Clopotei de Ianuarie-Februarie 2008 (94)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca.b spune:

Iri, bine ca ai descoperit care era problema. doamne, mai bine lapte praf decit somnifere!!!!
la noi s-a intimplat exact la fel, insa mult mai repede, la 2 luni jumate...dr mea s-a prins din prima care era cauza si mi-a recomandat 30 ml lapte praf seara, inainte de culcare. n-am vrut sa cred ca are dreptate, insa a fost exact cum a zis ea.
bine ca te poti odihni si tu acum.

Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

Citat:
citat din mesajul lui stancutza

Citat:
citat din mesajul lui irinouka

salutare! mai scriu un mesaj, mai devin invizibila pret de niste capitole...dar asta e, asta e ritmul, mi-ar placea sa stau mai mult pe-aici dar nu sunt in stare. cu siguranta, situatia va fi alta cand o sa ma intorc la munca, va voi stresa non-stop de acolo. :-)

tin sa anunt ca s-a terminat (sper!) cu noptile de cosmar care ne-au chinuit aproape 4 luni. zic "sper" pt ca azi a fost abia a patra noapte la rand cu numai 2 treziri, scurte, fara urlete, si cu o singura sesiune de alaptat.

dupa ce am fost cu copilul la 3 doctori care mi-au marturisit deschis ca habar n-au ce-l poate deranja atat de mult incat sa se terzeasca de 5-6 ori pe noapte si sa planga neconsolat, am revenit la medicul de familie care mi-a dat reteta pt fenobarbital. pur si simplu nu mai aveam nicio solutie in mine, incercasem orice, de la plimbat cu carutul prin casa la leganat pe picioare (chestie care mai mult il enerva). cand m-am oprit la farmacie si am luat pastilele, mi-am zis sa incerc si unica varianta pe care o tot exclusesem (poate si din incapatanare): laptele praf. dar am zis sa o incerc si pe asta inainte sa droghez copilul. i-am luat o formula hipoalergenica, pt ca nu stiam cum va reactiona, si i-am dat un bibe mic din care a baut cam 45 de mililitri. a adormit aproape instantaneu si a "legat" 5 ore, cum nu mai facuse de cand avea 2 luni. nu imi venea sa cred. apoi s-a trezit, a supt si s-a culcat la loc.
a doua seara, din nou biberon dupa alaptare, din nou program misto de noapte. a treia, la fel. si tot asa pana in ziua de azi. se pare ca asta era solutia magica, pe care eu o exclusesem din start. am tot zis ca n-are cum sa fie de la alimentatie, din moment ce toata ziua copilul e vesel si vioi si jucaus. se pare insa ca secretia lactata era la pamant seara. nici nu mai stiu ce sa cred. sincer, si nu ma vedeam spunand asta, nici nu imi mai pasa. adica ce a fost, a fost. nu mai stau sa ma intreb ce=atr fi fost daca si de cate nopti nedormite si chinuit ne-as fi scutit pe toti trei. sunt fericita ca a aparut solutia si ca a aparut inainte sa ii dau cu fenobarbital in freza.

nu fac apologia biberonului de seara, mai ales in conditiile in care am alaptat exclusiv 6 luni si jumatate. dar in cazul meu s-a dovedit o binecuvantare. copilul e acum mare, odata si-odata tot va ajunge la formula, l-am alaptat atata vreme, n-are ce sa se intample rau. stiu ca si alte fete au in continuare probleme cu bebeii care fac scandal noaptea si-,mi vine in minte acum cazul EMEI, care alapteaza, si ea. poate ca merita incercata si varianta asta.

eu devenisem zombi, nu mai stiam de mine. creierul imi dadea rateuri, mi se parea ca vad lucruri, mi se parea ca percep in jur miscari care nu existau, culorile nu le mai vedeam cum sunt, imi jucau si luminite-n fata ochilor, eram intr-o oboseala cronica si cred ca as fi capotat foarte curand. si toate astea, pt ce? uf, daca nu m-as fi incapatanat atat de mult sa refuz a crede ca un biberon poate ameliora situatia, mi-ar fi fost mult mai bine. aia e, am invatat inca ceva util. :-)))

ma bag sa va citesc, capitolul asta, ca din urma nu am sanse si putere sa parcurg. va pup si va doresc o saptamana minunata!

http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/

Irina, bine ai revenit!

Nu imi vine sa cred ce aud...Trebuie sa diger informatia. Pare logic ca de la atata oboseala, sa nu mai fie asa mult laptic seara. Deci Raresel cel frumusel avea nevoi fiziologice :-) Ce bine e sa dormi 5 ore legat, nu? Ma bucur tare-tare mult ca ai gasit solutia. Rareselul cu burtica plina, voi mai odihniti. Ai incercat si varianta inversa, mai intai formula si dua aia san, ca sa adoarma si mai usor?o prietena a mea a remarcat diferenta, cand ii dadea intai san si apoi bibe bebele ei se trezea noaptea, invers nu.

Eu una cred ca as fi recurs la lapte praf demult, neavand teren alergic in familie, si din disperare - si poate si din egoism, ca sa ma pot odihni, eu sunt rea de oboseala. Pasul urmator ar fi lapte cu cereale, cand sunteti voi pregatiti.
In plus, am exemplul fetitei unei prietene. Are 3 ani si 2 luni, si nu a renuntat inca la mancatul de noapte. Si acum se trezeste de 2 ori cel putin si isi cere biberonul cu lapte. Si bea inca formula... Eu aici vad urmarea unor decizii mai putin inspirate luate de parintii ei in primul an de viata. Sper sa nu gresesc, dar si mama ei crede la fel.

Ce vroiam sa spun este ca, bine ca ati descoperit ce era! Te asteptam cu drag pe aici!

Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008

Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei

si mersi de vorbele bune!
nu m-am gandit la asta cu ordinea bibe-san, dar am sa pun in aplicare si varianta asta. creierul meu era, initial, setat pe idee sa ii dau intai san ca sa reduc, pe cat posibil, riscul de a ramane si mai fara lapte decat sunt. :-) dar ce mai conteaza acum daca raman fara lapte, din moment ce peste ateva luni tot ar urma intarcarea?
am inceput si eu sa gandesc egoist. mi-a devenit foarte clar ca degeaba fac pe martira pt copil daca ma chinui. nu-i fac, in realitate, vreun mare bine, in felul asta.

ca spuneai de cunostinte si cazuri fel si fel...stiu o tipa al carei baietel are 1 an si 7 luni si este, in continuare, neintarcat. ea a tot amanat momentul si, cand s-a decis, n-a mai lasat-o copilul. urla ingrozitor dupa san. se trezeste noaptea DIN ORA IN ORA, chiar la varsta asta. nu reuseste, pur si simplu, sa il intarce, zice ea. eu cred ca nici nu face chiar toate eforturile. m-am speriat cumplit.
mai stiu pe cineva care, pt a-si intarca intr-un sfarsit copilul, a plecat de acasa cateva zile si l-a lasat cu mama ei. a urlat ce a urlat, dupa care a acceptat formula si asta a fost. cand a revenit acasa, l-a gasit gata intarcat.

greu e, frate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

Mari, un pentru frumusica Daria; sa-i treaca repede si sa-si revina (of, stiu cum e cu regim la bb )

Irina, bine ca ai descoperit motivul trezirii; uite un ca sa treci mai usor peste perioada intzarcari si sa-ti revii cu odihna.

Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Ingerasul nostru
Albume
Fetze de buburuza
SUNT VEDETA
CELEBRA LA 6 LUNI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=68f68198b8176f86223735&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Ipostaze de buburuza

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca.b

Iri, bine ca ai descoperit care era problema. doamne, mai bine lapte praf decit somnifere!!!!
la noi s-a intimplat exact la fel, insa mult mai repede, la 2 luni jumate...dr mea s-a prins din prima care era cauza si mi-a recomandat 30 ml lapte praf seara, inainte de culcare. n-am vrut sa cred ca are dreptate, insa a fost exact cum a zis ea.
bine ca te poti odihni si tu acum.

Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii

mai, da' si doctorii astia! :-) e drept, toti m-au intrebat daca se satura copilul, daca mananca suficient, dar ce fel de intrebare e asta??? dupa mintea mea, lucrurile stateau ok, in conditiile in care in timpul zilei nu erau probleme. altele decat faptul ca eu abia stateam in poicioare. el se prezenta f bine.
asa cum s-a gansit doctorita ta, m-as fi asteptat si eu sa imi spuna cineva ceva de genul "femeia, ia fa o incercare cu niste formula, seara, ca secretia lactata s-ar putea sa fie diminuata la orele alea".

ma bucur teribil ca i-am dat de cap, desi inca nu-mi vine a crede.
la sfarsitul saptamanii plecam la mare, deci cumva era imperios necesar sa o rezolvam cumva.
si daca-ti zic de cand ma incuraja soacra-mea sa ii dau sedative..."nu e, draga, nicio problema, toti copiii luau, cand ai mei erau mici. si tu luai, in mod sigur". ei, bine, am intrebat-o pe mama si, evident, nu mi-a dat vreodata vreo pastila de dormit. :-)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ginnette

Mari, un pentru frumusica Daria; sa-i treaca repede si sa-si revina (of, stiu cum e cu regim la bb )

Irina, bine ca ai descoperit motivul trezirii; uite un ca sa treci mai usor peste perioada intzarcari si sa-ti revii cu odihna.

Ingerasul nostru
Albume
Fetze de buburuza
SUNT VEDETA
CELEBRA LA 6 LUNI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=68f68198b8176f86223735&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Ipostaze de buburuza

dar nu l-am intarcat inca, , primeste un biberon seara si, in rest, laptele de la mine. plus piureurile alea de fructe si legume si cereale.

chiar, cand sa incep, oare, cu carnea? inca nu are o luna de diversificare. e prea devreme? sunt in pom cu diversificarea asta, nu inteleg nimic. nimeni nu e in stare sa imi zica, de pilda, daca am voie sa ii dau branza de vaci. cred ca imi bag picioarele si incerc. daca o avea o reactie nasoala, stiu sa nu ii mai dau si gata. ce logica am!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha74 spune:

nemary - dariutza mica. chiar asa cum si-a dat dr seama? iar eu eram ferm convinsa ca pe ei aceste vaccinuri ii protejeaza pana la un an!

Miha, mami de Matei (16.01.2008) si Laura (30.09.1997)
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ginnette

Ingerasul nostru
Albume
Fetze de buburuza
SUNT VEDETA
CELEBRA LA 6 LUNI

dar nu l-am intarcat inca, , primeste un biberon seara si, in rest, laptele de la mine. plus piureurile alea de fructe si legume si cereale.

chiar, cand sa incep, oare, cu carnea? inca nu are o luna de diversificare. e prea devreme? sunt in pom cu diversificarea asta, nu inteleg nimic. nimeni nu e in stare sa imi zica, de pilda, daca am voie sa ii dau branza de vaci. cred ca imi bag picioarele si incerc. daca o avea o reactie nasoala, stiu sa nu ii mai dau si gata. ce logica am!

irina de bebe rares (23.01.2008)

De unde am inteles eu, ca ai inceput deja ?!

Cat despre carne eu i-am bagat-o dupa 6luni jumate (eu am incepu diversificarea la 5 luni jumatate) - carne de pui mai intai.

Iar branza de vaci, i-am bagat-o pe la 7 luni - bine, mai mult fortata de imprejurari ca facuse eneterocolita si se kklea pe ea)

Ingerasul nostru
Albume
Fetze de buburuza
SUNT VEDETA
CELEBRA LA 6 LUNI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

irinoukabine ai revenit , mai odihnita si mai optimista

In legatura cu diversificarea :
Stiu ca tu ai inceput mai tarziu dar si la voi se aplica cam aceiasi schema de diversificare ca si la cei care au inceput la 5 luni.
Ai introdus fructe si legume acum usor, usor introduci restul.
La alegere intai branzica, apoi carne, iaurt, fiind atopic ultimul galbenusul .
Teoretic in decurs de o luna de la introducerea fructelor si legumelor se introduc si restul alimentelor.
Cu pauza de rigoare de 48 de ore sa vezi cum reactioneaza.
La astea nu mai e valabil ca la fructe/ legume dai un sfert de lingurita azi apoi maine etc . II pui normal si ii dai apoi astepti 48 de ore . E bine continui. Saptamana urmatoare celalalt aliment si iar pauza 48 de ore.
Exceptie face galbenusul de ou care se introduce cate un sfert si apoi pauza mai mare etc

Eu in locul tau l-as testa cu borcanele intai , cele cu carne de 4 luni.
Branzica de vaci poti cumpara sau poti face tu.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

Citat:

si mersi de vorbele bune!
nu m-am gandit la asta cu ordinea bibe-san, dar am sa pun in aplicare si varianta asta. creierul meu era, initial, setat pe idee sa ii dau intai san ca sa reduc, pe cat posibil, riscul de a ramane si mai fara lapte decat sunt. :-) dar ce mai conteaza acum daca raman fara lapte, din moment ce peste ateva luni tot ar urma intarcarea?
am inceput si eu sa gandesc egoist. mi-a devenit foarte clar ca degeaba fac pe martira pt copil daca ma chinui. nu-i fac, in realitate, vreun mare bine, in felul asta.

ca spuneai de cunostinte si cazuri fel si fel...stiu o tipa al carei baietel are 1 an si 7 luni si este, in continuare, neintarcat. ea a tot amanat momentul si, cand s-a decis, n-a mai lasat-o copilul. urla ingrozitor dupa san. se trezeste noaptea DIN ORA IN ORA, chiar la varsta asta. nu reuseste, pur si simplu, sa il intarce, zice ea. eu cred ca nici nu face chiar toate eforturile. m-am speriat cumplit.
mai stiu pe cineva care, pt a-si intarca intr-un sfarsit copilul, a plecat de acasa cateva zile si l-a lasat cu mama ei. a urlat ce a urlat, dupa care a acceptat formula si asta a fost. cand a revenit acasa, l-a gasit gata intarcat.

greu e, frate!

irina de bebe rares (23.01.2008)

Mda...si intarcarea pare sa fie "cu cantec". De fapt, cred ca depinde de copil, si de mama - cat e dispusa sa indure. Asta, bineinteles, daca nu e din initiativa copilului. Unii merg pe varianta lenta si treptata, altii pe cea brutala. Dar sa se trezeasca din ora in ora la 1 an si 7 luni mi se pare dubios. Adica ori are nevoie de titi sa adoarma la loc, ori e de verificare, sa vada daca se prezinta mami cu "aparatul" :-) Oricum, o astfel de dependenta de mama la o varsta asa "venerabila" mi se pare ciudata.

Uf, invatam,invatam...a treia oara nu mai zic, sa nu seman cu cineva :-)

Noi am mai avut zile in care Sofia sarea peste o masa ziua si eu, crizata ca nu si-a facut "norma", tot asa ii dadeam 100 ml formula inainte de alaptatul de seara. Deci nu-ti fie frica ca ramai fara, la noi lucrurile au mers bine si asa. E bine ca Rares accepta formula, si bibele. Sunt bebei care le refuza. Macar stresul asta nu il ai.

Carne la o luna de la inceputul diversificarii e ok. Vacuta, sau pui - sau gaina, zic unii. Branzica o vei adauga in masa de fructe, deci eu zic ca mai poate fi amanata, mie mi se pare mai important sa fie mai consistenta masa de pranz. Asta e parerea mea.

Va pup, sper sa mai poti intra pana ce plecati in concediu. Si noi o sa mergem, dar peste o luna, cu avionul. Emotii mari :-)

Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008

Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui miha74

nemary - dariutza mica. chiar asa cum si-a dat dr seama? iar eu eram ferm convinsa ca pe ei aceste vaccinuri ii protejeaza pana la un an!

Miha, mami de Matei (16.01.2008) si Laura (30.09.1997)
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)

Nu confundati pojarelul , denumirea stiintifica este de fapt roseola infantum cu pojarul , boala a copilariei
Roseola infantum este de fapt un virus ce da o stare febrila timp de 3 zile urmata de o usoara eruptie cutanata.Nu se protejeaza prin vaccin.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput