Clopotei de Ianuarie-Februarie 2008 (94)
Raspunsuri - Pagina 11
irinouka spune:
stancutz, emotii mari pt avion, zici? ce parere ai de mers cu masina pana-n grecia? :-)))
multumesc mult pt sugestiile legate de alimentatie. misto faza cu "invatam". dar, ca sa nu semeni cu stim noi cine, mai bine zici de 4 ori, si nu de 2. :-) ca sa se inteleaga bine, nu de alta. :-)
lala, ce ma bucur ca esti pe receptie!
foarte multzu de "schema". asta cu oul am imnteles-o, e clara. dar la lactate am liber, chiar daca e atopic? citisem ceva despre posibila intoleranta la nu stiu ce enzima din laptele de vaca. sau e vorba doar de lapte si nu despre derivatele sale?
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/
Lala_D spune:
Irina alergia la proteina din lapte sau intoleranta la lactoza nu o poti afla decat incercand lactatele.
Eu cred ca piticul tau este suficient de mare ca sa poti incerca. Daca vezi reactii te opresti si eventual il testezi alergologic dupa .
Reactii pot fi : cutanate, digestive ( diaree, varsaturi).
Nu cred ca este cazul daca nu ai avut absolut nicio reactie la formula.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
Ven spune:
LalaD, eu stiam ca 'pojarelul' = rubeola. Care si ea se manifesta cu febra 3 zile, apoi eruptia 3 zile. Si care nu e pojar=rujeola, clar.
Apropos, Mary, poate ai citit in urma, si Mathias a avut rubeola. Si s-a manifestat exact la fel.
Ah, si fetele care se intreaba cu imunizarea: pai vaccinul pt. rujeola, rubeola si oreion se face la 1 an. Asa ca bebeii pot face bolile astea pana la 1 an.
irinouka spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lala_D Irina alergia la proteina din lapte sau intoleranta la lactoza nu o poti afla decat incercand lactatele. Eu cred ca piticul tau este suficient de mare ca sa poti incerca. Daca vezi reactii te opresti si eventual il testezi alergologic dupa . Reactii pot fi : cutanate, digestive ( diaree, varsaturi). Nu cred ca este cazul daca nu ai avut absolut nicio reactie la formula. O zi excelenta ! Lala. Fratele mai mare! Baby Andrei ! (27.12.2007) Poze |
asa mi-am spus si eu, ca nu va avea probleme cu lactatele daca formula nu i-a provocat vreo reactie nasoala. mai ales ca nu am luat un lapte fara lactoza ci unul hipoalergenic. si, exact, in cel mai rau caz, vad ca nu ii face bine si intrerup administrarea respectivei chestii. daca nu incerc, n-o sa stiu, asa-i? pup
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/
Lala_D spune:
Deci eu vorbesc de aceasta boala virala ;
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1122
Roseola, care este numita si a sasea boala eruptiva, eritem subit sau roseola infantum, este o boala virala a primei copilarii, cel mai adesea afectandu-i pe copiii intre 6 luni si 2 ani. Este de obicei marcata de cateva zile de febra ridicata, urmate de o eruptie distinctiva dupa disparitia febrei.
Rubeola este caracterizata prin marirea ganglionilor linfatici pe langa eruptie cutanata sub forma de pete, precum si prin faptul ca da imunitate pacientului.
http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=64
Acum am vazut insa ca da pe anumite site-uri rubeola este denumita pojarul german sau pojarel. 
Poate de aici confuzia.
Andrei a avut sigur roseola insa.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Poze
Ven spune:
Mda. Am citit si eu acum pe net. Ii mai zice rujeolita pe romaneste la 'roseola infantum'. Si se diferentiaza de rubeola in ceea ce priveste temperatura si ganglionii. AH, si se poate face de mai multe ori!!
La rubeola, adica pojarel, febra nu este foarte mare si de obicei dispare in momentul eruptiei. Specifici sunt ganglionii mariti.
M-am lamurit si eu cu ocazia asta. Rubeola am avut noi, clar!
Ven spune:
Lala!
Ce ne-am sincronizat noi in research! Si apoi fiecare cu concluzia ei, ce a avut copilu' din dotare! ![]()

Lala_D spune:
Eu una sunt disperata sa nu imi faca Andrei nicio boala a copilariei pana apuc sa il vaccinez ca eu una n-am facut nimic si parca vad ca ma umplu de bube la 33 de ani 
Toti copii de pe langa mine contactau cate o chestie buboasa fix cand eram ba insarcinata, ba cu licenta, ba cu nunta 
La Bogdan am scapat ca el e vaccinat de tot ce misca , la Andrei mai sunt cu grija inca.
De aia m-am bucurat ca-i roseola 
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Poze
ginnette spune:
Si eu stiam ca vaccinul pt rujeola, rubeola si oreion se face la 1 an si o luna.
Eu le-am avut pe toate: rubeola, rujeola, varsat de vent (varicela) si oreion, insa Dan n-a facut nici una; dak face fi'sa, sa vezi distractie - mai ales la oreion 
Roxana si Adela - 09.12.2007
!
Ingerasul nostru
Albume
Fetze de buburuza
SUNT VEDETA
CELEBRA LA 6 LUNI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=68f68198b8176f86223735&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Ipostaze de buburuza
Lala_D spune:
Roxana fara nicio urma de gluma eu l-as trimite sa isi faca vaccin. Oreonul la barbatii maturi are niste reactii adverse de iti sta mintea in loc.Sterilitatea este una dintre ele.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Poze