Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (182)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui carpatina

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

vreau reteta de pasta cu vita,

si io' pls.

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Ia uite:

1 ceapa medie
1 ardei (rosu, verde sau galben)
2 morcovi
1 patrunjel radacina
o mana de frunze de patrunjel
500g vita taiata cubulete (daca aveti de gand sa folositi pt bebe blender sau mouli) sau tocata
2 linguri de ulei de floarea soarelui (sau de rapita, de seminte de struguri etc)
500g sos de rosii
parmezan ras sau cascaval ras
1 oala cu fundul mai gros (eu folosesc una de supa de 2.5L)

Se taie ceapa si ardeiul marunt si se pun la calit la foc mic. Apoi se adauga carnea si se lasa sa se inabuse cateva minute.
Se adauga apoi morcovii si patrunjelul radacina taiate marunt si sosul de rosii. Se poate completa cu apa incalzita pana se acopera ce e in oala. Se pune capac si se lasa la foc mic 45 de minute daca ati folosit carne tocata sau 55-60 de minute pt carnea cubulete.
Inainte cu 5 minute sa fie gata se adauga frunzele de patrunjel.

Intr-o oala separata fierbeti pastele conform intructiunilor de pe cutie.
Cand sunt gata se impart in farfurii si se toarna din sosul pregatit si se presara parmezan/cascaval dupa gust. Daca nu ati folosit carne tocata, ce e pt bebe puteti da prin blender cateva secunde, ca sa marunteasca bine carnea.
Si se mananca cu pofta maxima!!!

Acum, daca am in casa mai adaug cu frunzele de patrunjel si 1-2 zucchini taiti marunt si las 10 minute.
Eu folosesc paste scurte, gen rigatoni/penne sau fusilli/rotini ca sa le poata Lisa manca cu mana. Pt ea amestec totul in farfurie, ca sa se intinda bine si apoi i le pun in tavita de la scaunul de masa.
Dupa cum stit deja, eu nu folosesc sare sau piper, dar am descoperit ca la amestecul asta nici nu trebuie sare deoarece cascavalul/parmezanul e sarat si ii da un gust f bun. Daca puneti si sare o sa fie prea sarat!!!
In loc de carne de vita puteti folosi pui sau curcan (trebuie lasate la fiert doar 35-40').

Lisa le adora si le mananca cu mare placere. Ba ne serveste si pe noi.

Sa imi spuneti ce impresii au avut piticii vostri.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
sa ma laud nitel si io.

http://www.icrny.org/114-Under_30Young_Musicians_at_Merkin_Hall.html

Bravo, Sabina!
Sa mai vii la noi cu de-astea!

Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

hello !
Marunzika, cred ca ai ajuns deja pe meleagurile germanice , sa va fie de bine primul concediu in 3 si te asteptam pe-aici .

Sim, daca nu te-au sunat inseamna ca-i ok, sa ne zici impresii.

Rox, care nevasta lenesa se confeseaza-n cartea aia, adica unde s-o caut ?

Adimercedes, de mult voiam sa te rog sa ne pui un film cu Lisa cand mananca, tare mult as vrea s-o vad cum papa ea singura, cred ca-i super haioasa. Si eu i-am dat spaghete cu carne date prin blender ca mie nu-mi plac cu carne tocata , adica spaghete facute pentru noi, si au avut mare succes, am pus in ele o gramada de mirodenii, oregano, maghiran, menta, etc.

Sabina, mai lasa mai mamicice care au obosit alaptand, ai puii un an deja, nu-i bine psihic sa fie terorizate cu atatea nopti nedormite si dureri la sfarcuri de la dintii copilului, parerea mea. Deja au nevoie de mese complet diversificate si lapte in completare, sunt mari de-acum. Iar alintul se poate face in multe alte feluri, nu stand la tzatza. Parerea mea !Iar copiii intotdeauna sunt pe primul plan, inclusiv atunci cand sunt intarcati, la 1 saptamana, 1 luna sau 1 an .

.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )

www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
filme Ghighi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ideea e ca mai bine obosesti alaptand..decat facand biberoane.
macar noaptea il pui la tzatza, te intinzi cu el si adormi in continuare.....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Citat:
citat din mesajul lui slippers76
Sim, tu esti curajoasa si tare ca stai acasa. Eu in prima zi de gradi a Mirunei am dat tarcoale gradinitei(efectiv tarcoale). Am mai stat pe la birou pe la Mihai (care era la o strada distanta), dar nici acolo n-am avut stare. mamica curajoasa.

As da tarcoale, dar mi-e ca ma vede Stefan si incepe sa planga si atunci chiar nu o mai scot la capat cu el. Mai astept si eu pana la 5 juma cand o sa ma duc sa il iau. Trebuie sa stau de vorba putin si cu persoana care raspunde de el, sa imi spuna ce a facut azi, ce a mancat, etc. Plus ca vreau sa imi trimita pe mail si meniul de sapt viitoare.

Jurnal de calatorii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Citat:
citat din mesajul lui papanash
Rox, care nevasta lenesa se confeseaza-n cartea aia, adica unde s-o caut ?

pe google mai florareaso.. pe google..

=====================

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sim_stoian
Mai astept si eu pana la 5 juma cand o sa ma duc sa il iau.

bravo.. pune mana si fa capitol nou te rog.. ca io' sunt in productie

=====================

Mergi la inceput

Citat:

ideea e ca mai bine obosesti alaptand..decat facand biberoane.
macar noaptea il pui la tzatza, te intinzi cu el si adormi in continuare.....

zau de mi-a "sarit" somnul in vreo nopate in care m-am trezit sa-i fac/dau biberon... Si in plus, biberonul putea sa-l fac/dea si alt "fraier" in afara de mine.. asa ca am mai prins din cand in cand si niste reprize de somn de cate 12 ore...

=====================

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alinus_25
NU mai manaca neam. Traieste cu putzina tzitzi si in rest 2-3 biberoane.

Adica nu-i dai si alta mancare (fructe/legume/carne..etc)?

Bine te-am regasit!

=====================

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Ma apuc de capitol nou.
Cu ocazia asta vad si io cum functioneaza noul browser de la Google.

Jurnal de calatorii

Mergi la inceput