Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (1)

Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (1) | Autor: Mariaa

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor,

Incep acest mesaj prin a specifica faptul ca nu doresc sa sperii si sa panichez pe nimeni ci doar sa trag un semnal de alarma intr-o comunitate unde poate avea impact acest lucru, spre binele tuturor...

Stau de cateva luni pe ganduri daca sa scriu sau nu acest subiect, insa am luat hotararea s-o fac in urma unor mesaje de pe forumul 'femina intim' prin care unele fete reclamau ameteli dubioase, furnicaturi, amorteli, dureri de cap, etc.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98768

http://www.boala-lyme.evonet.ro/ce_este_lyme.html
http://health.groups.yahoo.com/group/lyme_borreliose_romania/message/8
http://health.groups.yahoo.com/group/lyme_borreliose_romania/message/3

Link-urile de mai sus reprezinta un site in limba romana (creeat de unul dintere bolnavii din Romania) si doar doua din cazurile de Lyme existente cu care tin legatura si impreuna cu care am trimis o solicitare catre Formula - As pentru a atentiona oamenii de aceasta nenorocita boala.
Din pacate Formula - As este asaltata cu tot felul de scrisori si sunt foarte in urma cu articolele trimise de cititori ( in numarul trecut s-au publicat abia solicitari trimise in lunile nov-dec. 2006) asa ca apelez la Mirela si Florin sa-mi permita sa atentionez prietenii DC despre Boala Lyme, pe acest forum.

Boala este extrem de parsiva. Persoana in cauza poate functiona perfect normal zeci de ani, pana cand la un moment dat in urma unui soc sau pe fondul unui sistem imunitar slabit se poate declansa ! Imita perfect Sleroza Multipla in Placi, Parkinsonul, Altzeimer, Reumatism , Arterosleroza si alte boli extrem de grave. De aceea este foarte greu de diagnosticat iar pacientul este trimis la 'n' specialitati pana cand ori acesta cedeaza nervos cazand in depresii ori renunta pur si simplu abandonandu-se bolii.

Simptomele acestei boli se caracterizeaza prin faptul ca fac foarte mult rau insa nu pot fi definite exact (tocmai de aceea toti pacientii trec la un moment dat prin psihiatrie, medicii considerand ca sunt dureri inchipuite...)

Nu spun acum ca toti cei care au ameteli sau dureri de cap au Lyme. Spun doar ca atunci cand luati in considerare sa faceti investigatii sa vedeti ce se intampla cu voi, aveti in vedere si aceasta boala foarte raspandita insa putin cunoscuta si mai mult chiar - negata de majoritatea medicilor din Romania si nu numai.

'Principiul' pe care functioneaza boala este urmatorul - suprima treptat oxigenul din organism, in lipsa acestuia organele incep sa se imbolnaveasca, apar ameteli, dureri (cauzate de toxinele eliberate in limfa) etc si apoi invaliditatea, pacientul depanzand total de ajutorul celor din jur pentru cele mai elementare miscari si nevoi.

Imi asum cele scrise si va scriu in cunostinta de cauza, mama fiind foarte bolnava de 3-4 ani ( acum 59 ani).
In 2004 am inceput cu urologul, reumatologul, neurologul, ginecologul, psihiatrul, psihologul, infectiologul, etc...le-am pierdut numarul si sirul...toti au fost profesori, conferentiari, sefi de clinici si toate cele la un loc.

Mama, o persoana extrem de activa toata viata, in urma cu 3/4 ani a inceput sa acuze ameteli tot mai puternice, senzatii ca-i fuge pamantul de sub picioare, dezechilibru, se lovea de obiecte in casa apoi a ajuns sa si cada, vedere dubla, dureri de ceafa puternice, slabiciune foarte mare in picioare (semipareza), tulburari de vorbire, de scriere, de judecata - practic tot organismul este redus treptat la invaliditate. Toate astea apar treptat, pe nesimtite, mai intai asa usurele ca intensitate si apoi tot mai des si mai intens, pana se ajunge ca senzatiile sa fie permanente.

In decembrie 2006 am primit diagnosticul de Sleroza Multipla si am fost trimise acasa cu niste vitamine de luat si cu perspectiva tintuirii la pat...
M-am agatat de ideea ca daca la RMN nu s-a confirmat SM (3 RMN-uri facut cu rezultat ok ) inseamna ca nu este Sleroza si punct ! Diagnosticul a fost dat pe baza complexului de simptome si nu pe baza RMN-urilor.

Am inceput pe cont propriu sa cautam acul in carul cu fan..

In sfarsitul lui decembrie, mama gaseste in Formula As un articol al unei bune Doamne, bolnava si dansa, care ( acum aflu !! - a ajutat si membrii ai comunitatii noastre ) raspundea unui tanar suspect de Sleroza Multipla si avertiza despre aceasta boala.

A fost scanteia de la care am pornit.
Faptul ca nu iti amintesti de muscatura de capusa care provoaca aceasta boala este irelevant , numai 10% din pacienti mai stiu de muscatura ( mama nu o tine minte ).
Am sa scurtez povestea si am sa spun ca am luat legatura cu un medic din Budapesta, am mers acolo cu sange pentru diagnosticare, a iesit pozitiv si am pornit tratamentul...asta ar fi alta poveste...
Am vrut sa zic si povestea noastra pentru a da mai multa credibilitate semnalului meu de alarma.

Atentie la capuse, atentie la Borelioza, atentie la Lyme !
Puteti sa va salvati, faceti testul !

Multumesc celor ce au avut rabdare sa citeasca tot mesajul, mai scurta chiar nu puteam fi si va doresc sanatate multa !


Cu drag,
Mariaa






Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ADRIANNA spune:

Da,am patit-o si noi.Fetita mea pe atunci 3,5 ani a fost muscata de capuse(3sau 4 am gasit pe ea)si a facut borelioza.A paralizat partea dreapta a feztei.4 zile am umblat la spitale si nimeni nu stia ce are,ne trimiteau acasa si sa mergem sa luam reteta de la doctorul de famile ca a tras-o curentul putin.In a5a zi am fost iar la spital la urgente si am avut marele noroc sa dam peste un profesor si ne-a spus din prima ce are.A internat-o imediat in spital si a stat 2 saptamani cu perfuzii antibiotice.Am avut mare noroc ne-au spus toti.
Acum ne vaccinam toata familia la inceputul primaverii.Sint 4 vaccinuri in total facute la interval de 2sau 3 saptamani.Mamicilor duceti-va la doctor si interesati-va ca nu e de glumit cu capusele.Sint din ce in ce mai periculoase.


O mama patita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Multumesc pentru postare Adriana,

asa e, cu cat pacientii sunt mai tineri, cu atat se manifesta mai violent Borelioza.
in Romania insa nu exista vaccinuri. Chiar mai mult, mie conferentiara de la Infectioase mi-a spus sa merg acasa, sa-i asigur o viata linistita mamei si sa ma resemnez ca asta e sfarsitul, lent dar sigur. Practic s-o las sa moara cu zile.

Pe mine asta ma dispera - ok, afli cumva de diagnostic - dar apoi nu gasesti medici care sa cunoasca boala, s-o abordeze la modul cel mai serios si sa stie cum s-o trateze.
Ar fi multe de zis...Chiar ai avut noroc, mare noroc.
Sanatate multa fetitei si voua.

Mariaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tierry spune:

Cum arata o capusa? E tot una cu plosnita? Intreb pentru ca am gasit si eu intr-o zi pe covorul din sufragerie, un gandac mort, care nu stiu nici acum ce natie era. Arata cam asa: pe spate era asa...acoperit cu un strat ceva mai cornos, mai dur, si avea un model asa, ma rog cumva niste linii albe. Forma era ceva mai ciudata, parca triunghiulara cam asa. Oare o fi capusa???? Sper sa nu am asa ceva in casa... Aaaa..si cum se poate scapa de ele..in cazul in care...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

http://www.boala-lyme.evonet.ro/ce_este_lyme.html

aici sunt imagini cu capuse
in general traiesc in apropierea animalelor (caini, pisici, vaci, cai,oi, etc) hranindu-se cu sangele acestora si prin asta facand 'schimb' de fluide sange-paraziti cu animalul gazda infestandu-l sau prin paduri, poiene prin iarba in cautare de gazda.
A nu se intelege ca boala se ia de la caini, pisici, etc la om !
Ideea e ca daca nu gaseste alte animale ca si gazda, paraziteaza si omul, daca pot zice asa...
Sunt destul de plate insa infingandu-se in piele, sug sange si se umfla. Nu trebuiesc rupte ! Se ascot cu penseta si se prind de cap, nu de burta.

Mariaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADRIANNA spune:

Maria multa sanatate mamei tale si tie multa putere.Din cite stiu eu nici aici in germania nu prea sint tratamente pentru boala asta.Am vazut oameni care au paralizat de la git in jos din cauza asta si nu mai au nici o sansa.Tot ce se poate face este sa actionati foarte repede.Daca ati iesit la plimbare si veniti acasa cu simptome de raceala, curs nasu,ameteli si febra si mai aveti si o pata mica rosie pe piele (uneori nebagata in seama)atunci ori cautati voi bine pe corp ori mergeti la doctor.pentru ca din pacate sansele unei vindecari complete sint foarte putine.Multumesc lui DD ca Diana este bine acuma si nu au ramas urmari sau inca nu se vad.Mergem o data pe an la domnul profesor la investigatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Multumesc Adriana, Doamne Ajuta !

Da stiu implicatiile, tocmai de aceea m-am gandit sa atrag atentia celor de aici...macar cu atat sa ajut pe altii in privinta asta.

Si poate, cine stie...prin intermediul membrilor cu inflenta din Romania sa dam un semnal de alarma legat de boala asta celor din Sanatate ! Ce ziceti?

Sper ca acesti bolnavi sa nu aiba soarta celor cu HIV, Diabet si alte boli grave care au fost luati in seama abia dupa decenii de chin si suferinta si vieti pierdute.

multumesc,
Mariaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anto spune:

Eu stiam ca pentru Boreoloza nu este vaccin si apar pete rosii.

Vaccinul e doar pt FSME ( un fel de meningita )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADRIANNA spune:

quote:
Originally posted by anto

Eu stiam ca pentru Boreoloza nu este vaccin si apar pete rosii.

Vaccinul e doar pt FSME ( un fel de meningita )

http://good-times.webshots.com/album/558730557ZKUnwM



Anto eu din pacate nu vb din auzite ci din patite.Borelioza a avut fiica mea si nu a avut pete rosii pe corp.A paralizat intr-o noapte.
Si da nu este vaccin ptr Borelioza dar FSME-ul este tot din cauza muscaturii de capusa deci tot acolo.
Sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anto spune:

quote:
Originally posted by ADRIANNA

quote:
Originally posted by anto

Eu stiam ca pentru Boreoloza nu este vaccin si apar pete rosii.

Vaccinul e doar pt FSME ( un fel de meningita )





Anto eu din pacate nu vb din auzite ci din patite.Borelioza a avut fiica mea si nu a avut pete rosii pe corp.A paralizat intr-o noapte.
Si da nu este vaccin ptr Borelioza dar FSME-ul este tot din cauza muscaturii de capusa deci tot acolo.
Sanatate multa



Adriana ,am inteles ca tu nu vorbesti din auzite .I-mi pare f rau pentru fetita ta .
Eu vroiam sa spun ca , Capusele pot fi purtatoare de sute de boli ,iar vaccin nu exista doar pt una ,FSMN .Eu tot din patite pe propia piele am avut din pacate experienta f proasta cu acest vaccin .
Probabil am avut eu imunitatea scazuta in momentul in care l-am facut
nici nu vreau sa-mi mai aduc aminte prin ce am trecut ,din fericire cazurile sunt rare .Eu sunt contra vaccinurilor ,pe cat se poate le evit .
Fetita mea e vaccinata regulat contra FSMN de la varsta de 2 ani ,acum dupa 14 ani nu se mai face vaccinul asta la copii asa mici ,si reamprospatarea acum e ok daca se face tot la 5 ani .Inainte la 3 ani .Altii spun ca poti si mai mult astepta ,nici nu stii ce sa mai crezi .Unde mai pui ca aceeasi doza de vaccin se da si la o femeie de 50 kg si la un barbat de 150 kg .
E foarte bine sa se faca vaccinul ,eu nu vreau sa influentez pe nimeni cu nimic ,doar eu sunt sceptica in privinta lui .
Vreau sa spun doar sa aveti grija cele ce alegeti sa va vaccinati cu acest vaccin ,adica sa fiti perfect sanatoase ,sa nu fi luat inainte antibiotic .In caz ca esti piscat de o capusa purtatoare de FSMN ,exista antidot pana la 48 de ore de la piscatura .Daca faci reactie la vaccin nu exsista nimic ,corpul se lupta singur si depinde de noroc .Eu am avut noroc ca am facut reactie la primul vaccin ,daca faceam la al treilea care dureaza 5 ani ,eram cu siguranta moarta in ziua de azi .
,sanatate si numai bine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Ce este FSMN ??

Asa este, capusa poate transmite nu numai borelioza, exista boli 'colaterale' acesteia..si aproape la fel de grave.

Vaccinurile sunt ok pana la aparitia simptomelor, deci cat mai rapid de la muscatura...daca ai vazut-o...daca nu...Dumnezeu cu mila !
Cand apar simptomele e mult prea tarziu pentru vaccin. Atunci se pot face alte lucruri.

Mariaa

Mergi la inceput