*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (23)*
Raspunsuri - Pagina 15
mar_ysa_28 spune:
Buna sera dragelor....multumiri fetelor pt complimente: Mirtha, Ginye, Alra, Otilia, Fluturasha, Eliov, Cris
Ginye bravo pt stefanut...e el baiat mare de acum..
Cris si noi am vazut pozici cu printesa Sofia 

Mirtha ma bucur mult de tot ca a ajuns bine soatza acasica...cand am vazut la tv ce e pe strazi..ma gandeam la voi....
Nu spun ca al meu a plecat spre Germania cu masina ca tre sa faca ITP-ul si acum s-a oprit la granita Ungariei cu Austria ca nu mai poate innainta...ninge rau si deja condusese 10 ore in conditii nasoale...
Babyzapi...DD...de as putea sa te ajut cumva...si piticei mele i-au aprut niste ete rosi acum cateva sapt ...am mancat niste somon de la Ikea si crde ca era condimentat aiurea si imediat i-au aparut dar vad ca nu mai trec...cu ce sa ii dau...nu pre am tratat-o ca am crezut ca o sa ii treaca...i-am dat cu mustela, atoderm, apa tremala dar cred ca trebuie ceva medicamentos
Denisa, super mami de Leyre Alexandra 08.11.08
www.flickr.com/photos/32020823@N08/" target="_blank">Fotografii noi cu bombonica mea
Povestea nasterii 
bertha spune:
Mav, Amalia, si eu sunt la fel cu Darius, marti a vomitat de 5 ori, l-am dus la dr, i-a facut metoclopramid injectabil, a trecut voma, insa au urmat scaune proaste si, mai ales, lisa poftei de mancare sau, mai precis, refuzul de a manca regim.
Aseara i-am dat un gratar de pui, pt ca a avut scaun de consistenta normala, ziceam c am scapat, pt ca dimieata sa faca iar diaree...iar ceai de menta, paine prajita si orez, toate condimentate cu protestele de rigoare.
Nu stiu de unde i se trage pt ca luni am venit de la Craiova si marti dimineata a vomitat prima data, cand s-a trezit sa meaga la gradi. De mancat, a mancat la fel ca noi.
Bertha, mamica a doua comori -
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
malinas spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anca_27 Mersi pt sustinere Mirtha, mai prind curaj. ![]() Ai vazut Malinas? Avem majorete. Acu zibe doarme in carucior, n-a fost chip sa adoarma azi dincolo asa ca am scos-o la aer si inca doarme. Mami de Sara (8 dec 2008) Povestea nasterii Poarta-ma, mami! _ Bazar pentru Sonia si Andrei ![]() Emma este iubire ![]() |
Multam de majorete.

Spalat,masat, hranit,adormit.Am copchil super cuminte, declaratie pe care o fac inainte de prima noapte petrecuta (nu pot sa zic dormita) in alta camera.Va zic maine cum am petrecut
,Ma duc sa ma deratizez si io si ma bag la pat.Ramane de vazut cat o sa fie somn.Un gand bun pt Ginye

si Stefanut 
._
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze
Amalia spune:
Of, mai fetelor ce club facem noi aici?
Eu pot spune ca am noroc cu copilul asta cu mancarea. Absolut orice si oricat ii dau sa manance, mananca!
Parerea mea e ca am reusit sa-l pun azi pe picioare, dar numai noaptea asta imi va spune daca am dreptate sau nu.
Ma indoiesc ca-mi mai iese mie faza cu "mancatul orice" si la al doilea..
, pentru ca Luca scuipa orice nu e tzatza 
. Vad eu cand oi ajunge la diversificare...
Muuuulta sanatate puiutilor si sa aveti o noapte linistita!!!

| citat din mesajul lui bertha Mav, Amalia, si eu sunt la fel cu Darius, marti a vomitat de 5 ori, l-am dus la dr, i-a facut metoclopramid injectabil, a trecut voma, insa au urmat scaune proaste si, mai ales, lisa poftei de mancare sau, mai precis, refuzul de a manca regim. Nu stiu de unde i se trage pt ca luni am venit de la Craiova si marti dimineata a vomitat prima data, cand s-a trezit sa meaga la gradi. De mancat, a mancat la fel ca noi. Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)poze Cum s-a nascut Ioana |
pozici
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
Ramo2007 spune:
Mandra mea a papat la 17, pe la 18 a adormit si nici gand de trezire...
Fetele ai caror bebei au facut Rotarixul...cum au fost dupa?Ceva reactii adverse.Noi il facem pe 11, singur fara alt vaccin si am citit reactiile care pot aparea si mi-e cam frica...
Ce cantitate e, mai mult de 1 ml?
Ramo mami fericita de Sara Maria
02.12.2008
http://community.webshots.com/user/Ramona198080
babyzapi spune:
Offf Mar_ysa chiar nu stiu ce sfat ti-as putea da...din cate se vede nici macar cu bebicul meu nu ma descurc
...cel mai bine ar fi sa o vada un dr daca nu au trecut pana acum. noi tot ce am folosit pana acum au fost tratamente mult prea puternice pt a fi folosite fara recomandarea unui dr. In rest folosim numai produse Avene.
si sper sa nu fie nimic grav.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela
fericita de
Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si
ISABELA
Povestea nasterii
Amalia spune:
Babyzapi uf, mama lor de bubite, unde-i Eli sa pune biciul pe ele!
Auzi iubita, stii la ce ma gandeam...tu folosesti farduri cand esti cu el? Poate pupandu-l si dragalindu-l data fiind cu pudra cu ceva, o fi alergic la ea... nu stiu, intreb si eu, ca-mi e tare mila de el mititelul ca vad ca o tot ia de la capat....iar de tine nu mai zic ca mi se rupe sufletul, ce o fi in inima ta.
Pup dulce sa treaca!

| citat din mesajul lui babyzapi Offfff fetelor yo nu mai pot!!! Au aparut din nou 3 bubite pe barbita si 3 pe nasuc si 2 deasupra guritei ...ajung la disperare, nu mai stiu ce sa mai fac. 4 zile fara tratament si au aparut am sunt dr, m-a intrebat daca sunt rosii sau galbene bubitele si sunt rosii, daca sunt aspre : nu...si mi-a zis ca poate sa fie doar o recidiva, pot sa mai astept pana maine sa vad sau pot sa-i dau deja cu crema Elocom. I-am dat deja, a zis ca maxim 3 zile...mai am o ultima farama de optimism cu lapticul Alfare...momentan facem trecerea treptat acum la un biberon punem 2 masuri de nan si 2 masuri alfare de ieri. In seara asta o sa trec la 3 masuri de alfare. Nu mai stiu de capul meu ![]() Alra nu e racit ratzuscu meu, i-am facut exudatele sa vedem daca are vreun stafilococ ceva cu bubitele astea ![]() Mirtha, Malinas, Bertha multumim fetelor. Lauramiron ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Isabela fericita de Raphael Nicolas(23.10.2008) RAPHAEL si ISABELAPovestea nasterii |
pozici
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
Ramo2007 spune:
Babyzapi, Mar_ysa
sa treaca bubitele bebeilor vostri frumosi!
Ramo mami fericita de Sara Maria
02.12.2008
http://community.webshots.com/user/Ramona198080
diamisha spune:
Buna seara, ladies!
Mirtha, Otilia, am promis ca revin cu amanunte despre dieta. Cei de la aceasta clinica au mai multe variante de regim, pe care le adapteaza sau le propun ca atare saptamanal, in functie de felul in care a reactionat organismul fiecarei persoane.
Sunt patru variante de baza, pe care se mai fac broderii:
- dieta proteica (carne, peste, oua)
- diete pe baza de carbohidrati (fructe, legume, anumite fainoase)
- diete neutre (lactate, legume crude +/- fructe in cantitate limitata)
- diete calorice (fainoase, carne, legume)
Pentru fetele care alapteaza, nu cred ca este cazul sa tina o dieta atat de drastica, insa cred ca sunt cateva lucruri ca reguli generale, care pot ajuta fara sa afecteze in vreun fel lactatia.
1. Legumele se pot manca in cantitati nelimitate doar daca sunt crude. Legume interzise: cartof, fasole alba, naut, mazare, morcovi (au multe glucide). Rosiile se consuma cu moderatie si nu in fiecare zi pt ca si ele au glucide.
2. Se renunta la orice tip de prajeala. Alimentele care urmeaza sa fie gatite se fac fie la gratar, fie la aburi, fie la cuptor.
3. Se poate manca orice tip de carne (pui, peste, porc, vita, curcan), atat timp cat nu are grasime. Puiul se mananca fara piele. Carnea se asociaza numai cu legume, nu cu lactate sau fainoase.
4. Se renunta la orice fel de dulciuri, la zahar si la miere (are aceeasi putere calorica pe care o are zaharul). Daca aveti pofta de dulce, mancati bombonelele Orbit fara zahar. Folositi indulcitori pentru cafea si ceai.
5. Se renunta la orice fel de suc din comert sau facut in casa. Fructele au multe glucide si trebuie mancate cu moderatie. Decat un fresh facut din 5-6 portocale, mai bine mancati un fruct. Nu consumati mai mult de 200 de gr de fructe pe zi (doua mere medii, un sfert de pomelo, o portocala mare, trei mandarine).
6. Fructe interzise: banane, avocado, mango, struguri, pepene galben.
7. Dintre lactate, se pot consuma iaurturi, sana, kefir, mai putin laptele care are o combinatie de carbohidrati si proteine ce ingrasa. Se consuma numai branzeturile care au pana in 7% grasime (cele de tip cottage cheese, branzica de casa, perle de branza cu smantana). Sunt interzise cascavalul si branza telemea.
8. Se renunta la painea normala. In saptamanile cu dieta de carbohidrati, este permis un tip de paine gen pesmeti la pachete. Le gasiti sub denumirea Wasa sau Finn Crisp si au un continut de minim 16% fibre.
9. Alcoolul este interzis.
10. Se consuma multa apa.
11. Doua lingurite de ulei de masline pe zi (in salate)
Ideea este ca nu trebuie sa mancam din toate in fiecare zi.
O saptamana se pot manca lactate dimineata si seara, iar la pranz legume si fructe
Intr-o alta saptamana, se mananca lactate doar dimineata plus un ou fiert tare sau facut pe teflon fara ulei, iar la pranz si seara carne cu legume. Sau se mananca lactate si legume, plus 12 felii/pesmeti de Finn Crisp.
Azi-dimineata, m-am cantarit si aveam aproape 8 kg date jos in aproape 3 saptamani, deci functioneaza zic eu. Ma bucur ca a confirmat si Corina ca este ok. Singura mea abatere a fost o jum de felie din tortul Soniei de la botez si inca o jum de felie de tort a doua zi, abateri facute de altfel cu acordul doctoritei. Eu sunt atat de hotarata sa slabesc, incat nu mi se pare greu, as manca si pietre daca asa ar trebui.
Eu inca alaptam cand am inceput regimul si nu mi-a fost afectata productia de lapte, insa nu cred ca este relevant pt ca eu produceam putin. Dupa vreo saptamana, nu a mai vrut Sonia cu niciun chip, exact dupa ce a facut 3 luni, si acolo m-am oprit.
Este imposibil sa nu slabeasca cineva daca taie prajelile, dulciurile, painea si sucurile. Am eu o vorba, pe la Auschwitz nu era nimeni obez...vreau sa spun ca eu nu cred cand cineva spune ca se-ngrasa si de la apa...ne ingrasam pentru ca mancam si slabim daca nu mai mancam mult si gresit.
O sa va tin la curent cu evolutia si cu rezistenta mea pe termen lung. Programul de slabire dureaza 3 luni, iar cel de mentinere tot 3 luni. M-am inhamat la o treaba de lunga durata, insa eram la un pas de o depresie urata daca nu faceam ceva. N-am fost in viata mea atat de grasa si, acum ca stiu cum e, sunt convinsa ca nici nu voi mai fi vreodata. Nu va spun ce criza interioara am avut cand m-am dus sa-mi cumpar ceva de imbracat pentru botez...am un sifonier plin de haine minunate, dar nu ma incap nici pe-un picior...si am gasit o rochie frumusica doar pentru ca era XL si nu o cumpara nimeni...
Daca mai aveti intrebari, va raspund daca stiu sau intreb la randul meu doctorita.
O seara frumoasa,
Diana,
de Sonia (02.11.2008)
anca_27 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui malinas
Multam de majorete. ![]() Spalat,masat, hranit,adormit.Am copchil super cuminte, declaratie pe care o fac inainte de prima noapte petrecuta (nu pot sa zic dormita) in alta camera.Va zic maine cum am petrecut ,Ma duc sa ma deratizez si io si ma bag la pat.Ramane de vazut cat o sa fie somn. |
Declar Zibe adormita in patut in camera dincolo, dupa 3 ore de incercari
. Mai multe nu zic sa nu cobesc Pusici si noapte usoara fetelor!

Mami de Sara (8 dec 2008)
Povestea nasterii
Poarta-ma, mami!
_
Bazar pentru Sonia si Andrei

Emma este iubire