Cirese de mai-iunie 2006 (71)
Raspunsuri - Pagina 18
adriana spune:
Neda, am uitat.. acum e "terrible two's", probabil asta e la Mihai, combinat cu aparitia lui Nicole, iti dai seama ca pentru el nu e o perioada frumoasa..Bine, ca nici pentru voi, te inteleg, o-ho, si inca cum.. Numai ca noi suntem adultii, in relatia asta si se presupune ca avem mai multa rabdare si discernamant.. Adica, rabdare, rabdare si trece si varsta asta.. .. Stiu cum e, ti se pare ca n-ai solutie si ca asa va fi de acum incolo, dar e doar o faza, si o sa treceti cu bine peste
OanaRusu spune:
Luana, ai mare dreptate, dar cum a observat si Adriana in cazul lui Neda, cand mica lor adolescnta (2-3 ani) coincide cu aparitia fratelui/surorii mai mici, e tare-tare greu. Eu nu-l lovesc, dar cand il trimit la el in camera, il iau uneori tare dur de mana si stiu ca-l doare - urasc violenta fizica dar ma scoate din minti sa-i vad la Ana pe cap urmele de la toti dintii (cand o musca brusc) si pe ea in lacrimi - el e plin de veselie ca a captat total atentia tuturor, nu mai am nici rabdare si nici ratiune in clipele acelea
Crizele lui le rezolvam altfel in mai cand eram doar noi doi - acuma cand o blaneste pe Ana imi rupe inima in doua pur si simplu.
Insa vad ca Adriana a supravietuit
asa ca Neda
trece si la noi ![]()
Oana, mami de
Ana Maria (13 iunie 2008) si
Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4
Priveste partea buna a lucrurilor
CamiM spune:
Roxana ce pui draguti.. si ce seamna de tare unul cu celalalt... parca r fi frati..![]()
Neda sa stii ca Sofia mea bea inca foate mult lapte: mai nou am scazut cam la 700 ml pe zi asta fara sa socotim iaurtul si branzeturile.
cand bea inca din sticla( acum vreun an) era naucitor cat de mult lapte bea si pediatrul ne-a spus ca nu e normal sa bea asa mult lapte, ca poate duce la probleme de sanatate asa ca am stat tare pe pozitie si in vreo saptamana am trecut definitiv de sticla. cand le-am scos pentru Sabina o tenta ideea dar am batut moneda pe faptul ca sunt pentru bebei si ce fata mare e ea si ca ar fi si rusinos, i-am cumparat o cana noua foarte faina si am trecut si hopul asta.
nu stiu cum sunt altii dar eu si cu somnul singura in camera si cu sticla si cu tzitzi am trecut taindu-le definitiv dintr-o data si fara sa ma intorc la ele nici o clipa. Si a mers. nu e usor cateva zile ca sunt santajisti mari - ai impresia ca le calci pe inimioara asa fac.. dar hang in there ca trece. Noi cu Sofia cea mai mare greseala o faceam cand cedam( de nervi, de oboseala, etc) acum suntem fermi pe pozitie si e mult mai usor, au disparut crizele (aproape de tot) oricum nu apar in magazin, si acasa cand apar le ignoram pana se calmeaza si poate spune/ arata ce vrea de fapt.
Cami - mami de
de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
adriana spune:
A mea nu mai bea lapte DELOC.. I l-am taiat prin vara(cand a avut 2-3 otite una dupa alta) si acum cand il vede alb, nu-l mai vrea.. Hm..
Dar de mancat e ok, orice ii dau papa, mai putin acru
, nu-i place..
Luana, as mai vrea s-o vad pe Hora
, cat e de sugubeata, nu pui poze cu ea?
alinagr spune:
Cred ca am uitat sa ne inscriem aici. Razvan Mihai Catalin, 15.05.2008, in prezent aproape 7 luni
EllaX spune:
Luana, mari adevaruri ai grait, despre "tonul care face muzica"! La noi se aplica ce spui tu, cu unele exceptii pe care le stiu si pe care le pot prevedea (Ana cu nervi degeaba la schimbare de vreme, inainte de raceli si inainte sa-mi vina mie ciclul, cand e cel mai rau!). Doamne-fereste sa gresesc tonul, ca dispare copilul meu cel intelegator!
Ma gandesc, insa, ca noi avem fete si, pe deasupra, sunt de tipul mai "asezat", necoleric. Cu baietii nu merge, din cate am vazut, exact ce merge cu fetele. De altfel, sunt si carti pentru parinti de fete si parinti de baieti, si nu-s scrise de misogini
. Cica, din start, baietii "traduc" diferit de fete unele cereri/sfaturi/gesturi, si au nevoi diferite in educatie. Cum educatia e facuta in special de mama, adica cererile sunt adresate feminin...
, nu-i greu sa iriti micul mascul! Unde mai pui ca baietii sunt oricum mai impulsivi si mai gata de facut, inainte de gandit, ca doar ei au fost odata vanatorii!... Evident ca ccc caracteristicile nu-s foarte net impartite intre sexe, dar parerea mea e ca fetele si baietii sunt suficient de diferiti cat sa puna probleme diferite in educatie. Ca exemple care imi vin acum in minte: fetele au nevoie "din fabrica" (in special) de aprobare si protectie, baietii au nevoie (in special) de libertate de explorare si de incurajare. Pe baieti ii enerveaza morala (uneori si imbratisarile) de imediat dupa ce au facut o prostie sau au patit ceva, fetele atunci trag invataminte cel mai bine si atunci au nevoie sa fie tinute in brate. Pe baieti si barbati ii enerveaza sfaturile, le trebuie mai degraba gadilat orgoliul ca sa faca ceva cum vrei tu, fetele sunt mult mai sensibile la "asa ar fi cel mai bine sa faci" si motivele rationale pentru care asa ar fi mai bine sa faca (plus un pupic
). Oricum ar fi, ce ramane valabil la ambele sexe, din ceea ce a spus Luana, e ca, vorbindu-le cum ne-ar placea noua sa ne vorbeasca cineva, avem sanase mult mai mari de cooperare. "Poruncile" nu plac nici unui copil, desi uneori sunt necesare pt supravietuire - vorbesc de "nu baga agrafa/apa in priza", "nu te duce in strada", "nu umbla cu cutitul", "nu pune mana pe cuptorul incins"...
EllaX cu Ana (30 iunie 2006)
EllaX spune:
Eu, una, am zile (nu multe) in care sunt imposibila - din diverse motive - si in care toleranta fata de nazbatiile altora imi scade foarte tare. In zilele alea, ma irita la altii actiuni care altadata imi sunt indiferente sau chiar placute. Zilele acelea erau un fiasco pentru relatia mea cu fata - tindeam sa ma port cu ea cum se purtau, cateodata, ai mei cu mine, si riscam sa o fac sa se simta vinovata ca traieste. Am inceput, cand stiu ca este o zi din aceea, sa-i spun fetei din start: "mami e nervoasa, azi. Nu sunt suparata pe nimeni, am doar o zi proasta. As vrea sa ne intelegem frumos, ca oamenii, cu cuvinte. Nu vreau sa ma enervez degeaba pe tine si sa tip, ca nu ai facut nimic rau. Te rog sa ma intelegi, astazi!" - si, de cand ii vorbesc asa, merge muuult mai bine. Pur si simplu intelege. La fel o inteleg si eu pe ea, cand are o zi proasta. Asteptam sa treaca si ii spun mereu ca o iubesc tot timpul, si cand e de treaba, si cand face prostii.
Evident ca uneori ma ia gura pe dinainte si mai ridic tonul si evident ca uneori apuc sa ma supar pe Ana pentru nimicuri. Eeei, ce copil necivilizat si cu toane obtiin!... Nimic nu face "cum trebuie", la toate zice "nu", face lucruri care stie ca ma enerveaza... Eheeei, de ce zi de cearta imi fac rost, daca nu ma controlez!
EllaX cu Ana (30 iunie 2006)
andruskandu spune:

Andrei e la cresa, sper ca bine, fara dureri de dinti. Suntem in plina revolutie de renuntat la scutec. I-am dus olita la cresa, ca acolo nu avea. Si le-am rugat pe femeile de-acolo sa-l lase fara scutec, si sa-l puna pe olita... Dar a cam facut pe el
, inclusiv in pat la cresa. Si-aseara imi spunea taty ca a facut de 2 ori pe el. Si pana acum, acasa statea fara scutecel si cerea la olita. Probabil e un fel de revolta...
I-am spus lui taty sa nu-l certe, sa-l schimbe de haine si sa-i spuna usurel ca "s-a intamplat, data viitoare va face la olita, va cere singur, ca doar e baiat mare"...
Nu l-am certat niciodata daca a facut pe el, n-am tipat la el, nici stres n-am avut, ca haine are destule si spala masina fara probleme...
Dar am vazut ca nu prea vrea el sa renunte la scutecel - cere "iocoteu, nu chioteu" si cam plange cand ii pun chilotel... concluzia - nu vrea, nu ca nu poate!
Rabdare am, sper sa aiba si la cresa fetele cu el...
Poznele lui Andrei
Nasterea lu' Andrei
www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei
Andreea
lui
Andreiut Puiut 11.06.2006
EllaX spune:
Daca ma mai suportati, as mai scrie un pic. Daca nu ma suportati, nu cititi!
Am citit ca, oricum, in perioada asta (2-3-chiar 4 ani), datoria copiilor nostri este sa spuna "nu" si sa incerce sa forteze limitele. E inceputul si semnul independentei lor de mai tarziu. Datoria noastra de parinti e sa le aratam care ar trebui sa fie limitele - si sa incercam sa mentinem constante limitele bune - fara sa ii ingradim de tot si sa le refuzam independenta. Deci... copiii nostri se dezvolta perfect normal, atunci cand vor sa-si impuna vointa, si ii linisteste sa stie ca, totusi, nu-i lasam singuri sa decida mereu si ca suntem aici, sa-i ghidam si sa-i aparam... uneori, cu un "nu" ferm si necesar. Evident ca limitele vor diferi in functie de mediu si credintele personale ale parintelui.
Daca mai apare si un frate in perioada asta, si acapareaza atentia si timpul parintilooor!... Vai-vai, ce de limite trebuie sa incalci ca sa obtii muuulta atentie, chiar daca tradusa numai in suparari si nervi!
Eu aveam 5 ani si jumatate cand a aparut sora-mea. Am iubit-o de cand am stiut ca o sa fie. Nu ma manifestam ca si cand as fi geloasa. Aveam grija de ea si mama avea incredere in mine, dar nu mai avea timp de mine. Eram sora mai mare perfecta... doar ca am inceput sa fac pipi in pat, noaptea. Mi-a trecut atunci cand si-au facut timp de mine si m-au dus la doctor: nu aveam nimic, doar ca mi-au dat putina atentie si timp doar mie, si i-am vazut ca se ingrijoreaza pentru mine. Tin minte si acum ce fericita m-am simtit ca ai mei, totusi, ma vor sanatoasa!
EllaX spune:
Andreea, din pacate, la cresa ingrijitoarele nu prea au rabdare cu ei. Sunt si de scoala veche, cele mai multe. Eu pe Ana o duc cu scutec si o rog sa se ceara la olita, cand e nevoie. Mai uita sa ceara, daca are scutecul pe ea. Mi-a zis ca o cearta cate o tanti cand face in scutec, si e tare trista cand e certata - si foarte stresata cand ii vine sa faca pipi si suntem afara si e ger si nici o toaleta in jur. Ma intreb ce-o sa fie cand o duc cu chilotel. Tre' sa le vorbesc la tanti alea, eventual (nu dati cu pietre!) sa le "ung" rabdarea cu ceva. Poate Andrei e asa de stresat de chilotel si pentru ca il leaga de facut pipi pe el si de cearta de dupa...