Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (101)
Raspunsuri - Pagina 19
olguttza spune:
bau!
ziua buna, strumfarie!
iaca, reusii sa reapar in peisaj, deja am ajuns in alt anotimp.
in primul rand, LA MULTI ANI tuturor strumfilor de iulie-august 2007, sa fie sanatosi si cuminti, ca frumosi au fost din prima zi!! 
in al doilea rand, multumim din suflet celor care ne-au urat si noua toate bune acum 1 an, 2 luni si 11 zile! 
in al treilea rand, mi-a luat fo 2 saptamani pline sa citesc tot. ![]()
in al patrulea rand, bun venit noilor mamici si strumfilor lor! ![]()
asadar, noi am cam fost plecate de-acasa toata vara, la bunici (alternativ) si la mare. am revenit de ceva vreme, da' am avut multe pe cap: socru bolnav, petreceri, cumnata in pregatiri de nunta si altele asemenea. acu', sa zicem, ne-am stabilizat.
am trecut prin perioade de agitatie maxima, prin greva foamei, prin somn de max. 6-7 ore/24... am trecut, zic eu, cu bine prin toate si ne-am revenit. Olga e cumintica, doarme legat mai mult de 3 ore (chiar si 9!!), se mai trezeste cateodata noaptea o data sau de 2 ori, ziua are un singur somn (de regula) de vreo 3 ore. papa orice e comestibil (ma rog, in afara de porc, prajeli, ciocolata etc), asadar avem toti acelasi meniu; bea cam 500 ml lapte (zuzu, milli, nu conteaza)/zi si cam 800 ml apa/zi. este disperata dupa fructe (jale mare ca s-au cam dus pepenii, intra in "sevraj" daca trecea o zi fara) si, adevaru' e ca, daca nu-i dau fructe o zi, se constipa. din 29 august merge singurica (chiar nu mai speram!
), are 15 kg si vreo 80 cm, 4 dinti si o masea. nu-i tace guritza o clipa, stie si foloseste frecvent cca 25 cuvinte (inclusiv nume proprii: caty, teo, chiti=cristi etc), face propozitii scurte (bebe nani sau nenea papa), isi canta singura si danseaza (uneori danseaza si pe vorbe, adica atunci cand vorbim noi
), iar cand ii e somn isi canta "nani, nani, pu" (=nani, nani, puishor
).
i-am facut vaccinul de 1 an inainte de a pleca la mare, dar nu si ROR-ul, cu care nu stiu ce sa fac...am vazut c-ar fi obligatoriu, am vb cu pediatra care nu m-a contrat, dar m-a pus sa dau semnatura. mi-e sa nu am probleme la cresa/gradinita din pricina asta, dar tot nu-mi vine sa i-l fac.
motzul i l-am sarbatorit la campina (oana/ghinetz, daca stiam ca esti prin zona...), a fost tare dragutz, a ales de pe tava ruju', pixu' si banii: cocheta, dashteapta si...devreme acasa.
poze aici.
la mare a fost super!! am mai fi stat, daca era dupa noi. Olga a fost neasteptat de cuminte si de adaptabila, i-a placut marea la nebunie. pt. cine are timp si chef sa ne citeasca povestea (scrisa de tata), www.campeanu.ro/a/Articole/E-@ltfel_Romania/449/Jurnal_ special _de_tatic:_Trei_in_concediu:_Cu_Olga_la_mare_la_soare.html" target="_blank">aici, iar poze aici.
sambata ce-a trecut am avut-o plina: cununie civila, motz, nunta. a fost soacra de treaba, a venit sa stea cu fii'mea sambata noaptea ca sa ne putem destrabala si noi in voie. poze de la primele doua evenimente gasiti in semnatura.
am vazut ca v-ati intalnit, care pe unde ati putut: londra, roma, herastrau, iasi....foarte frumoase pozele, foarte frumosi copiii, foarte slabe mamele!
poate om apuca si noi sa onoram vreodata o astfel de reuniune; adevarul e ca herastraul mi-e foarte peste mana, asa ca poate se face o mobilizare si prin tineretului sau carol.
acu iau o pauza, sa-mi aduc aminte ce si cui mai voiam sa zic una-alta.
va pupez!
mi-am adus aminte ca azi e 1 an de cand am botezat-o pe Olga...doamne, parca a fost ieri...![]()
mami de Olga Cristiana 5.07.07
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
AndraZ spune:
Brazuca, eu am patit cu Mara exact acelasi lucru pe care l-ai patit tu cu Denisa. Am incercat tot felul de creme si cremute, scumpe, ieftine, albe, verzi...si nimic. Am incercat inclusiv reteta cu bicarbonat de sodiu. Pana la urma, dezarmata si innebunita am apelat la ultima alternativa: unguent cu extract total de galbenele de la D Baciu. Este f ieftin, 4 lei cutia mare si poate fi folosita pt orice fel de rana. Eu ii dadeam Marei cu ea imediat ce-i aparea iritatia, iar daca asta se intampla seara, pana a doua zi dimineata era gata, ca noua. Si asta a fost valabila chiar si in cazul in care era rana. Si, sincera sa fiu, de atunci nu am mai avut probleme, iar imediat ce observam vreo urma de iritatie, dadeam cu crema din plin. Si a mers de fiecare data. Incearca si tu alternativa asta. Poate da roade pt ca din punct de vedere medical, galbenelele sunt indicate 100% pentru orice fel de rani, arsuri si iritatii.
Bafta multa si pupici Denisei.
arhdy spune:
Bine ai revenit ANDRA. Dar ai o adevarata dolofanica. Este o frumoasa. A mea este mica cat o sfarleaza. Are in jur de 9 kg ai aproape 80 cm.
Pe unde stai in Tineretului, ca si eu stau tot aici (stau o perioada la mama).
Fetelor nu stiu ce sa mai fac. De ceva timp de fiecare data cand scriu in mesaj nu mai pot sa selectez un cuvant sau fraza sa pot si eu ingrosa sau schimba cularea, etc. De ce!!! Ma dispera. Stie cineva din ce cauza? Am facut eu o setare gresita si nu stiu?
Diana si
Cristiana Maria (30.07.07)
poze: http://www.flickr.com/photos/14718383@N04/
brazuca25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui AndraZ Brazuca, eu am patit cu Mara exact acelasi lucru pe care l-ai patit tu cu Denisa. Am incercat tot felul de creme si cremute, scumpe, ieftine, albe, verzi...si nimic. Am incercat inclusiv reteta cu bicarbonat de sodiu. Pana la urma, dezarmata si innebunita am apelat la ultima alternativa: unguent cu extract total de galbenele de la D Baciu. Este f ieftin, 4 lei cutia mare si poate fi folosita pt orice fel de rana. Eu ii dadeam Marei cu ea imediat ce-i aparea iritatia, iar daca asta se intampla seara, pana a doua zi dimineata era gata, ca noua. Si asta a fost valabila chiar si in cazul in care era rana. Si, sincera sa fiu, de atunci nu am mai avut probleme, iar imediat ce observam vreo urma de iritatie, dadeam cu crema din plin. Si a mers de fiecare data. Incearca si tu alternativa asta. Poate da roade pt ca din punct de vedere medical, galbenelele sunt indicate 100% pentru orice fel de rani, arsuri si iritatii. Bafta multa si pupici Denisei. Andra de Mara TeodoraPovestea Marei |
Chiar azi am luat o cutiuta si sper sa aiba efect. S-a mai vindecat putin si a ramas doar portiunea de unde a si curs putin sange ieri, unde e o rana mai adanca. olguttza welcome back! Sa va fie de bine concediul prelungit!
mamik de
Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletzwww.traduceri-rapide.cabanova.ro" target="_blank">traduceri
olguttza spune:
Diana, nu stau in tineretului, ci pe giurgiului, la p-ta progresul, dar mi-e foarte usor sa ajung - au fost niste luni in care mergeam in fiecare zi, dar acum s-a scurtat ziua si mergem in parc doar in wknd.
Brazuca, mercic de re-primire si vindecare rapida Denisei! 
mami de Olga Cristiana 5.07.07
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
Vivela spune:
Hop si eu.
Nici n-am inceput bine munca si iaca sunt nevoita sa stau cu strumful acasa
. Nu, nu de placere. Ci din cauza de rubeola ca reactie la ROR. Cica forma usoara...
.
Am si eu o intrebare, pentru cine stie, evident: in perioada asta, e copilul contagios sau nu? Cica sa il tin in casa 7 zile. Ce risc daca totusi il scot afara sau chiar il duc in colectivitate? (m-a luat prin suprindere diagnosticul si am uitat sa intreb pediatra
).
DaviDependenta
www.youtube.com/watch?v=7ZscS775ek8" target="_blank">Children see. Children do.
Timi07 spune:
Luna e excelent cu ai mei aici, la pranz mergem acasa la masa. Nu facem nimic, nici vasele nu ne lasa mama sa le punem in chiuveta. Dupa ce mancam o luam pe Soph si o trimitem cu bunicii acasa. Rasfat total!!! Ma bucur ca ne accepta Soph sa dormim cu ea in camera, chiar daca se trezeste la 6-6,30 e mai bine decat asta iarna sau cand am fost in Fr ca se trezea din ora in ora.
Ai mei au invatat-o pe Sophie sa dea mana si pe uram sa i-o pupe. Duminica am fost prin magazine si maica-mea a cumparat niste atentii pt acasa. Cum stateam noi la rand sa platim da Soph mana cu mama care i-o pupa mi-o da si mie sa i-o pup si se intoarce fii-mea si intinde mana si la cei din spate sa i-o pupe. Era coada destul de mare dupa noi si ce s-o fi gandit fii-mea astea tooti stau la coada sa-mi pupe mie mana.
A mers la o doamna si ii dadea indicatii ce sa cumpere, pe limba ei evident. Era asa de dragalasa cum arata cu degetul la un tricou si macanea pe bebeluseasca ei.
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe
mamii spune:
olguta bine ai revenit Felicitari pentru grashunica 
timi ce mai ai o adevarata domnishoara
..
cred k innebuneshti cand o vezi ca intinde manutza..eu ash leshina cu siguranta![]()
Mami de Alexandru din 13.07.07
Pov. nasterii
www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank">poze cu noi
brazuca25 spune:
Timi
foarte tare Sophie! Desteapta fata!
mamik de
Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz
www.traduceri-rapide.cabanova.ro" target="_blank">traduceri
monicabo spune:
Salutare!
Olguta, bine ai revenit, am vazut pozele, f frumoase! Olguta este o dragalasa ![]()
Vivela, imi pare rau pt David... la intrebare nu stiu sa-ti raspund, habar nu am...poate reusesti sa o suni pe dr-ita totusi, daca e...
La ce cresa l-ai dat pe David? Tot unde este si Mara a Andrei?
Lasa, ca trece pana la urma 
Brazuca, ma bucur ca sunteti mai bine cu popoul!
Timi, super ca-i aveti pe ai tai si va ajuta!
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
31+
Ana Maria

de Mara Teodora