nimic peste puterile noastre!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Si care este problema ta daca discutia a ajuns si le drepturile persoanelor cu handicap care se pare ca sint incalcate in Romania... Dupa parerea lui Ham acesti oameni nu au dreptul sa se nasca pentru ca vor fi un circ viu toata viata, vor fi batjocoriti si nu vor avea drepturi... Despre asta era vorba!

Am adus discutia de amenzile de aici ca metoda de tinere sub control problema cu parcarile pentru persoane cu handicap... E ceva gresit cu asta??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Happy_in_TO

Si care este problema ta daca discutia a ajuns si le drepturile persoanelor cu handicap care se pare ca sint incalcate in Romania... Dupa parerea lui Ham acesti oameni nu au dreptul sa se nasca pentru ca vor fi un circ viu toata viata, vor fi batjocoriti si nu vor avea drepturi... Despre asta era vorba!

Am adus discutia de amenzile de aici ca metoda de tinere sub control problema cu parcarile pentru persoane cu handicap... E ceva gresit cu asta??

foarte tare!!!

citeste mai atent si poate intelegi daca nu, lasa...pentru alta viata

singura mea problema e ca suntem off topic, topic care debutase interesant
a ta care este?!

pentru Emma

ai grija si tu ca Alesia sa ajunga acasa

Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara

"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mariaa

Citat:
citat din mesajul lui Happy_in_TO

foarte tare!!!

citeste mai atent si poate intelegi daca nu, lasa...pentru alta viata

singura mea problema e ca suntem off topic, topic care debutase interesant
a ta care este?!

pentru Emma

Lyme

Ma simt luata peste picior! Adica sint proasta...sau ce vrei sa spui??
Fara gluma, ma simt jignita.

Mergi la inceput

sa ma gandesc cum sa raspund sa nu te simti jignita. nu pentru ca eu as vrea sa te jignesc dar daca tu preferi sa te simti asa, ce pot sa fac eu?!
stii, este o vorba: tonul face muzica! cam asa vine treaba
drepturile persoanelor cu handicap nu se pare ci chiar sunt incalcate in Romania! insa despre asta e mai potrivit sa vorbim la legislative! te prinzi??

chiar era inteligenta provocarea adusa de BeLucci, pacat sa se risipeste in discutii terne.

pentru Emma

Lyme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Ham, nu tot ce vezi tu in filme, (depinde si in care filme), se intampla in realitate...Primitivii si needucatii lipsiti de suflet resping pe cei suferind de handicap pentru simplul motiv ca se cred superiori. Pai si nazistii gandeau tot cam asa, nu?...
Dar nu asta e normalitatea cotidiana si in orice caz, NU in tarile civilizate! Daca ai sa calatoresti, ai sa vezi cu ochii tai.

Intamplator am calatorit si stiu exact cum trateaza vesticii pe cei de alt neam, religie, rasa, pe cei cu handicapuri, pe cei cu probleme, pe cei cu alt statut social, etc inclusiv in Canada si USA (fereasca sfantu' sa aratati mai a arab in aeroport sau a arian la angajare!).
In tarile dezvoltate sunt tratati mult mai bine ca la noi, fiindca si legea le-o impune iar la ei legea e lege, se aplica la sange; dar in esenta ii privesc la fel- "sunt altfel", criteriile de departajare fiind multe- social, cultural, economic, rasial, confesional, etc

Nu uit cum acum vre-o 5 ani discutam problema tiganilor din Romania c-un italian- Rodolfo din Cita Vechia, 200 km la nord de Roma; incercam sa-i explic de ce ei-tiganii sunt cum sunt si de ce reactia de respingere a populatiei de alta etnie decat cea tiganeasca fata de tigani, in Romania (fiindca la noi nu doar romanii-verzi resping tiganii); concluzia omului:

Poporul nostru este un popor de nazisti!

Am zambit si i-am zis ca nu mai are mult pana va fi si el la fel de nazist; nu intelegea ce vreau sa zic si s-a aratat revoltat; intre timp am intrat in comunitatea europeana cu tot cu tiganii nostri, care-au devenit si-ai lor; acum un an, din proprie initiativa Rodolfo a deschis discutia, cu lozinci de-a dreptu' naziste; acum, eu ca aparator al tiganilor eram aiurea in acceptia lui.

Teoriile ie simple, practica te omoara!

Normal ca-i intelegem pe cei nedreptatiti de Doamne-Doamne, normal ca-i admiram, normal ca ne e mila, normal ca sunt tot oameni, problema este- cat de mult poate si trebuie sa suporte un om, mai ales copil.
Nu stau sa povestesc ce intamplari m-or facut sa gandesc asa, dar nu scriu din rautate, stiu cum e sa suferi si sa-i acuzi pe cei apropiati pentru suferinta ta, stiu cum suna rugamintile unui om intr-o astfel de situatie; cateodata respectul pentru viata seamana cu sadismul.

Happy_in_TO, reciteste-mi posturile, ai probleme cu logica sau imi rasucesti intentionat cuvintele; eu doar ma indoiesc de minima sansa la fericire a unui astfel de copil si gandesc ingrozit de idee ce as face ca parinte, cum ar fi mai bine; noroc ca-n zilele noastre ecografele sunt performante si intr-o astfel de situatie ti se recomanda avortul.
Apropo de avort si de civilizatia vestica, stiai ca de 20 de ani Canada ramane singura tara civilizata (sic) din lume fara restrictii legale in privinta avortului? Stiai ca cf. legii canadiene un fetus prematur, nascut la 24 de saptamani devine “un copil” protejat de legile canadiene, dar un fetus cu patru luni mai mare, inca in pantece, la termen, nu are drepturi legale? Sau ca eliminarea pruncilor de sex feminin, in pantece, cu ultrasunete sau avort, sunt o realitate in unele culturi din Canada si ca toate acestea nu pot fi puse sub semnul intrebarii (macar formal) daca nu atacate, din cauza liberei alegeri?

Nu am nimic cu avortul (cand nu poate fi evitat, lenea, prostia si neimformarea ce duc toate la crime ma scot din fire) dar oricum i-am zice, avortul este tot o crima. Stiati ca UNICEF, UNFPA, OMS, Banca Mondiala si IPPF il promoveaza in tarile in curs de dezvoltare?
Dubla masura sau cum? Poti omora un copil sanatos in burta mamei dar este o crima sa gandesti ca mine.
Cam multa ipocrizie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

of, ca vorbim de ecografie, avoruri etc. Si daca eu aflam la prima sarcina(in urma unui test)ca ,copilul meu are un anumit sindrom, sau ii lipseste ceva....nu puteam sa fac nimik, decat avort. Si nu as fi facut avort, desi mi-ar fi fost groaznic de greu sa vad acest copil crescand "bolnav".
La a 2-a sarcina am refuzat sa fac acel test tocmai pt ca tot nu as fi facut avort, indiferent de cum s-ar fi nascut.
Dumnezeu mi-a dat 2 copii perfect sanatosi. Eu nu am nici un merit, ca ei sunt sanatosi , frumosi destepti. La fel cum nici voi parintilor care aveti copii "bolnavi", nu aveti nici o vina.
Va respect si sunt impresionata de puterea de a trece peste "necazurile" de zi cu zi. Nu vreau sa spun ca copii sunt un necaz....ci boala, care nicidecum nu vine de la Dumnezeu.
Dumnezeu sa va dea bucurie si putere sa treceti peste orice greutati, intr-o zi nu va mai fi nici tristete, nici necaz nici boala nici lacrimi. Ci doar bucurie!
O seara buna!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ham

Normal ca-i intelegem pe cei nedreptatiti de Doamne-Doamne, normal ca-i admiram, normal ca ne e mila, normal ca sunt tot oameni, problema este- cat de mult poate si trebuie sa suporte un om, mai ales copil.
Nu stau sa povestesc ce intamplari m-or facut sa gandesc asa, dar nu scriu din rautate, stiu cum e sa suferi si sa-i acuzi pe cei apropiati pentru suferinta ta, stiu cum suna rugamintile unui om intr-o astfel de situatie; cateodata respectul pentru viata seamana cu sadismul.

ham, sa stii ca am fost si eu in punctul in care esti tu. si da, mi-am dorit sa se termine odata cat mai repede. de multe ori inca m-am gandit la asta. dar apoi imediat am inteles ca nu eu stabilesc asta si in plus si cel mai important am inteles ca nu se moare asa de repede!

si, si mai greu am inteles ca lupta asta nu e a mea. ca suflete venim cu o 'sarcina' pe pamantul asta. din experientele prin care trecem, ca suflete trebuie sa intelegem CEVA, un anume CEVA. cred ca daca cu fiecare experienta dura reusim sa intelegem acel ceva suntem mai aproape de izbavire. si nu sunt deloc o habotnica...
nu cred ca ar trebui permis persoanei cu handicap sa acuze apropiatii pentru suferintele ei (excluzand varianta ca acestea sa fie provocate deliberat). da, sunt si momente de cadere, de ambele parti chiar, insa in general nu e ok o atitudine de invinovatire a apropiatilor.
ultima ta fraza vorbeste de la sine si numai cine a trait alaturi de un om cu handicap - foarte grav mai ales - poate intelege dincolo de cuvinte. dar nu e sadismul meu sau al tau fata de perosana respectiva sau fata de tine, de mine, de altii...e al altcuiva. noi suntem doar victime colaterale. ca-n orice lupta din pacate exista si asa ceva.

BeLucci, nu ti-ar fi fost goraznic de greu sa-l vezi crescand, ti-ar fi fost groaznic de greu sa-l cresti..
Ma bucur mult ca ai doi copilasi sanatosi

pentru Emma

Lyme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

mariaa merci. vroiam sa spun ca mi-ar fi groaznic sa-l vad crescand neputincios, si sa-si doreasca sa faca lucruri care le fac alti copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Dumnezeu stie care-i cea mai buna cale pentru fiecare de a se mintui. Noi avem liberul arbitru insa si fiecare actioneaza conform principiilor sale si credintelor sale.Sa omori un copilas inca din pintec stiind chiar ca este cum este mi se pare o atrocitate, cu atit mai mult cu cit criminalii sunt parintii"care ii vor binele" vezi Doamne. Sa lasi copilul cu handicap sa se nasca e crucea pe care parintele, care-si asuma soarta, o duce pana la sfirsit.

Multi oameni pe un drum, fiecare ducind cite o cruce in spate mai mare sau mai mica , mai mult sau mai putin grea. La un moment dat unul dintre ei oboseste si vrea sa taie crucea, sa o usureze cumva. Si o taie, dar la un moment dat se ajunge la o prapastie mare. Cei care si-au purtat crucile trec peste prapastie punind crucile drept punte, dincolo unde era un tarim minunat si fericit. Dar cel care si-a taiat crucea nu reuseste sa ajunga dincolo, intrucit ii lipsea exact portiunea pe care o taiase..

Sa ne acceptam soarta asa cum este, ca nu stim noi pacatosii iconomia lui Dumnezeu.

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput