nimic peste puterile noastre!
Raspunsuri - Pagina 3
hannen spune:
Ham, deci nu ai zic decit ca "Eu nu as lasa in viatza un astfel de copil; viatza lui este un circ chinuit; eu zic ca este prea mult!..."
Nu stiu,poate am inteles eu gresit,sau m-am exprimat gresit.Ceea ce nu inteleg este de ce trebuie noi sa hotarim daca au dreptul sa traiasca sau nu?
Dupa cum ti-am zis,multe persoane cu handicap refuza orice ajutor,refuza mila si considera ca se descurca foarte bine cu ceea ce au!
Si tu ai realizat de-a lungul vietii ca desi ne nastem "normali" la un moment dat s-ar putea sa nu mai fim asa.
Nimic nu ne garanteaza normalitatea,sanatatea sau urmatoarea secunda(daca mai respiram sau nu).Nu noi am decis ce forma sa avem ca oameni,poate ne "nasteam" cu`n ochi in mijlocul fruntii si 4 maini.
N-am avut un cuvint de zis cind ni s-a dat forma asta.De ce sa ne revoltam cind ni se arata (de cineva ...) ca am fi putut avea orice alta forma,si ca noi nu avem nici o contributie la "formarea " urmasilor nostri.(poate doar Cernobilu &co)
Stii ce cred eu!Ca aceste persoane care acum se chinuie vor avea o alta viata mult mai frumoasa,mult mai fericita!Asa sa le ajute Bunul Dumnezeu!!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
hannen spune:
Ham,mi-am incheiat primul mesaj pe fuga .
Acum am citeva secunde libere si o sa te rog sa te uiti peste astea doua link-uri.
http://www.ralphmag.org/AG/ototake.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Hirotada_Ototake
http://jp.youtube.com/watch?v=wXpKNkBjj5A
Pe mine m-a impresionat enorm acest OM!!!Cine vrea traducerea sa zica(oricum,a fost sport writer,a terminat o facultate,a scris un best seller,acum e profesor la o scoala generala....)
Spune,citi dintre noi astia normali suntem ca el?
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
BeLucci spune:
Citat: |
Handicapul interior, cel care nu se vede...ala e de groaza! |
Chiar am vazut ieri la tv o emisiune despre sindromul William. Eu nu am auzit de el pana ieri. Pesoanele care au acest sindrom raman cu gandirea undeva la varsta de 4 ani. Si daca au 40 de ani ei gandesc ca un copil de 4 ani. Daaaar, au o emmorie auditiva, eu am ramas socata.....Cum canta acei oameni (fie cu vocea fie la instrumente), oamenii "perfecti" nu pot. Era o scoala speciala unde mergeau ei, si acolo aveau instrumente si profesori care-i invatau. Ei nu canta dupa partituri ,dar retin melodia si o canta perfect. Era o femeie care stia 22 de limbi!si eu abea stiu roamaneste bine! Era un baiat de vreo 22 de ani si avea profesor ca sa invete sa bata la tobe. In timp ce batea profesorul, elevul ii imita bataile fara sa-si ia privirea din ochii profesorului(aveau fiecare setul de tobe), si tinea ritmul perfect. Profesorul a spus "Eu m-am chinuit ani intregi ca sa fac ce a facut el pt prima oara, am exersat ani intregi! Viata nu e corecta!"Si sunt multe de povestit despre cate am vazut, si stau si ma gandesc, ca noi oamenii "normali", avem putin din fiecare, in schimb cei cu un anumit sindrom(de ex), au muuuuuult dintr-un anumit pct de vedere, si ....putin din alt pct de vedere. Concluzie? Nici noi nici ei nu avem TOT!
ham spune:
Nu stiu pe unde traiti voi da' prin romanika unde am sezut si sed eu se abuzeaza copiii si femeile dara' un handicapat. N-o fac eu, n-o faceti voi, da' cati din cei 18 milioane care-au ramas in tara n-ar rade si abuza de-un handicapat?
Mereti la un mall de prin tara si vedeti cati parcheaza fara jena pe locurile lor, mareti la o scoala si vedeti cum ii trateaza copiii pe cei c-un mic defect....
Traim pe pamant, nu in Rai printre heruvimi...
BeLucci spune:
Da ham, oamenii sunt egoisti(nu se gandesc la altii doar lor sa le fie bine), asa ca nu-i intere ca vine omu cu probleme fizice si nu are loc de parcare decat in capatul opus al mall-ului, cand locul pt cei cu handicap este...fix langa magazin! Dar credca aici sunt si cei 7 ani lipsa. Credca cu bunul simt pleci de acasa de la mama si tata, saaau iti trebe minimul de minte sa te gandesti ca un anumit lucru nu-l faci bine, cand il faci. Trebuie sa ne suportam unii pe alti si sa ne consolam cu gandul ca unii nu se pot schimba!:)
Cat despre cei care-si bat joc de defectele altora..., n-am cuvinte. Dar prbabil tot educatia e de vina.(spun eu!)
ham spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BeLucci Da ham, oamenii sunt egoisti(nu se gandesc la altii doar lor sa le fie bine), asa ca nu-i intere ca vine omu cu probleme fizice si nu are loc de parcare decat in capatul opus al mall-ului, cand locul pt cei cu handicap este...fix langa magazin! Dar credca aici sunt si cei 7 ani lipsa. Credca cu bunul simt pleci de acasa de la mama si tata, saaau iti trebe minimul de minte sa te gandesti ca un anumit lucru nu-l faci bine, cand il faci. Trebuie sa ne suportam unii pe alti si sa ne consolam cu gandul ca unii nu se pot schimba!:) Cat despre cei care-si bat joc de defectele altora..., n-am cuvinte. Dar prbabil tot educatia e de vina.(spun eu!) |
Nu cred ca e doar educatia, prin natura noastra suntem agresivi cu tot ce nu ne seamana; legile ar trebui sa raspunda cu agresivitate la agresivitate dar cine sa le aplice?!
Ma uit la filmele vestice (majoritatea americane) unde se prezinta vieti de oameni cu handicap; nu chiar ca la noi dar si la ei se manifesta respingerea celor diferiti, mai ales daca sunt perceputi ca "defecti"...exact asta este motivul pentru care am scris ce-am scris.
olympia spune:
Ham, nu tot ce vezi tu in filme, (depinde si in care filme), se intampla in realitate...Primitivii si needucatii lipsiti de suflet resping pe cei suferind de handicap pentru simplul motiv ca se cred superiori. Pai si nazistii gandeau tot cam asa, nu?...
Dar nu asta e normalitatea cotidiana si in orice caz, NU in tarile civilizate! Daca ai sa calatoresti, ai sa vezi cu ochii tai.
Happy_in_TO spune:
Aici amenzile pentru parcarea in spatiile speciale pentru persoane cu handicap sint uriase! Am auzit ca sint pe la $200, nu am primit niciodata un astfel de ticket. Iar cei de la magazine sau administratori de bloc sint imputerniciti sa dea aceste tickete si o fac imediat, fara nici o rezerva!
ham... Ce sa spun... ma rog insa sa nu ajungi niciodata in pozitii in care sa iei decizii sociale, in conducere! Ai fi un dezastru!
Mariaa spune:
eu nu mai inteleg..dezbatem amenzile la parcari neregulamentare sau dezbatem puterea acestor oameni de a duce cu demnitate si curaj si forta cruci imense o viata intreaga?!
ca in cazul asta cei care-i batjocoresc pe cei in neputinta poate au o treaba de rezolvat cu viata asta...zic si eu. nu crezi Ham?!
pentru Emma
ai grija si tu ca Alesia sa ajunga acasa
Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara