Cirese de mai-iunie 2006 (71)
Raspunsuri - Pagina 19
andruskandu spune:
...Cu crizele de nervi, mai face si Andrei...
In general, daca cere, sau vrea ceva ce nu se poate, tipa, face prostii, il previn "daca faci asta, te pun in patut". Si daca continua, chiar il pun acolo pentru 2 minute! Tipa, plange, apoi se linisteste.
Cand il iau din patut il intreb: "stii de ce te-a pedepsit mamy?"
Si-mi raspunde "pentru ca...."
"Si mai faci?"
"Nu"
Il iau in brate, il tin cam un minut, doua si-i spun:
"Tu stii ca mamy te iubeste mult, mult de tot, dar daca o mai superi, te pedepseste din nou..."
Ne pupam si trecem la urmatoarele nazbatii...
Andrei e mai mult ca o fetita, ii place sa fie alintat, tinut in brate si pupat. Dar cateodata e si "barbatel", mai ales cand se loveste, nu accepta sa-l alin... plange, ma respinge, si-abia dupa cateva momente pot sa-l iau in brate si sa pup unde "i-a iobit baiatu'" (unde s-a lovit baiatul)...
Poznele lui Andrei
Nasterea lu' Andrei
www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei
Andreea
lui
Andreiut Puiut 11.06.2006
andruskandu spune:
Pai tocmai, ca nu l-am certat! A facut pe el, l-am schimbat si gata... doar i-am spus: "vai ce rusine, baiat mare! Si plange olita ca nu faci pipi acolo!" Dar fara sa ridic tonul, fara sa ma enervez... si ma dau pe mine ca exemplu: "uite, am si eu chilotel, si fac pipi la olita mea, wc-ul, tu ai olita ta".Iar la cresa fara scutecel merge de 2 zile - azi e a 3-a...
Cred ca doar trebuie sa am rabdare...
Biberonul nu i l-am scos, desi are tendinta sa bea si din cana (apa, ceai), dar i-am largit tare tetina, i-am taiat-o in cruce, iar lichidul iese f. usor... iar lapte bea numai dimineata (250ml cu cereale)... Nu vad sa i se fi deformat dantura. Si dupa ce bea laptele ne spalam amandoi pe dinti.
Poznele lui Andrei
Nasterea lu' Andrei
Andreea
lui
neda spune:
Fetelor, va citesc pe fiecare si va ascult sfatul.E foarte frumos ce spuneti voi acolo .Apreciez fiecare raspuns in parte si acord o mai amare atentie sfaturilor care vin de la mame cu 2-3 copii.
Cam pe acelasi principiu l-a cresct si pe Mihai pina sa apara Nicole.De atunci regulile s-au mai incalcat, nervii nostri sunt intinsi la maxim, oboseala s-a dublat si multe alte esecuri in familie...
Va pot sune ca exista o mare diferenta intre baieti si fete.Daca Nicole se joaca/citeste de cele mai multe ori singura, Mihai e tot timpul agatat de noi.NU face NIMIC singur.Nici la tv nu se uita singur.Tot timpul trebuie sa ne jucam impreuna. Ar fi atitea de spus, dar nu am timp.
Va multumesc inca odata pt sfaturi.
Neda
andruskandu spune:
Nici Andrei nu face nimic singur - adica trebuie sa ne jucam numai impreuna, nu doar el singur, mancam impreuna chiar si bibele de dimineata (eventual la mama-n brate), tot timpul langa mine...
Singurul loc unde vrea sa fie singur e la calculator... isi trage scaunul la birou si se plimba singur pe
, intra pe yahoo, intra pe google (iar eu nu stiu cum
), etc.
Si pe mine ma trimite la plimbare: "du-te mamy ia bucatai'e, du-te i fa teaba!" (du-te la bucatarie si fa treaba)
si ma impinge afara din camera!
Poznele lui Andrei
Nasterea lu' Andrei
Andreea
lui
OanaRusu spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui neda Fetelor, va citesc pe fiecare si va ascult sfatul.E foarte frumos ce spuneti voi acolo .Apreciez fiecare raspuns in parte si acord o mai amare atentie sfaturilor care vin de la mame cu 2-3 copii. ![]() Cam pe acelasi principiu l-a cresct si pe Mihai pina sa apara Nicole.De atunci regulile s-au mai incalcat, nervii nostri sunt intinsi la maxim, oboseala s-a dublat si multe alte esecuri in familie... Va pot sune ca exista o mare diferenta intre baieti si fete.Daca Nicole se joaca/citeste de cele mai multe ori singura, Mihai e tot timpul agatat de noi.NU face NIMIC singur.Nici la tv nu se uita singur.Tot timpul trebuie sa ne jucam impreuna. Ar fi atitea de spus, dar nu am timp. Va multumesc inca odata pt sfaturi. Neda |
uite aici mamici cu 2 pitici
Oana, mami de
Ana Maria (13 iunie 2008) si
Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4Priveste partea buna a lucrurilor
26octombrie spune:
Ella, imi place nespus de mult cum gandesti! si e nemaipomenit ca ii spui copilului cand esti intr-o stare proasta, il ajuta sa inteleaga situatia si sa se modeleze dupa tine! 
Andreea, iti spun ce-as face eu in situatia ta, nu spun ca e litera de lege, e numai parerea mea. Eu l-as lasa in pace cu oala, daca a dat putin inapoi inseamna ca nu e pregatit. nu-l constrange nicicum (repetarea faptului ca "e rusine" ii induce un sentiment de vina ce nu-si are locul)
Cand nu te intelegi cu el si vrei sa-l pui in pat "pentru ca", poti face acelasi lucru, insa nu trebuie sa ii spui ca-l pedepsesti. daca poti, ocoleste notiunea de pedeapsa, nu e asa constructiva cum credeau parintii nostri. ii poti spune, de exemplu, cred ca esti foarte obosit, altfel nu ai fi asa nervos; o sa te las cateva minute aici, ca sa te linistesi ai apoi stiu ca o sa ne intelegem mai bine.
sau, daca face prostii, explica-i cum e cu repercursiunile. ai spart cutare, nu-ti mai dau alta, pen'ca mi-e teama sa nu o spargi si pe asta. nu stiu daca am gasit exemple ilustrative, eu stiu perfect ce vreau sa spun, insa diferentele dintre copii cer exemplificari potrivite pentru fiecare. da ai prins ideea. 
Ella, mi-ai dat de gandit cu abordarea diferita fete/baieti; cred ca ai mare dreptate. Hm, nu ma gandisem...
andruskandu spune:
De fapt nici nu-i spun "vezi ca te pedepsesc!". Ci, in general, incerc sa avem o discutie calma. Si-i spun "daca mai arunci cu jucaria, ti-o iau" eventual "o dam la alt copil care e cuminte". Daca nu ne intelegem ii spun "daca o superi pe mamy, te pun in patut 2 minute". Si daca contiuna chiar asta fac, ca sa stie ca nu glumesc. Il las in patut si plec. Plange, vin dupa 2 minute si-l iau. Dar il intreb "stii de ce te-am pus acolo?" "pentru ca..." Eventual cand incep cu amenintarile, ma asigur ca stie si repercursiunile. Si chiar stie, pentru ca ma completeaza
.
In general ne intelegem... trebuie doar mai mult calm, si in general am acel calm si rabdare![]()
Poznele lui Andrei
Nasterea lu' Andrei
Andreea
lui
EllaX spune:
Andreea, nu spuneam ca l-ai certa tu, cand face pe el, ci ca e posibil sa il certe la cresa. Apropos de cresa, si la noi se face serbare fara parinti. Eu, intr-un fel, ma bucur, ca stiu sigur ca Ana s-ar intimida, cu toti parintii acolo, cu ochii pe copii. Le duc doamnelor de acolo un aparat foto, macar cateva poze sa avem.
Neda, voi, mamele de mai multi copii, aveti toata admiratia mea!
M-am tot uitat la pozele celor care au doi-trei prichindei, la noi in livada: mi se pare foarte frumos ce vad acolo, dar mi se si ridica parul pe mine!
Mi s-ar parea teribil de greu sa ma "impart" intre doi copii de varste apropiate. Si cu unul exista zile cand vrei doar sa fii lasata in pace, dar cu mai multi!?... Eu si acum, cand Ana are aproape 2 ani si jumatate, ma simt obosita - nu stiu cum va simtiti voi! Cred ca nu cautarea perfectiunii in "meseria" de parinte e importanta, ci dragostea pentru copii. Toti avem momente proaste - e si asta o lectie pentru prichindei, care vor sti si ce inseamna "la bine si la rau" intr-o familie.
EllaX cu Ana (30 iunie 2006)
EllaX spune:
Nici Ana nu se joaca singura decat pentru perioade scurte de timp, apoi e tot dupa noi. Nu pot sa fac prea multe treburi, cand suntem doar noi doua acasa. Am observat de mult ca, daca nu ii refac "rezerva de atentie", nu ma inteleg cu ea. Acum stiu: trebuie sa ma joc cu ea (concentrandu-ma doar la ea) o juma' de ora, apoi merg la treaba, apoi revin la joaca sau ma cauta ea si ma "ajuta" la ce fac, apoi iar putina treaba, apoi ma cheama sa vad cum da ea de mancare bebelusului sau sa construim ceva minunat... si tot asa. Cand nu ma cheama o vreme, e bai, ca se intampla ceva ce nu as vrea sa se intample
(diverse). Oricum, de obicei e tot dupa fundul meu sau al lui taica-sau. Asa sunt unii copii, masoara dragostea prin timpul si atentia pe care le primesc. Cred ca, sincer, asa suntem si noi, cei mai multi.
abibrinza spune:
Luana, am trimis mail.Astept raspuns si apoi cred ca o sa poti afla ce iti doresti.
Si eu cred in diferenta fata/baiat.Baietii sunt mai putin independenti, mai indemanatici si mai urlatori.Cam asa ii vad eu in cercul nostru de prieteni.Daca pana acum ceva vreme eram multumita de mihai, domnul a renuntat la degetel si vrea distractie din partea mea non stop.Si de preferat e in brate si eu in picioare
!
Nu imi mai vine nimic in minte, plec ca iar nu mai dorm...
Arabela, mama lui Victor si a lui Mihai
www.flickr.com/photos/11775702@N07/" target="_blank">poze
www.flickr.com/photos/27370307@N06/?savedsettings=2550155157#photo2550155157/" target="_blank">2008