Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (99)
Raspunsuri - Pagina 12
nma spune:
Buna dimineata!
Eu din lipsa de timp citesc mai printre randuri si scriu din an in pasti.
Andra am citit postarea ta si chiar asi fi vrut sa iti raspund dar nu am mai reusit sa intru pe net. Chiar daca nu ti se raspunde imediat sa sti ca mesajele nu sunt trecute cu vederea. 
Mara e la cresa de stat sau la privat? Eu stim ca in Bucuresti exista si crese private.
Nu reusesc sa gasesc bona (majoritatea vord doar un copil, iar 2 bone nu imi permit) si cred ca voi apela cat de curand la solutia cresa.
Multumesc mult fetelor care ne-au vazut/comentat pozele. 
Eu incerc sa nu ratez pozele voastre dar nu prea apuc ca scriu despre ele.
Acum am reusit sa o vad pe Elisa de care imi e tare dor. Ce mult a crescut! Alina nu mai aveti drum prin Vl? te-am sunat ieri dar nu am reusit sa te prind.
Oana am vazut pozele voastre dar tot asa, nu am apucat sa comentez nimic. Aaron ar un zambet perfect. Sunt niste copii foarte frumosi. Eu sunt invidioasa pe carliontii lor
. Uneori o mai plimb si eu pe Andra in roaba. Ii place foarte mult.
Mychydutza nu stiu ce sfaturi sa iti dau dar iti tin pumnii sa reusesti. La mine a fost simplu de fiecare data ca nu prea mai aveam laptic.
Monica nu mai fi suparata. Eu nu iti recomand iti lasi printesa singura in pat.
La mine a fost nasol rau ieri. Copiii se jucau frumos in pat si eu am mers sa le pregatesc masa. Andra stie sa se dea singura jos din pat, iar Alex are grija de ea. Deci puteam sa ii las linistita. Nici nu am ajuns bine in bucatarie ca Andra a inceput sa planga tare. A cazut din pat, peste balustrada, in cap. S-a ales cu un cucui foarte urat. Nu iti mai spun ce a fost in sufletul meu. Nici nu stiu ce sa fac caci urca singura in pat si in general ii place sa se catere peste tot. O duce minte sa puna un scaun mic langa cel mare ca sa poata urca sus apoi se tine de spatar si se leagana. Mi-e foarte frica sa o mai las singura.
Karli multumesc mult pt cuvintele frumoase. 
poate intru mai tarziu ca s-a trezit andra
Nico, mami de Andra si Alex
monicabo spune:
Sal,
Merci pt raspunsuri si de incurajeri...
Asa e, Andreea e alta fire decat mine, copiii din ziua de astazi in general suntmai activi mai vioi, mai precoci...
Nu-mi plac nici mie comparatiile de genul cum eram noi parintii cnad eram mici, si cum sunt copii nostri...fiecare suntetm unici, vremurile de schimba etc...
Eu de ex am crescut si cu mama, insa ea a inceput serviciul la 3 luni cum era atunci, si venea dupamasa acasa...pana atunci stateam cu bunica, care nu lucra...ea facea si gospodarie, mancare, calcat curatenie...eu de ex nu fac toate astea, ci am ajutor in treburile casnice, nu as face fata singura, si cu copil,si cu toate ale acasei...mai fac si eu treburi marunte cand apuc, de altele fizic nu as avea timp.... Dar nci asta cu lasatul copilului singura nu mi s-a parut o solutie buna. Nu asta a fost scopul, cand am facuti copiiii.
Apoi cu 2, la fel, nu o sa am eu timp de prea multe, o sa fie greu mai ales primul an.
Ma bucur ca ganditi cam ca mine, si constat ca si copiii vosri sa tin dupa voi, urla cand plecati un pic de langa ei, le place compania, sa vorbesti cu ei , sa te joci etc... Deci si Andreea tot pe aici se incadreaza...
Va las, iesim si noi pe afara
Andra, sper sa ne vedem si luni.... si cu restul fetelor de au fost data trecuta, si cu celelalte care nu au putut veni...
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
30+
Ana Maria
nma spune:
Am incercat sa scap si eu de suzeta asa ca am aplicat ideea Lunei, deci am taiat suzeta. Domnisoara mea nu vrea sa renunte. A adormit prima seara cu suzeta in mana, apoi a inceput sa o suga iar. Nu ii trebuie suzeta decat cand adoarme, nu doarme cu ea in gurita, iar peste zi nu o primeste. Cred ca o sa o las pe ea sa renunte sau astept sa scap eu de oboseala.
Eu abia astept sa citesc ce fac puiutii vostri. Asa imi dau seama ca si Andra face foarte multe. Nu vorbeste asa de bine ca Matei (el mi-a venit primul in minte) dar spune destule si ea. Cel mai tare ma distreaza cum inceatca sa imite cum face cocosul. Are si ea pe perete desene si in fiecare dimineata trebuie sa le numim si sa facem ca ele.
Cu mancarea ma dispera. mananca foarte rau mancare gatita dar devoreaza fructele. Cum vede struguri incepe sa urle daca nu a primit in cateva secunde. Ii plac foarte mult si mie mi se pare ca mananca prea multi. Oare ii fac rau?
Si uite ca nu am scris ca m-am bucurat cand am vazut mesaje de la fete care nu au mai postat de muuult.
pupici tuturor
Nico, mami de Andra si Alex
mamii spune:
Eu l-am intarcat cu succes pe Alex.Dar as vrea din tot sufletul sa multumesc persoanelor care m-au invatzat si sustinut sa imi alaptez copilul!In special Anyei
care a tras si si-a rapit din timpul ei pentru a ma face sa am incredere in mine si in faptul ca am laptic si sa nu o iau pe aratura cu biberonul
Si acum sa va spun de ce am scris cele de mai sus.Am vb cu un amic care a lui sotie a ramas gravida.Mi-a zis clar 'afara o sa manance biberon doar nu suntem tigani sa alapteze pestetot' Nu am crezut in viata mea ca cineva poate fi atat de ..nushu am ramas uimita..
Ma gandesc acum la sutele de oameni care cred asa ceva la noi in tara.. oare eu pana acum am trait in alta lume ??
Mami de Alexandru din 13.07.07
Pov. nasterii
www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank">poze cu noi
lorinaoo1 spune:
Bonjour!
Caferuta 

Karli da, am intarcat-o pe Lori si nu a fost atat de greu. Acum cand imi vede sanii rade la ei cu drag, dar nu da semne ca i-ar vrea. Deci intacarea e completa. Ce mai face printesa Adeluta? I-au trecut mucisorii?
Andra scuze, si eu m-am bucurat pt tine si "blonda" ta frumoasa, dar nu am mai apucat sa raspund 
Simo te mai felicit inca o data pt vorbaret 

Monica te inteleg ca tii mult la bunica ta, inclusiv si la opinia ei, dar nu ar trebui sa pui la suflet. Asa intelegeau ei pe atunci sa creasca un copil pt ca le era f greu sa fie femei si mame/bunici pe vremea aia. Bineinteles ca le era mai comod sa puna copilul in patutul lui sa stea acolo si ele sa-si poata face si datoria de nevasta, neavand masina de spalat, poate chiar nici aragaz. Tu lasa-i pe toti sa vorbeasca dar spune-le clar ca nu au niciun drept sa se implice in educatia copiilor tai, pt ca tu esti mama lor si stii mai bine ce trebuie sa faci.
Mihaela dusul cu apa calda e bun pt usurinta golirii sanilor (asa isi da drumul laptele si iese mai usor), dar apoi e bine sa pui comprese reci pt inhibarea productiei lactate. Eu m-am ferit de pastilute din acelasi motiv, adica starea de rau care sunt determinate de acestea. Daca iti este tare rau de la ele nu le mai lua. Pune-ti cat mai des comprese cu apa rece sau cu gheata si detensioneaza-ti sanii cat mai rar si vei reusi sa treci cu bine de intarcare. Si, e adevarat, strumful tau are nevoie de si mai multa afectiune din partea ta o perioada. Asa ca nu-l indeparta, chiar daca iti vine greu. Ai sa vezi ca maine va fi mult mai bine, totul e sa rezisti 

Nico am vazut si eu pozicile, dar uitasem sa spun ce dragalasi sunt cei doi fratiori si ce descurcareata e Andra. Of, tare greu trebuie sa-ti fi fost cand a cazut Andra din patut. Pup cucuiul sa treaca repede 
Diana ma bucur ca fetita ta nu s-a mai trezit plangand, poate a uitat urata experienta din spital 
Tzontzonica mea
Lorina Maria (5 iulie 2007)
CarlaV spune:
'Neata, tot pe fuga sunt, nu vreau sa ignor pe nimeni dar uneori uit si alteori nu am timp sa raspund cat mi-as dori. Plus ca urasc tastatura de la laptop.
Andra, si eu m-am bucurat de progresele Marei dar nu am avut cand sa scriu. Mereu cand ne-am intalnit cu Vivela si David am tot sperat ca o sa fiti si voi prin zona.
Monica,
, sunt sigura ca iti cresti foarte bine fetita, se vede dupa cat de frumos zambeste. Si la noi patutul e doar de dormit, in rest nu sta acolo deloc, iar carutul l-am folosit 2-3 luni. Te inteleg cat e de greu, si noi ca si Alina.a ne crestem singuri copilul, nu avem pe nimeni care sa stea cu Saby sau sa ne ajute la treburile casnice, in plus de asta mai e serviciul, alergatura prin oras, clientii, telefoanele care suna continuu, obligatiile sociale... La sfarsitul zilei ne retragem in dormitor sa mancam o felie de tort (ca ziua ne vede fata si cere si nu vreau sa-i dau zahar) si sa vedem Stargate (d'aia a ajuns fii-mea sa zica Goa'uld). Te admir pentru felul in care iti cresti fetita si sunt sigura ca si surioara ei va fi la fel de bine ingrijita si de fericita, si ambele fetite vor fi mandre de parintii lor. Iar bunica... e batrana, zice si ea din ce i se pare ca-si aduce aminte, incearca sa nu te necajesti.
Saby e mea e un fel de "mini-me", ma recunosc in gesturile si obiceiurile ei, ca si in treptele evolutiei, dar nu cred ca va creste la fel ca mine pana la 18 ani si n-am nici o problema cu asta.
Simo, felicitari pentru bicicleta, fii-mea a zis cel mai greu galben si pantalon.
Ieri a fost comica rau, eram in masina si taica'su imi zicea "uite cum schimba ala banda" si Saby a zis "banda", apoi vazand incantarea noastra a tot repetat. Dimineata cand i-am zis "banda" ea a zis foarte clar "dam-ba", i s-au incurcat sinapsele pe undeva
.
Gata, fug ca sunt cu casa vraiste, renovam de cateva luni si tot nu e perfect cum vrem, am de spalat vase si rufe, de taiat unghii la mine si la fata, de facut papa, ordine, curatenie, de aruncat juma' de casa de gunoaie, de terminat un proiect pana diseara la 18 si intre timp sa vorbesc cu fata, sa ii raspund la intrebari si sa o laud pentru fiecare lucru nou si destept pe care il face. Am ajuns sa-mi fac lista cu ce am de facut ca sa fiu sigura ca nu uit ceva.
Paticut, Andutzy, Vivela, Violetan, Ioana75, Fianna, Brazuca, Aylin, n-am mai vorbit demult dar ma gandesc la voi si la copiii vostri si va pup tare pe toate/toti.
Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
xerxe2005 spune:
Nu va pot explica cat de bine imi face sa citesc despre progresele puiutilor vostri si sa ma bucur pentru ei. Chiar daca mi se pare uneori ca Razvan al meu nu e asa limbut sau nu se joaca cum o fac unii copilasi, incerc si eu sa il mai invat cate ceva din ce citesc pe forum.
Noi suntem bolnaviori. Suntem internati la spitalul de copii cu gastro-enterocolita acuta. A facut febra, a varsat de multe ori, a facut diaree, a fost apatic, nu avea pofta de mancare si ne-am dus la spital ca ma speriasem chiar. L-au chinuit la urgente sa ii puna branula, i-au luat sange, i-au luat cu o sonda proba de scaun, i-au pus perfuzii si in tot acest timp el urla de nu mai putea si eu plangeam pe langa dansul si nu m-au lasat sa il alaptez ca sa se linisteasca si sa stea cumintel cu perfuzia. Apoi ne-au internat la pediatrie, intr-un salon execrabil, cu un pat care avea doar trei picioare, al patrulea erau de fapt niste caramizi si care a picat imediat ce l-am atins. Doctorul de garda mi-a dat de inteles ca e mai bine sa il tratez acasa si asta am si facut, am plecat acasa si i-am dat ce mi-a prescris: Hidrasec, Metoclopramid, Enterol, Smecta si inca ceva, Eurefal parca sau ceva de genul. I-am dat sa pape orez fiert cu morcovi si sa bea ceai de pojjrnita, dar nu prea a vrut decat san.
Azi am fost iarasi la spital, la analize, i-au luat in 5 fiole sange. Am vrut sa facem ecografie abdominala, dar s-a luat curentul cand umbla chiar cu aparatul pe burtica, dar nu era totusi finalizata investigatia. Am asteptat o ora sa revina curentul, dar apoi am renuntat ca nu mai avea rabdare Razvan si deja maraia si doctorita de la ecograf mi-a zis ca pot sa plec linistita, nu a vazut nimic suspect la baiat.
Asa ca acum suntem acasa. Razvan e mai vioi, deja e fericit sa vada puisorii, gesticuleaza si striga dupa ei:"Husss, husss". Sper ca pana diseara sa pape mai bine.
Am vazut la urgente un copilas de un an si noua luni care speriat de branula, de termometru, de sonde, etc. plangea si striga': "Gata, gata" si mamica lui, o doamna cam la 40 de ani, foarte calma, ii spunea poezii ca sa il linisteasca si el o completa unde ea se prefacea ca nu isi mai aminteste versurile si numara cu dansa 1,2,3,...si mi-au placut amandoi foarte mult. Se vedea ca parintii lui au muncit cu el, i-au vorbit mult, de a reusit el sa invete si poezioare si sa numere. Nepotul meu de aceeasi varsta, abia zice mama si tata.
Stiti, ma plangeam pana de curand ca Razvan e prea activ, ca ne oboseste pe toti, dar acum, vazand ce dureros e sa iti vezi copilasul bolnav, ii multumesc Domnului pentru fiecare clipa de sanatate si bucurie de care avem parte.
Razvan Gabriel
karligutza spune:
sunt in asetimentul tau mamii in ceea ce priveste alaptatul si faptul ca ANYA a facut foarte multe fete sa alapteze exclusiv pana la 6 luni ale bebelusului, sau pur si simplu sa mai alapteze, sa nu se opreasca la un moment dat pe parcursul alaptarii, etc.... eu ma numar printre ele, si cred ca daca nu o gaseam aici, as fi facut cu siguranta multe "greseli"! inclusiv cu diversificatul! Parca multe din ce m-a invatat ea pe mine imi vine sa le transmit si celorlalte mamici pe care le aud ca au nascut de curand si simt ca trebuie sa afle NOUTATILE in materie de alaptat/diversificat/tratamente usoare .. si de multe ori mamicile ma asculta la randul lor, insa am dat si de devize ca astea: "n-o sa-mi las sotia sa alapteze, ea va face cariera, va avea sanii frumosi in continuare, ca doar si eu am crescut cu lapte praf si cu bona!" (una din parerile unui barbat) sau "daca as sta sa o cresc dupa internet" sau cand plange copilul sa nu-i arati deloc afectiune, pentru ca il alinti?! sau si mai rau sa plesnesti copilul peste gura ca se joaca cu mancarea si-o imprastie in ploaie din gura? ma ia cu fiori sa vad ca mai sunt astfel de persoane! 
karligutza
sunt mamica Adelutei