Pepenasi de iulie-august 2008 (78)
Raspunsuri - Pagina 20
Didi81 spune:
Mai, fiica-mea este un adevarat detector de mere
. Am incercat sa ii dau si legume fara mar si nu a vrut, trebuie sa existe acolo o bucatica oricat de mica de mar, dar sa fie 
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
Jos kg
ana_a spune:
anka, cum ati trecut noaptea? poate nu am citit eu sau poate nu ai scris
. Banuiesc ca ai continuat antitermicele la 8 ore. Daca simti ca creste febra poti alterna cum bine stii la 4 ore cate un antitermic diferit, nurofen/panadol/novocalmin.
Pe cutiile de antitermice scrie clar ca 3 zile le poti folosi dupa care daca febra nu scade este bine de consultat medicul.
In caz de febra nu-ti recomand in mod special impaturiri cu prosoape umede ca se sperie, plange si urca febra mai tare. Dar nu cred sa ajungeti chiar asa departe. Sosete inmuiate inotet fac minuni.
Asa, si ofcourse, este bine de avut fenobarbital sau acuma este inca un fel...imi scapa numele, in casa, asta la recomandarea dr. Eu de cand ma tin sa-i zic dr sa imi dea, mereu zice ca imi da si uitam sa scriem reteta
Eu sper din tot sufletul sa nu am nevoie ![]()
O seara buna!Si sa va faceti bine!
Uite, un bun prilej de scazut febra este chiar baita de seara, dupa ce o pui in apa ii racesti usor apa pana ajunge la temperatura corpului, lalaie asa...
Ana - mami de
Stefan si
Matei
Ne jucam

ana_a spune:
didi, felicitari Aidei pentru "ham"! O sa razi de mine, da la fel am auzit si eu la al meu intr-o seara era in intellitainer si apasa de zor pe butoane. Acolo zice "red" "blue" "green" si la un moment dat auzim un fel de "blu"
bine, cred ca a fost o coincidenta fonica haha daca pot sa zic asa insa...mai stii??![]()
si al meu detecteaza marul, insa il scuipa odata detectat!
capri, nu ma pricep la masinariile de paine dar si eu vreau sa imi cumpar una, si o sa tin cont de ce a zis anka, in plus cred ca as vrea sa stiu daca se programeaza usor si daca are vreo rezolvare in caz ca se ia curentul
adica dupa ce revine curentul daca nu se reseteaza si o ia din locul de unde a ramas
La mine se ia foarte des curentul...si nu as vrea sa raman cu pita nedospita
cel putin pana o sa rezolve electrica problema.
o seara placuta!
Ana - mami de
Stefan si
Matei
Ne jucam

ankalaura spune:
Ana - s-a crezi tu ca mai stiu ce scrie pe cutie ![]()
Azi noapte a depasit binisor 39. Pana acum a avut 38.2-38.4. Acum avea 38.6.
Ma astept ca la noapte sa ii creasca iar.
Dintele nr 2 a iesit azi dimi.
Dar febra continua.
Nu am in casa decat Panadol, si mai am juma' de supozitor Paracetamol. Cum naiba am ramas fara, nu ma intrebati 
Intrebarea e - daca face iar 39, sa mergem la urgenta la IOMC (e la 3 minute de noi) sau sa astept maine sa merg la doctor? Doctorita noastra (care oricum e cam vacuta) este maine dupa-amiaza...
Maine ar fi a patra zi de febra.
Ma asteptam sa se potoleasca dupa ce a aparut dintele
Kimmy spune:
Ce face Timi mai nou : isi suge buza de jos,cu insistenta de vreo 4 ore,periodic,se tareste pe parchet,degeaba o pun pe patura,in 10 secunde e in total alta parte;taratul la noi se intampla ca la raci,adica ea se "deplaseaza" alunecand cumva in spate.Isi pune manutele sub burta,si se impinge in ele.Directia si-i schimba foarte usor,se invarte ca un titirez.Si frate,soptesteee.Mai sopteste careva bebe?(tatata,dadada,gheghe si din astea;mamama,papapa zice cu voce tare-toate grupurile de cate trei ori de obicei)
A halit 210 ml de lapte seara asta
.O singura data a mai mancat atat,la 3 luni!
Fug ca ma cheama!
Sa nu uit,fetele,inca o data multumesc de raspunsuri la intrebarile mele cu papica si cu ochisorii 
Iza mami de Timea (28.06.2008)
Povestea noastra
Caprioara spune:
Kimmy, si a mea mai sopteste. Insa acu a descoperit o alta chestie. Face ca un motor: brrrrrrrrrrr, din varful buzelor. Eventual si cu stropi. Si da din maini de zici ca are volanul in mana si ea conduce de fapt. Iar din cand in cand mai face si ca o frana
. Am filmat-o. Trebe sa descarc filmuletul si il pun sa o vedeti. Si mai face ceva: invarte cumva limba in gura, adica in loc sa o tina culcata, o roteste asa la 90 si de grade
, de zici ca vrea sa o rasuceasca, si emite diverse sunete
.
Didi, merci de info si
. Felicitari pentru "ham". Trebuie sa fi fost haioasa tare Aidutza.
Anka, multumesc frumos de sfaturile pentru masina de paine. Sanatate fetii
! Sper sa treceti cu bine noaptea si sa scada febra.
pup you all,
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze (cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)
ileanna spune:
Sara buna fetelor.
Am citit tot ce ati scris dar cum nu mi-am deschis tab separat in acelasi timp ...
Si oricum ma preling de somn. Vladut a avut o saptamana foarte proasta dpdv somn si papa. Cred ca e din cauza mea ca nu il scot suficient afara (drept urmare ieri si azi am stat la greu ... azi m-am si speriat ca i se invinetisera buzele si avea fatza f f rece). Asa ca ieri si azi a papat chiar binisor si a dormit ceva mai bine (bine ca aseara tot la doishpe s-a culcat). Si somnul prost mai e si din cauza ca tzine mortis sa doarma pe o parte ... de unde ajunge pe burta, nu intelege care-i faza si nu stie sa se intoarca la loc pe spate ... si numa' ce ma trezesc cu el in toiul noptii, ridicat ca o cobra si maraind
. Asa ca sar din pat de vreo 5 - 6 ori in cele 4 - 5 ore pe care le dorm.
ooka am vazut la un moment dat linkul pe care l-ai dat cu lactate bio. Din alea am luat si eu, din Cora. Si am incercat sa ii dau puiului iaurt la paharele mici. Frateeeee, dar este INGROZITOR de acru!!! Vladut facea frisoane si alta nu, iar io eram perfect de acord cu el!! A mancat vreo 5 linguri si nu a mai vrut.
Inteleg ca tu faci iaurt in casa, folosind acest iaurt bio. Iti iese mai putin acru??? Daca iaurtul il faci in casa ... pui si lapte bio presupun, nu?
Caprioara spune:
Ileano, vazut pozele cu gandacelul si cu voi
. Sunteti niste frumosi! Si casa e super!
Boti, ai una bucata motan alb mortal! Am revazut si pozele cu Gargaritoaica, care e o dulceata de cupil, iti vine sa o mananci
!
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze (cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)
ooka spune:
so,
Ankalaura, ca fata ii mai importanta, io zic sa pui sotzu sa ia niste paracetamol sau novocalmin, sa fie. In rest noua dr ne-a spus ca oricum nu ne da nimic in afara de paracetamol, nurofen, novocalmin 72 ore la febra. La febra mare impachetari, otzet asta mi-a spus. Cica in america febra sub 38 inclusiv nu se trateaza. Sanatate la pitica si sa iasa o data dintzosu sa nu mai chinuie fata.
Ileanna, teoria spune ca iaurtul facut in casa se acreste pe masura ce il lasi in borcanul de facut iaurt. Adica, daca pui de seara lapte bio cu iaurt bio intr/un borcan la cald sa faci iaurt in casa, asa.. si il lasi peste noapte, dimineata este tocma bun, spre pranz este acru si probabil seara urmatoare este din ce in ce mai acru.
mami de Sofi