Clopotei de Ianuarie-Februarie 2008 (94)
Raspunsuri - Pagina 9
nemary spune:
fetelor, Daria a facut pojarel. din cauza lui a facut febra si are scaunele ff moi, aproape apoase.
3 zile stam inchise in casa, trebuie sa-i fac mancare de regim, adica piure de morcov cu orez, apa de orez (care am uitat cum se face
) si lapte fara lactoza.
in plus trebuie sa-i dau debridat, biotics si hidrasec timp de 5 zile.
Mari
de Daria Maria(29.01.2008) Povestea Darului plangaciossunt tot mai mare
odiseea
www.onetruemedia.com/shared?p=3d1513077dbe4d8dc619f9&skin_id=402&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj bebelina
POZE DARIA
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
Lala_D spune:
Ceska noi avem premergator. L-am pus in el in momentul in care incepuse sa se ridice in patut in genuchi.Il las circa 20 de minute pe zi. Am inceput cu 5 minute si progresiv de la saptamana la saptamana am avansat.
Cu privire la incaltaminte : merge si cu pantofiori dar si in picioarele goale. Lui ii convine mai mult descult.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
stancutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nemary fetelor, Daria a facut pojarel. din cauza lui a facut febra si are scaunele ff moi, aproape apoase. 3 zile stam inchise in casa, trebuie sa-i fac mancare de regim, adica piure de morcov cu orez, apa de orez (care am uitat cum se face ) si lapte fara lactoza.in plus trebuie sa-i dau debridat, biotics si hidrasec timp de 5 zile. Mari de Daria Maria(29.01.2008) Povestea Darului plangaciossunt tot mai mare odiseea www.onetruemedia.com/shared?p=3d1513077dbe4d8dc619f9&skin_id=402&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj bebelina POZE DARIA Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza. |
Ufff...pupam cretulina mica. Cum si-a dat dr. seama ca e pojarel? Are ceva bubite? Apa de orez nu stiu cum se face. Cu lapticul, din cate stiu eu daca o alaptezi poti sa continui, doar formula trebuie sa fie fara lactoza. Sper sa se faca repede bine la burtica, ca altfel fiind ceva viral nu ai ce face.
Stancutza,
de
Sofia Elena - 21.01.2008Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei
lorena_andreianu spune:
Fetele, multumesc de urari. Noroc ca am fost atentionata, ca altfel ramaneam cu datorii...![]()
Un gand deosebit pentru Alina! Mult curaj!
Eu sunt ametita, de vreo saptamana; cel mic se scoala noapte de noapte plangand. Am fost si la dr si se pare ca sunt dintii. asa ca, inlantuim gelurile de dinti si paracetamol. Febra n-are, doar plange/ maraie mai toata noaptea si musca tot ce prinde.
Azi vad ca si pe zi e maraici, drept urmare a sarit masa de pranz (inlocuita cu tzitzi) si doarme... ca doar trebuie sa recupereze noptile pierdute, nu?!
Va pup pe toate si pe toti, sanatate multa la bolnaviori si sa profitati in continuare de vacanta, cat mai e.
Mai apar.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mitza biciclista cu Stefan Daniel (02 ian. 2008) si Miron Radu (06 oct. 2004)
Nazdravanii de sept-oct 2004 la 3 ani
Lala_D spune:
Mari sa va faceti repejor bine 
Apa de orez /decoctul de orez- 2-3%
- orezul (2 linguri cu virf)se spla se tine 24 de ore la macerat in apa rece, se fierbe apoi 2-3 ore, se strecoara prin tifon/sita. Se completeaza cu apa fiarta pina la un litru.
Mucilagiul de orez 2,5%
- contine bobul fiert de cereale care a fost pasat. Se alege orezul, se spala in doua ape, se adauga 2 linguri cu virf de orez la 1 litru de apa. Se pune la macerat seara 12-24 de ore in apa rece, a doua zi se fierbe la foc moale 2-3 ore, se rastoarna intr-o sita deasa si se paseaza orezul de 2 ori refacind cantitatea de apa pina la 1 litru.
Supa de morcovi -
300 de g morcovi tineri (pentru nou nascuti) sau 500g morcovi pentru sugari, 1 litru de apa. Se curata morcovii, se spala, se taie in rondele subtiri, se pun la fiert in 1 l de apa rece; se fierb 2-3 ore la foc moale pina se sfarima cu usurinta, se paseaza printr-o sita deasa de 2 ori, se completeaza cu apa fiarta pina la 1 litru, se mai dau 2-3 clocote. Se pastreaza la rece maxim 24 de ore.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Poze
Lala_D spune:
Mari astea sunt retetele clasice. Poti sari peste etapa macerarii si sa pui direct orezul la fiert daca nu ai timpul necesar.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Poze
irinouka spune:
salutare! mai scriu un mesaj, mai devin invizibila pret de niste capitole...dar asta e, asta e ritmul, mi-ar placea sa stau mai mult pe-aici dar nu sunt in stare. cu siguranta, situatia va fi alta cand o sa ma intorc la munca, va voi stresa non-stop de acolo. :-)
tin sa anunt ca s-a terminat (sper!) cu noptile de cosmar care ne-au chinuit aproape 4 luni. zic "sper" pt ca azi a fost abia a patra noapte la rand cu numai 2 treziri, scurte, fara urlete, si cu o singura sesiune de alaptat.
dupa ce am fost cu copilul la 3 doctori care mi-au marturisit deschis ca habar n-au ce-l poate deranja atat de mult incat sa se terzeasca de 5-6 ori pe noapte si sa planga neconsolat, am revenit la medicul de familie care mi-a dat reteta pt fenobarbital. pur si simplu nu mai aveam nicio solutie in mine, incercasem orice, de la plimbat cu carutul prin casa la leganat pe picioare (chestie care mai mult il enerva). cand m-am oprit la farmacie si am luat pastilele, mi-am zis sa incerc si unica varianta pe care o tot exclusesem (poate si din incapatanare): laptele praf. dar am zis sa o incerc si pe asta inainte sa droghez copilul. i-am luat o formula hipoalergenica, pt ca nu stiam cum va reactiona, si i-am dat un bibe mic din care a baut cam 45 de mililitri. a adormit aproape instantaneu si a "legat" 5 ore, cum nu mai facuse de cand avea 2 luni. nu imi venea sa cred. apoi s-a trezit, a supt si s-a culcat la loc.
a doua seara, din nou biberon dupa alaptare, din nou program misto de noapte. a treia, la fel. si tot asa pana in ziua de azi. se pare ca asta era solutia magica, pe care eu o exclusesem din start. am tot zis ca n-are cum sa fie de la alimentatie, din moment ce toata ziua copilul e vesel si vioi si jucaus. se pare insa ca secretia lactata era la pamant seara. nici nu mai stiu ce sa cred. sincer, si nu ma vedeam spunand asta, nici nu imi mai pasa. adica ce a fost, a fost. nu mai stau sa ma intreb ce=atr fi fost daca si de cate nopti nedormite si chinuit ne-as fi scutit pe toti trei. sunt fericita ca a aparut solutia si ca a aparut inainte sa ii dau cu fenobarbital in freza.
nu fac apologia biberonului de seara, mai ales in conditiile in care am alaptat exclusiv 6 luni si jumatate. dar in cazul meu s-a dovedit o binecuvantare. copilul e acum mare, odata si-odata tot va ajunge la formula, l-am alaptat atata vreme, n-are ce sa se intample rau. stiu ca si alte fete au in continuare probleme cu bebeii care fac scandal noaptea si-,mi vine in minte acum cazul EMEI, care alapteaza, si ea. poate ca merita incercata si varianta asta.
eu devenisem zombi, nu mai stiam de mine. creierul imi dadea rateuri, mi se parea ca vad lucruri, mi se parea ca percep in jur miscari care nu existau, culorile nu le mai vedeam cum sunt, imi jucau si luminite-n fata ochilor, eram intr-o oboseala cronica si cred ca as fi capotat foarte curand. si toate astea, pt ce? uf, daca nu m-as fi incapatanat atat de mult sa refuz a crede ca un biberon poate ameliora situatia, mi-ar fi fost mult mai bine. aia e, am invatat inca ceva util. :-)))
ma bag sa va citesc, capitolul asta, ca din urma nu am sanse si putere sa parcurg. va pup si va doresc o saptamana minunata!
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/
irinouka spune:
| citat din mesajul lui nemary fetelor, Daria a facut pojarel. din cauza lui a facut febra si are scaunele ff moi, aproape apoase. 3 zile stam inchise in casa, trebuie sa-i fac mancare de regim, adica piure de morcov cu orez, apa de orez (care am uitat cum se face ) si lapte fara lactoza.in plus trebuie sa-i dau debridat, biotics si hidrasec timp de 5 zile. Mari de Daria Maria(29.01.2008) Povestea Darului plangaciossunt tot mai mare odiseea www.onetruemedia.com/shared?p=3d1513077dbe4d8dc619f9&skin_id=402&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj bebelina POZE DARIA Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza. |
uf, draguta, imi pare rau ca treceti prin perioada asta nasoala. va trece insa repejor. au inceput, deci, bolile copilariei, dragii de ei. va pup si multa sanatate!
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/
stancutza spune:
| citat din mesajul lui irinouka salutare! mai scriu un mesaj, mai devin invizibila pret de niste capitole...dar asta e, asta e ritmul, mi-ar placea sa stau mai mult pe-aici dar nu sunt in stare. cu siguranta, situatia va fi alta cand o sa ma intorc la munca, va voi stresa non-stop de acolo. :-) tin sa anunt ca s-a terminat (sper!) cu noptile de cosmar care ne-au chinuit aproape 4 luni. zic "sper" pt ca azi a fost abia a patra noapte la rand cu numai 2 treziri, scurte, fara urlete, si cu o singura sesiune de alaptat. dupa ce am fost cu copilul la 3 doctori care mi-au marturisit deschis ca habar n-au ce-l poate deranja atat de mult incat sa se terzeasca de 5-6 ori pe noapte si sa planga neconsolat, am revenit la medicul de familie care mi-a dat reteta pt fenobarbital. pur si simplu nu mai aveam nicio solutie in mine, incercasem orice, de la plimbat cu carutul prin casa la leganat pe picioare (chestie care mai mult il enerva). cand m-am oprit la farmacie si am luat pastilele, mi-am zis sa incerc si unica varianta pe care o tot exclusesem (poate si din incapatanare): laptele praf. dar am zis sa o incerc si pe asta inainte sa droghez copilul. i-am luat o formula hipoalergenica, pt ca nu stiam cum va reactiona, si i-am dat un bibe mic din care a baut cam 45 de mililitri. a adormit aproape instantaneu si a "legat" 5 ore, cum nu mai facuse de cand avea 2 luni. nu imi venea sa cred. apoi s-a trezit, a supt si s-a culcat la loc. a doua seara, din nou biberon dupa alaptare, din nou program misto de noapte. a treia, la fel. si tot asa pana in ziua de azi. se pare ca asta era solutia magica, pe care eu o exclusesem din start. am tot zis ca n-are cum sa fie de la alimentatie, din moment ce toata ziua copilul e vesel si vioi si jucaus. se pare insa ca secretia lactata era la pamant seara. nici nu mai stiu ce sa cred. sincer, si nu ma vedeam spunand asta, nici nu imi mai pasa. adica ce a fost, a fost. nu mai stau sa ma intreb ce=atr fi fost daca si de cate nopti nedormite si chinuit ne-as fi scutit pe toti trei. sunt fericita ca a aparut solutia si ca a aparut inainte sa ii dau cu fenobarbital in freza. nu fac apologia biberonului de seara, mai ales in conditiile in care am alaptat exclusiv 6 luni si jumatate. dar in cazul meu s-a dovedit o binecuvantare. copilul e acum mare, odata si-odata tot va ajunge la formula, l-am alaptat atata vreme, n-are ce sa se intample rau. stiu ca si alte fete au in continuare probleme cu bebeii care fac scandal noaptea si-,mi vine in minte acum cazul EMEI, care alapteaza, si ea. poate ca merita incercata si varianta asta. eu devenisem zombi, nu mai stiam de mine. creierul imi dadea rateuri, mi se parea ca vad lucruri, mi se parea ca percep in jur miscari care nu existau, culorile nu le mai vedeam cum sunt, imi jucau si luminite-n fata ochilor, eram intr-o oboseala cronica si cred ca as fi capotat foarte curand. si toate astea, pt ce? uf, daca nu m-as fi incapatanat atat de mult sa refuz a crede ca un biberon poate ameliora situatia, mi-ar fi fost mult mai bine. aia e, am invatat inca ceva util. :-))) ma bag sa va citesc, capitolul asta, ca din urma nu am sanse si putere sa parcurg. va pup si va doresc o saptamana minunata! irina de bebe rares (23.01.2008)http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/ |
Irina, bine ai revenit!
Nu imi vine sa cred ce aud...Trebuie sa diger informatia. Pare logic ca de la atata oboseala, sa nu mai fie asa mult laptic seara. Deci Raresel cel frumusel avea nevoi fiziologice :-) Ce bine e sa dormi 5 ore legat, nu? Ma bucur tare-tare mult ca ai gasit solutia. Rareselul cu burtica plina, voi mai odihniti. Ai incercat si varianta inversa, mai intai formula si dua aia san, ca sa adoarma si mai usor?o prietena a mea a remarcat diferenta, cand ii dadea intai san si apoi bibe bebele ei se trezea noaptea, invers nu.
Eu una cred ca as fi recurs la lapte praf demult, neavand teren alergic in familie, si din disperare - si poate si din egoism, ca sa ma pot odihni, eu sunt rea de oboseala. Pasul urmator ar fi lapte cu cereale, cand sunteti voi pregatiti.
In plus, am exemplul fetitei unei prietene. Are 3 ani si 2 luni, si nu a renuntat inca la mancatul de noapte. Si acum se trezeste de 2 ori cel putin si isi cere biberonul cu lapte. Si bea inca formula... Eu aici vad urmarea unor decizii mai putin inspirate luate de parintii ei in primul an de viata. Sper sa nu gresesc, dar si mama ei crede la fel.
Ce vroiam sa spun este ca, bine ca ati descoperit ce era! Te asteptam cu drag pe aici!
Stancutza,
de
Sofia Elena - 21.01.2008Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei
anca.b spune:
Mari, sper sa treaca repede bubitele Dariei. daca a erupt, inseamna ca nu mai e mult.
Lala, felicitari pentru reusita cu ficatelul...cei mai multi copii il refuza, deci e chiar o reusita
Ceska, profita si tu un pic, pina te ajuta soacra. eu premergator am zis ca nu iau...iar in ceea ce priveste pantofii, stefan are tot timpul in picioare cind iesim afara (sau sandalutze). pina acum a avut din cei cu talpa moale pt sugari, acum are din cei cu talpa tare, pt umblat. in casa sta descult, sau cel mult cu sosete.
Anca si
Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii