Pepenasi de iulie-august 2008 (68)
Raspunsuri - Pagina 11
Marina_1609 spune:
ella mie docora mi-a zis ca la febra mai mare sa-i pun sosetute inmuiate in otet si sa o impachetez in scutece ude(asa cum au mai zis si fetele
la scutece ude nu am ajuns dar sosetute cu otet i-am pus, si chiar a functionat ca dupa o ora i-a scazut aproape cu un grad...
dat putea de la ea....![]()
_
Marina
de ANA SOFIA 05.08.08
POZE
Copil crescut din suc de morcovi
ankuta_1982 spune:
salut fetili
Ruxi eu ii fac pe la 12 o masa de fructe adica un mar, o banana, si vre-o 50 de branzica, (fructele le fac crude) si le dau prin blender si asta-i tot. Legume am mai incercat si ieri nimik nici sa nu le vada asa ca deocamdata am ramas la masa de fructe de la 12 si masa de cereale de la 21,atat ne-am diversificat, mentionez ca niciodata dupa fructe nu vrea lapte dar dupa cereale cam la vre-o ora dupa baita mai bea vre-o 60 de lapte in conditiile in care ziua nu-mi bea mai mult de 90 de lapte si numai cand se trezeste pe la 5-6 dimineata bea 120ml de lapte asa ca.... cred ca mancam cel mai putin lapte, mai e careva care bb lor papa asa de putin lapte?
Ella in leg cu febra sa nu zici ca nu te bag in seama nu stiu ce sfat sa-ti dau asa ca las profesionistele sa-ti dea sfaturi nu ma bag ca nu-i de joaca.
hai ca m-am lungit. Va pup pe toatile 
ankuta
anaco spune:
Bun gasit!
Scriu repede pentru fetele din Iasi legat dedosarul pentru recalcularea indemnizatie. Poate deja au rezolvat ca am pierdut cateva pagini de citit. Eu acum m-am intors si am rezolvat foarte repede.
Trebuie asa:
- o adeverinta completata de angajator cu veniturile pe ultimele 12 lni. Trebuie un formular tipizat de la DAC care se completeaza si semneaza la angajator.(eu am avut noroc de cei de la universitate care deja aveau formularul ca mai completasera si la alte mamici)
- o cerere de solocitare a recalcularii - se gaseste tipizata tot la DAC, se poate completa pe loc.
- copie CI mama, si copie certif nastere copil.
Atat, si se depun tot acolo unde am depus si dosarul initial. Nu era aglomerat, de fapt nu era nimeni![]()
Va pup pe toate...
merg sa citesc din urma

mami fericita de buflishor Mara Alexandrina, 12.08.08
crestem...
ariadnabr spune:
Ella, asa cum au zis si fetele, calm, dezbraca-l sau imbracat numai la body. Sa stii ca aici zic chiar sa deschizi geamul si sa-l tii in friguletz, dar daca esti inca in Rom...nu stiu cat de recomandat e. Eu una asa as face, doza de soc la antitermice, 2,5ml paracetamol si apoi la 4 ore doza de 2,5ml nurofen. Impachetari cu un cearsaf ud, nu cald, nici rece, calau asa. Sau baitza cu apa la temperatura camerei. Tu calmeaza-te, chiar in caz de convulsii, nu pateste nimic. Incearca sa-i scazi temperatura si sa ii dai antibioticul, tine-l hidratat, are nevoie de 40 de ml de lapte pe ora, la nevoie da cu seringa, 5 ml la 5 minute.
O sa fie bine.
Sanatate. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
ioana spune:
Anaco, multumesc!
As vrea sa te intreb ce reprezinta la tine ultimele 12 luni, observ ca ai nascut in august. Mie mi-au dat (tot de la Universitate!) adeverinta pentru intervalul iunie 2007 - mai 2008, or eu am intrat in concediu de maternitate la 1 iulie. Deci ar fi trebuit sa-mi includa si iunie 2008. Prababil trebuie sa ma mai duc inca o data la Salarii, nici nu are rost sa incerc sa-mi depun dosarul.
Ma bucur ca suntem colege de institutie si de odisee!
Ioana si fetita Ilinca (5 iulie 2008).
the_andreea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ella81it Buna Sunt disperata Alex are febra mare de miercuri.Azi dimineata avea39.9 in fundulet,am fost la urgente,mi au dat nurofen si un antibiotic ,a si paracetamol.Ia scazut febra dar acum are iar 39.4de 2 zile are febra mare si nu ii trece.Are rosu in gat dar ii da si al doilea dintisor.Va rog din tot sufletul spuneti mi cum fac sa i scada febra,siripuri alea le dau din 8 in 8 ore dar ce fac in acest timp daca are febra mare ![]() Imi e tare frica. www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE ELLA mamica de Alex |
Novocalmin supozitoare,se poate suprapune cu Paracetamol supozitoare,impachetari la 37-36-35 grade,apa calaie,nu rece si multe lichide.Mie mi-a spus dr la Theo ca as putea sa-i bag in fundulet si un sfert de fiola de algocalmin,daca nu isi revine.Nu am facut-o niciodata.
sper sa-i treaca repede.Andreea mami de Theona (27.02.2002) si Casian (18.06.2008)
dana81 spune:
Ella mie mi-a spus asa: impachetata in scutece sau cearsafuri umede la temp camerei, in pielea goala si lipit de pielea ta, adika sa va infasurati amandoi si sa schimbi scutecele alea imediat ce se incalzesc!!!Sper sa-ti fie de folos orice sfat dat aici de fete, te pup si sanatate multa!!! Nu te panica, copilul simte
MAMI de CLARA ANDREEA
06.08.08
mcoca spune:
Fetelor, aveti vre'una steamer TEFAL Vitamin+ VC 4003? Am nevoie de cartea tehnica in romana pls.
Le-a luat fratele meu parintilor de CRaciun si cartea nu e in romana asa ca nu il pot folosi (deh, batrani si cu limbile ...).
Vicky si
Maya (27.06.2008)
SunSmile spune:
Kamelya a mea doarme cam 14 ore/24.
Mina ce copii frumosi ai! Sa va traiasca sanatosi si bucurosi!
Mitzi nasol asa cu nopti din astea! Uff!
Nati pupam japonezul meu marait si infundat!
Anna bravooooo! Sa o tina tot asa, in fiecare noapte Ioana scumpa! Cu mancarica nu-ti face griji, va manca ea incetisor. Incearca diverse trucuri: mai subtire, mai gros, mai cald, cu o alta lingurita, din alt recipient, in alta locatie si tot asa. Va tin pumnii!
Serbanica desi eu inca nu i-am dat piure de fructe ma gandesc ca, in functie de cum vrei, il poti face din fructe crude si/sau coapte/puse la steamer. Si pur si simplu le blenduieste pana iese un piure...mai fin sau mai gros, dupa cum il prefera bebele tau!
Misha felicitari pt noptile line ale Ralucai! Si pt kilograme...ce vointa ai, bravo! Nu ca mine, o purcea de-o nesimtire crasa (zise ea cu ciocolata intre dinti...:( )
Didisoru cat de tare e Aidutaaaa! Copil terapeutic, am zis io! Pozeeee!
Andreea ce sa zic. Putere multa tie si liniste lui Casian, dragul de el! Are ceva, asta e clar, ca asa degeaba nu plang ei...dar ce o fi....Sa fie vesel, va doresc! Poze?
Dara ce bine ca ai aparut si ca sunteti ok. Thea e in regula cu DA, acum. A avut o "cadere" cand ne-am intors din preumblarile de sarbatori dar si-a revenit repede. Asta e, o tinem sub control cat putem cu creme, hidratare externa si interna cat cuprinde si mare grija la mancare. Si speram sa nu ne imbolnavim rau, pt ca se stie ca medicamentele sunt nasoale pt copiii cu dermatita! Succes cu papica si la vaccin, sa nu doara bulanelul!
Ralu sanatate muuuulta si pupici Mirunicii dragi!
Ruxi pe mine ma amuza mereu mesajele tale cu "tema pt acasa":). Eu as spune sa-i introduci un piure de fructe la ora la care vei fi plecata. Le amesteci cu cereale si, daca Andrei e mai sensibil la burtica, le poti da coapte in prima faza. Sau ii dai cereale cu laptic (al tau sau praf, poate asa vrea). Cu pleoapele nu ma pricep dar ma gandesc ca poti lua calciu efervescent, e ok si in alaptare. Cu economiile e "grele", m-a zapacit si pe mine complet situatia economica actuala. Nu stiu sa-ti zic decat "crezul" meu, si anume ca euro nu va scadea anul asta prea tare. Cu Dumnezeu inainte, ce sa zic!
Ce hazlie esti tu Marina cu mancarurile tale! Super "pomelo"!
Ella uuuf. Ia-o catinel desi stiu ca-i greu. Dezbraca-l, doar in pampers. Pune-i sosete udate cu apa si otet, batistuta udata si ea cu apa si otet pe frunte. Daca tot nu cedeaza fa-i impachetari in scutecele cu apa NU rece ci calduta. Si alterneaza nurofen cu paracetamol. Intre timp incearca sa-i dai apa, cu lingurita, cate putina, ca sa se hidrateze! Sanatate muuuulta!
Fetele sa stiti ca afara e frumos tare! E frigut sar merge, la soare e placut. Si in parc imi scartzaia zapada sub talpi...frumooos!
SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA (16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete
lcazangiu spune:
Ella multa sanatate puiutului, sper sa-i scada repede febra, dar daca nu, nu mai sta cu al acasa, ca bebeii se deshidrateaza foarte repede.
Didi vreau sa-ti spun ca David la 6 luni jumate cat are se scoala noaptea de 4 ori, exact ca la 1 luna 

Ziua imi doarme in 4 reprize, din doua in doua ore (adica s-a sculat dimineata la 8, la 10 il culc,insa nu doarme adunat mai mult de 5 ore.
Acum de exemplu doarme de la 13, deja e premiera acum e 14.40:)
Sun saptamana viitoare ii facem o alta ecografie si in fct de ea mergem iar la buc, sa speram ca nu s=a agravat...atunci ar trebui sa-l operam..
Multa sanatate bebeilor!
va pupa Lori si David Andrei

Alex are febra mare de miercuri.Azi dimineata avea39.9 in fundulet,am fost la urgente,mi au dat nurofen si un antibiotic ,a si paracetamol.Ia scazut febra dar acum are iar 39.4