Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (182)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Rox, iar a aparut reclama aia, e la crema pt. bebelusi de la sensi blu, ceva expert baby. o mamica blonda il tine in brate pe Bubu ? Zau ca seamana leit.

.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )

www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
filme Ghighi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiciDe2007 spune:

Capitol nou aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Sa cresteti mari si frumusei papanashi si dulcetici:
Bianca Elena,Sara Ioana,Ana Martina,Antonia Maria,Eliza Lavinia,Erika, Andrei Serban,David

Albert Raoul,Vlad Mihai ,Matteo,Gabriel Alexandru ,Vladimir Constantin

Andreea Cristina ,Stefania Daria,Matei,Alexia Rhiana

Ali , Sonia 22.10.07 si Enrico 8ani
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

ideea e ca mai bine obosesti alaptand..decat facand biberoane.
macar noaptea il pui la tzatza, te intinzi cu el si adormi in continuare.....

Eu le inteleg pe fetele care se chinuie. De ex., eu nu am putut sa ma intind langa Lisa si sa o las la san iar eu sa dorm, bine merci. Am incercat de cateva ori, eu am adormit, ea m-a folosit pe post de biberon si a atipit si ea si consecinta a fost ca am avut sfarcurile varza, sangerande, efectiv. Plus ca eu dorm ca un bolovan si imi era f teama sa adorm cu Lisa langa mine... Eu am avut noroc ca s-a intarcat singura, efectiv s-a ridicat de la san si nu a mai vrut neam, scutura din cap ca nu. Eu i-as fi dat in continuare cu mare placere, mai ales ca nu au fost drame (muscaturi etc). Dar eu stiu ca Lisa sugea ffff des si noaptea, si ziua in perioada in care avea un salt de crestere si nu o mai multumea tzitzi. Atunci ne-am diversificat. Dupa ce s-a intarcat a mai avut perioade in care s-a trezit noaptea. Si da, era de foame, orice ar zice oricine. Atunci aveam pregatita niste paine si branza. Manca f fericita o jumatate de felie de paine si 2-3 felii de branza si se culca linistita si mai manca la 8-9. Acum nu se mai trezeste noaptea pt papa, dar dimineata la 7:30 e sus si pana la 8:30 trebuie sa pape.

Eu inteleg perfect viziunea ta. Si sa stii ca sunt de acord si cu ce a zis Papanash. Trebuie gasit un echilibru. Nu sunt de acord cu "stransul din dinti" numai pt integritatea emotionala a copilului. Ei sunt ca un radar si simt resentimentele. Daca ii dai tzatza cu sila/frica/groaza puiul te simte si e mai rau decat daca ii dai noaptea 1/2 de felie de paine, un biberon sau suzeta.

Si daca tot ai zis de suzeta, eu sunt absolut convinsa ca suzeta exista de cand exista si tzitzi!!! Bine, nu a fost mereu asa sofisticata, primele erau primitive, gen material in care au pus mancare inmuiata in lape etc. Dar sa stii ca sunt copii care au nevoie de molfait, nu neaparat de supt tzatza. Si pt ei suzeta e mana cereasca. SI pt parinti, mai ales. Adica pt mama, care altfel se trezeste pe post de suzeta, de unde rezulta toate frustrarile, resentimentele etc. Pt ca puiul nu mananca de foame, poate nici nu mananca, doar molfaie. Iar dupa 1 ora, 2, 3 are iar nevoie de molfait si tot asa.

Eu le indrum pe fetele care sunt acum la rascruce sa isi asculte puii. In sensul ca au ei un motiv de se trezesc si trebuie oferit ce au nevoie. Tzatza nu rezolva toate problemele!!! Daca se trezesc de foame, poate e o idee ca la a doua trezire sa le oferiti ceva de mancare serios apoi pneti-i la tzitzi pt adormit. Daca se trezesc de alint, dati-le tzatza, dar eu nu cred ca se trezesc de alint din ora in ora! Ei sunt programati sa fie eficienti si trezitul la ora nu ii ajuta nici pe ei. Daca vor doar sa molfaie, eu cred ca suzeta e ok, dar multi nu o mai iau la varsta asta, pt ca folosindu-va pe voi pe post de suzeta si stimuland sanul, chiar daca nu trag serios tot le pica ceva in gura, deci e un bonus fata de suzeta care nu da nimic dar satisface o nevoie de baza. SI mai cred ca uneori in anumite chestii ii tratam ca si cum ar fi mai mici decat sunt.

Eu cred ca feteleau indoieli pt ca vor sa faca ce e mai bine. Din pacate, noi putem veni doar cu idei aici si sugestii. Fiecare pui e diferit, are nevoi si personalitate diferite si eu una nu pot da sfaturi. Pot zice doar ce as face sau ce am facut deja. E la latitudinea fiecarei mamici sa descopere care e solutia cea mai buna pt ea si puiul ei si apoi sa actioneze in consecinta cu cat mai putine mustrari de constiinta. Si nu mi se pare drept nici sa stam si sa reprosam ca nu fac bine ce fac, daca deja au luat o decizie pe care au gandit-o bine si care ar functiona in cazul lor si al puilor lor. Pt ca fiecare pui e un individ cu propriile nevoi si propriile solutii. Iar gasirea acestor solutii e o chestie de "trial and error".

Le urez succes fetelor care se chinuie si le doresc sa gaseasca solutiile care sa le aduca liniste si calm lor si puilor lor!!!

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aeperju spune:

Citat:
citat din mesajul lui adimercedes

Citat:
citat din mesajul lui aeperju

Hihihi! Kriss, da' ma cam paste un gand fiindca nu as vrea sa-l las la gradinita pe Andrei de la 2 anisori si nici sa-l incurc pe sefu' si sa plec iarasi peste 1 an (deja are o fata in locul meu si ar fi bine s-o mai tina sa rezolv eu cu bb2). Oricum multam frumos de raspuns.

gabi, multam!

emma

Emma, cel mai bine vorbesti cu medicul tau, ca el stie ce operatie ai avut. Mie medicul mi-a zis ca e bine sa nu raman vreo 6 luni, ca sa se refaca taietura in uter.

Succes la "barzaluit" .

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Povestea obtinerii sarcinii

multumesc frumos! sigur ca o sa vb cu dr. am intrebat doar asa informativ.

emma

Mergi la inceput