa incerc si eu ce mi-a zis si mie pediatra, dar recunosc ca pana acum nu am incercat.La noi azi a fost prima zi de piure de morcov fiert in apa si pasat.Saptamana trecuta a papat doar din borcanel diluat cu zeama de legume si ieri la steamer.
Deci reteta suna cam asa: se fierb si se paseaza legumele, se pune o lingurita de ulei de masline si apoi se mai da un clocot. Asta e un 'secret'.Nu stiu sa iti spun ce mai ramane, dar eu asa o sa fac maine.Cine stie, poate o sa pape miraculos tot

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LUCUTTA spune:

Felicic eu o sa-i razui maine un marut si ii dau sa pape cat vrea el dar fainoase mi-a zis dr ca nici vorba pt ca el este f grasut.

mersi mult

Mergi la inceput