Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (74)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Eva eu il "indoi" cu apa plata simpla. Pun cate putin, cate putin, pana mi se pare mie ca e ok si incep sa-i dau. Ieri de exemplu (asta iti spuneam) parea ca nu ii place, asa ca am mai pus un pic de apa sa fie mai moale. Si pe urma a mancat tot. Asa ca ma gandesc ca poate consistenta nu era buna.
Nici eu nu pun inca ulei sau alte chestii in piure. Pur si simplu blenduiesc legumele, adaug apa si atat.
Apropos de canapea, ai grija, mai ales ca e alba. Alex deodata a inceput sa se prinda el cum e cu scuipatul si asteapta pana ii pun in gura si incepe sa faca stropi din aia de ploaie (mi-e greu sa iti explic dar intelegi tu) si isi pune si in cap si pe mine, si in ochi - asta nu i-a placut nici lui - Asta ca tot l-ati laudat Dar pe mine ma amuza teribil si rad.

Bravoo Raducu !! Plimbi dintisorii ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LUCUTTA spune:

Am inceput si noi diversificare la 4 luni si o saptamna cu suc de morcovi si acum am ajuns si la cel de mar.Papam 40ml suc de morcovi si 25ml suc de mar,am crescut treptat cu cate 5ml in plus pe zi.
Va rog sa-mi spuneti cele care a-ti inceput de la 4 luni diversificare care este pasul urmator ,adica la cati ml de suc trbuie sa ajung ca sa-i pot da mar ras sau ce se da dupa suculet si cand se poate inlocui masa de la 10?

Am fost la ecografia de bazin acum 2 saptamni si nu i s-au dezvoltat nucleii de osificare asadar nu este voi sa stea nici intre perini in fundulet.Mai repetam ecografia la 6 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Boo, multumesc de raspuns!.Eu de ieri i-am pus si o lingurita de ulei de masline, dar o sa mai pun si apa....ca prea e de ramane in gat.

Eva,eu am pus pana la un moment dat zeama de legume fierte ca sa mai diluez din piure (era piure de borcanel).Si ma batea gandul sa fac la fel si acum cu piureul 'de steamer', dar daca Boo zice ca iese ok si cu apa o sa pun direct apa plata.

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_ada spune:

legat de ulei noua ne-a recomandat dr s-a pun cate o lingurita de ulei de porumb , inca nu am facut asta si eu ii dau tot legume simple si subtiez piure-ul cu zeama de la legume

mamica fericita de Maia Sofia - 23.09.2008
poze cu pitica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Buna dimineata!
Eu sunt in urma cu 2 capitole la citit, asa ca nu va suparati pe mine daca mi-ati adresat cumva ceva si n-am raspuns!

Sunt cam amarata cu constipatia asta a lui Gruia care a debutat acum 2 saptamani, dupa ce mai bine de 5 luni a fost absolut ok . Pediatra mi-a zis sa nu las sa treaca mai mult de 72 ore fara sa faca kk, insa asa iese numai ajutat cu microclisma (am folosit de 2 ori pana acum si o data lass baby, in 2 saptamani a facut kk de 3 ori ). Problema e ca am intrat intr-un cerc vicios ... cica pentru ca nu-si pot controla sfincterul, nu iese tot kk de fiecare data si se creaza astfel un dop. Ca acest dop sa se elimine, apare durerea, care produce inhibitie, si iata cercul vicios. De aceea se recomanda microclisma, pentru eliminarea dopului, insa durerea creaza alt reflex neplacut.
Ei, din acest motiv schema de diversificare se modifica putin, incepem cu sucul de morcov crud cu putina pulpa, poate fibrele il vor ajuta sa faca kk mai bine. Si bem intre 50-120ml apa plata de bebelusi zilnic (ceaiul nu este indicat, cel de musetel distruge bifitusii din burtica, iar ceaiul in general cica face schimb de Na si K, babymom stii ce inseamna asta? ca n-am vrut sa ma lungesc prea mult la telefon si n-am mai intrebat ...)

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit 16.09.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Fce, in retele din cartile pe care le am scrie ca la inceput piureul tre' sa aiba o consistenta cat mai mica adica sa fie mai apos. Pentru a se realiza asta trebuie indoit cu lapte (LP sau de mama). Initial(ieri) am incercat sa ii dau morcov fiert pasat amestecat cu suc de morvoc crud ca sa nu mai fie asa dens....nu pot sa va explic cat dispret a putut sa imi afiseze pe fetzishoara lui mica... (asta de la un copil care dimineata a mancat 180g de mar si para).
In concluzie astazi ii voi da cum scrie la carte (morcov pasat + LP) si vedem cum ii place.

Pentru copiii care nu tolereaza f bine marul crud: sa-l faceti copt sau la steamer (aburitor cum ii zic eu). Matei manca maxim 60-80g piure de mar si para. Crud. Ieri i le-am facut la steamer 15 min...si a papat tot...mai avea putin si papa si castronelul...

Astazi tot asa am facut dar i-am amestecat si putin morcov ... si a papat cu pofta.

Tzitziri, pilaful se face fff usor: pui orez 200g + 300g apa si condimente (sare, piper, tarhon etc...sau knorr)...si il lasi 40 min...se face excelent. Insa am incercat cu orez risotto si cu altfel de orez...muult mai bun risotto.

Lucutta, imi pare rau dar nu stiu cum sa te ajut... Nici pe tine Ramo...ca nu iau pastile si nu stiu cum functioneaza, dar ca sfat general as zice ca mai bine te protejezi si altfel decat cu pastile luna asta...

Mai citesc si revin.

Matei Gabriel 24.08.08 foto
Matei Gabriel povestea nasterii
www.youtube.com/watch?v=YE6ZcHeDxJM" target="_blank"> primul mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gargaritza85 spune:

Lucutta multa sanatate, sa se faca repede bine puiul.
Giulianna e un scumpic Edi...mi-e drag de el cum sta in fundulet si se joaca
Boo ce seamana Alex cu tine...si ce ochi frumosi are
300
mai tarzior (dar chiar nu am putut intra ieri pe forum din cauza unor probleme personale), va urez si eu pentru ziua de ieri, sa fiti iubite, sanatoase si sa aveti parte numai de bucurii

Simo de Arianna Stefania (28.10.2008)

bebe si pe tati lu' bebe

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Eva, pune cateva lingurite din apa care se strange in steamer, sub etajul in care au fiert morcovii. Incearca sa adaugi si dovlecel, intr-adevar morcovii goi si mie mi se par yack. Nici Carla nu i-a papat asa goi. Eu am adaugat albituri, dar nu toti bebelusii le agreaza.

Acum fac morcovi, dovlecel, vasole verde (pentru prima data) si carnita de pui. Sa vedem daca ii va placea Carlei.

Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui AlexaM

Pentru copiii care nu tolereaza f bine marul crud: sa-l faceti copt sau la steamer (aburitor cum ii zic eu). Matei manca maxim 60-80g piure de mar si para. Crud. Ieri i le-am facut la steamer 15 min...si a papat tot...mai avea putin si papa si castronelul...

Subscriu. Azi Carla a papat 2 mere coapte cu branza, 180 g. Mar crud in schimb never ever.

Mar copt, para si banana - cam astea sunt fructele pe care i le-am dat. Ce-as mai putea incerca?

Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau_geo spune:

Neata tuturor,

revin si eu dupa o scurta perioada de pauza insa asa cum va spuneam am avut de sustinut dizertatia si am terminat cu brio :)
pe langa asta am fost cu Irina la dr pt vaccinul de 6 luni si ni s-a confoirmat ca ies dintisorii si de asta e asa nervoasa si iritata.
Avem 68 cm si 7530 si suntem un p[ic peste media fetitelor, dupa spusele medicului. In rest cica ar fii ok, insa pe mine ma dispera ca nu vrea sa stea jos decat foarte putin, in rest in brate. Si daca nu o iau plange pana se inroseste la fata.

va ziceam acum putin timp ca Irina papa f bine laptic, acum de ceva timp nu mai papa asa bine, maxim 2 mese de lapte si la alea circa 135 ml cu rugaminte. Poate fii din cauza ca papa multe alte alimente in cursul zilei?

Bebeii vostri cum sunt?

Uitati si un filmulet in care e cuminte pret de 5 min :)

www.youtube.com/watch?v=B9qSaQEhA3s" target="_blank">Irina in bouncer

Mami fericita de Irina Alexandra (04.09.2008)

Asa creste Irina

Mergi la inceput