Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (181)
Raspunsuri - Pagina 14
Roxana_G spune:
Vlad si Albert
Sa cresteti mari, sanatosi, voiosi si voinici, sa aveti numai bucurii si noroc!
mamicile, sa va traiasca puii si sa va bucurati de ei! Un
special si pentru surioara de Vlad.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/
Yaia spune:
Adimercedes, hai ca nu citez nici eu, sa ocup doar pagina urmatoare, nu tot capitolul. ![]()
Am citit ce ai scris si m-am minunat cat de asemanatoare sunt temerile noastre. E si firesc, avem aceeasi meserie, de mamica! Mie chiar mi-e teama de eventuala mea incompetenta. Adica ma incred tare nult in instinct, dar mi-e teama sa fac vreo greseala gen copilul are febra mare si eu ii dau medicamente din auzite. Asa ca prefer sa o duc la medic si sa-i dea tratament dupa consultatie in loc sa-i dau eu ceva din auzite. Recunosc totusi ca as face orice pentru a scadea febra copilului. De exemplu, luni seara cand am vazut ca intrarectal avea 38,8, am tipat la sot sa se imbrace ca mergem la urgenta. El saracul a inceput sa-mi zica sa ma calmez ca nu merita sa mergem acolo pentru atata lucru. Eu am zis: Cum adica, atata lucru? 38,8 ti se pare nimic? In fine, i-am pus pana la urma un supozitor de bebe cu paracetamol sa scada febra si si-a facut treaba pana dimineata, dar a doua zi la medic eram. Teama mea cea mai mare vine din faptul ca am citit de cazuri de febra foarte mare la copii, care s-a lasat cu (virgula) convulsii si mi-e foarte groaza de asta. De unde stii cand e pericolul cel mare? Numai experienta si instinctul te pot ajuta. Experienta pauza la mine, asa ca nu vreau sa risc sa ma incred doar in instinct. Pentru print, stau 10 ore in sala de asteptare, daca trebuie (sper sa nu fie nevoie niciodata!)
Faza cu vomitatul o cunosc foarte bine. Si e exact cum ai descris-o. La noi e mai grav, ca nu vrea sa accepte nimic din ce e medicament pe cale orala, orice gust ar avea, chiar si bun (dupa parerea mea). Si crec vicios: trebuie sa ia medicamentul ca altfel nu se vindeca, dar vomita daca i-l dai, dar trebuie sa si manance ca altfel ii distrugi stomacul sau ficatul sau mai stiu eu ce, dar daca ii dai medicamentul inainte de masa nu mai mananca si daca ii dai mai intai sa manance si apoi medicamentul exista mari sanse sa vomite tot...
Si e chiar ca in poezie: "Of, of, numai mama sa nu fii!" ![]()
Planurile noastre includ surior sau fratioara, am dori o fratioara, dar nici surior nu-i bai! Sotul zicea sa-l facem repede, acum cat mai suntem tineri si mai avem ceva rabdare ramasa. El chiar isi punea problema daca o sa ma joc si cu al doilea copil la fel cum ma joc acum cu Tudor. Dar l-am linistit, mai ales ca practicul a adus argumentul forte: doar nu o sa mai cumpar inca un patut, carut, scaun de masina etc. Asa ca asteptam sa fie Tudor mai independent si sa nu mai aiba nevoie de "ustensile", probabil cand va avea vreo 2 ani.
Multa sanatate Lisei, in primul rand! Iar in al doilea rand mult succes cu firmele, sa va mearga atat de bine, incat sa va luati jet si sa veniti la noi in vizita. Iar daca nu o sa fie bani de jet particular, macar multi bani, ca sa veniti cu o cursa regulata. ![]()

Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui slippers76 Kriss, Yaia, Alinkav, Alehiam, Gabitz, Vlad va multumeste pentru urari. ![]() ![]() |
Dulci, dom'le, dulci pupicii astia!
Poze
Roxana_G spune:
Sim, vad ca ati avut super party de motz. Stefan e minunat, tare chipes si vesel ca se obicei. I-au placut lautarii care va sa zica. Tortul a fost si el super. Noi nu am mai pus nici un 1 pe tort, desi luasem vreo 3 lumanarele cu cifre. ![]()
Yaia, sanatate multa lui Tudor, sper sa nu mai aveti probleme. Cel putin nu pentru o buna vreme. Si eu sunt stresata cu gradinita Alexandrei, ea deja e cu muci de cand s-a racit afara. Oricum, nu le ierta pe madamele alea cu ferestrele lor deschise.
Papanash, nu am apucat pana acum sa iti spun ca mi-a facut mare placere sa ne cunoastem. Esti foarte draguta, optimista si tonica, exact cum esti si pe forum.
Imi pare rau ca nu prea am reusit sa ne conversam in timpul scurt, dar poate ne vedem candva, eventual si cu "tancurile" noastre. Poate baga si Bubu la cap de prin vorbirile lui Ghighi. Aaa, si legat de picioare, Bubu tine laba contractata si acum, de abia il incaltam. I-am luat si noi ghete 22-23 ca voi, pentru ca, desi e loc destul la bot, nu reusesc sa i le indes si sa le inchid. Nu cred insa ca la voi e cazul de vreun ortoped, mie nu mi s-a parut nimic ciudat la mersul lui Ghighi si nici nu e format definitiv.
Carpatina, ai vazut ce fata sociabila ai pana la urma? Eu intru la categoria fericiti ca mi-a studiat si bijuteriile. ![]()
Rox ,
Poze
Roxana_G spune:
De la petrecere nu am multe povestiri. Copiii cei mari au facut nazdravanii, cei mici au fost cumintei foc. Mihnea e tare scump, era putin cam obosit, dar cuminte foc. Bubu la fel, cumintelul mamei. De ieri este tuns foarte scurt, nu chiar chelie. E asa haios, are mutrita de baietel, nu de bebelus ca pana acum. Alex cand l-a vazut a zis ca asta nu e Andrei al nostru. Azi dimineata l-a recunoscut
dar a precizat ca atunci cand isi stramba gurita nu stiu cum nu il mai recunoaste.
Oricum l-a tuns cumnata mea cu masina de tuns, fara probleme, chiar ii placea sunetul.
Party a fost frumos, si relaxant ca am mers tot pe vesela de unica folosinta. Pozele nu am apucat sa le pun pe site, o sa incerc diseara ca am dus atomica la bunici. Am decis ca va incepe gradi abia dupa 15 septembrie.
Rox ,
Poze
adimercedes spune:
Yaia, tin pumnii sa va iasa si voua ploile precum vreti. Noi am dat dovada de oarece practicalitate cand am luat lucrusoarele de bebe, ca se pot refolosi (exceptie hainele, daca e baiat :P) - scaunul de masina e ok pana la 18kg, dar aici va trebui scaun special pana la 6 ani, deci...
Multumesc de urari.
Referitor la ce faci cand are febra mare. Pai, eu pe Lisa am bagat-o la baie in apa calaie (in tura trecuta de febra), ca ardea si Panadolul nu mi se parea sa isi faca efectul asa de repede pe cat vroiam eu. Comprese cu apa rece stiu ca mai ajuta, dar nu le tine pe cap! Tura asta am facut 18* in masina si a fost ok pe drum spre si dinspre medic. Dar era toropita si adormea, se mai trezea, era f afectata, saracuta, desi la medic a zmabit la asistente, a facut cu mana, s-a jucat cu mine, i-a impins medicului mainile cand a vrut sa o consulte, a facut scandal, apoi i-a bebelusit si lui, dar in drumul spre casa iar a cazut. Nu am stiut ce sa fac altceva decat sa fac cat mai rece in masina. Si medicamentul i l-am dat in parcare pe stomacul gol, ca nu aveam unde sa ii incalzesc borcanel, nu cred ca l-ar fi mancat in starea respectiva si daca dadea afara nu aveam unde si cu ce sa schimb, decat daca ma duceam in mall. Asa ca m-am riscat, din 2 rele, asta mi s-a parut cel mai mic, i-am dat Nurofenul si apoi i-am dat un biscuite de orez expandat si a molfait putin la el pana a adormit. Dar cand am ajuns acasa a mancat 1 borcanel jumate...
Ma duc sa ma epilez. O sa revin cu niste intrebari pt cine ma poate ajuta.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii
Yaia spune:
| citat din mesajul lui Roxana_G Yaia, sanatate multa lui Tudor, sper sa nu mai aveti probleme. Cel putin nu pentru o buna vreme. Si eu sunt stresata cu gradinita Alexandrei, ea deja e cu muci de cand s-a racit afara. Oricum, nu le ierta pe madamele alea cu ferestrele lor deschise. |
Si eu sper la fel. Multumim mult!

Poze
Yaia spune:
Adimercedes, multumim! Si noi la fel, am cumparat totul nou, cu gandul la refolosirea lor la bebe2. Numai ca trebuie sa asteptam sa fie eliberate inainte de a incepe proiectul bebe2.
Probabil cand o sa aiba Tudor vreun an si jumatate, o sa incepem sa scriem la barza, desi probabil o sa fie pe august 2009 inceperea proiectului. Dar am citit ca tu stii cel mai bine cum e cu asteptarea unui bebe. Planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ si bebe vine tot cand vrea el sa vina.
Multa sanatate Lisei, sa nu mai faca febra curand, ca tare greu mai e!
Iar cu raspunsurile la intrebari, pe maine de la mine, daca ma pricep. Acum fug sa-mi recuperez printul de la gradi.
PS Azi m-am logat pentru prima data la site-ul gradinitei unde s-au creat dosare virtuale pt. fiecare gradinar si am vazut poze cu Tudor de la gradinita. M-am topit toata!
Poze
carpatina spune:
| citat din mesajul lui Yaia Acum fug sa-mi recuperez printul de la gradi. |
Deja? Cate ore sta el acolo?
| citat din mesajul lui Yaia PS Azi m-am logat pentru prima data la site-ul gradinitei unde s-au creat dosare virtuale pt. fiecare gradinar si am vazut poze cu Tudor de la gradinita. M-am topit toata! |
Hai topeste-ne si pe noi!
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
carpatina spune:
Papanasho, cum mai e morcovul?
Cand ai timp, te rog trimite-mi si mie un email cu pozele... adresa ti-am dat-o. Merci. 
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)