*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (23)*
Raspunsuri - Pagina 14
anca_27 spune:
Mersi pt sustinere Mirtha, mai prind curaj.
Ai vazut Malinas? Avem majorete.
Acu zibe doarme in carucior, n-a fost chip sa adoarma azi dincolo asa ca am scos-o la aer si inca doarme.
Mami de Sara (8 dec 2008)
Povestea nasterii
Poarta-ma, mami!
_
Bazar pentru Sonia si Andrei 
Emma este iubire 
mav spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Amalia Buna fetelor! ![]() Dupa ce abia ma mai odihnisem dupa zilele cu trezire la 4:30-5 ale lui Luca...si se scoala si el iar la 6:30-7 (da doamne sa-l tina!), azi noapte am facut de planton pe langa David, care de pe la 12 noaptea s-a pus pe vomat...si a tras vreo 3 reprize pana pe la 1:30, cand a reusit sa goleasca de tot stomacul si sa adoarma la loc. ![]() Dimineata era fresh, i-am dat doar niste paine prajita cu ceai de menta si a plecat la scoala. La intoarcere, mi-a spus ca i-a cerut doamnei voie sa mearga la baie de 2 ori si a varsat iar. Doamna nici nu stia ca i-a fost rau, ca n-a zis.![]() A dormit ca valiza vreo 2 ore si acum a papat de regim si e la desene. Mai rau e, ca de la atatea treziri, agitatie, etc..mi-am pierdut pofta de mancare, am o durere crunta de cap si am incercat degeaba sa dorm in cursul zilei cand a dormit Luca, ca nu mi-a iesit. Asa ca m-am "alimentat" si eu mai devreme cu vreo 5 felii de paine prajita..sa nu zic ca n-am mancat...da' am in plan sa-mi pun si mancare peste vreo 2 ore pozici Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1si Luca Gabriel (31 octombrie 2008) |
Ami
si la noi la fel.....
am avut o noapte alba, l-am pazit pe sebi... a varsat... am fost azi la dr si cica n-are nimic
dar sigur nu-i in apele lui... azi s-a dus singur la culcare, cu burta goaaaallllaaaaa..... .... pentru cine are gresie multa si nu numai, recomandam baby mop: http://vimeo.com/3263721
...of, despre ce discutati voi si ce ma apasa pe mine... bble meu nu mai vrea tzatzica atunci cand este treaz...
am inceput sa ma mulg si sa-i pun lapticul 'cu dragoste de mami' in biberon.... dar imi vine atat de greu
nu vreau, nu vreau, nu vreau sa se intarce acum.......sunt constienta ca e mai important sa fie el sanatos si sa-i mearga bine, decat frustrarea mea datorata faptului ca nu pot impartasi si cu bb2 ce-am impartit cu bb1....
ma incearca vinovatia... desi eu stiu ca am facut tot ce-am putut sa fie ok... ma enerveaza ca nu sunt in stare sa controlez situatia asta... si daca nu mi s-ar fi intamplat tocmai mie, la al 2lea bb, n-as fi crezut ca e posibil......
ma duc sa

...................................Mami de baieti nazdravani:
Sebi(4 feb 2004) si
Antonio(27 oct 2008) www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!
Mirtha spune:
Nu , nu . In proportie de 90% toti autorii pe care ii am confirma leaganatul in brate ca avind rol vindicativ , protector etc. inclusiv prin inducerea ideii de balansare in lichidul amniotic.
O singura autoare balmajeste ca e metoda de control (cu scopul suprimare a plinsului nervos)- parerea mea este ca exagereza , rau.
Nu am citit despre leganatul - smucitul pe picioare pt. nu se scrie despre aceaata metoda dar ii cunosc efetele pe viu. E voba de balansatul ala agresiv care sigur nu creeeaza confort si nici nu poate induce sentimentul de siguranta , echilibru . Eu una nu ma simt ca adult in echilibru spre exeplu pe un leagan-balansoar. Ca imi place si ma face sa imi palpite inima cind urca si coboara si cind imi iau avint e altceva dar ideea de calm , de confort etc. nu o am pe un balansoar. Am incercat sa fac paralelismul cu balansoarul pt. ca asta in general iti smuceste tot corpul.
Iti dau dreptate : cu cit citim cu atit riscam sa ne indoim de tot ce facem.Dar ne revenim si triem info.
Je citesc si voi citi in continuare cit imi va permite timpul dar am 2 criterii de selectie : 1. Argumentatia sa fie una rezonabila , convingatpare pe logica simpla dincolo de orice consideratii stiintifice. 2.Cind vizualizez ceea ce sugereaza un autor sau altul trebuie sa am un sentiment placut , de confort si siguranta.
Folosesc criteriile cumulativ : daca nu am senzatia aceea de confort cind transpun ideea sugerata de autor in planul imaginatiei , poate sa fie super bine argumentata ca iau pixul si tai de-l rup. Ma folosesc ff. mult de intuitie pt. ca nu am cunostiinte de specialitate ca sa combat o anumita idee a pediatrilor sau psihologilor iar intuitia mea o consider mai buna decit orice argument logic.
| citat din mesajul lui bertha Mai, eu nu mai inteleg nimic: dauneaza leganatul in general sau numai leganatul pe picioare? Si cum percep ei diferenta? Voi chiar nu leganati deloc bbii, ii tineti asa in brate ca pe o stana de piatra? Scuze de expresie, da' nu stiu cum sa ma exprim Imi amintesc cum povestea Creanga ca-si legana fratiorul, deci chestia asta se petrece de cand lumea, inseamna ca toti oamenii sufera de retard emotional. Probabil ca de ce studiem mai mult, de-aia ne indoim mai mult de tot ce facem. Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)poze Cum s-a nascut Ioana |
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Mirtha spune:
Bine ai venit.
Pina la 12 mesaje esti moderata (sau 10 nu mai stiu- adica mesajele tale intra mai tirziu decit le scri.
| citat din mesajul lui VM Vreau si eu sa intru in clubul vostru, asta bineinteles daca ma primiti. Sunt o mamica fericita de doua minuni: Andreea (8 ani) si Alexandru (2 luni si 20 de zile). Spuneti-mi cum sa procedez. Va citesc de multa vreme, inca de cand erati (mai toate ) la Odisee. Va pup pe toate. |
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Mirtha spune:
Nu "prea" crezi ?
Pah "ai sa te ajut : ritualurile si obiceiurile sunt cele mai expresive aplicatii ale lui maambo-jumbo psiho . Da" sunt aplicatii cu efect in sensul ....pozitiv.![]()
| citat din mesajul lui alra mai, eu nu prea cred in toate povestile astea cu psihologii, traumatizari, sindroame, retarduri si alte alea. eu cred insa in obiceiuri si ritualuri. deci cum ma duce pe mine capul: daca tu iti faci un obicei de a legana copilul pe picioare copilul numai asa se invata sa adoarma si unii vor cere asta si la varste mai mari (2-3 ani) si altii probabil ajung sa se legene singuri. eu v-am mai zis si cu alta ocazie - daca tu iti inveti copilul sa adoarma numai executand un dans artistic imbracat in costum de pirat, pai el numai asa o sa poate adormi si o sa iti pui costumul de pirat si in miez de noapte daca se trezeste. acuma cu astia micii de tot, nu cred ca sta treaba chiar asa, insa parerea mea e ca trebuie facut un ritual cu care esti de acord si tu si el si pe care esti in stare sa il mentii. si cand ei mai cresc un pic si au nevoie de ritual deja sunt prinsi in el si e deja obisnuinta. nu stiu daca ma intelegeti ce balmajesc eu aici eu cu nicole am tot incercat si am perseverat - ca in prima luna dormea numai cu mine in pat - sa o pun treaza in landou sa adoarma. ca nu adoarme de fiecare data asa, asta e, o mai iau, mai o pun la san sau ii dau sticla, o pun la loc, si tot asa pana adoarme. si ora de culcare vad ca mi-a migrat de la 2 noaptea usor-usor inspre 10 seara (uraaaaa!!!!) pe laura pe la 2 luni si eu o adormeam leganand-o cu carutul si cu suzeta in gura si nu imi placea ca trebuia sa batai la carut pana imi venea rau si ea adormea greu si daca ii pica suzeta urla. atunci am eliminat suzeta si tot asa am incercat sa o pun treaza la nani, insa ii puneam un urs sa baraie (se opreste automat dupa juma de ora) si era ok. eu am tot citit ca e gresit sa adormi tu copilul inainte sa il pui in pat si ca e mai bine sa il pui treaz, in orice pat decizi tu sa il culci (cu tine, la el in camera, oriunde) ca sa se invete sa adoarma singur si cand se scoala noaptea. ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008) Vacanta cu Laura in Romania |
Alina
mama de
babyzapi spune:
Offfff fetelor yo nu mai pot!!! Au aparut din nou 3 bubite pe barbita si 3 pe nasuc si 2 deasupra guritei
...ajung la disperare, nu mai stiu ce sa mai fac. 4 zile fara tratament si au aparut
am sunt dr, m-a intrebat daca sunt rosii sau galbene bubitele si sunt rosii, daca sunt aspre : nu...si mi-a zis ca poate sa fie doar o recidiva, pot sa mai astept pana maine sa vad sau pot sa-i dau deja cu crema Elocom. I-am dat deja, a zis ca maxim 3 zile...mai am o ultima farama de optimism cu lapticul Alfare...momentan facem trecerea treptat acum la un biberon punem 2 masuri de nan si 2 masuri alfare de ieri. In seara asta o sa trec la 3 masuri de alfare. Nu mai stiu de capul meu 
Alra
nu e racit ratzuscu meu, i-am facut exudatele sa vedem daca are vreun stafilococ ceva cu bubitele astea 
Mirtha, Malinas, Bertha multumim fetelor.
Lauramiron 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela
fericita de
Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si
ISABELA
Povestea nasterii
Mirtha spune:
Ahhh...e bine ca nu e personalizata. Abia astept . Deja sunt aricita ca de lupta.
Multumim.
| citat din mesajul lui BraveGirl Neatza! Sunt zombi, ca zanica mea a revenit la programul cu n-spe mese pe noapte ...acum doarme si eu trebuie sa ma apuc d etreaba.Diana mersi de link, dar eu tot in pom sunt e o pagina plina cu link-uri. Unde trebuie sa intru? ufff, cred ca sunt eu mai grea d ecap. Legat de regim. Si sotul merge las respectiva clinica. Tipa de acolo e o fosta colega de facultate. El nu a tinut mai deloc strict regimul, dar a dar 10kg in 3 luni si acum s ementine, desi regimul elipit pe frigider si doar eu il mai citesc Ma duc la treaba, ca acum se trezeste zanica. ========== Corina Mamica de Arianna Maria ![]() Albumul meu POZE CU PRINTESA |
Alina
mama de
Mirtha spune:
Cam da. Bucura-te ca nu are si reprize de plins din cauza balonarii si partzurilor .
| citat din mesajul lui fluturasha23 La puseul asta de la 3 luni e normal doar sa manance si sa doarma? A mancat azi la 8, 9, 11, 12, 13. Sta destul de putin treaza. Mananca si doarme.....asa se manifesta si la ceilalti bebei? mami de Iulia 26.11.2008 http://family.webshots.com/album/570114812bdJlgG |
Alina
mama de
babyzapi spune:
Mav multa sanatate lui nazdravanelul Sebi de care mi-e mie asa de drag.
dulce.
Amalia cum se mai simte David? Scumpelu de el nici macar nu a vrut sa-i zic educatoarei ca-i este rau
. Sper sa aveti o noapte linistita si sa nu mai verse 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela
fericita de
Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si
ISABELA
Povestea nasterii
dandusa spune:
| citat din mesajul lui fluturasha23 nu stiu daca fac bine, dar Iulia de multe ori adoarme cu o melodie cu valurile marii - are patutul (graco) un aparatzel cu mai multe melodii si am observat ca daca asculta melodia asta adoarme sigur. e de folos in serile cand are chef de joaca si nu vrea sa doarma....sper sa nu devina totusi dependenta de melodie. |

fara suparare...da' ce-i asa de grav in ce faci?!si daca ar deveni dependenta de melodie,cu ce o afecteaza ca io nu inteleg...

sant oamani in toata firea care dorm cu anumite ritualuri,dar ei micutii?!isi gasesc si ei cumva o alinare,o modalitate de a se linisti si nu-i in regula...
brate,nu...legant,nu...,muzica,nu...

..................................................
Raducu(31oct2008) si Crinuta(1nov2006)
poarta-ma mami

Doamna nici nu stia ca i-a fost rau, ca n-a zis.
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si