nimic peste puterile noastre!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Ieri l-am vazut pe omul asta in carne si oase, vb serios. Am fost invitata de o prietena in acelasi loc unde a fost si el(nick). Va spun sincer ca mi-a fost mila de el, dar viata mea sa schimbat cand l-am auzit cum vorbea!
Va dosresc numai bine:)

ham, da, intr-adevar este cineva deasupra noastra care decide cine traieste sau nu, si cum....si Dumnezeu ingaduie sa traiasca astfel de oameni pentru ca BeLucci sa aiba o inima schimbata dupa intalnirea cu Nick, inima care poate nu s-ar fi simtit atinsa de marturia cuiva care ar fi venit din "normalitate".

www.articoledepetrecere.ro" target="_blank">Petrecere pentru copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

Cine decide cand incepe si cand se sfarseste o viata? Eu cred ca daca nu ar fi dorinta Lui Dumnezeu, nu am exista. De ce unii au o viata linistita si altii sufera? De ce avem toti o cruce de dus, unii mai usoara altii mai grea? Eu cred ca daca intrebi un om indiferent de cat e de multumit sau nu de viata lui, daca doreste sa moara sau sa traiasca "asa" nu cred ca alege moartea. O sa ajungem si noi, batrani, cu probleme, bolnavi. Ce alegi? Sa mori mai bine? Sau sa traiesti asa cum poti si sa-ti vezi copii mari, nepotii, etc? Stiu ca toti am vrea sa fim sanatori, perfecti, dar uite ca nu prea sunt optiuni. Unde sunt acum nu am avut posibilitatea sa aud ce spunea tanarul din clip. Discut ideea subiectului doar. Iar din imagini am vazut ca totusi a avut o viata, un copil iubit, care radea, avea prieteni. O viata fragmentata ce-i drept, si cu multe lipsuri, dar ce alte optiuni avea.
In curand voi fi tata a doua oara. Pana la sfarsitul trimestrului intai, adica acele saptamani cu risc, desi sotia mea nu are probleme, nu pot spune ca nu ma tem. Dar doresc sa intreb pe cei care cred ca pot decide asupra vietii copilului lor, ati pierdut vreodata un sufletel? Sa-l doriti si sa nu ajungeti sa il tineti in brate? Sa il vedeti cum creste? N-ati mai gandi asa. Cei care gandesc asa stabilesc limitele, si cine e demn sa traiasca in preajma noastra. Societatea condamna, da!

Alexandru, tati de copil perfect
Vine bebe2

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Repet, iadul din Biblie ma sperie mult mai putin decat o astfel de viata, ca a copilului din clip...condamnat ca toata viata lui sa provoace mila.
Doamne-fereste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Nick provoaca ceea ce are interlocutorul sau in inima.
oamenii ca el doresc ultimul lucru sa aiba parte de mila. sunt mai luptatori si ambitiosi decat ne-am putea noi imagina cu adevarat vreodata!
pentru cei ca el trebuie sa simti admiratie, aprieciere, o mare consideratie si un enorm respect!
eu asta simt cand intalnesc un om ca el pentru ca ei sunt capabili de sacrificii si de eforturi pe care eu nu cred daca as fi in stare sa le fac.
si asta ma face pe mine mai slaba, nu pe el.

pentru Emma

ai grija si tu ca Alesia sa ajunga acasa

Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara

"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

mcm, sa sti ca oamenii "normali", sunt putini care ma incurajeaza. si am vazut oameni normali fizic dar in interior erau putrezi.
Si atunci cand vine un om anormal fizic( de ex nick)si emana bucurie si pace si liniste, si vorbeste din experienta lui automat te simti incurajat, ca tu, intreg fizic poti sa munti muntii, poti sa fi mai sensibil mai vesel. si sa lasi problemele la o parte si sa crezi ca e doar o etapa, pe care o vei depasi, si ca asta e viata ....nu ai voie sa dai inapoi.
Viata e ca o cursa, trebuie sa ajungi la final pt premiu, daca te opresti sau daca te intorci...pierzi. Asta este ...nu noi decidem cum sa se nasca copii nostri sau copii copiilor nostri.
Intra-adevar iti starnste mila imensa un om(copil) "anormal fizic", te doare, si eu ca mama ma gandeam la copii mei...si daca ar fi fost si ei" defecti".
Dumnezeu mi-a dat mult mai mult decat merit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Dumnezeu mi-a dat mult mai mult decat merit!

Si inca nu ti-a dat tot.

www.articoledepetrecere.ro" target="_blank">Petrecere pentru copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ham,am vazut acum citiva ani o emisiune cu si despre persoane cu handicap!Care mai de care mai diverse/complexe/multiple...cum vrei sa le zici (ca nici eu nu ma pricep).
La fel ca in filmulet,fara maini/picioare...multe si grele

Stii ce credeau aceai oameni??Se considerau perfect normali!Refuzau sa fie priviti cu mila si sa aiba unele avantaje /ajutoare(pe strada de ex...)Ei pretindeau ca sunt la fel ca noi!
Am vazut o mamica oarba care a facut doi copii!!!Cu sot pare-mi-se si el tot orb!
Iti vine sa crezi ca au avut curajul sa faca copii?Si ii cresteau normal!Gateau,spalau,faceau curat,ii duceau la cresa...faceau tot ce facem si noi si erau multumiti si fericiti!!!
Cum poti sa spui ca acei oameni nu merita sa traiasca?

Ham,Slava Domnului ca noi(eu si tu) ne-am nascut "normali",cu doua maini,doua picioare ,doi ochi .Dar cine ne garanteaza ca maine vom fi la fel??Cine ne garanteaza ca un accident rutier sau de oricare alta natura nu ne va lua vederea,sau bratele,sau picioarele?
Si atunci ce sa faca societatea cu noi?Ca doar pt. ce sa traim asa chinuiti???

asta este pt. toti cei care se pling....
E in engleza si tipul are o voce superba!
http://jp.youtube.com/watch?v=M85qC7jGW2k

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ham,am vazut acum citiva ani o emisiune cu si despre persoane cu handicap!Care mai de care mai diverse/complexe/multiple...cum vrei sa le zici (ca nici eu nu ma pricep).

Stii ce credeau aceai oameni??Se considerau perfect normali!Refuzau sa fie priviti cu mila si sa aiba unele avantaje /ajutoare(pe strada de ex...)Ei pretindeau ca sunt la fel ca noi!
Am vazut o mamica oarba care a facut doi copii!!!Cu sot pare-mi-se si el tot orb!
Iti vine sa crezi ca au avut curajul sa faca copii?Si ii cresteau normal!Gateau,spalau,faceau curat,ii duceau la cresa...faceau tot ce facem si noi si erau multumiti si fericiti!!!

Ham,Slava Domnului ca noi(eu si tu) ne-am nascut "normali",cu doua maini,doua picioare ,doi ochi .Dar cine ne garanteaza ca maine vom fi la fel??Cine ne garanteaza ca un accident rutier sau de oricare alta natura nu ne va lua vederea,sau bratele,sau picioarele?
Si atunci ce sa faca societatea cu noi?Ca doar pt. ce sa traim asa chinuiti???

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

mcm
Da Hannen, ziua de maine nu ne apartine..deloc.:)
Ham eu credca Dumnezeu a lasat anumite persoane cu handicap(sau...nici nu stiu ce termen sa folosesc sa nu jignesc!)ca sa mai fim si noi sensibili ca altfel am devenii niste "monstri". Eu cel putin sunt foarte sensibila la cazurile astea, si daca nu ar fi asa oameni, probabil am fi ca animalele, ne-am "manca" intre noi. Si nu numai fata de oamenii cu handicap sunt sensibila. Nu "suport" sa vad suferinta la copii, copii abandonati, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Stii ce credeau aceai oameni?? Se considerau perfect normali! Refuzau sa fie priviti cu mila si sa aiba unele avantaje /ajutoare(pe strada de ex...)Ei pretindeau ca sunt la fel ca noi!
Iti vine sa crezi ca au avut curajul sa faca copii? Si ii cresteau normal!Gateau,spalau,faceau curat,ii duceau la cresa...faceau tot ce facem si noi si erau multumiti si fericiti!!!

Ham, Slava Domnului ca noi(eu si tu) ne-am nascut "normali",cu doua maini,doua picioare ,doi ochi .Dar cine ne garanteaza ca maine vom fi la fel??Cine ne garanteaza ca un accident rutier sau de oricare alta natura nu ne va lua vederea,sau bratele, sau picioarele?
Si atunci ce sa faca societatea cu noi? Ca doar pt. ce sa traim asa chinuiti???

Unde am scris eu ca NU MERITA sa traiasca?

Ma citez:

"Eu nu as lasa in viatza un astfel de copil; viatza lui este un circ chinuit; eu zic ca este prea mult!...
Dragut este sa filosofezi, mai putzin dragut este ca altii au hotarat ca tu sa traiesti asa; eu zic ca iadul din Biblie este "parfum de flori de tei" fata de ce chinuie copilul ala TOATA vietisoara lui, fara posibilitate de iertare!...
Nu noi hotaram cine este normal ci intreaga societate; acel copil nu va urma o scoala normala, nu se va juca, nu va fi iubit de un partener de viata, nu se va plimba de mana cu perechea, nu va manca singur, nu va mere la chefuri, nu se va da cu bicicleta, nu va conduce o masina, nu va picta, desena, urca pe munte, inota in mare, nu va fi independent niciodata, nu va scrie ca noi pe taste....nu va face mai nimic din ceea ce defineste normalitatea unui om; mi-am pus problema ce-as face daca mi s-ar naste un astfel de copil; sincer, nu pentru mine, pentru el as risca sa platesc dar nu l-as lasa sa se chinuie; eu zic ca asta-i mai mare pacat decat pacatul crimei; e o parere....
Si nu scriu aiurea, am prieteni cu handicapuri muuuult mai usoare care sunt impinsi la marginea societatzii; va place sau nu, specia noastra e rea cu cei cu handicap, chiar si in cele mai evoluate societatzi umane; n-ati intors niociodata capul cand ati vazut un handicap urat?
Intrebati-i pe cei handicapati (cei care aveti astfel de cunostinte) cum se simt...
Nu stiu, dupa creierul cu gandire congnitiva, cred ca principalul atribut al omului, care-l deosebeste de animal, este modul cum foloseste mainile....
Sa nu le ai mi se pare prea mult...
Nu scriu cu rautate, nu am nimic cu bietul copil, doar gandesc si mi-e mila; moartea pare izbavire fata de ce viata va avea...
Repet, iadul din Biblie ma sperie mult mai putin decat o astfel de viata, ca a copilului din clip...condamnat ca toata viata lui sa provoace mila.
Doamne-fereste!"

Nu e vorba de meritat, ci de calitatea vietii ca sa fie viata cat de cat fericita, care, daca scade sub un nivel critic (lipsa a prea multe din cele ce fac frumoasa viata unui om, in primul rand posibilitatea de a fi matur, adica pe picioarele tale, stapan pe destinul tau, nedependent de cel de alaturi pana si pentr-un nenorocit de mers la buda...) mi se pare un chin prea mare; cum am scris in primul post, nu as suporta sa ma stiu vinovat pentru viata ce o va duce bietul omulet; cred ca este una din situatiile in care este valabila zisa: "drumul spre iad e pavat cu bune intentii"
Am prieten orb (dar spera ca va vedea odata), am prieten paralizat aproape total (dar spera ca-si va recapata ceva din motricitatea pierduta), am avut profesor, fost schior de performanta, paralizat de picioare (ne lovea cu carjele daca saream sa-l ajutam cand cadea), destui din ortacii de la minele unde am lucrat s-or procopsit cu diverse handicapuri in urma a diverse accidente, am cunostinte nascuti cu diverse defecte, TOTI se vor normali si sufera zilnic, chiar daca sunt tari; si niciunul nu e ca Nick (prietenul paralizat are macar de forma mainile si picioarele, plus c-a avut parte de 30 de ani de viata normala- cumva cred ca-i mai dureros asa, nu doar isi imagineaza, STIE ce-a pierdut).
Nu am nimic cu Nick sau cu altii ca el, scriu doar cum gandesc eu, scriu ca mi-ar fi groaza sa-mi las copilul sa traiasca asa, nu pentru mine (mi-as asuma fapta) ci pentru el.
Poate ca gresesc, am constatat de-a lungul timpului ca omul e facut sa se obisnuiasca cu orice chin, ba chiar sa-i devina necesar ceea ce la inceput i s-o parut iadul pe pamant...

Mergi la inceput