Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (190)
Raspunsuri - Pagina 15
adimercedes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui papanash Devyla, am cumparat carne tocata amestec vita cu porc si nu-i dau ca n-am vazut eu ce au bagat aia acolo la tocat. o sa-i dau si de porc dar am amanat un pic ca-i mai grea, si prefer sa o aleg eu sa fie proaspata si fara grasime. I-am facut gris cu lapte si nu i-a placut, il scotea din gura in maini si-l intindea peste tot dupa care i-am amestecat in el un pic de dulceata dar nici asa n-am avut succes. ............................................................. Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 ) www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi filme Ghighi |
Papanash, eu i-am facut gris cu lapte de capra si a mancat cu placere. Si formula pe baza de lapte de capra o accepta in budinci etc. Cand i-am facut cereale cu lapte de vaca a refuzat. Nici eu nu pun zahar, dar din alte considerente decat ca nu ii place dulce (!). Un mar copt/aburit/fiert, cum deja ti s-a sugerat sau stafide aburite si zdrobite cu furculita ar fi mai sanatoase decat o lingurita de zahar. Macar au aport vitaminic!
Mortale pozele in sertar. Cunosc si eu cum e cu cotrobaitul si mutatul din/in sertare, ca reordonez noptierele in fiecare zi :P
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui bernix Si ca sa vedeti ca nu numai Carpatina nu poate dormi daca nu stie una-alta, zi si mie, te rog, adimercedes, tu nu vorbesti romaneste cu Lisa? Toate eduicatia aia pentru care te admir atat o faci numai in engleza? Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007) ![]() www.flickr.com/photos/22336005@N05/" target="_blank">Poze cu noi |
Bernix, eu vorbesc in principal engleza cu ea. Mai ii explic in romaneste una-alta, mai vorbesc cu ea, ii mai traduc ce zic, ca sa auda 2 variante in acelasi context. Insa principala ei limba e engleza. Sotul, care ar trebui sa se ocupe de partea de romana, o da si el, de multe ori, pe engleza, cred ca ii e mai simplu. Insa Lisa intelege si romaneste, nasii ei vorbesc cu ea numai romaneste.
Hai sa iti zic cum fac infuzie de limba romana. Pe strada: "Lisa, look, there is a car coming up the hill. And there's another one. Bruuuum-bruuum-bruuuum. Car. Masina. Car." Dar prin casa ii vorbesc si in romaneste, macar baza sa o aiba cat de cat. Acum sunt in cautare de parteneri de joaca de varsta ei romani, ca sa mai prinda ceva din context. Insa "amenintarile" cu tarcul si "nu e voie aia sau aialalta" sunt in engleza
Insa sunt multumita de cat si cum intelege si engleza, ca mergem afara si lumea mai vorbeste cu ea, copiii in parc mai vin la ea si ii vorbesc si o vad ca ii intelege, le face cu mana, zice "hei" (cred ca e versiunea ei pt "hello"), le zambeste. Cred ca astfel capata incredere in fortele proprii ca reuseste sa comunice si nu are nevoie de mine sa ii traduc ce i se spune. Am mai zis, a stat 20' si s-a jucat cu o fetita mai mare. Isi dadeau frunze uscate una alteia, mergeau si cautau mai multe frunze, si le aduceau acolo unde se jucau ele, si le puneau pe o stinghie ca o tejghea. Nu cred ca daca nu ar fi inteles ce zicea fetita ar fi putut sa se joace cu ea asa frumos. Adica fetita o striga, ii zicea: "look, here's a leaf for you". Now, can I have it? Ups, it fell on the ground. Do you take it or I do?" Si taca-taca-taca. Lisa reactiona la ce zicea. Adica ii intindea mana sa ia frunzele de la ea, i le dadea cand fetita de 2.5 ani (cred) le cerea, se apleca atunci cand ii spunea ca sunt pe jos etc.
Asa simt ca e mai bine pt ea, sa aiba ca limba principala engleza, va avea nevoie de ea si la gradinita, si la scoala, si in colectivitate. E ceea ce ii diferentiaza pe copii intre ei. Am vazut multi copii a caror limba materna era alta decat engleza, desi s-au nascut aici. Sunt total dependeti de cineva sa le traduca, mai ales daca vorbesc acasa exclusiv alta limba. Asta pana invata engleza pe la gradi si apoi refuza sa mai vorbeasca cu ai lor limba materna. Si cred ca atunci se produce o ruptura (e prea brutal cuvantul, dar nu gasesc acum altul) intre parintii emigranti si copiii autohtonizati. In fine, nu vreau sa ma apuc sa fac polologhia limba materna vs limba tarii in care stai. Stiu ca sunt multe pareri si teorii pe tema asta.
Te-am lamurit bustean, asa-i?
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
adimercedes spune:
Hai sa va zic o chestie faina si haioasa!!!
Ieri am bantuit pe afara cu Lisa, am avut eu de rezolvat niste chestii. A apucat-o foamea inainte de orele obisnuite si a snackuit paine cu cascaval. Apoi am fost in parc, apoi acasa. De cina nu prea a vrut sa manance. Doar ce a gustat 1/4 de mango si a baut apa la greu. I-am facut baie si am bagat-o in pat. Pe la 1 s-a trezit, a fost sus in picioare, avea pp. Am schimbat-o, a baut 100ml de apa si am pus-o la noi in pat in pozitia si langa perna favorita sa adoarma la loc. Insa nu reusea nicicum, se tot foia. Asa ca sotul nu a avut incotro si s-a dus jos si i-a adus 1/2 de felie de paine, 4 felii de cascaval si 1/2 de banana. A ras tot!!! Apoi a baut apa, a pus in farfurie o cojita de paine ce ii ramasese, a zis "thatchiu" si s-a pus la culcare!!! A adormit in max 2 minute. Am ramas masca! Manca-o-ar mama de finuta si politicoasa
!!!
Lisa
Yaia spune:
| citat din mesajul lui ancasilv Buna seara! Dupa multe preumblari ne-am intors si noi acasa, cu tot cu frigul asta care ne tine inchisi in casa. Ca sa n-o mai lungesc, am intrat in principal sa ma dau mare |
Felicitari bipedului!

Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze
Yaia spune:
| citat din mesajul lui luy Daca vreti sa vedeti care este noua noastra pasiune |
Hei, Disco girl!
Poze
Yaia spune:
| citat din mesajul lui rodicamaries Da luy, ai dreptate, si daca ai pus pariu ai castigat , io am facut prajiturile si tortul la nunta. Mirii au preferat prajituri de casa, la fel si tortul. |
Bravo! Super arata toate!
Da' ai tinut o caserola de prajituri si pentru noi? Stai sa vaz pe unde mi-am lasat sacosa...
Poze
Yaia spune:
| citat din mesajul lui urmychance Eu ma mandresc tare mult cu puiul meu, parca e rupt din soare...uitati dovada http://picasaweb.google.com/urmychance/A12ALuna#5238370857585035842. |
Si pe buna dreptate! Adevarat te spun!
Poze
Yaia spune:
| citat din mesajul lui urmychance In leagan ca in leagan, dar ia uitati aici http://picasaweb.google.com/urmychance/A12ALuna#5238371076344735186 |

pt. cracanat!Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze
Yaia spune:
| citat din mesajul lui alina.clau alina+ ANDRA MARIA(26.08.2007) POZE cu Andruta |
Mai, dar bine o mai tii ascunsa pe Andra! A trebuit sa caut mult ca sa gasesc poze mai recente cu ea...si doar de la 9 luni sunt ultimele. Hai, pune-le si pe alea noi cand ai timp.
Tu esti tanara si faina, ca multe alte mamici de aici, de la odisee. Cand va vad pe voi slabe si aranjate...eu nu cred ca mai pun poze cu mine prea curand...(zise grasa si mai musca o data din placinta cu branza
Si vezi sa nu-ti vada Miruna de Prisi poza asta, ca o sa creada ca i-ai furat rochita! (gluma, daaaaa?)
Nu in ultimul rand, bun venit in randul mamicilor muncitoare!
Poze
Yaia spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui adimercedes
Papanash, Yaia, eu i-am dar carne de porc acum cateva zile. Eram la cina, facusem pt noi un fel de cotlete si ea avea mancarea ei. Insa a ras tot ce i-am pus si apoi se uita foarte curioasa la ce mancam noi. In general, gatesc ca sa ii pot da si ei, dar acum chiar ca nu planificam. Insa i-am dat 2 bucatele, gandindu-ma ca nu o sa o incante, ca sunt prea tari pt cei 4 dinti jumatae pe care ii are, etc. Insa am constatat cu surpriza ca i-a placut extrem de mult si a papat cu pofta 2 felii din cotlet, ce i-am taiat eu mai din mijloc, fara grasime etc. A doua zi a repetat figura. M-am gandit ca o sa mai iau sa ii mai dau. Carnea pe care o cumpar e de la un macelar de incredere, cu premii pt produsele lui, carnea de f buna calitate, iar asta de porc de la el e cea mai frageda carne pe care am mancat-o vreodata in viata mea, desi noi nu suntem amatori de carne de porc... |
Adi, pai nu citii la mine ce lamurita eram?
Eu gandesc asa: ca daca aia de la Hipp au facut un meniu pt. 8 luni cu asa ceva, inseamna ca nu e interzis si poti sa-i dai, desi am tot amanat. Cum bine zicea Devylla, trebuie sa-ti observi bine copilul si sa-i dai ce-i trebuie. Eu aseara am facut pentru noi omleta cu branza si salata de varza rosie. Tudor se uita la noi cum mancam, desi avea cerealele lui cu iaurt. Si cand am vazut ca ne soarbe imbucaturile din priviri, i-am dat si lui. A mancat cateva imbucaturi buna cu placere. M-am gandit ca i-am dat inainte galuste din supa facute din oua intregi, ca i-am mai scapat din greseala cate o bucatica mica-mica de albus fiert cand ii dadeam galbenusul cu legume si am zis ca e oricum mare, ca deja Capraru spune sa-l trecem incet-incet pe meniul adultilor, cu exceptiile de rigoare (nu ciocolata, coca-cola, dulciuri cumparate etc.). Cum mai sunt doar vreo 2 saptamani pana la primul an incheiat, am inceput deja pregatirile...
Poze

dupa care i-am amestecat in el un pic de dulceata dar nici asa n-am avut succes. 
ANDRA MARIA(26.08.2007)
Plus la la camin le dau si carne tocata...Si te mai gandesti ca cica de la 1 an trebuie sa manance meniul adultilor...